Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • katson Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobrze nie czytaj nic w internecie bo nie ma dodatkowo co sie stresować. Musisz być teraz dzielna ✊ a plamisz dalej ?

mhsv9vvjik6eumb7.png

endometrioza, plamienia, AHM 0,5, FSH 29
    Laparoskopia 02/2015
    Laparoskopia 10/2017, usunięcie ognisk endo, udrożnienie jajowodów
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dzisiaj jak narazie nie. I to mnie najbardziej dziwi że nic się nie dzieje, lekko pobolewa brzuch i tyle.

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mało sie udzielam ale sledze was na bieżąco , sorka ze sie tak wtrace ale mam zapytanie do was. Mianowicie od jakis 3 tyg mam problem z szyjka macicy poporostu "zaczela wychodzic na zewnątrz" :( w nocy jest wszystko ok ale jak tylko wstane po jakiejs godzince obniza sie obniza i zaczyna wystawac. Przed ciaza byłam u gin powiedziala ze nic tu nie widzi niepokojacego ( miałam taki problem w okresie owulacyjnym wychodzila i po kilku dniach ze tak powiem chowala sie) cwicze miesnie kegla i mało co skutkuja. A teraz jest cały czas na wierzchu. Czy ktoras miala moze taki problem ? W piątek mam prenatalne moze sie cos dowiem ale mieszkam w Szkocji nie licze na cuda:(

• MartaBS Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula- ja bym się bardzo zaniepokoiła takim wypadaniem szyjki na zewnątrz w ciąży. Koniecznie konsultuj z lekarzem..

Lubieswieczki- bardzo i przykro, ja właśnie się obawiałam takiego obrotu sprawy do prenatalnych.. Bałam się cieszyć żeby nie zostać tak nieprzyjemnie zaskoczona. Ciężko mi sobie wyobrazić co czujesz ale wierzę że kolejna ciąża będzie prawidłowa :-*

Ja wczoraj byłam na wizycie, będzie córeczka :-) ma już 119 gram, serduszko bije 162 u/min. Trudno już zmierzyć CRL bo się prostuje ciągle ale tak mniej wiecej 8,5cm :-D
    Byłam w szoku bo czułam ze będzie chłopiec i kilka minut mi zajęło uwierzenie ginowi :-) trzy razy sprawdzał i zapewnił ze 'z tego juz nic nie wyrosnie':-D
    Moja siostra urodziła w październiku córkę wiec bede miała mnóstwo ubranek, będą akurat rok po roku, mam nadzieje ze się będą w przyszłości uwielbialy :-D

I niestety nadal mam mdłości i wymioty, a to już połowa 15tc. Zwariować idzie ;-)

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
    Ryzyka niskie, będzie synek 💙
    15.02.2025 prenatalne + pappa
    04.04.2025 połówkowe

preg.png
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 czy to na pewno jest szyjka? Może po prostu masz tam rozpulchnione i to śluzówka pochwy?

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka wrote:
    Paulka89 czy to na pewno jest szyjka? Może po prostu masz tam rozpulchnione i to śluzówka pochwy?
    Kurcze nie wiem w sumie czy to na 100 % szyjka ale jakby opisac to jak opuszek palca gladkie czerwone jajeczko takie.
    Przepraszam ze tak dosadnie ale znalazłam cos podobnego na forum plus zdjecie
    http://www.forumginekologiczne.pl/forum/wystajaca-szyjka-macicy-w-ciazy/watek/1229962/1.html
    Mam dokladnie taki sam problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 13:30

• magdzi Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 a może to żylak sromu? Moja przyjaciółka miała właśnie coś takiego, po urodzeniu wchłonęło się...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 17:02

atdc2n0adheyq10q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sama nie wiem co to :( pojde w piątek na prenatalne moze zobacza i cos powiedzą.

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś Was pytałam co robić z zatwardzeniem... Nie pomagało nic radzili kiwi 2 szt z szklanka cieplej wody na czczo, nie pomogło, kefir było lepiej owoce lepiej. Zapytalam profesora co robić pow kup parafine i po jedzeniu łyżeczkę...
    Muszę powiedzieć że łyżeczki nie są pełne ale pomaga mi bardzo :) może któraś z Was ma podobny problem to spróbujcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 17:37

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dół brzucha Was lekko pobolewa ? Mnie od paru dni i już schizuje ...oby przetrwac do prenatalnych ...

• RedRose Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie boli i musze sie kłaść co chwila. Zauwazylam ze jak cos zjem lub przekąsze przechodzi czasem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 18:14

Jezu ufam Tobie
  • Red Head Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie co chwilę boli i ciągnie, macica się rozciąga i zmienia ułożenie;)
    Czekam i czekam na informacje o dzisiejszych prenatalnych a tu nikt nic nie piszę :/

mhsvqtkfflrf4775.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też co chwila zaglądam na jakieś wieści a tu narazie cisza no ale trzymam kciuki dalej żeby wszystko było dobrze.

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • yaminka Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napiszę,że u mnie po prenatalnych wszystko ok - choć idęna poprawkę za tydzień,bo jedno z dzieci ma już niezły charakterek i nie współpracowało przy pomiarach - kręciło się i nawet spacer i badanie na boku jednym i drugim nic nie pomogło,bo zaraz się przekręcał po swojemu :) ale na tyle na ile lekarz sam widział to podobno wszystko w porządku - oprócz braku nastroju do badania. Drugie dziecko to najprawdopodobniej chłopczyk - karnie dał się wymierzyc wzdłóż i wszerz i tutaj na pewno jest wszystko prawidłowo.
    Oboje dzieci starsze od terminu om o ponad tydzień - ja jesyem w 11+3 a one 12+4.
    Jestem zaskoczona jaka metamorfoza nastąpiła - jeszcze 2 tygodnie temu to były takie gumiżelki a teraz już małe ludziki i to jakie żwawe:)

Bardzo się bałam czy wszystko będzie ok - redrose,lubieswieczki -po waszych historiach aż mi się serce ścisnęło - nie umiem sobie wyobrazić co czujecie dziewczyny. Każda idzie na prenatalne ze strachem ale i nadzieją,że wszystko będzie ok. A tu albo,że może być chore albo jeszcze straszniejsze scenariusze :(

Angel1982, magdzi, bacha8709 lubią tę wiadomość

Dziewczyny są z nami! 30.10.2018 :)gg64l6d850o2zp3w.png
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)

już po prenatalnych - dziecko żyje, serduszko bije, rusza się, CRL 6,6 cm. Z morfologii płodu wszystko ok, wszystkie narządy prawidłowe i na swoim miejscu.

Pobrano mi krew na test PAPPA i za tydzień mam odbiór wyniku testu wraz z poradą genetyczną - mam nadzieję, że wyniki będą dobre i nie będzie potrzeby wykonywania innych badań.

magdzi, bacha8709 lubią tę wiadomość

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • magdzi Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yaminka i Angel1982 same dobre wieści od Was! :-) to teraz ja poproszę o trzymanie kciuków...jutro o 20 mam prenatalne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 20:02

Angel1982 lubi tę wiadomość

atdc2n0adheyq10q.png
  • Red Head Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super wieści, bardzo się cieszę;)

Angel1982 lubi tę wiadomość

mhsvqtkfflrf4775.png
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny!

U mnie gorzej, dzisiaj znowu lekkie krwawienie.. Wzięłam leki i przeszło, ale potem odebrałam wyniki i okazało się, że wynik cytomegalii IgG i IgM mam dodatni. Jutro robię dalsze badania, modlę się, żeby było dobrze i dzidziuś się nie zaraził.

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzi wrote:
    Yaminka i Angel1982 same dobre wieści od Was! :-) to teraz ja poproszę o trzymanie kciuków...jutro o 20 mam prenatalne...

kciuki na jutro zaciskam i jutro też kciukam :) będzie dobrze

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    Gratuluję dziewczyny!

U mnie gorzej, dzisiaj znowu lekkie krwawienie.. Wzięłam leki i przeszło, ale potem odebrałam wyniki i okazało się, że wynik cytomegalii IgG i IgM mam dodatni. Jutro robię dalsze badania, modlę się, żeby było dobrze i dzidziuś się nie zaraził.

trzymam kciuki za kolejne badania, żeby wyniki były dobre.

magdzi lubi tę wiadomość

3jvzio4p1o0pfe4r.png
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ