X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • happywife Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Ja tez dzisiaj lepiej z mdłościami, ale nie zapeszam :)
    Wiesz, ja też znam sporo kobiet, które rodziły w wieku 41,43,44 i 39. W mojej pracy raz, u męża w pracy raz i u mnie w rodzinie dwie. I sama tak tłumaczę innym kobietom, ale wiesz... strach i tak jest. No ale wierzę, ze będzie dobrze. Inaczej bym się wykończyła. Na tych badaniach 12-14tydzień będzie już mniej więcej widać, czy jest w miarę dobrze i może tez po nich się uspokoję. To nie tak, że cały czas o tym myślę i się martwię, po prostu mam tę myśl z tyły głowy i nie chce odejść.
    A ty jak się czujesz?

Oj kochana, to jest chyba normalne u nas kobiet, że cały czas się zamartwiamy. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze.
    Ja się czuję dobrze, tak jak pisałam od dwóch dni mdłości odeszły, wczoraj miałam w końcu trochę energii, za to dziś zasypiam. Szczerze mówiąc to niepotrzebnie zaczytałam się o przypadkach gdzie dziewczyny słyszały serduszko a później przestało bić i pomimo, ze na wizycie wszystko było super to teraz oczywiście martwię się czy na następnej będzie dalej okej..Z kobietami :D

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    Oj kochana, to jest chyba normalne u nas kobiet, że cały czas się zamartwiamy. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze.
    Ja się czuję dobrze, tak jak pisałam od dwóch dni mdłości odeszły, wczoraj miałam w końcu trochę energii, za to dziś zasypiam. Szczerze mówiąc to niepotrzebnie zaczytałam się o przypadkach gdzie dziewczyny słyszały serduszko a później przestało bić i pomimo, ze na wizycie wszystko było super to teraz oczywiście martwię się czy na następnej będzie dalej okej..Z kobietami :D

Nie ma gwarancji nigdy, a historie naprawdę różne się przydarzają... tylko zawsze sobie powtarzam: czy zadręczanie się coś pomaga? Nie. Czy to coś da, że będę o tym myśleć? Nie. Więc jedyne co możemy zrobić to wierzyć, że będzie dobrze. I będzie! Serduszka już biją, dzieciaki rosną w brzuszkach, dajmy im dużo pozytywnych emocji! Niech później rodzą się wesołe, bezstresowe dzieci hehe :)

Jastin76, Justaaa, Ffilpiek, Arashe, Loretka lubią tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Supergirl, jak zawsze mądrze piszesz! Tego się trzymam :)

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    A ja przez to że znam.kilka takich przypadków.. także tu z forum to właśnie też się o to boję;(

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oyeykova wrote:
    Jastin co Ty gadasz... Weź mi tak nawet nie pisz. Siedzisz tutaj do listopada.
    Ale mysle ze na wizytę jest za wcześnie, dobrze pamiętam że w poniedziałek bete miałaś okolo 500? Nie wiem czy on juz pecherzyk zobaczy ten konował... Najedsz sie stresu.
    Tez badam bete w sobotę jeszcze wizytę ma we wtorek

Tak dobrze pamiętasz kochana

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde cały post wcięło... Tak beta 500 z hakiem ale progesteron niski norma od 11 a mój spadł z 15 do 12 więc dziś smigalam do zaprzyjaźnionej apteki i wzięłam lutke 100 i aplikuj więc w piątek muszę wydebic receptę:-) żadnych objawów nie mam jedynie na zmianę jajnika zakluje ... no i babie nie dogodzisz :-D tak źle tak niedobrze

• stresant Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super girl 83, ja skoncze 37 w tym roku.....złe myśli mam ciagle przy sobie...... gdy zdecydowaliśmy sie na kolejne dziecko (miałam 35lat) i o niczym innym nie myślałam tylko o tym, ze jak bedzie to napewno chore, bo jestem stara....wszędzie widziałam chore dzieci (w kościele w sklepie na urlopie) mineło 2 lata od tego czasu... dziecka nie ma nadal....złe myśli odeszły troche na bok bo skupilismy sie na działaniu :) żyjemy zdrowo, dbamy o siebie i co ma być to bedzie i tak na to nie mamy wpływu i tego nie zmienimy.....co komu pisane to go nie minie.....trzeba myślec pozytywnie

SuperGirl_83, Arashe lubią tę wiadomość

• Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin, dziewczyny, niestety mam podstawy, zeby sie martwic.
    Podczas gdy inne dziewczyny pisza, ze u ich maluszkow serduszka bija z czestotliwoscia 140, 160, to u mojego okruszka jest to moze 90, moze 80. Moj ginekolog tez nie jest raczej dobrej mysli i ja niestety tez. Juz cos takiego przezylam w jednej ciazy i skonczylo sie to zle.

No nic, nie zasmucam wiecej forum, tylko grzecznie czekam do godz.20.

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant jaka Stara? Młoda kobieta z Ciebie :) Moja siostra też jest w ciąży urodzi w sierpniu a ma 46lat i z nią i małym wszystko jest ok.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem i sama wiem co to znaczy mieć przeczucie że z dzieckiem dzieje się zle tego nie idzie się wytłumaczyć tak jest i już. Ale Iza trzymam kciuki za serducho i oby było dobrze.

Iza_86 lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stara to ja jestem :-D Ale młoda duchem :-) ;-) :-D

Better_togother lubi tę wiadomość

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza tak się składa że też wiem co znaczy przeczucie... Ale bądź silna i myśl pozytywnie ! Cuda się zdarzają więc dlaczego my nie możemy ich nie doświadczyć ❤ trzymam kciuki i daj znać po wizycie.

Iza_86 lubi tę wiadomość

• aria40 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza trzymam kciuki żeby się serduszko rozhulało.
    A ja nadal w szpitalu, epizod rzeźni mam chyba za sobą. Utrzymuje się tylko plamienie. Dziś miałam usg dzidzia ma wg lekarki 1.23 i serducho 150 na min. Złowrogi krwiak jak ciut mniejszy ale straszy. To że dzidzia żyje po takim krwotoku jest absolutnym cudem i liczę ze kolejnym cudem będzie zniknięcie powtornego krwiaka

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria, to super, ze u Was dobrze. Teraz kibicuje Ci w walce z krwiakiem!

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    Iza trzymam kciuki żeby się serduszko rozhulało.
    A ja nadal w szpitalu, epizod rzeźni mam chyba za sobą. Utrzymuje się tylko plamienie. Dziś miałam usg dzidzia ma wg lekarki 1.23 i serducho 150 na min. Złowrogi krwiak jak ciut mniejszy ale straszy. To że dzidzia żyje po takim krwotoku jest absolutnym cudem i liczę ze kolejnym cudem będzie zniknięcie powtornego krwiaka

To, ze dzidzia żyje to znaczy, że jest silna! A jak jest silna, to musi być zdrowa! Niech rośnie duża, a krwiak niech się zmniejsza, niedługo po nim tylko niemiłe wspomnienie zostanie :)

Dziewczyny w takim razie cieszę się, że nie jestem sama tutaj z 35+ ;)

34bwgywl9johpf1n.png
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria Iza trzymam za Was kciuki

Iza_86 lubi tę wiadomość

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W porównaniu do części z was jestem gowniarą ;) bo mam dopiero 24 lata. Ale ja zawsze chciałam być "młodą mamą" zwłaszcza że u mnie w rodzinie menopauza kobiety przechodzą między 30-40 lat. Także u mnie jedno już jest. Drugie się pojawi i zamykam produkcję :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria, ja także trzymam za Was cały czas kciuki!

Zimowa_stokrotka, ja mam 26 lat i to będzie moje pierwsze dziecko. Jak dla mnie wiek na pierwszą ciąże okej. Świadoma decyzja, a jeszcze rok temu w ogóle nie myślałam o macierzyństwie.. ile to się może zmienić w krótkim czasie :)

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja cały czas trzymam za was kciuki :)
    Aria teraz już będzie coraz to lepiej, maluszek jest silny ty tez musisz być! :)

Apropo wieku to ja w takim razie chyba będę tu najmłodsza mama - 23lata :D

Iza_86 lubi tę wiadomość

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 25 ;) we wrześniu 26

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ