X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Joanna_blondi Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    Iza trzymam kciuki żeby się serduszko rozhulało.
    A ja nadal w szpitalu, epizod rzeźni mam chyba za sobą. Utrzymuje się tylko plamienie. Dziś miałam usg dzidzia ma wg lekarki 1.23 i serducho 150 na min. Złowrogi krwiak jak ciut mniejszy ale straszy. To że dzidzia żyje po takim krwotoku jest absolutnym cudem i liczę ze kolejnym cudem będzie zniknięcie powtornego krwiaka

Aria super wieści! Twoja dzidzia jest bardzo silna :)

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane)
  • Megi777 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) przekroju wiekowy pełen, ja się plasuje gdzieś po środku, bo w tym roku skończę 30 lat a to moje pierwsze dziecko :) czuje się kiepsko od tygodnia, chociaż i tak już lepiej niż kilka dni temu. Boli mnie żołądek jak po zatruciu czy grypie żołądkowej, nawet w nocy, co nie daje mi się wysypiac.. Ale cóż, dam radę i przetrwam.. Pewnie jak przestaną mnie męczyć mdłości będę się zamartwiac czy wszystko ok:) nie dogodzisz kobiecie :)

• maggda Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi mam dokładnie takie same uczucie żołądka jak ty i ciężko mi cokolwiek zjeść.
    Ją w tym roku kończę 27lat a to będzie 3maleństwo i mam nadzieje że to synek.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • M_Belly Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 33 i to moje pierwsze :)

Chcieliśmy wcześniej, ale niestety się nie udawało :(

f2w3gzu3f5dq1xgq.png
  • Better_togother Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Stara to ja jestem :-D Ale młoda duchem :-) ;-) :-D
    i to się liczy :*

ja jestem do tyłu chyba nie nadrobię... rozchorowałam się w weekend mam "grypę żołądkową" i końca nie widać:(
    zaczynam wątpić czy dotrwam do listopada... wizytę mam za tydzień i się okaże. W zeszłym tygodniu na usg jeszcze nic nie było widać. W poniedziałek byłam na SOR z rewolucjami i od razu mnie wzięli na USG bo lekko plamiłam w nocy pęcherzyk z ciałkiem żółtym ale lekarz płodu nie widział... Martwię się choć wiem że miałam opóźniona owulację, ale zastanawiam się czy w ogóle jest możliwe że jeszcze nie widać płodu? Zapłodnienie według mojego ginekologa było koło 20-21.02

A tak na zakończenie mam 28 lat i 2.5 letniego synka :)

Aleksander - 19/08/2015
    Miłosz - 09/11/2018
  • Megi777 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda, dobrze że mówisz o tym, że masz takie same odczucia, bo ja już panikowalam czy to nie są wrzody żołądka.. Na jedzenie też nie mam ochoty, zmuszam się, bo chwilowo czuję się lepiej jak coś zjem. Aczkolwiek mięsa czy ryby jem bardzo mało, głównie ryż, makaron, ziemniaki czy kasze i najlepiej gotowane na parze warzywa. Także mój organizm sam podpowiada co mu służy.

• Arashe Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    O matko swieta! I do ktorej spi rano? Macie drzemki w ciagu dnia?
    Moj F zasypia ok 21 i uwazam ze to jest makabrycznie pozno... :p
    Różnie, najczęściej śpi do 8. Robi drzemke ok 12, na godzinę lub 2 i potem ciągnie do późna. Wczoraj zasnela wyjątkowo po 22 i obudziła się o 4.40... Taki pikuś

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Martusa 90 Nowa

Wysłany: 21 marca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

też chciałabym dołączyć do was :)
    Beta HCG 12.03- 2036
    Termin porodu wyliczony na 14 listopad :)

maggda, Arashe, oyeykova, Joanna_blondi, plemniczka, Justaaa, inaa lubią tę wiadomość

• maggda Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj martusa ;)

Megi ja jedynie jestem w stanie zjeść ryż lub ziemniaki na zapach kielbas mięsa nie mogę wytrzymać. Chleb też ciężko. Dzisiaj spróbuję zjeść na kolację pierogi. No ale mogę wcinac mentosy gumy mambe i chipsy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 16:53

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Martusa gratuluje i życzę spokojnej ciazy! ;)

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Witaj martusa ;)

Megi ja jedynie jestem w stanie zjeść ryż lub ziemniaki na zapach kielbas mięsa nie mogę wytrzymać. Chleb też ciężko. Dzisiaj spróbuję zjeść na kolację pierogi. No ale mogę wcinac mentosy gumy mambe i chipsy :P
    Mi najlepiej idą zupy .. najlepiej kwasne

inaa lubi tę wiadomość

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam problemów z jedzeniem niczego, ale słodycze mnie odrzucają. Wczoraj jedli u mnie smażony chleb w jajku i sypali cukrem... Nawet w ciąży bym nie ruszyła :P a najbardziej smakują mi wiosenne kanapki z warzywami:)

Co do wieku to ja mam 27 :)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Mysz17 Znajoma

Wysłany: 21 marca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Megi mam dokładnie takie same uczucie żołądka jak ty i ciężko mi cokolwiek zjeść.
    Ją w tym roku kończę 27lat a to będzie 3maleństwo i mam nadzieje że to synek.
    Ja tez 3 malenstwo a 27 koncze w listopadzie. Tylko ja licze bardzo na urodzinowa coreczke:) wizja 4 facetow w domu mnie przeraza troszke:)

maggda lubi tę wiadomość

• Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza_86 wrote:
    Jastin, dziewczyny, niestety mam podstawy, zeby sie martwic.
    Podczas gdy inne dziewczyny pisza, ze u ich maluszkow serduszka bija z czestotliwoscia 140, 160, to u mojego okruszka jest to moze 90, moze 80. Moj ginekolog tez nie jest raczej dobrej mysli i ja niestety tez. Juz cos takiego przezylam w jednej ciazy i skonczylo sie to zle.

No nic, nie zasmucam wiecej forum, tylko grzecznie czekam do godz.20.

Nie denerwuj się naprawdę nie jest nic przesądzone,musisz być dobrej myśli u mnie serduszkpo biło wzorowo na każdej wizycie synuś był zdrowy a serduszko przestało bić i nie mieliśmy na to żądnego wpływu jest tyle różnych przypadków nie ma sensu się nakręcać ja teraz też świruje i się nakręcam tak jak ty ale odganiam te myśli bo nie mamy na to żadnego wpływu co się wydarzy! Zawsze masz nas i damy rade pzrez wszystko przejść razem w grupie siła.:) a teraz się nie denerwuj i pisz odrazu po wizycie!

Iza_86 lubi tę wiadomość

• Almond Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 30 i corcie juz :) ale tez mi sie marzy trojka dzieciaczkow:)!

Iza trzymam mocno kciuki za wizyte. Mysle, ze nie masz sie co przejmowac, na poprzedniej wizycie serduszko pewnie dopiero co podjelo prace i sie rozkrecalo, zobaczysz dzos bedzie wszystko dobrze:)

Iza_86 lubi tę wiadomość

f2w3dqk36x7eedzr.png

7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

• Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusa 90 wrote:
    Hej,

też chciałabym dołączyć do was :)
    Beta HCG 12.03- 2036
    Termin porodu wyliczony na 14 listopad :)

Witaj Martusia, kulamy się wszystkie razem do Listopada:)

• happywife Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dostałam wyniki badań i wszystko jest okej, ale w wyniku badań moczu mam napisane : bakteie - liczne. Co to mam z tym zrobić ? Trochę się zmartwiłam

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Lofewicz Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - czekam na Twoją wizytę, trzymam kciuki, żeby jednak bąbel zaskoczył, fajnie że już dzisiaj masz wizytę, ciężko mi sobie wyobrazić jak wytrwałaś ten tydzień.. Daj znać!

Ja mam na liczniku raptem 25, ale wiecie co... Na studiach miałam bardzo dużo zajęć na oddziale ginekologicznym, i powiem Wam, że to nie jest prawda co mówią w mediach, że wysyp młodych matek, że gimbaza (nigdy nie widziałam niepełnoletniej), chociaż pewnie w statystyce jest tego więcej niż w latach poprzednich, ale to dalej kazuistyka. Aktualnie na oddziałach położniczych leżą kobiety powyżej 30 r.ż, najczęściej z pierwszym dzieckiem. Jesteście większością :)
    Jeśli chodzi o strach przed poronieniem.. Po uwidocznieniu serca ryzyko spada do 1%.
    A i tak każda z nas się boi.
    Mój strach jest dodatkowo potęgowany, bo ja się w życiu trochę za dużo naooglądałam..

WildVerm lubi tę wiadomość

Usunięcie całkowitej przegrody macicy - sierpień 2016
    TSH - 4,2 ---> Letrox 37,5 mg
    1 cs ---> i jest!
    34bwskjo4ecbhor0.png
  • Lofewicz Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    Dziewczyny, dostałam wyniki badań i wszystko jest okej, ale w wyniku badań moczu mam napisane : bakteie - liczne. Co to mam z tym zrobić ? Trochę się zmartwiłam

Do ginekologa już, już! Trzeba leczyć, antybiotyk. Idź prywatnie.
    Ale najpierw posiew moczu, żebyś już poszła z wynikiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 17:53

Usunięcie całkowitej przegrody macicy - sierpień 2016
    TSH - 4,2 ---> Letrox 37,5 mg
    1 cs ---> i jest!
    34bwskjo4ecbhor0.png
  • Better_togother Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lofewicz można zapytać co studiowałaś:)?

Lucy2323 lubi tę wiadomość

Aleksander - 19/08/2015
    Miłosz - 09/11/2018
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ