Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Stresant, moja koleżanka też miała taką sytuację jak Ty, a mianowicie wielkość zarodka była 2 tyg do tyłu od daty OM.. Serce się pojawiło, ale zarodek bardzo powoli rósł i tak jak u Ciebie niestety doszło do poronienia zatrzymanego. Jej ginekolog od początku mówił że coś mu się tu nie podoba i kazał chodzić na wizyty co tydzień i mimo włączenia od początku duphastonu historia nie miała happy endu.. Za to po kilku miesiącach zaszła ponownie w ciążę i za tydzień rodzi.
-
Dzięki dziewczyny za pocieszenie, ja sie nie poddaje i na pewno będziemy sie dalej starać....zaraz w pierwszym cyklu.....kiedyś w końcu musi sie udać....załuje jednego ze zawsze chodze z martwa ciąża 3 miesiece jest to dlugi okres i potem psychika mi siada....Juz bym chciała mnieć zabieg za soba
-
stresant wrote:żegnam sie z wami
moje czwarte poronieni
Serce przestało bic
dzidzius miał juz raczki nózki....musiało przestac pare dni temu
W poniedziałek zabieg
Bardzo mi przykrotrzymam kciuki, aby kolejna próba zakończyła się sukcesem.
Robiłaś może badania genetyczne pod kątem mutacji? U znajomej to było przyczyną tego, że traciła ciążę. W obecnej ciąży od samego początku dostaje zastrzyki heparyny i juz jest w 34tc, a też jest po 3 poronieniach.
-
happywife wrote:Ja nie wiem czy mój ginekolog jest nadgorliwy, ale po obejrzeniu moich wyników kazał mi przyjechać po skierowanie do diabetologa.. a wg norm laboratorium jest ok.
Być może sugeruje się tym, że wynik po 2 godzinach od podania glukozy jest niższy niż wynik na czczo i dlatego chcę Ci dać to skierowanie.
-
ann1109 wrote:Być może sugeruje się tym, że wynik po 2 godzinach od podania glukozy jest niższy niż wynik na czczo i dlatego chcę Ci dać to skierowanie.
A czy ktoś wie co to oznacza? Będę musiała mierzyć cukier i wprowadzić dietę?
Pozytywny test 23.02 -
happywife wrote:A czy ktoś wie co to oznacza? Będę musiała mierzyć cukier i wprowadzić dietę?
Tego ci nie powiem, bo nie wiem jak to jest u kobiet w ciąży. Ja jeszcze nie będąc w ciąży miałam zleconą krzywa cukrową razem z krzywą insulinową, żeby sprawdzić czy insulina nie podnosi się za wysoko, co prowadzi do znacznego spadku poziomu glukozy.
Może też tylko chodzić o wynik na czczo. W laboratorium, w którym ja wykonuje wyniki, norma dla kobiet w ciąży jest do 90. U Ciebie jest powyżej i może tylko tym lekko zawyżonym wynikiem się lekarz sugeruje i dlatego chcę Cię do diabetologa skierować -
Happywife myślę że to jest spowodowane właśnie tym cukrem na czczo, bo po raz drugi wyszedł Ci powyżej 92 (oczywiście ta różnica jest naprawdę śmiesznie mała). Na pewno nie dostaniesz insuliny, tylko będziesz musiała zaopatrzyć się w glukometr, wprowadzić dietę i mierzyć cukier na czczo, godzinę po posiłku i 2 h po posiłku zapisując wyniki w dzienniczku. Jeśli wartości będą się mieściły w normach to pozostanie Ci prowadzenie diety do końca ciąży. Według mnie, ale oczywiście upewnij się u diabetologa, może ten wynik cukru na czczo być spowodowany za dużym odstępem pomiędzy posiłkiem a pomiarem porannym. W cukrzycy ciążowej zalecane jest aby ostatni posiłek był przed snem, tak aby nie było efektu z odbicia. Także czas pomiędzy ostatnim a pierwszym posiłkiem w kolejnym dniu powinien wynosić max 8 h.
-
Happywife- lepszy nadgorliwy ginekolog niż żeby olał 'podejrzane wyniki'. Dobrze ze Cie skierował dalej, będziesz bardziej zaopiekowana
ja się na tej glukozie nie znam wiec nie pomogę, ale grunt że lekarz nie bagatelizuje niczego, jesteś w dobrych rękach
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
Ryzyka niskie, będzie synek 💙
15.02.2025 prenatalne + pappa
-
moje czwarte poronieni
Serce przestało bic
W poniedziałek zabieg
Tak bardzo mi przykro z Twojego powodu, trzymaj się..Usunięcie całkowitej przegrody macicy - sierpień 2016
TSH - 4,2 ---> Letrox 37,5 mg
1 cs ---> i jest!
-
Happywife,
U mnie było tak: dwa razy na czczo cukier miałam 94 i 95. Od razu ginekolog kazał mi przejść na dietę cukrzycową i skierował mnie do diabetologa. Mimo wprowadzania diety, cukier rano zawsze koło 93-98. Reszta cukrów po posiłkach w normie.
Diabetolog dzisiaj przepisał mi insulinę
Także dieta, mimo że przestrzegana, nic nie dała w moim przypadku. -
Lofewicz wrote:Tak bardzo mi przykro z Twojego powodu, trzymaj się..
Trzymaj sie bardzo Ci kibicuje jestes młoda na pewno wszystko bedzie ok.
CRL 17mm czyli 8+5, dokładnie 2 tygodnie temu na poprzedniej wizycie było 6+4 i bijace serduszko....maluch rósł wzorowo.....serce musiało przestac bic kilka godzin wczesniej....loteria tylko niektórzy wygrywaja..... -
Mam nadzieję, że ta sytuacja w Twoim życiu więcej się nie powtórzy. Myślę, że powinnaś się zbadać chociażby w kierunku zespołu antyfosfolipidowego. To taka podstawa przy nawracających poronieniach. Wybierz się do dobrego specjalisty, najlepiej takiego od leczenia niepłodności (oni zajmują się też poronieniami nawykowymi) gdzieś u siebie w mieście lub najlepiej w większym mieście gdzieś w okolicach.
Trzymam za Ciebie kciuki! :* Współczuję ogromnie zarówno Tobie, jak i Twojemu mężowi.Usunięcie całkowitej przegrody macicy - sierpień 2016
1 cs ---> i jest!
-
Lofewicz wrote:
Mam nadzieję, że ta sytuacja w Twoim życiu więcej się nie powtórzy. Myślę, że powinnaś się zbadać chociażby w kierunku zespołu antyfosfolipidowego. To taka podstawa przy nawracających poronieniach. Wybierz się do dobrego specjalisty, najlepiej takiego od leczenia niepłodności (oni zajmują się też poronieniami nawykowymi) gdzieś u siebie w mieście lub najlepiej w większym mieście gdzieś w okolicach.
Trzymam za Ciebie kciuki! :* Współczuję ogromnie zarówno Tobie, jak i Twojemu mężowi.
Dziekuje kochana nie wiem co zrobie, nie mieszkam w Polsce tu sie czlowiekiem zbytnio nie przejmuja ..maja przetrwac tylko zdrowe jednostki i ciaza sie zaczyna po 12 tygodniu....pytałam sie lekarza dlaczego tak sie stało powiedział ze nie wie ze dostałam wszystko co mogłam (dodam ze od lekarza tylko progesteron).....silny stres jaki w ostatnich dniach przezylam tez mogl sie do tego przyczynic (syn ma leukopenie i rozszerzamy badania w kierunku białaczki)
Bedziesz lekarzem i znasz moje zdroworozsadkowe podejscie o ktorym pisałysmy kila dni temu...tego sie trzymam.Pozdrawiam serdecznie -
Ojej.. W takim razie masz aktualnie na głowie ogrom zmartwień, bardzo mi przykro.
Dużo zdrowia dla Twojego synka!
Wiem, takie zdroworozsądkowe podejście na pewno ułatwia przetrwanie tego co Cię spotkało. Mam nadzieję, że następne starania będą udane i tego Ci życzęUsunięcie całkowitej przegrody macicy - sierpień 2016
1 cs ---> i jest!
-
moje czwarte poronieni
Serce przestało bic
W poniedziałek zabieg
Stresant tak bardzo mi przykro...Przytulam mocno i będę trzymać kciuki aby kolejna dzidzia pojawiła się szybko i została pod Twoim sercem do samego końca zdrowej ciąży!!
W przypadku takich informacji trochę ciężko pisać o sobie...
Wczoraj po południu miałam wizytę. Póki co wszystko jest ok. Krwiak się wchłonął a pod sercem mam całe 2,5cm szczęściaOby do kolejnej wizyty...
Miłego i spokojnego dnia Wszystkim! -
stresant wrote:Dziekuje kochana nie wiem co zrobie, nie mieszkam w Polsce tu sie czlowiekiem zbytnio nie przejmuja ..maja przetrwac tylko zdrowe jednostki i ciaza sie zaczyna po 12 tygodniu....pytałam sie lekarza dlaczego tak sie stało powiedział ze nie wie ze dostałam wszystko co mogłam (dodam ze od lekarza tylko progesteron).....silny stres jaki w ostatnich dniach przezylam tez mogl sie do tego przyczynic (syn ma leukopenie i rozszerzamy badania w kierunku białaczki)
Bedziesz lekarzem i znasz moje zdroworozsadkowe podejscie o ktorym pisałysmy kila dni temu...tego sie trzymam.Pozdrawiam serdecznie
Stresant trzymam mocno kciuki za Ciebie i za zdrowie twojego synka! Musi być dobrze :*