Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Niaha wrote:Awidność cmv wyniosła ponad 62%, to chyba dobrze, wskazuje na to, że zakażenie wirusem było dawno temu ❤️
Niaha przepraszam, że dopiero teraz się odzywam w tym temacie, ale musiałam nadrobić. Mi też wyszły igG CMV, a igM niereaktywne, ale w ogóle się tym nie przejmuje, bo robiłam wszystkie badania na własną rękę w listopadzie i już wtedy tak wyszło i ginekolog kazał się w ogóle nie przejmować.18.10.2025 ⏸️
26.11.2025 💔 puste jajo
—————
18.02.2026 ⏸️
16 DPO 259 🥹
20DPO 1150
13.03.2026 zarodek 5mm z serduszkiem 😍 -
KASIEEK wrote:Mój lekarz polecal pregne i dobrze mi się ją pije. Mam ta z żelazem i o dziwo w ciąży super hemoglobina miałam;)
Oj tak, zawsze podobała mi się mała różnica wieku ale nie sądziłam, że to będzie tylko rok 😅 chcialam zajsc w ciążę pod koniec roku i już planowałam kiedy zakończyć kp i iść po leki na owulacje a tu takie rzeczy 😅
Eh najgorsze czekanie do wizyty zwłaszcza jak coś nas niepokoi 😔 trzymam kciuki żeby Ci szybciutko czas przeleciał.
Jest do picia? Idealnie 🤭
Hihi pod koniec roku to już maluszek będzie 😍
A zabobony mówią, że przy karmieniu się nie zajdzie 🤣 moja kuzynka też zaszła, nawet karmiła obu jednocześnie ale szybko z tego zrezygnowała bo starszak wysysał wszystko bratu 🙈
Malgo18, KASIEEK lubią tę wiadomość
-
KASIEEK wrote:Karmisz jeszcze piersią?
ja jestem przerażona jak to będzie - przecież Synek jeszcze jest taki malutki a tu za niedługo bedzie drugie takie malutkie 😱😱
Ja mam w domu 15 miesięczną córkę i też jestem przetrażona jak to będzie. Mam też starsze dzieci. No ale tak czy siak między najmłodszymi będzie dwa lata różnicy.
Malgo18, KASIEEK lubią tę wiadomość
-
KASIEEK wrote:Karmisz jeszcze piersią?
ja jestem przerażona jak to będzie - przecież Synek jeszcze jest taki malutki a tu za niedługo bedzie drugie takie malutkie 😱😱
Tak, karmię, i jak nie będzie przeciwwskazań to zamierzam cały czas karmić, no chyba że sam się odstawi.
Ja też jestem przerażona, nawet jeszcze mężowi nie powiedziałam bo jakoś dalej w to nie mogę uwierzyć 🙈 -
W sensie pije tabletki 😅 ale one są takie mniejszeKapturek wrote:Jest do picia? Idealnie 🤭
Hihi pod koniec roku to już maluszek będzie 😍
A zabobony mówią, że przy karmieniu się nie zajdzie 🤣 moja kuzynka też zaszła, nawet karmiła obu jednocześnie ale szybko z tego zrezygnowała bo starszak wysysał wszystko bratu 🙈
Ja wiedziałam, że niby można zajść no ale to się tyle składowych musi nałożyć na siebie żeby zajsc w ciążę, że nigdy nie przypuszczałabym, że się uda tak nie starając się😄 tandem w karmieniu musi być ciezki i chyba bym nie chciała 😁 wtedy właśnie czytałam, że ważniejsze żeby maluszek był pojedzony a potem starszak 😄Tez właśnie chciałabym karmić jak najdłużej ale no wiadomo, że różnie bywa 🙈 jakieś mleczko muszę kupić do domu w razie W jakby się Synek odstawił sam albo coś.Malgo18 wrote:Tak, karmię, i jak nie będzie przeciwwskazań to zamierzam cały czas karmić, no chyba że sam się odstawi.
Ja też jestem przerażona, nawet jeszcze mężowi nie powiedziałam bo jakoś dalej w to nie mogę uwierzyć 🙈
-
Mons_S wrote:Ja mam w domu 15 miesięczną córkę i też jestem przetrażona jak to będzie. Mam też starsze dzieci. No ale tak czy siak między najmłodszymi będzie dwa lata różnicy.
Brzmi jakby to była Twoja co najmniej czwarta ciąża? To na pewno jesteś super zorganizowana i dasz radę bez problemu;) -
Przynajmniej bedzie nas parę do takiego hardcoru, nie będziesz sama ❤️ a starsze dzieci w jaki wieku?Mons_S wrote:Ja mam w domu 15 miesięczną córkę i też jestem przetrażona jak to będzie. Mam też starsze dzieci. No ale tak czy siak między najmłodszymi będzie dwa lata różnicy.
-
hejo , zamilkam na chwilkę, jakieś miałam slabe nastroje i zła bylam na caly świat 🫣beta podwoiła sie w 62 h byli wyszło 68,8 procent co niby w normie wyszło ale to duże wartości to liczę ze jest dobrze .Beezi wrote:Mons_S, popraw proszę suwaczek w stopce 🙈
Składowp najlepiej wypadają Prenatal uno, Pueria active i Prenacaps Complete. Są w internecie rekomendacje PTGiP odnośnie suplementacji w ciąży, można sobie sprawdzić co tam zalecają i w jakich ilościach i porównać ze swoimi suplami, jeśli jesteście ciekawe. Żelazo w pierwszym trymestrze nie jest polecane, chociaż jest w wielu suplementach, ja w styczniu wykrylam niską ferrytynę, brałam żelazo w tabletkach i odstawiłam jak zaszłam w ciążę, ginekolog też mi powiedziała, że w pierwszym trymestrze suplementujemy żelazo tylko w pełnoobjawowej anemii.
Niaha, super, że to stare zakażenie 😘
Eurcynia, nie rekomenduje się Dopplera na tym etapie ciąży, ale odnośnie samego USG raczej nie ma badań o szkodliwości 🤔 Masz wyniki badań? 🍀
żelazo wyszlo 120 ale ferrytyna 26 wiec troszkę nisko chyba.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:25
-

oczywiście chcieliśmy mieć dużą rodzinę i świadomie zdecydowaliśmy się na taką ilość dzieci.