Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Red rose dostalam duphaston i jeszcze troszke plamie na brazowo ale po tym to chyba normalne? Ja mam nadzerke wiec to moze byc tez powod. Co do wieku 8 kwietnia koncze 25 lat. I to moj pierwszy maluch (taki tyci tyci
dzis jestem pierwszy dzien na chorobowym. Ale musze jeszcze raz do firmy pojechac w piatek. Czy ktos ma dzis wizyte?
05.03.2018: 202,4;
07.03.2018: 455;
13.03.2018: 3300
20.03.2018
Oby tak dalej, dostałam skierowanie na badanie krwi.
Megi 777 to jesteśmy rówieśniczkami, ja 30 skończyłam w styczniu. Pierwsze dzieckoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 19:13
molisia, AleksandraW, Lofewicz, Justaaa, Joanna_blondi, happywife, maggda, Arashe, Ffilpiek lubią tę wiadomość
-
Loretka wrote:Ja miałam dzisiaj wizyte:)
Pełnia szczescia- jest serduszko, pięknie migało na usg, maluch 8mm. Według usg początek 7 tyg.
Megi 777 to jesteśmy rówieśniczkami, ja 30 skończyłam w styczniu. Pierwsze dziecko
Czekamy na wieści od Izymam nadzieję że dziś da znać co i jak
6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26
-
Dziewczyny nim was nadrobie to napisze o tym co mnie dzisiaj niepokoi. Zauwazylam dzisiaj sluz w takim jasnobrązowym kolorze, nie duzo, ale jednak. Jejku z czego to moze byc... mozliwe ze po wczorajszym badaniu? Do tego bola mnie plecy teraz ☹.
Jeszcze mam takie pytanie. Wcxoraj lekarka stwierdzila ze mam lekkiego grzybka i przypisala mi Pimafucin dopochwowo. Czy one napewno bezpieczne dla malucha sa? Wie ktos? -
plemniczka wrote:Dziewczyny nim was nadrobie to napisze o tym co mnie dzisiaj niepokoi. Zauwazylam dzisiaj sluz w takim jasnobrązowym kolorze, nie duzo, ale jednak. Jejku z czego to moze byc... mozliwe ze po wczorajszym badaniu? Do tego bola mnie plecy teraz ☹.
Jeszcze mam takie pytanie. Wcxoraj lekarka stwierdzila ze mam lekkiego grzybka i przypisala mi Pimafucin dopochwowo. Czy one napewno bezpieczne dla malucha sa? Wie ktos?
6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26
-
plemniczka wrote:Dziewczyny nim was nadrobie to napisze o tym co mnie dzisiaj niepokoi. Zauwazylam dzisiaj sluz w takim jasnobrązowym kolorze, nie duzo, ale jednak. Jejku z czego to moze byc... mozliwe ze po wczorajszym badaniu? Do tego bola mnie plecy teraz ☹.
Jeszcze mam takie pytanie. Wcxoraj lekarka stwierdzila ze mam lekkiego grzybka i przypisala mi Pimafucin dopochwowo. Czy one napewno bezpieczne dla malucha sa? Wie ktos?
Bierzesz luteinę albo duphaston? Ciężko powiedzieć z czego.. Nie da się tak o przed komputerem powiedzieć skąd to. Jeśli miałaś wczoraj cytologię, to może od tego, a może uszkodzenie śluzówki przy badaniu. Jak niewielkie i wczoraj byłaś badana to ja bym poczekała czy ustąpi. Jak nie, to trzeba by pobadać. Co do Pimafucinu, to jest bezpieczny. Ginekolodzy wiedzą co przepisują, nikt tak jak oni nie znają się na szkodliwości leków w ciąży, chociaż jest to wiedza którą powinien mieć każdy lekarz. Zdradze Wam tajemnicę. Leków jest kuuuupę. Nikt nie pamięta wszystkich, czy są szkodliwe czy nie. Mamy od tego aplikację w telefonie ;pUsunięcie całkowitej przegrody macicy - sierpień 2016
TSH - 4,2 ---> Letrox 37,5 mg
1 cs ---> i jest!
-
oyeykova wrote:ja w poprzedniej ciąży oddawalam mocz po dokładnym umyciu się w wiadomym miejscu i po włożeniu tampona (przyjmuję dużo luteiny i ta wydzielina chyba zawsze w innym wypadku sie dostawała do próbki moczu), pobieralam srodkowy strumień, przechowywałam w lodówce do czasu az wyszłam do labu. Dopiero wtedy wyniki mialam dobre.
Chyba tez bralam urospet jak coś było lekko nie tak.
O qrde, ja dzisiaj też oddawałam do badania, jestem na Luteinie, ciekawe co za klocki wyjdą..
Są już wyniki, wszystko w normie, hurra !Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 19:59
Jastin76 lubi tę wiadomość
-
Dzieki. Ja na duphastonie juz od owulacji jade. Cytologi wczoraj nie mialam a co do leku wole sie upewnic bo ja juz na roznych "specjalistów" trafialam niestety. Nie znam jeszcze tej Pani doktor u ktorej wczoraj bylam. Teraz juz czysto na wkladce oby tak zostalo...
-
plemniczka wrote:Loretko gratuluje. Niemal łeb w łeb idziemy. Mój maluch wczoraj mial 8.5 mm ☺
Odeychnelam z ulgą, gdy usłyszałam "o jest ciąża żywa, mamy serduszko".
Musi być dobrze, tego się trzeba trzymać.
W końcu jesteśmy na tym samym etapie od samego początku @Justaaa, plemniczka lubią tę wiadomość
-
Iza też czekam i trzymam kciuki!
W związku z wiekiem, ja 3 listopada skończę 29 lat i też czekam na pierwszego dzidziusia
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
Lofewicz wrote:Właściwie, to ja bym zrobiła tak, że jutro powinnaś pójść oddać mocz jeszcze raz, ale nie na badanie ogólne moczu, a na posiew. Poczekaj na wynik (to się trochę dłużej czeka) - kilka dni. I z tym wynikiem do lekarza.
W ciąży nie ma znaczenia, czy masz objawy czy nie, czy swędzi Cię czy też nie, bo ciąża to akurat taki stan, gdy leczymy sam wynik posiewu.
W ciąży nie bierzemy urofuraginy!
https://ciaza.mp.pl/przebiegciazy/118965,zakazenie-ukladu-moczowego-w-ciazy
Skontaktowałam się z moim lekarzem i powiedział dokładnie to samo. Także jutro idę na badanie. Dziękuję jeszcze raz.Lofewicz lubi tę wiadomość
Pozytywny test 23.02 -
Loretka wrote:Ja miałam dzisiaj wizyte:)
Pełnia szczescia- jest serduszko, pięknie migało na usg, maluch 8mm. Według usg początek 7 tyg.
Megi 777 to jesteśmy rówieśniczkami, ja 30 skończyłam w styczniu. Pierwsze dzieckoskończyłam w lutym
dwa dni przed urodzinami spełniło się moje marzenie