X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka! Jesteś! Jak dobrze. Wiesz jak ja tu się martwiłam?! Ja idę na zaległy urlop i przerwę go L4.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Karolka33 Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jeszcze nie powiedziałam nikomu...nie wiem kiedy jest ten odpowiedni moment żeby pracodawca się dowiedział, czy czekać do drugiego usg, a tak naprawdę pierwsze ze będzie już serduszko biło? Ale to dop. 05.04.. nie wiem w sumie..

w57vyx8dzx7i56xn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mi szkoda urlopu, bo przyda się po kolejnym macierzyńskim :)... Muszę tylko policzyć czy się nie przedawni (chyba 3 lata jest na wykorzystanie), jak ma przepaść to już lepiej wybiorę ;)
    A wiecie może czy gdybym sprawę postawiła uczciwie, że jestem w ciąży i nie wracam to czy mogą mnie jakoś zwolnić wyprzedzając moje L4 (np redukcja stanowiska lub coś innego)? Niby szefa i firmę mam spoko, ale jest to korporacja i wolę załatwić to tak, żeby nie dawać możliwości :)

• SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    Witajcie.
    Miałam miec wizyte w zeszłą środe, ale byłam tydzien prędzej, bo dosc mocno bolało mnie podbrzusze, skorzystałam z okazji ze gin w mojej przychodni jest co srode i nie trzeba sie zapisywac, wtedy był pęcherzyk (5 t 4 d) a kolejna wizyta nw tą srodę.
    Ta ciąża jest zupełnie inna niż poprzednia... mam mdłości, z poczatku były codziennie z zegarkiem w reku o 15.30...a teraz przez nadwrazliwosc na WSZYSTKIE zapachy odruchy wymiotne mam jak tylko cos poczuje co mi nie odpowiada..no i sennosc. korzystam z faktu ze syn jest w przedszkolu i przed odebraniem go pół godzinki musze przymknac oko, bo popołudniu jestem nie do życia... Nie moge patrzec na słodycze, za to ogorki w occie wyjadam ze słoika. (w ciazy z synem wydałam nutelle).
    Do czerwca mam wychowawczy, wiec zaraz po wychowawczym przechodze na L4.
    co do płatności za L4 to uwazam że wszyscy powinni miec płatny 100%, ale ZUS powinien sprawdzac ludzi czy nie naduzywają...
    Ja ze względu na charakter mojej pracy w poprzedniej ciąży musiałam isc na L4 w 6tc. Mój pracodawca zatrudniając mnie zaznaczył że w przypadku ciąży woli zeby od razu było zwolnienie bo on nie chce miec nikogo na sumieniu... A ze pierwszą ciąże poroniłam włąsnie przez nadmierne dzwiganie to nie miałą skrupułów.
    Oczywiscie uwazam, ze jak ktos ma katar i kaszel to tydzien zwolnienia, to juz naciąganie pracodawcy, ale kobiety w ciąży nie zawsze mają mozliwosc pracowania więc dlaczego by je "karać".

Mnie też odrzuciło od słodyczy. Co u mnie jest tak niewiarygodne, że aż nieprawdopodobne ;) Myślę, że to przez mdłości.
    jak byłam ostatnio na zakupach to pierwszy raz w życiu przeszłam obok słodyczy jak obok trucizny ;)
    Mnie bardziej ciagnie do konkretów, czyli mięsko z milionem surówek, pierogi, kotlety mielone, za którymi wcześniej nie przepadałam, ale ogórkami też bym nie pogardziła. Aha, no i na maksa jem tarty chrzan ;) To znaczy kanapki plus coś, cokolwiek i chrzan ;)

Almond
    Piękna beta:) Myślę, że wystarczy, możesz przestać robić ...:)

34bwgywl9johpf1n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowa_stokrotka to miło, że się tak o mnie martwisz :) fajnie mieć "towarzyszkę niedoli" hehe. Coś czuję że od listopada pierwszy rok to będzie jakaś masakra, ale i tak się cieszę, mimo wielu wątpliwości co to będzie...

• Ana. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam odwrotnie niz wiekszosc z was. Do 15-16 super, potem lekkie mdlosci falami. W nocy silniejsze. Rano juz git.

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. wrote:
    Trochę mi szkoda urlopu, bo przyda się po kolejnym macierzyńskim :)... Muszę tylko policzyć czy się nie przedawni (chyba 3 lata jest na wykorzystanie), jak ma przepaść to już lepiej wybiorę ;)
    A wiecie może czy gdybym sprawę postawiła uczciwie, że jestem w ciąży i nie wracam to czy mogą mnie jakoś zwolnić wyprzedzając moje L4 (np redukcja stanowiska lub coś innego)? Niby szefa i firmę mam spoko, ale jest to korporacja i wolę załatwić to tak, żeby nie dawać możliwości :)

Z tego co mi wiadomo to kobiety w ciazy są chronione i nie mogąc być zwolnione :)

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle na jedzenie nie mogę patrzeć :(
    Zazwyczaj mdłości przechodziły mniej więcej koło południa ale dzisiaj niestety nie i do tego wymioty

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka ja w pierwszej ciąży powiedziałam szefowi jakoś po miesiącu od pierwszej wizyty u gina. Bardzo się ucieszył, gratulował i kazał mi iść na l4, bo stwierdził, że teraz mam ważniejsze rzeczy niż praca i firma sobie poradzi a ja mam się nie przejmować. Popracowałam jeszcze miesiąc żeby przekazać obowiązki i poszłam na L4. Jak nie masz powodu żeby ukrywać ciążę (np czekasz na przedłużenie umowy) to powiedz gdy tylko będziesz na to gotowa :)

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. Ja oczywiscie wstalam i stresik mam bo nic nie czuje :/ rany no niby wiem ze tak moze byc ze falami są objawy ale nie potrafie przejsc nad tym do porządku dziennego.

M_Belly lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka. Ja ten urlop po prostu zacznę. Zapewne wykorzystam z jego jeden dzień no Góra kilka do wizyty u lekarza i później przerwę. Nie wiem jak to jest z redukcją etatu, ale jakby robili coś takiego to chyba mogą zwolnić.

.kropka. lubi tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    a ja mam odwrotnie niz wiekszosc z was. Do 15-16 super, potem lekkie mdlosci falami. W nocy silniejsze. Rano juz git.

Ja mam całodobowe. Rano, wieczór, południe, po południu, nawet w nocy jak wstanę siusiu i szybko nie zasnę, to też mam :(

Plemniczka
    Jest wszystko w porządku. Byłaś u lekarza, masz fotki z usg. Nie wiem co może cię jeszcze uspokoić...

34bwgywl9johpf1n.png
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jakos gorzko

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Almond Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak jest z tymi tygodniami, bo troche juz zapomnialam z 1szej ciazy. 1 aplikacja pokazuje mi 5+1 a kolejna 6+1, ostatnia miesiaczka byla 11.02

f2w3dqk36x7eedzr.png

7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

• SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Dziewczyny a jak jest z tymi tygodniami, bo troche juz zapomnialam z 1szej ciazy. 1 aplikacja pokazuje mi 5+1 a kolejna 6+1, ostatnia miesiaczka byla 11.02

Na suwaczku też masz 5+1, czyli skończony piąty tydzień, jesteś w trwającym szóstym tygodniu ciąży :)
    A ta aplikacja co podaje 6+1 to nie wiem skąd to bierze... ;)

34bwgywl9johpf1n.png
  • M_Belly Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    hej. Ja oczywiscie wstalam i stresik mam bo nic nie czuje :/ rany no niby wiem ze tak moze byc ze falami są objawy ale nie potrafie przejsc nad tym do porządku dziennego.

Też dzisiaj nic nie czuję ale muszę odkręcić negatywne myśli :)

f2w3gzu3f5dq1xgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny w to piękne, słoneczne popołudnie.:)

Mi jeśli chodzi o negatywne myśli bardzo pomaga modlitwa :)

Dziś u mnie delikatne mdłości, odbijanie się. Ból w dole pleców i delikatne pobolewanie podbrzusza. I co najgorsze jestem maskarycznie zmęczona i senna więc pierwsze co zrobię po powrocie do domu to drzemka.

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Może ktoś będzie zainteresowany.
    Wózek TFK Twinner Twist Duo. Dla blizniakow albo rok po roku.

https://www.olx.pl/oferta/wozek-tfk-twinner-twist-duo-blizniaczy-rok-po-roku-gondole-adapter-CID88-IDsUdpR.html

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • WildVerm Znajoma

Wysłany: 19 marca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond, ja też ostatnia miesiączka 11.02 :)

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Dzisiaj idę do ginekologga po pracy.
    Nie jestem zapisana ale powiedział, że jeśli beta wzrasta to żeby podejść i będzie dalej zlecał...

No u mnie na USG z 15.03 jest pęcherzyk ciążowy który odpowiadał na tamten dzień 5w6d (z OM 7w6d) więc spora różnica... Myślicie, że coś się jeszcze może pojawić? Czy puste jajo? Lekarz napisał też YS: brak, czyli chyba brak ciałka żołtego, a to chyba nie dobrze? Przekopałam całe internety w weekend i nie mam dalej odpowiedzi...

Już bym chciała wiedzieć na czym stoje...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ