X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zimowa stokrotka wrote:
    oyeykova. Łącze się w bólu. U nas idą górne jedynki, bo przecież wyszły już dolne dwójki a górne jedynki próbują już trzeci miesiąc. Poza tym fajnie jest zrobić sobie zabawę o 1... A później o 5... W nocy. A no. I wstać o 5:38...
    Matko zeby... na szczęście mamy to za sobą... Ale za to bunt 2 latka już od pół roku :/ wiem coś o tych zabawach w nocy.. U nas dochodzą awantury o histerie

zimowa stokrotka lubi tę wiadomość

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i powiedzcie mi skąd one mają na to siłę... Mi się wydaje że Jasiek jakoś podłącza się pod moją energię, wysysa ją, przez co ja bym chciała spać. A on jakimś cudem ma siłę żeby się cały czas bawić.

Arashe lubi tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale szybko piszecie!

Arashe
    Przez wiele lat piłam wodę z cytryną dla smaku..i żeby odmulić się jak za dużo słodyczy jadłam, bo uwielbiam:) Ostatni rok o tym zapomniałam, ale sobie przypomniałam i chwała mi za to!:)
    A słodyczy teraz nie tykam.... nie jestem w stanie :)

Plemniczka
    Gratuluję serduszka:) Uspokoiłaś się trochę?

Aleksandra
    Również gratuluję:)

Almond
    Gratuluję pęcherzyka ciążowego:)

Happywife
    A tobie pomaga ta woda z cytryną rano na czczo? Masz trochę mniejsze mdłości?
    Wiesz, jeśli chodzi o usg to myślę, że te terminy będą się jeszcze zmieniać :) Pewnie niedługo będziesz przede mną, bo dzieci różnie rosną..Ważne, żeby zdrowo :)

Co do diety...
    Nie jem tylu słodyczy. Właściwie to w ogóle nie jem. Ale nie, że taka porządna jestem tylko mnie odrzuciło :) Od kawy również...
    Jem dużo warzyw i owoców, ale po prostu mam na nie smaka. Obiady jak zwykle i jak zawsze. Ale ja ogólnie nie smażę i staram się jeść w miarę zdrowo, aczkolwiek normalnie. To znaczy nie unikam glutenu czy kalorii jakoś specjalnie. Nie jej po prostu tłustych rzeczy, nawet nie lubię.
    Ale na pewno będę jeść od czasu do czasu czy to frytki (ja robię z piekarnika. ale to dlatego, że od olej śmierdzi mi później cała chata) i pewnie nawet zjem hamburgera. Ale ten hamburger czy twister to raz na miesiąc czy półtora, czy nawet dwa miesiące, przy okazji jak gdzieś jesteśmy np.
    I używam tymianku, lubczyku czy innych przypraw hahahah Nawet nie wiedziałam, że nie można :) W 1.tez używałam :)
    Jedyne co to zero wędzonych ryb, surowego mięsa i sera pleśniowego, ale z niepasteryzowanego mleka. To tyle.
    Aha, i odrzuciłam chipsy, które kocham. Wiem, że to paskudztwo jest i jakoś nie mogłabym ich zjeść bez wyrzutów sumienia... :(

Aha, i fotka:
    https://zapodaj.net/618a7fde836d2.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 08:40

Mania28, plemniczka lubią tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zimowa stokrotka wrote:
    No i powiedzcie mi skąd one mają na to siłę... Mi się wydaje że Jasiek jakoś podłącza się pod moją energię, wysysa ją, przez co ja bym chciała spać. A on jakimś cudem ma siłę żeby się cały czas bawić.
    Też sie nad tym zastanawiam ;) jak dotąd nie poznałam odpowiedzi

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Gratuluję wizyt

SuperGirl_83, AleksandraW lubią tę wiadomość

• Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I serduszek❤

AleksandraW lubi tę wiadomość

• Joanna_blondi Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaliczyłam dziś niespodziewaną wizytę, ponieważ zaczęłam rano plamić i wystraszona pojechałam od razu do lekarza.
    Na szczęście jest serduszko :) Aż się popłakałam jak to zobaczyłam.Ciąża jednak jest sporo młodsza niż wynika z OM. Według USG jestem w 5t5d, a wg OM już powinien być 6t2d. Nie wiadomo skąd to plamienie. Lekarka dała mi zwolnienie do piątku i powiedziała, że mam się oszczędzać. W piątek idę na kolejną wizytę.

Tu jest fotka:
    https://zapodaj.net/666a09d1912a8.jpg.html

Co do odżywiania, to ja ogólnie staram się zdrowo odżywiać więc nie muszę jakoś zmieniać nawyków w ciąży. Teraz przestałam pić kawę, bo po prostu nie mogę na nią patrzeć.

SuperGirl_83, Justaaa, molisia, plemniczka, AleksandraW, Loretka lubią tę wiadomość

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane)
  • inaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a ja jem to co zawsze a i na mcdonald mam zwiekszona ochote :)! Jakos na mieso mam smaki.

Tak czy siak od wczoraj mam zle przeczucie :( bardzo zle niestety. Mam wrazenie ze i ta ciaza nie bedzie udana. Taka intuicja, ze juz cos tam sie psuje. Pewnie hcg nie przyrasta- albo juz spada.

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_blondi wrote:
    Ja zaliczyłam dziś niespodziewaną wizytę, ponieważ zaczęłam rano plamić i wystraszona pojechałam od razu do lekarza.
    Na szczęście jest serduszko :) Aż się popłakałam jak to zobaczyłam.Ciąża jednak jest sporo młodsza niż wynika z OM. Według USG jestem w 5t5d, a wg OM już powinien być 6t2d. Nie wiadomo skąd to plamienie. Lekarka dała mi zwolnienie do piątku i powiedziała, że mam się oszczędzać. W piątek idę na kolejną wizytę.

Tu jest fotka:
    https://zapodaj.net/666a09d1912a8.jpg.html

Co do odżywiania, to ja ogólnie staram się zdrowo odżywiać więc nie muszę jakoś zmieniać nawyków w ciąży. Teraz przestałam pić kawę, bo po prostu nie mogę na nią patrzeć.

Joanna bardzo dobrze że pojechałaś do lekarza teraz jesteś spokojna, Gratuluję serduszka teraz musisz się oszczędzać i bardzo dobrze że masz L4. Teraz odpoczywaj i niczym się nie stresuj!!

• Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Eh a ja jem to co zawsze a i na mcdonald mam zwiekszona ochote :)! Jakos na mieso mam smaki.

Tak czy siak od wczoraj mam zle przeczucie :( bardzo zle niestety. Mam wrazenie ze i ta ciaza nie bedzie udana. Taka intuicja, ze juz cos tam sie psuje. Pewnie hcg nie przyrasta- albo juz spada.

Inaa dlaczego masz złe przeczucia? kiedy masz wizytę?

• Martusiaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa skąd takie czarne myśli?
    Nie możesz tak myslec.. też się boję i czekam do wizyty:) ale będzie dobrze !! Musi byc

Mania28 lubi tę wiadomość

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg

Wysłany: 21 marca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa. Uszy do góry i odpedz czarne myśli. :) Czemu sądzisz że coś jest nie tak? Nie myśl tak nawet. Jeśli cię to uspokoi idź do lekarza albo zrób hcg.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu tak sądzę?

W poprzednich ciążach nie umiałam wstać z kanapy- teraz czuje sie w wiekszosci czasu jak młody Bóg. Nie mam humorów, jestem w dobrym nastroju. Piersi aż tak nie bolą ( zależy o której). Test wydaje mi się ( kupiłam pinka) powinien już mieć obie krechy o tej samej barwie, a nie ma :(.

Miałam tsh 2,5 i dostałam euthyrox 37,5 czy to nie za duża dawka?

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

Wysłany: 21 marca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba hormony mi szaleją. Weszłam na Facebooka, trafiłam na artykuł o tym że dziś jest światowy dzień osób z Zespołem Downa, później na zdjęcie małej dziewczynki z zespołem i się popłakałam. Ale nie dlatego że jest chora ale dlatego że jest śliczną, uśmiechniętą dziewczynką i ma zdjęcie z ojcem. I to mnie wzruszyło chyba... Że tym razem ojciec nie dał dupy.

Martusiaa lubi tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:

Ale odpędź takie myśli! Tak naprawdę to strach przez ciebie przemawia spowodowany twoimi przejściami, a nie żadne przeczucie.. Muisz wierzyć w swojego bobaska, jak nie ty to kto?? Będzie dobrze!

Joanna
    Gratuluję serduszka;) odpoczywaj i ciesz się ciąża, plamienia powinny przejść. Przepisała ci luteinę?

Mania28, Joanna_blondi lubią tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png

Wysłany: 21 marca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa. Kochana to ja powinnam siedzieć i płakać razem z tobą. Czuję się jak młody Bóg, moje cycki też. Sporadycznie mnie zemdli i jedynie wczoraj padłam o 21, tylko się Kuźwa wzruszam jak nienormalna. Pamiętaj że każda ciąża jest inna i wcale nie musisz mieć żadnych objawów, aby wszystko było w porządku :)
    P.S. W pierwszej ciąży umierała już ok 2 tygodnie przed zrobieniem testu, a test zrobiłam teoretycznie w tym samym dniu w którym jestem teraz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 10:08

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Czemu tak sądzę?

W poprzednich ciążach nie umiałam wstać z kanapy- teraz czuje sie w wiekszosci czasu jak młody Bóg. Nie mam humorów, jestem w dobrym nastroju. Piersi aż tak nie bolą ( zależy o której). Test wydaje mi się ( kupiłam pinka) powinien już mieć obie krechy o tej samej barwie, a nie ma :(.

Inaa każda ciąża jest inna to nie ma żadnego znaczenia czy one występują czy nie to nie jest żadnym wyznacznikiem! nie możesz mieć czarnych myśli dziewczyny mają rację!!
    Najlepsze co możesz zrobić to zapisz się na wizytę do lekarza za tydzień powinno już być widać pęcherzyk, nie denerwuj się za wcześnie!!! Bety nie rób czekaj do wizyty!! U mnie Beta była zła miałam przyrosty 15% nakręcałam się i denerwowałam a moja córa ma 7 lat:)

zimowa stokrotka lubi tę wiadomość

• Martusiaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Czemu tak sądzę?

Ja miałam wyższe tsh 2.69 i nie dodawałam nic.. nie każda ciąża jest taka sama .. A testy też różnie reagują..

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg

Wysłany: 21 marca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Kolor kreski na teście też nie jest wyznacznikiem. Ja zawsze miałam jasne. I teraz (zrobiony 8 dni wcześniej niż z Jaśkiem) i wcześniej z Jaśkiem. Były zdecydowanie blade w porównaniu do kontrolnej. Oba były Pink strumieniowe o czułości 10.

Mania28, _czekająca_ lubią tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Supergirl, mdłości mi odpuściły, także piję wodę z cytryną bo taki mam nawyk już. Ogólnie mi to dobrze robi, ale jak jeszcze tydzień temu męczyłam się z mdłościami to miałam wrażenie, że trochę je neutralizuje ta woda z cytryną.
    Co do słodkiego to mam tak samo jak Ty, wcześniej uwielbiałam, do tamtego tygodnia nie mogłam na nie patrzeć, a odkąd mdłości ustały to naszło mnie na draże kokosowe ;)

Joanna_blondi dobrze, że pojechałaś, bo się uspokoiłaś. Super, że wszystko dobrze.

Inaa, co to negatywne myślenie? Nie nakręcaj się, z pewnością jest wszystko dobrze.

Mania28, SuperGirl_83, Joanna_blondi lubią tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ