X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
Odpowiedz

Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️

Oceń ten wątek:
  • Dawdler34 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadziejaa wrote:
    Dziewczyny właśnie wróciłam z wizyty. Okazało się że ciąża bliźniacza 🥹 Jestem w tak totalnym szoku że nie wiem co powiedzieć. Są dwa serduszka. A ja dalej zamurowana . I wiecie co , że z wizyty to ja nie wiele pamiętam 😂🤔
    Wooow !!! Gratulacje !!! ❤️❤️

Naadziejaa lubi tę wiadomość

• Dawdler34 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado30 wrote:
    Wow dziewczyny jakie tu wspaniałe wiadomości dzisiaj 😍 cudownie!
    Ja jutro z rana będę walczyć w hematologii, oddaje krew do badania czynnika Xa, bo to zadecyduje o dalszej dawce Clexane- obecnie biorę 6000 j.
    Jutro popołudniu wizyta u dr i sprawdzamy czy jest serduszko, bardzo się stresuje ! Rozpocznę 8 tydzień ciąży.

Opowiem jeszcze wam ku przestrodze, że biuro podróży nie chce nam oddać zaliczki z tym się pogodziłam, ale chcą narzucić jakąś chorą karę i każą dopłacić do 12 tysięcy za odwołanie wyjazdu, to jest absurd. Faktycznie w umowie mowa jest o jakiś dodatkowych kosztach ale nie myślałam że będziemy dopłacać 2x tyle. Ja się bardzo boję lecieć na Zanzibar w maju w ciąży, w dodatku to pora deszczowa choć nigdy nie wiadomo, ale sądzę że komary bardziej są aktywne jak jest wilgotno…
    A zwolnienie od lekarza z zakazem lotów do krajów gdzie występuje denga itp ? Myślę, że takie coś musieliby zaakceptować.

• ann_ber Debiutantka

Wysłany: 30 marca, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadziejaa wrote:
    Dziewczyny właśnie wróciłam z wizyty. Okazało się że ciąża bliźniacza 🥹 Jestem w tak totalnym szoku że nie wiem co powiedzieć. Są dwa serduszka. A ja dalej zamurowana . I wiecie co , że z wizyty to ja nie wiele pamiętam 😂🤔

Podwójne gratulacje! 🎉👏🏼
    Mi przed moją pierwszą wizytą śniło się, że byłam na badaniu i były bliźniaki, poszłam i jeden zarodek, ale lekarz tak ekspresowo wykonał badanie, że mam mieszane uczucia 😅

Naadziejaa lubi tę wiadomość

38 lat

08/2021 - 3cs, pierwsza ciąża🤰🏼
    04/2022 - 39tc, sn, córka, 3060g, 52 cm 👶

Starania od 01/2024
    10/2024 - cp, laparoskopia zwiadowcza

OM 7.02.2026
    5.03.2026 ⏸️
    7.03 - beta 680 (18dpo?)
    9.03 - beta 1334 (20dpo?)
    26.03 - mamy serduszko ❤️☺️ 6t5d, z USG 7t0d

preg.png
  • ann_ber Debiutantka

Wysłany: 30 marca, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Jutro rano idę na krzywą 🥺 mega się boje, bo nadal mam mdłości, ale lepszego dnia nie znajdę, bo będę musiała brać dodatkowy urlop z pracy. Boje się, że nie dam rady i że zwymiotuję, no i tak trzeba będzie powtarzać badanie.
    Mam glukozę cytrynową, więc lepiej się nie przygotuję 😖
    Łącze się z Tobą, Niaha. Też idę na krzywą plus inne zlecone badania tyle że w środę, akurat wzięłam urlop 1-3 kwietnia i jeszcze wybieram się w pt. rano na cytologię.
    Też mam obawy co do tego badania, niby robiłam w pierwszej ciąży ale wtedy to było w 22-24t kiedy mdłości mi nie dokuczały. Ogólnie teraz nie jest źle pod warunkiem że zjem krótko po wstaniu. A tu na czczo trzeba jechać, wypić te glukozę i wyczekać potem kolejne 2h bez jedzenia, no kurczę nie wiem jak to będzie 😬

38 lat

Starania od 01/2024

OM 7.02.2026
    5.03.2026 ⏸️
    7.03 - beta 680 (18dpo?)

preg.png
  • Awokado30 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie negocjacje z biurem trwają juz 2 tygodnie, nie przechodzi nic a nic. Zero empatii i twardzi. Tłumacze, proszę… próbujemy odsprzedać ale zainteresowanie zerowe, jednak to nie jest taki popularny kierunek.

A z rzeczy ciążowych… mam taki strach przed jutrem, mam ochotę wyć. Jeden wielki strach. Nie potrafię się cieszyć, boję się że znowu tyle poświęciłam, że czuję się beznadziejnie i wszystko pójdzie na marne. Przepraszam że Wam zaśmiecam takim smutkiem ale naprawdę mamy takie doświadczenie, wiem że większość z nas ma coś, ale to jest tak świeże i podobne. Ja dokładnie rok temu byłam w ciąży zatrzymanej też ze zdrowym genetycznie zarodkiem.

35 lat | AMH 3,8
    1 IUI ❌ 2 IUI ❌3 IUI • 10 tydzień 💔
    IVF I - 13.11.20 punkcja
    5 ❄️✅✅✅❌❌
    1 FET • 14.01.21 ❌
    2 FET • 14.03.21 🩷 Nasz mały cud od 24.11.2021 z Nami 🥹
    3 FET • 04.11.23 ❌
    IVF II 21.11.23
    7.12 3❄️ pgt-A ✅✅❌
    4 FET • 27.03.24 ❌ 5 FET • 13.07.24 ❌
    ✅Kariotypy,Czynnik V (Leiden),Czynnik V (R2),Czynnik II,CD 138,EndomeTrio
    ❌MTHFR,PAI-1,Trombofilia,Cross Match 23,4 %
    ✅Allo MRL 25 %
    IVF III start sierpień
    2❄️PGT-A ✅✅
    6 FET • 08.01.25 ❌
    7FET 6.1.1 • 09.03.25 | 6dpt ⏸️
    7dpt 89,50 uml/ml - 9 dpt 316 uml/ml - 11 dpt 968 uml/ml
    💔 6+4 dni
    IVF VI 2❄️ PGT-A ✅✅
    02.12.25 4.1.1 <0,2 uml :(
    02.03.26 3.1.1 🍀🥹 7 dpt ⏸️ beta 53,8 mlU/ml, 9 dpt 142 mlU/ml, 11 dpt 435 mlU/ml, 14 dpt 2044 mlU/ml
    Mamy pęcherzyk i ciałko żółte 🤞🏻💝
    preg.png
  • ann_ber Debiutantka

Wysłany: 30 marca, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado30 wrote:
    No właśnie negocjacje z biurem trwają juz 2 tygodnie, nie przechodzi nic a nic. Zero empatii i twardzi. Tłumacze, proszę… próbujemy odsprzedać ale zainteresowanie zerowe, jednak to nie jest taki popularny kierunek.

A z rzeczy ciążowych… mam taki strach przed jutrem, mam ochotę wyć. Jeden wielki strach. Nie potrafię się cieszyć, boję się że znowu tyle poświęciłam, że czuję się beznadziejnie i wszystko pójdzie na marne. Przepraszam że Wam zaśmiecam takim smutkiem ale naprawdę mamy takie doświadczenie, wiem że większość z nas ma coś, ale to jest tak świeże i podobne. Ja dokładnie rok temu byłam w ciąży zatrzymanej też ze zdrowym genetycznie zarodkiem.

Awokado, Twoje emocje i to co czujesz są totalnie zrozumiałe. Nie przepraszaj. Zamysł jest chyba taki, że dzielimy się tutaj tym co nas martwi i cieszy w gronie, które przechodzi podobną drogę starań i ciąży. Wierzę, że jutro wszystko będzie dobrze i ten kamień z serca Ci spadnie i zaczniesz powolutku cieszyć się ciążą 🫂

Awokado30 lubi tę wiadomość

38 lat

Starania od 01/2024

OM 7.02.2026
    5.03.2026 ⏸️
    7.03 - beta 680 (18dpo?)

preg.png
  • Kairo Znajoma

Wysłany: 30 marca, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado30 wrote:

Rozumiem Cię jak najbardziej z tym odczuciem strachu, gdybym tylko znała sposób na próbowanie zminimalizowania tego..Chciałabym uwierzyć w te wszystkie mądre rady żeby się spróbować wyciszyć medytować i mieć po prostu nadzieję bo nic innego nie jesteśmy w stanie zrobić oprócz dbania o siebie po prostu. Może i jesteśmy tu trochę anonimowo ale będę o Tobie myśleć jutro i trzymać kciuki ❤️ Ja mam wizytę w czwartek i czuję to samo co Ty, niech spokój będzie z nami 🥹

Awokado30 lubi tę wiadomość

👧🏻27, IO,PCOS
    👦🏻30, okaz zdrowia, wszystkie badania prawidłowe

Starania od 01.2024

Klinika leczenia niepłodności o 11.2024

Leczenie aromek 2,5mgx2 plus ovitrelle

03.2025 poronienie zatrzymane 10tc,pusty pęcherzyk.
    12.2025 ciaza biochemiczna, poronienie samoistne 7tc

03.2026
    14 dpo 80,50 beta 40,50 prog,16 dpo 196 beta,18 dpo 403 beta,20 dpo 820 beta 38,50 prog,22 dpo 1920 beta 35,30 prog,23 dpo pęcherzyk ciążowy 0,94cm,
    Od 20 dpo krwawienie/plamienie-duphaston 3x1 prolutex x1
    Oczekiwanie na wizytę 02.04 🥹

preg.png
‹‹ 50 51 52 53 54
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ