X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
Odpowiedz

Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️

Oceń ten wątek:
  • ann_ber Debiutantka

Wysłany: 25 marca, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Dziewczyny które są w drugiej ciąży. Wam też tak wysadziło bebzol? Zaczynam 7 tydzień a mam taki bebzol że taki w poprzedniej ciąży miałam w jakimś 4 miesiącu 🙈
    Hmm, w sumie i tak i nie... W sensie, rano mam w miarę płaski, ale w ciągu dnia aż do wieczora zwiększa się. Także dla wygody zakładam już legginsy lub rajstopy ciążowe. A to dopiero końcówka 6tyg. 🙈 A jestem z tych wysokich i szczupłych. W pierwszej ciąży w 9m miałam brzuch jak niektóre panie w 7m...

Zobaczymy jak będzie tym razem. Mam chyba lepszy apetyt i w sumie chcę przytyć, bo w pierwszej ciąży przytyłam chyba tylko tyle co córka ważyła o ile w ogóle, musiałabym odgrzebać książeczkę ciąży. Podejrzewam że lekarz prowadzący niestety przeoczył tworzącą się anemię, w efekcie po porodzie byłam chuda i nie miałam pokarmu 😕

Jutro rano pierwsza wizyta z USG, staram się być dobrej myśli 😌

Co do mówienia w pracy, wie tylko jedna bliska koleżanka z innego niż mój zespołu (kiedyś pracowała ze mną). Szefowi zamierzam powiedzieć podobnie jak w poprzedniej czyli po 12 tyg.

Kapturek lubi tę wiadomość

38 lat

08/2021 - 3cs, pierwsza ciąża🤰🏼
    04/2022 - 39tc, sn, córka, 3060g, 52 cm 👶

Starania od 01/2024
    10/2024 - cp, laparoskopia zwiadowcza

OM 7.02.2026
    5.03.2026 ⏸️
    7.03 - beta 680 (18dpo?)
    9.03 - beta 1334 (20dpo?)
    26.03 - pierwsza wizyta
  • Doriibzh Nowa

Wysłany: 25 marca, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim!

Po 8 latach bezskutecznych staran, in vitro, rozpoczęcie adopcji, aż w końcu rozwodzie, przeprowadzce i znalezieniu odpowiedniego partnera wkoncu zobaczyłam swoje upragnione 2kreski.

Jestem w 5tyg i 2dni wg aplikacji. Czy myślicie że za tydzień będzie zalążek serduszka?
    Mam wielką nadzieję, że beta w piątek będzie dobra 💗

Pozdrawiam cieplutko!

16/02 ostatni okres
    21/03 dwie kreski
    23/03 beta 461
    25/03 beta 979
    27/03 beta?
    02/04 pierwsze usg

Beezi, stayaway, Kapturek lubią tę wiadomość

• Kapturek Znajoma

Wysłany: 25 marca, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann_ber miałam to samo w pierwszej ciąży, przytyłam ledwo 8kg, dzień po porodzie -10.. byłam słaba i pokarmu zero.
    Trzymam kciuki za wizytę ❤️ ja też jutro, tyle że popołudniu .

Doriibzh witaj i gratulacje 🥹
    Jeśli owulacja znacząco się nie przesunęła, to jest możliwość serduszka 🥰

preg.png
‹‹ 41 42 43 44 45
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ