X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • AleksandraW Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie z wieczora boli podbrzusze. Chyba wytrzymam bez nospy. Biore ja w bardzo wyjatkowych przypadkach. Ja tez w czwartek ide na pierwsza wizyte. Mi zalezy zeby maluch byl w macicy. Fajnie by bylo zobaczuc serduszko ale nie nastawiam sie.

xnw4ugpjxa3k91nv.png
    05.03.2018: 202,4;
    07.03.2018: 455;
    13.03.2018: 3300
    <3 20.03.2018

Wysłany: 20 marca 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamiast nospy, która może (ale nie musi) mieć wpływ na rozwój malucha (wzmożone/osłabione napięcie mięśniowe) polecam suplementację potasu i magnezu, w postaci leku aspargin (to lek a nie suplement) lub chociaż magnezu w formie leku (neomag chyba jest ale to musicie sprawdzić, nie bierzemy suplementów tylko leki, oczywiście w miarę możliwości).

Oczywiście nospa jest w ciąży dozwolona ale tylko z zalecenia lekarza, suplementacja potasu i magnezu powinna wyciszyć mikroskurcze ktore powodują te bóle.

Lofewicz lubi tę wiadomość

• AleksandraW Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem przerazona bo dzis rano na papierze widzialam mini brazowy sluz. W sumie czuje sie okay. Mialam wczoraj w pracy stresujacy dzien mam nadzieje ze bedzie dobrze. Dzis nie zamierzam sie denerwować. a co do wizyty jest w czwartek po poludniu. Pierwsza. Nie biore progesteronu ani nic.

xnw4ugpjxa3k91nv.png
    <3 20.03.2018

Wysłany: 20 marca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobalyscie przez popoludnie:) co do lekow to ja cala poerwsza ciaze bralam tony asparginu, duphastonu i luteiny i tylko dzieki temu donosilam do 36 tygodnia, ale wiadomo lepiej sie nie faszerowac lekami, niestety teraz obawiam sie ze bedzie powtorka z rozrywko, prog mi spadl:-/

Aleksandra jesli to brazowe plamienie to nic sie nie martw, byc moze ze zmeczenia, stresu?

Ja ide dzis na wizyte, nic pewnie nie zobacze alr ide omowic moj progesteron, pewnie bede musiala moec duzo wieksza dawke. W ciazy z corcia serducho bilo w 5w4d, ale dzis chcialabym zobaczyc ze z pecherzykiem wszytsko ok i jest na miekscu. Trzymajcie kciuki

Chcialabym miec spokojne swieta, dlatego kolejna wizyta 30.03 i juz powinno byc napewno serducho:)

f2w3dqk36x7eedzr.png

7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Aleksandra jesli to brazowe lekkie brudzenie to nie martwilabym sie tym bardzo, ale uwazaj na siebie. Mysle ze gin wlaczy Ci progesteron profilaktycznie.

Aria jak u was dzisiaj? Mysle i trzymam kciuki

Almond powodzenua na wizycie, ja tez ide dzisiaj poprosze o kciuki. Ktos jeszcze dzisiaj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 07:56

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loretka wrote:
    Byłam dzisiaj na Becie, nie wiem czy doczutalyscie, ale mąż mnie namówił.

Mój wynik 59321,5 na kalkulatorze ze niby w normie, ale przyrost sporo zwolnił.
    No i Progesteron 19,97- mogłoby być więcej. Ostatnio wynosił 21, a jeszcze wcześniej 23. Jakoś mi spada?
    Loretko no na tym etapie beta wolniej przyrasta wiec nie masz co sie tym martwic. Ty bierzesz luteine lub duphaston?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molisia ja tez w twoim pecherzyku nie widze tych postrzepień hmm,
    a jesli nawet sa to przeciez kazdy pecherzyk jest inny troche, watpie zeby wszystkie byly idealnie okraglutkie. Bedzie dobrze.

MonisiaK bylas u tego gina po pracy?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale produkujecie ;)
    U mnie delikatne brudzenia raz są raz ich nie ma .. W piątek wizyta to zobaczymy co tam się dzieje ;)
    Aria co u Was? Cały czas myślę o Tobie..
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. I oczywiście dajcie znać co i jak ;)
    Mój pecherzyk jest jak to gin określił "pofaldowany" chyba przez to że kosmowka się odkleja trochę ale jakoś mocno się tym nie przejął.. dlatego wierzę że będzie dobrze ..I wszystkie rozpakujemy się w listopadzie

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Loretko no na tym etapie beta wolniej przyrasta wiec nie masz co sie tym martwic. Ty bierzesz luteine lub duphaston?

Nic nie biorę, poza witaminami

aw3ncwo.png
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond i Plemniczka powodzenia na wizytach i samych dobrych wiesci:)

aw3ncwo.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam Wam aplikację na telefon HiMommy :)
    Macie juz linie od pępka w dół? Ja u siebie taką zauważyłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 08:31

Jezu ufam Tobie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie, wszystko dobrze, fasolka wymiarami pasuje idealnie do terminu om :) jakieś zdjęcia bohomazy dostałam, ale z tego wszystkiego zapomniałam poprosić o wyraźne zdjęcie fasolki (na tych co mam to ja nic nie widzę)... No trudno, na następnej wizycie postaram się pamiętać :)

ann1109, SuperGirl_83, Almond, zimowa stokrotka, Lofewicz lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. wrote:
    Melduję się po wizycie, wszystko dobrze, fasolka wymiarami pasuje idealnie do terminu om :) jakieś zdjęcia bohomazy dostałam, ale z tego wszystkiego zapomniałam poprosić o wyraźne zdjęcie fasolki (na tych co mam to ja nic nie widzę)... No trudno, na następnej wizycie postaram się pamiętać :)
    Gratuluje! Jakie wymiary ma zarodek?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. wrote:

Gratuluję, cudne wiadomości z rana :)

aw3ncwo.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Loretko progesteron powinien rosnac nie spadac, ale jest on pulsacyjnie wydzielany wiec byc moze za godzine bylby wyzszy. Ja bym go jeszcze raz zbadala ☺ bo im wyzszy tym lepszy, powyzej 20 powinien byc

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • kreseczki Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Okazało się że jestem w ciąży . Termin z kalkulatora wyszedł na 18 listopada.
    Do wizyty u lekarza daleko ale nie w tym rzecz. Przeczytałam gdzieś na początku wątku , że jedna z was jest na wychowawczym i chce przerwać urlop na rzecz chorobowego. Jestem w podobnej sytuacji ale nie wiem jak to zrobić by było prawnie wszystko w porządku. Czy można wcale nie wracać do pracy i od razu w pierwszy dzień przejść na chorobowe? Zostawiłam swoją pracę 500 km od miejsca w którym obecnie pracujęi powrót do pracy na parę dni byłby niezłym wyzwaniem. Dodatkowo trzeba przed 1 dniem pracy mieć aktuane badania okresowe. Mało tego by przerwać wychowawczy muszę pisać pismo do prezesa znacznie wcześniej. Doradźcie jak to zrobić.

• Loretka Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    To Loretko progesteron powinien rosnac nie spadac, ale jest on pulsacyjnie wydzielany wiec byc moze za godzine bylby wyzszy. Ja bym go jeszcze raz zbadala ☺ bo im wyzszy tym lepszy, powyzej 20 powinien byc

A u mnie z każdym badaniem trochę niższy, ale zobaczę jutro. Idę do gina, jak będzie w porządku z maluchem to będę z nim na ten temat gadać.

plemniczka lubi tę wiadomość

aw3ncwo.png
  • peeky Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, czytam Was, ale sama nie mam w sumie co pisac, bo pierwsza wizyte u midwife bede miec dopiero kolo 10tc, a usg kolo 12tc :P Jedyne co mi jakos potwierdzilo, ze powinno byc ok, to regularna obserwacja kreski na testach (jak zaczynalam testowac przed terminem @ to byl cien, a teraz pojawia sie blyskawicznie i jest wyraznie mocniejsza od kontrolnej). Ogolnie nie mam ani jakichs specjalnych dolegliwosci, ani tez czasu na ich rozpatrywanie przy dwojce dzieci. Poprzednie ciaze nie byly problematyczne i tego sie trzymam, ale pewnie gdyby to byla pierwsza ciaza to bardziej bym sie stresowala...
    Milego dnia dziewczyny!

I1Glp1.png
  • AleksandraW Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz juz nic nie ma. Zobaczymy pozniej. Kupilam sobie salatke z serem gouda i jem zeby nie miec mdlosci a mdlosci jak na zlosc nie chca odpuscic. Wczoraj mialam bardzo stresujacy dzien. Pewnie maluch jakos daje znac ze mam sie uspokoic.

xnw4ugpjxa3k91nv.png
    <3 20.03.2018

Wysłany: 20 marca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peeky to tylko się cieszyć, że było bez problemów i mieć nadzieję, że dalej tak będzie :)

Kreseczki gratuluję serdecznie:)

peeky lubi tę wiadomość

aw3ncwo.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ