X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
Odpowiedz

Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️

Oceń ten wątek:
  • Alicee98 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Awidność cmv wyniosła ponad 62%, to chyba dobrze, wskazuje na to, że zakażenie wirusem było dawno temu ❤️

Niaha przepraszam, że dopiero teraz się odzywam w tym temacie, ale musiałam nadrobić. Mi też wyszły igG CMV, a igM niereaktywne, ale w ogóle się tym nie przejmuje, bo robiłam wszystkie badania na własną rękę w listopadzie i już wtedy tak wyszło i ginekolog kazał się w ogóle nie przejmować.

18.10.2025 ⏸️
    26.11.2025 💔 puste jajo
    —————
    18.02.2026 ⏸️
    16 DPO 259 🥹
    20DPO 1150
    13.03.2026 zarodek 5mm z serduszkiem 😍
  • Kapturek Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIEEK wrote:
    Mój lekarz polecal pregne i dobrze mi się ją pije. Mam ta z żelazem i o dziwo w ciąży super hemoglobina miałam;)

Oj tak, zawsze podobała mi się mała różnica wieku ale nie sądziłam, że to będzie tylko rok 😅 chcialam zajsc w ciążę pod koniec roku i już planowałam kiedy zakończyć kp i iść po leki na owulacje a tu takie rzeczy 😅

Eh najgorsze czekanie do wizyty zwłaszcza jak coś nas niepokoi 😔 trzymam kciuki żeby Ci szybciutko czas przeleciał.

Jest do picia? Idealnie 🤭
    Hihi pod koniec roku to już maluszek będzie 😍
    A zabobony mówią, że przy karmieniu się nie zajdzie 🤣 moja kuzynka też zaszła, nawet karmiła obu jednocześnie ale szybko z tego zrezygnowała bo starszak wysysał wszystko bratu 🙈

Malgo18, KASIEEK lubią tę wiadomość

• Mons_S Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIEEK wrote:
    Karmisz jeszcze piersią? ;) ja jestem przerażona jak to będzie - przecież Synek jeszcze jest taki malutki a tu za niedługo bedzie drugie takie malutkie 😱😱

Ja mam w domu 15 miesięczną córkę i też jestem przetrażona jak to będzie. Mam też starsze dzieci. No ale tak czy siak między najmłodszymi będzie dwa lata różnicy.

Malgo18, KASIEEK lubią tę wiadomość

preg.png
  • Malgo18 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIEEK wrote:
    Karmisz jeszcze piersią? ;) ja jestem przerażona jak to będzie - przecież Synek jeszcze jest taki malutki a tu za niedługo bedzie drugie takie malutkie 😱😱

Tak, karmię, i jak nie będzie przeciwwskazań to zamierzam cały czas karmić, no chyba że sam się odstawi.
    Ja też jestem przerażona, nawet jeszcze mężowi nie powiedziałam bo jakoś dalej w to nie mogę uwierzyć 🙈

• KASIEEK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturek wrote:
    Jest do picia? Idealnie 🤭
    Hihi pod koniec roku to już maluszek będzie 😍
    A zabobony mówią, że przy karmieniu się nie zajdzie 🤣 moja kuzynka też zaszła, nawet karmiła obu jednocześnie ale szybko z tego zrezygnowała bo starszak wysysał wszystko bratu 🙈
    W sensie pije tabletki 😅 ale one są takie mniejsze ;)
    Ja wiedziałam, że niby można zajść no ale to się tyle składowych musi nałożyć na siebie żeby zajsc w ciążę, że nigdy nie przypuszczałabym, że się uda tak nie starając się😄 tandem w karmieniu musi być ciezki i chyba bym nie chciała 😁 wtedy właśnie czytałam, że ważniejsze żeby maluszek był pojedzony a potem starszak 😄
    Malgo18 wrote:
    Tak, karmię, i jak nie będzie przeciwwskazań to zamierzam cały czas karmić, no chyba że sam się odstawi.
    Ja też jestem przerażona, nawet jeszcze mężowi nie powiedziałam bo jakoś dalej w to nie mogę uwierzyć 🙈
    Tez właśnie chciałabym karmić jak najdłużej ale no wiadomo, że różnie bywa 🙈 jakieś mleczko muszę kupić do domu w razie W jakby się Synek odstawił sam albo coś.

event.png
  • Malgo18 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mons_S wrote:
    Ja mam w domu 15 miesięczną córkę i też jestem przetrażona jak to będzie. Mam też starsze dzieci. No ale tak czy siak między najmłodszymi będzie dwa lata różnicy.

Brzmi jakby to była Twoja co najmniej czwarta ciąża? To na pewno jesteś super zorganizowana i dasz radę bez problemu;)

• KASIEEK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mons_S wrote:
    Przynajmniej bedzie nas parę do takiego hardcoru, nie będziesz sama ❤️ a starsze dzieci w jaki wieku?

event.png
  • Mons_S Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo18 wrote:
    Brzmi jakby to była Twoja co najmniej czwarta ciąża? To na pewno jesteś super zorganizowana i dasz radę bez problemu;)

To będzie moje 5 dziecko :) oczywiście chcieliśmy mieć dużą rodzinę i świadomie zdecydowaliśmy się na taką ilość dzieci.

preg.png
  • Mons_S Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIEEK wrote:
    Przynajmniej bedzie nas parę do takiego hardcoru, nie będziesz sama ❤️ a starsze dzieci w jaki wieku?

Najstarasza w tym roku 12 lat, później 10 lat, 7 lat no i mała w grudniu skończy 2 latka :)

preg.png
  • Eurcynia Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Mons_S, popraw proszę suwaczek w stopce 🙈

Składowp najlepiej wypadają Prenatal uno, Pueria active i Prenacaps Complete. Są w internecie rekomendacje PTGiP odnośnie suplementacji w ciąży, można sobie sprawdzić co tam zalecają i w jakich ilościach i porównać ze swoimi suplami, jeśli jesteście ciekawe. Żelazo w pierwszym trymestrze nie jest polecane, chociaż jest w wielu suplementach, ja w styczniu wykrylam niską ferrytynę, brałam żelazo w tabletkach i odstawiłam jak zaszłam w ciążę, ginekolog też mi powiedziała, że w pierwszym trymestrze suplementujemy żelazo tylko w pełnoobjawowej anemii.

Niaha, super, że to stare zakażenie 😘

Eurcynia, nie rekomenduje się Dopplera na tym etapie ciąży, ale odnośnie samego USG raczej nie ma badań o szkodliwości 🤔 Masz wyniki badań? 🍀
    hejo , zamilkam na chwilkę, jakieś miałam slabe nastroje i zła bylam na caly świat 🫣beta podwoiła sie w 62 h byli wyszło 68,8 procent co niby w normie wyszło ale to duże wartości to liczę ze jest dobrze .
    żelazo wyszlo 120 ale ferrytyna 26 wiec troszkę nisko chyba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:25

preg.png
    1 ciąża 💔 styczeń 2025 brak serduszka
    2 ciąża💔 puste jajo sierpień 2025

⏸️ 7 marca 2026
    bety:
    09.03- 77,2
    11.03- 223
    14.03- 1158
    16.03- 3003
    18.03 g.16:00 - 5495
    21.03 g. 9:00 - 11 143, prog. 24,5 ng

USG 19.03 , 6t3d
    pech. ciążowy 8,7mm
    pech.żółtkowy 2,5 mm
‹‹ 31 32 33 34 35
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ