Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy któraś prowadzi ciążę u dwóch lekarzy? Mam swojego gina od kilkunastu lat ale ze względu na odległość widzimy się co 4-6 tygodni jeśli będzie wszystko dobrze, tak to jesteśmy na telefonie. I praktycznie pod domem mam lekarkę na NFZ i na czwartek mam umówioną wizytę.
-
Dawdler34 wrote:27.03 mam wizyte u ginekologa, według aplikacji będę 6tydz + 5dni, myślicie że jest szansa na serduszko ?
Ja idę 24.03 i będę 6+2 i mocno liczę na to, że serduszko już będzie widoczne 🥺🤞
ItsMomi❤️ lubi tę wiadomość
-
karczoch321 wrote:Ja napisałam mejla do kliniki, że kończą się mi leki i lekarz wystawił mi bez problemu e-receptę żebym nie musiala specjalnie jechać do nich 🙌
Wczoraj najadłam się trochę stresu, bo po wieczornych przytulankach zaczęło mi się lekkie różowe krawienie. Wystraszyło mnie to, mimo, że gdzieś tam z tyłu głowy była myśl, że to pewnie po prostu podrażnienie szyjki. Na szczęście dziś już tylko z cyclogestem wychodzą brązowe resztki, więc chyba jest już w porządku 🤞🤞no, ale po dwóch CB widok krwi przeszkodził trochę w logicznym myśleniu, więc nocka zarwana 🥲
U mnie z kliniki potrzebna byłaby europejska recepta, a ona musi być papierowa niestety :p wypięłam się na polskie kliniki z uwagi na podejscie i na polskie prawo 🙃 i interesy załatwiamy w Czechach 😁
Pisałam wcześniej do mojego gina polskiego, Ale musiał przeoczyć wiadomość, a ja nie chciałam być natarczywa, bo on zawsze co może to mi pomaga (terminy do szpitala, z reguły recepty czy zwolnienie na smsa, dodatkowy termin wizyty w luxmedzie itp). Lepiej żyć z takim w zgodzie 😂
Myślę, że plamienia od podrażnień są mocno możliwe 😭 okropne są te globulki w takich ilościach 🥲
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 10:31
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ -
karczoch321 wrote:Ja idę 24.03 i będę 6+2 i mocno liczę na to, że serduszko już będzie widoczne 🥺🤞
Ja byłam teraz dokładnie 6+2 na USG i było już widać jak serduszko bije 😍🥰 trzymam kciuki żebyście zobaczyły 🩵🩷
Dawdler34, Blond27, karczoch321, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
-
Hej, dołączam do teamu krwiaki.
Dzisiaj miałam krwawienie i wycieczkę na izbę przyjęć.
Krwiak średnicy 2cm, może się jeszcze opróżniać.
Maluchy mają się dobrze, serduszka biją, natomiast z pomiarów wynika, że nie urosły praktycznie nic od poniedziałku, mam nadzieję, że to błędy pomiarowe/ gorszy sprzęt...
Kapturek, Mrowka lubią tę wiadomość
Starania od sierpnia 2017
07.2019 IUI ☹️
08.2019 IUI ☹️
2020 - 2025 3 protokoły, 5 transferów, 6 zarodków, beta zawsze 0.
19.02.2026 transfer 3BB i 3BC z lekami: hydroxychloroquine, Accofil, Prograf, Encorton, intralipid.
4dpt ⏸️
6dpt beta 65,2 😍
8dpt beta 247,1 😍
11dpt beta 1113,2 😍
12dpt beta 1594,7 😍
15dpt beta 4036,5 😍
20dpt beta 17488,3 😍
25dpt mamy 2 serduszka ❤️❤️
29dpt krwawienie, serduszka biją ❤️❤️
7+3 CRL 1,03 i 1,14 ❤️❤️
8+5 CRL 1,93 i 2,02; 160 bpm i 180 bpm ❤️❤️
10+5 CRL 3,64 i 3,70; 176 bpm i 178 bpm ❤️❤️
12+5 prenatalne, wszystko OK
Panorama - zdrowe dziewczyny 🩷 🩷

-
Hej, melduję się z dwoma kreseczkami!⏸️ 12dpo beta 70,21 progesteron 33,30. 16dpo powtarzałam bete 466,34 pierwsza wizyta 3.04 liczę wtedy ze usłyszę serduszko bedzie to 6+4 😊 termin wedlug apki wyznaczony na 23.11 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 14:04
Kairo, Niaha, Ana , mAnik lubią tę wiadomość
-
Chyba nie widziałam jeszcze takiego wątku z taką ilością krwiaków/krwawien a trochę się naczytałam różnych wątków 😞👧🏻27, IO,PCOS
👦🏻30, okaz zdrowia, wszystkie badania prawidłowe
Starania od 01.2024
Klinika leczenia niepłodności o 11.2024
Leczenie aromek 2,5mgx2 plus ovitrelle
Diagnostyka 01.2026 u obojga, genetyka immunologia, prawidłowe ✅
03.2025 poronienie zatrzymane 10tc,pusty pęcherzyk.
12.2025 ciaza biochemiczna, poronienie samoistne 7tc
03.2026
14 dpo 80,50 beta 40,50 prog,
Od 20 dpo krwawienie/plamienie-duphaston 3x1 prolutex x1 do 11+2tc
36 dpo 51124 beta 31,90 prog
ciąża dwukosmowkowa dwuowodniowa
7+2, 2 piękne ❤️, 1,05 cm 🩵i 0,80cm🩷
9+2 2,18cm, 171 bpm❤️i 2,33cm 183bpm❤️
11+2 4,3cm 152 bpm❤️ 4,53cm 163 bpm❤️
12+6 65gram i około 7cmx2🩷🩵
14+1 100 i 90 gram 🩷🩵
16+2 strata, Aniołek Jasiu 💔 Prawdopodobnie niewydolność szyjki bezobjawowa, wyjście pęcherza płodowego do pochwy.
16+6 170gram mojej jedynej nadzieji,
17+0 założenie szwu okrężnego. -
mAnik wrote:Hej, dołączam do teamu krwiaki.
Dzisiaj miałam krwawienie i wycieczkę na izbę przyjęć.
Krwiak średnicy 2cm, może się jeszcze opróżniać.
Maluchy mają się dobrze, serduszka biją, natomiast z pomiarów wynika, że nie urosły praktycznie nic od poniedziałku, mam nadzieję, że to błędy pomiarowe/ gorszy sprzęt...
Każdy sprzęt inny, nie przejmuj się tym, wystarczy że zmierzone z innej strony. Ważne se serduszka biją 😍 mnie to nawet na IP nie poinformowali ile mm ma dzidziek żebym porównała czy coś podrósł..
Kairo to jest okropne ile z nas ma z tym problem i strach o ciążę.
Ja niepotrzebnie się cieszyłam na zapas, wczoraj praktycznie ładnie bez plamień za to teraz w toalecie znów na papierze i znowu schiz..
Malgo18, mAnik, Mrowka lubią tę wiadomość
-
Mnie też nie informowała, sama spojrzałam, ale widziałam też jak szybko i krzywo je mierzyła więc staram się nie martwic
ale i tak umówiłam się już do lekarki, która robiła mi pierwsze USG na wtorek na wizytę, niech pomierzy maluchy, będę miała spokojniejszą głowę 
Delikatnymi plamieniami nie ma się co martwic
Lekarka w ogóle mi dzisiaj powiedziała, że następnym razem do szpitala to tylko jak się po podłodze będzie lało 🤷🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 17:03
Starania od sierpnia 2017
07.2019 IUI ☹️
08.2019 IUI ☹️
2020 - 2025 3 protokoły, 5 transferów, 6 zarodków, beta zawsze 0.
19.02.2026 transfer 3BB i 3BC z lekami: hydroxychloroquine, Accofil, Prograf, Encorton, intralipid.
4dpt ⏸️
6dpt beta 65,2 😍
8dpt beta 247,1 😍
11dpt beta 1113,2 😍
12dpt beta 1594,7 😍
15dpt beta 4036,5 😍
20dpt beta 17488,3 😍
25dpt mamy 2 serduszka ❤️❤️
29dpt krwawienie, serduszka biją ❤️❤️
7+3 CRL 1,03 i 1,14 ❤️❤️
8+5 CRL 1,93 i 2,02; 160 bpm i 180 bpm ❤️❤️
10+5 CRL 3,64 i 3,70; 176 bpm i 178 bpm ❤️❤️
12+5 prenatalne, wszystko OK
Panorama - zdrowe dziewczyny 🩷 🩷

-
Dużo z nas ma wizyty w przyszłym tygodniu oby były same dobre wieści 😁 teraz byle przetrwać weekend.
Tak tak też to usłyszałam, po co przyjechałam 🤦
Ale stresuje się niesamowicie, dwie ciąże miałam bez problemowe a teraz ciągle coś, jak nie ciśnienie to plamienie.. w czwartek przed wizytą odbieram również wyniki wszystkich badań.
Robiliście już te wszystkie badania krwi ? -
Kapturek wrote:Dużo z nas ma wizyty w przyszłym tygodniu oby były same dobre wieści 😁 teraz byle przetrwać weekend.
Ale stresuje się niesamowicie, dwie ciąże miałam bez problemowe a teraz ciągle coś, jak nie ciśnienie to plamienie.. w czwartek przed wizytą odbieram również wyniki wszystkich badań.
Robiliście już te wszystkie badania krwi ?
Dzisiaj robiłam i już mam powody do niepokoju, wyszła mi cytomegalia. -
Kapturek wrote:Dużo z nas ma wizyty w przyszłym tygodniu oby były same dobre wieści 😁 teraz byle przetrwać weekend.
Dziwią mnie takie teksty lekarzy, jakbyśmy miały dyplom z medycyny i wiedziały co jest poważne a co nie.
Jeszcze nie robiłam badań. Zamierzam zrobić po wizycie u gina to co zleci plus to co mi kontrolnie zlecił internista (żelazo, ferrytyna, kwas foliowy, B12). Będę się kłuła parę razy i piła glukozę, ale podczas jednej wizyty 😅👩🏼38 👨🏻35
08/2021 - ⏸️ 3cs, pierwsza ciąża🤰🏼
04/2022 - 39tc, sn, córka 🩷 3060g, 52 cm 👶
Starania od 01/2024
10/2024 - cp, laparoskopia zwiadowcza
OM 7.02.2026
5.03.2026 ⏸️ || 7.03 - beta 680 || 9.03 - beta 1334
26.03 - mamy serduszko ❤️☺️ CRL 0,86 cm, 6t5d, z USG 7t0d
11.04 - 9t0d(+3) 2,60 cm 💓176
6.05 (prenatalne 12t4d) - 6,91 cm (13t1d) 💓 154 || TP 10.11
18.05 - 8,9 cm, 120g || krwiak, szpital
29.05 - 173g || krwiak 8 cm
🩺 13/18.07 - USG kontrolne
🩺 1.07 - połówkowe

-
Ja jeszcze nie bo pierwzzą wizytę będś miała dopiero w przyszłym tygodniu.
Kapturek lubi tę wiadomość
-
Niaha gin mnie nastraszył ta cytomegalią, też robiłam. Podobno dużo osób ja ma nawet o tym nie wiedząc. Kiedy masz wizytę? Na pewno wdraza odpowiednie leczenie❤️
Ann_ber to samo jej powiedziałam, nie jestem lekarzem żeby stwierdzić co jest poważne a co nie, tym bardziej że nigdy w ciąży tak nie miałam.
Ja już miałam dwie wizyty z tą na IP to trzy. Dostałam już nawet skierowanie na badania prenatalne. -
Ja dzisiaj się właśnie kułam, nawet nie chce wiedzieć ile tej fiołek krwi mi zabrała 🫣 ale większość wyników już mam i są okej. 30.03 idę na kontrolę do gin z wynikami.
Do dziewczyn z krwiakami, też dostałyście zakaz współżycia, a jak tak, to na ile? Bo się zastanawiam czy mój gin za bardzo nie dmucha na zimne 😅 -
Kapturek wrote:Niaha gin mnie nastraszył ta cytomegalią, też robiłam. Podobno dużo osób ja ma nawet o tym nie wiedząc. Kiedy masz wizytę? Na pewno wdraza odpowiednie leczenie❤️
Ann_ber to samo jej powiedziałam, nie jestem lekarzem żeby stwierdzić co jest poważne a co nie, tym bardziej że nigdy w ciąży tak nie miałam.
Ja już miałam dwie wizyty z tą na IP to trzy. Dostałam już nawet skierowanie na badania prenatalne.
Jutro robię dodatkowe badanie (awidnosc), w poniedziałek idę na wizytę do ginekolożki i zobaczę co ona powie. Dzisiaj skontaktowałam się z jakimś lekarzem przez telemedycyne, żeby to skonsultować i poleciła, żeby z wynikiem awidności udać się do poradni chorób zakaźnych. -
Alicee98 wrote:Ja dzisiaj się właśnie kułam, nawet nie chce wiedzieć ile tej fiołek krwi mi zabrała 🫣 ale większość wyników już mam i są okej. 30.03 idę na kontrolę do gin z wynikami.
Do dziewczyn z krwiakami, też dostałyście zakaz współżycia, a jak tak, to na ile? Bo się zastanawiam czy mój gin za bardzo nie dmucha na zimne 😅
Tak, zakaz współżyć do odwołania.