X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
Odpowiedz

Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️

Oceń ten wątek:
  • Kairo Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Niecierpliwa @ItsMom Bardzo mi przykro, dużo siły i wsparcia najbliższych 💔

👧🏻27, IO,PCOS
    👦🏻30, okaz zdrowia, wszystkie badania prawidłowe

Starania od 01.2024

Klinika leczenia niepłodności o 11.2024

Leczenie aromek 2,5mgx2 plus ovitrelle

03.2025 poronienie zatrzymane 10tc,pusty pęcherzyk.
    12.2025 ciaza biochemiczna, poronienie samoistne 7tc

03.2026
    14 dpo 80,50 beta 40,50 prog,16 dpo 196 beta,18 dpo 403 beta,20 dpo 820 beta 38,50 prog,22 dpo 1920 beta 35,30 prog,23 dpo pęcherzyk ciążowy 0,94cm,
    Od 20 dpo krwawienie/plamienie-duphaston 3x1 prolutex x1
    36 dpo 51124 beta 31,90 prog

7+2, 2 piękne ❤️, 1,05 cm 🩵i 0,80cm🩷

preg.png
  • Kairo Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wizytę można by było podpisać zdaniem „ a tu mamy coś nowego”

Siedząc na kozetce myślałam że ze stresu serce mi wyjdzie, tak bardzo marzyłam o tym dniu gdy usłyszę tętno swojego dziecka. Usłyszałam, to było tak piękne że oczywiście że poryczałam się jak bóbr🥹 Mąż obok widział wszystko na telewizorze i reakcja takiego radosnego parsknięcia była przezabawna.. I po chwili..

Drugi pęcherzyk z drugim zarodkiem i drugim tętnem!

2 tygodnie był tylko jeden pęcherzyk więc bardzo ciekawa sprawa, przy drugim mąż miał równie ciekawą minę co to „parsknięcie” na pierwsze tętno 😆

Zarodek 1, 1,05 cm i 145 FHR Zarodek 2 0,80cm i 135 FHR 🥹

Lekarz oczywiście uprzedził że ciążę bliźniacze są z większym ryzykiem ale na ten moment powiedział że „wszystko wygląda idealnie” oprócz glukozy która wyszła na poziomie 93 i mam zrobić krzywa glukozowa w przeciągu 2 tygodni teraz przed wizytą.
    No i oprócz ciągłego plamienia ale już chyba przechodzę w coraz mniejszą ich intensywność, nadal zastrzyki+ duphaston, oszczędny tryb życia brak współżycia i L4;)
    A co do badań to łącze to z prywatnymi wizytami u doktora z kliniki a wszystkie badania robię w luxmedzie i proszę o wszystkie skierowania na teleporadzie:)

Następna wizyta 17.04 a prenatalne 11.05 ❤️

Paulina2612, Karoola lubią tę wiadomość

👧🏻27, IO,PCOS
    👦🏻30, okaz zdrowia, wszystkie badania prawidłowe

Starania od 01.2024

Klinika leczenia niepłodności o 11.2024

Leczenie aromek 2,5mgx2 plus ovitrelle

03.2025 poronienie zatrzymane 10tc,pusty pęcherzyk.
    12.2025 ciaza biochemiczna, poronienie samoistne 7tc

03.2026
    14 dpo 80,50 beta 40,50 prog,16 dpo 196 beta,18 dpo 403 beta,20 dpo 820 beta 38,50 prog,22 dpo 1920 beta 35,30 prog,23 dpo pęcherzyk ciążowy 0,94cm,
    Od 20 dpo krwawienie/plamienie-duphaston 3x1 prolutex x1
    36 dpo 51124 beta 31,90 prog

7+2, 2 piękne ❤️, 1,05 cm 🩵i 0,80cm🩷

preg.png
‹‹ 58 59 60 61 62
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ