Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też witam się po chwili nieobecności
U mnie samopoczucie (teraz już) okej. Mogę wstać rano bez zagryzania sucharkówMam za to duuużo białego śluzu.
Supergirl, jasne że pamiętamTy akurat zagościłaś tu jako jedna z pierwszych
W sobotę powiedzieliśmy naszym przyjaciołom o ciąży. Matko, jakie były piski i radość
Poza dobrym teraz już samopoczuciem to mój brzuch jest taki uwypuklony, że jak założyłam obcisłą bluzkę to wyglądał na 5? miesiąc. Strasznie mi wyrzuca brzuszek..Aż strach myśleć co będzie dalej. Ogólnie jestem szczupła i nie za wysoka, mam 167 cm wzrostu.
Życzę Wam miłego poniedziałkuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 09:31
Arashe lubi tę wiadomość
Pozytywny test 23.02 -
happywife. Ja mam też 167 cm i jestem grubsza (78 kg w chwili obecnej) a mimo wszystko brzuch też już się powiększył (wzdęcia). Przy pierwszej ciąży taka sama waga, a jak minęły wzdęcia to dopiero w 6-7 miesiącu było widać że jestem w ciąży, wcześniej była tylko niewielka wypukłość która mogła sugerować że trochę bardziej mi się styło, bo mimo mojej wagi brzuch miałam i w sumie mam dość płaski. Także nigdy nie wiadomo kiedy ten typowo ciążowy brzuch nam wypchnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 09:42
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Happywife
Mam dokładnie tak samo! Rano jeszcze jak człowiek wyglądam, ale wieczorem już brzuch jak w piątym miałamZałamać się idzie.. I to naprawdę widoczny. W pierwszej do 19tygodnia byłam płaska, a teraz już jakbym piłkę połknęła.. Naprawdę nie wyobrażam sobie swojego brzucha za trzy m-ce, a co dopiero za pół roku?
Ja mam 1,61. Raczej jestem drobna i szczupła. To znaczy byłam...Bo słabo to widzę
Tygrasica, Arashe lubią tę wiadomość
-
SuperGirl_83 wrote:Happywife
Mam dokładnie tak samo! Rano jeszcze jak człowiek wyglądam, ale wieczorem już brzuch jak w piątym miałamZałamać się idzie.. I to naprawdę widoczny. W pierwszej do 19tygodnia byłam płaska, a teraz już jakbym piłkę połknęła.. Naprawdę nie wyobrażam sobie swojego brzucha za trzy m-ce, a co dopiero za pół roku?
Ja mam 1,61. Raczej jestem drobna i szczupła. To znaczy byłam...Bo słabo to widzę
Niekoniecznie zmienisz się w hipopotama, ja mam za sobą dwie ciąże - w pierwszej w piątym miesiącu chodziłam w jeansach mojego męża i na upartego, pod swetrem nie było widać brzucha. Dopiero potem wyskoczył przed siebie -
Arashe wrote:Ja właśnie kilka dni temu zrezygnowałam z nocnego karmienia i karmię tylko rano. Ona i tak nie zasypiala, tylko wiercila później i koniec końców i tak musiałam wstawać i lulac, więc teraz od razu wstaje i całość trwa krócej, a jak się chyba mimo wszystko lepiej teraz śpi. Zwykle budzi się raz a wcześniej po kilka
muszę korzystać z odpoczynku przed kolejnym, który co godzinę lub 2 będzie się budzić
-
Ja cały czas mam płaski brzuch i aż zaczynam się zastanawiać czy to normalne, bo Wy wszystkie piszecie, że już nie możecie się dopiąć w spodnie. Ja też jestem raczej szczupła. Mam 171 cm wzrostu i ważę 53 więc chyba szybko powinno być u mnie widać brzuszek.Laura 6.11.2018
Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane) -
Joanna_blondi wrote:Ja cały czas mam płaski brzuch i aż zaczynam się zastanawiać czy to normalne, bo Wy wszystkie piszecie, że już nie możecie się dopiąć w spodnie. Ja też jestem raczej szczupła. Mam 171 cm wzrostu i ważę 53 więc chyba szybko powinno być u mnie widać brzuszek.
Arashe lubi tę wiadomość
-
Tygrasica wrote:Niekoniecznie zmienisz się w hipopotama, ja mam za sobą dwie ciąże - w pierwszej w piątym miesiącu chodziłam w jeansach mojego męża i na upartego, pod swetrem nie było widać brzucha. Dopiero potem wyskoczył przed siebie
No właśnie w pierwszej dopiero w piątym mi wyskoczył, i to taki malutki. Ana fotce z 19 tygodnia to jestem płaska jak talala... Zresztą ja w ogóle w 1.ciąży nie miałam ciuchów ciążowych, nie licząc dwóch pary legginsów z pasem i jednych dżinsów. Wszystkie bluzki nosiłam normalne, tak samo sukienki. Bluzki musiały być po prostu odcinane pod biustem i luźniejsze. Sukienki w sumie bez znaczenia
Ale teraz mnie wydymało już. I na pewno to nie jest tak, że już tyle przytyłam i mam taki brzuch, bo rano mam w miarę normalny. Ale od po południa się zaczyna, a wieczorem pani wielorybka -
Co do mdłości i objawów jakos specjalnie się nimi nie przejmuje
Co do wagi ja mam 171cm i 79.5 kg więc spora jestemz mała zaczynałam od 84 A przy porodzie było 90 dzień po porodzie już 83
Co do brzucha z mała nie miałam do 5 m-ca wcale w ogóle przy porodzie mówili że bardzo mały A teraz? Nie jem więcej A brzuch wysadzilo jak w 5 m-cuMartusiazabka lubi tę wiadomość
6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26
-
Hej dziewczyny!
Ja tez mam tak wydęty brzucho ze leginsy nawet mnie cisną.. najlepiej się czuje w piżamie, to dopiero początek a co będzie później. Trochę się martwię bo poprzedni tydzień miałam straszne mdłości i wymioty, nic jeść nie mogłam.. a od 2? Dni nic.. lekko czasem zrobi mi się nie dobrze jak jestem głodna ale tak to dobrze sie czuje.. jedynie bola mnie piersi i troszke jestem zmęczona..
Na szczęście jutro w końcu wizyta, trochę się boje..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 10:26
❤️Aniołek - 12tc
❤️Aniołek - 6tc -
SuperGirl_83 wrote:No właśnie w pierwszej dopiero w piątym mi wyskoczył, i to taki malutki. Ana fotce z 19 tygodnia to jestem płaska jak talala... Zresztą ja w ogóle w 1.ciąży nie miałam ciuchów ciążowych, nie licząc dwóch pary legginsów z pasem i jednych dżinsów. Wszystkie bluzki nosiłam normalne, tak samo sukienki. Bluzki musiały być po prostu odcinane pod biustem i luźniejsze. Sukienki w sumie bez znaczenia
Ale teraz mnie wydymało już. I na pewno to nie jest tak, że już tyle przytyłam i mam taki brzuch, bo rano mam w miarę normalny. Ale od po południa się zaczyna, a wieczorem pani wielorybkaSuperGirl_83 lubi tę wiadomość
-
Aga188990 wrote:Hej dziewczyny!
Ja tez mam tak wydęty brzucho ze leginsy nawet mnie cisną.. najlepiej się czuje w piżamie, to dopiero początek a co będzie później. Trochę się martwię bo poprzedni tydzień miałam straszne mdłości i wymioty, nic jeść nie mogłam.. a od 2? Dni nic.. lekko czasem zrobi mi się nie dobrze jak jestem głodna ale tak to dobrze sie czuje.. jedynie bola mnie piersi i troszke jestem zmęczona..
Na szczęście jutro w końcu wizyta, trochę się boje..
Kochana, identyczna sytuacja jak u mnie. Mdłości, mdłości i jeszcze raz mdłośći, a od tamtego poniedziałku nic, tylko senność większa. Ja się cały czas uspokajam, że tak może być i że to nic złego, ale daj proszę znać od razu po wizycie co Ci powie lekarz na takie zanikające objawy.
Pozytywny test 23.02 -
happywife wrote:Kochana, identyczna sytuacja jak u mnie. Mdłości, mdłości i jeszcze raz mdłośći, a od tamtego poniedziałku nic, tylko senność większa. Ja się cały czas uspokajam, że tak może być i że to nic złego, ale daj proszę znać od razu po wizycie co Ci powie lekarz na takie zanikające objawy.
Moje mdłości też jakby mniejsze. Ale u mnie jakby zbiegło się to z wizytą, na której było wszystko ok. Więc myślę, że jest ok. Aczkolwiek mdłości mam nadal, ale do wytrzymania, a tamte to był hardcore.. -
Ja mam wagę 55 kg przy 174 wzrostu, więc bardzo szczupła jestem.
Od śniadania do wieczora też miałam wielki wzdety brzuch, ale od kiedy pojawiły się mdłości to wzdeć nie mam i brzuszka zero.
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
Justaaa wrote:Ja mam wagę 55 kg przy 174 wzrostu, więc bardzo szczupła jestem.
Od śniadania do wieczora też miałam wielki wzdety brzuch, ale od kiedy pojawiły się mdłości to wzdeć nie mam i brzuszka zero.moje mdłości są dziwne z rana super sie czuje a przychodzi godzina 16:00 i zaczyna się, na całe szczęście nie trwają długo
w piątek wizyta.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 11:14
-
katson wrote:Ja mam podobnie bo przy wzroście 172 ważę 53 kg, na początku brzuch mi wywalało na wieczór, od soboty mam mdłości, zdarzyło się zwymiotować i brzuszek nie wystaje
moje mdłości są dziwne z rana super sie czuje a przychodzi godzina 16:00 i zaczyna się, na całe szczęście nie trwają długo
w piątek wizyta.
Ja już po wizycie, ale w piątek pierwsze USG:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 11:21
katson lubi tę wiadomość
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS