Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo dobrze nie czytaj nic w internecie bo nie ma dodatkowo co sie stresować. Musisz być teraz dzielna ✊ a plamisz dalej ?
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny mało sie udzielam ale sledze was na bieżąco , sorka ze sie tak wtrace ale mam zapytanie do was. Mianowicie od jakis 3 tyg mam problem z szyjka macicy poporostu "zaczela wychodzic na zewnątrz"
w nocy jest wszystko ok ale jak tylko wstane po jakiejs godzince obniza sie obniza i zaczyna wystawac. Przed ciaza byłam u gin powiedziala ze nic tu nie widzi niepokojacego ( miałam taki problem w okresie owulacyjnym wychodzila i po kilku dniach ze tak powiem chowala sie) cwicze miesnie kegla i mało co skutkuja. A teraz jest cały czas na wierzchu. Czy ktoras miala moze taki problem ? W piątek mam prenatalne moze sie cos dowiem ale mieszkam w Szkocji nie licze na cuda:(
-
Paula- ja bym się bardzo zaniepokoiła takim wypadaniem szyjki na zewnątrz w ciąży. Koniecznie konsultuj z lekarzem..
Lubieswieczki- bardzo i przykro, ja właśnie się obawiałam takiego obrotu sprawy do prenatalnych.. Bałam się cieszyć żeby nie zostać tak nieprzyjemnie zaskoczona. Ciężko mi sobie wyobrazić co czujesz ale wierzę że kolejna ciąża będzie prawidłowa :-*
Ja wczoraj byłam na wizycie, będzie córeczkama już 119 gram, serduszko bije 162 u/min. Trudno już zmierzyć CRL bo się prostuje ciągle ale tak mniej wiecej 8,5cm
Byłam w szoku bo czułam ze będzie chłopiec i kilka minut mi zajęło uwierzenie ginowitrzy razy sprawdzał i zapewnił ze 'z tego juz nic nie wyrosnie'
Moja siostra urodziła w październiku córkę wiec bede miała mnóstwo ubranek, będą akurat rok po roku, mam nadzieje ze się będą w przyszłości uwielbialy
I niestety nadal mam mdłości i wymioty, a to już połowa 15tc. Zwariować idzie26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
Ryzyka niskie, będzie synek 💙
15.02.2025 prenatalne + pappa
-
Paulka89 czy to na pewno jest szyjka? Może po prostu masz tam rozpulchnione i to śluzówka pochwy?
37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek 28.02.2017 -
nick nieaktualnyPapierówka wrote:Paulka89 czy to na pewno jest szyjka? Może po prostu masz tam rozpulchnione i to śluzówka pochwy?
Przepraszam ze tak dosadnie ale znalazłam cos podobnego na forum plus zdjecie
http://www.forumginekologiczne.pl/forum/wystajaca-szyjka-macicy-w-ciazy/watek/1229962/1.html
Mam dokladnie taki sam problem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 13:30
-
nick nieaktualny
-
Kiedyś Was pytałam co robić z zatwardzeniem... Nie pomagało nic radzili kiwi 2 szt z szklanka cieplej wody na czczo, nie pomogło, kefir było lepiej owoce lepiej. Zapytalam profesora co robić pow kup parafine i po jedzeniu łyżeczkę...
Muszę powiedzieć że łyżeczki nie są pełne ale pomaga mi bardzomoże któraś z Was ma podobny problem to spróbujcie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 17:37
-
Ja napiszę,że u mnie po prenatalnych wszystko ok - choć idęna poprawkę za tydzień,bo jedno z dzieci ma już niezły charakterek i nie współpracowało przy pomiarach - kręciło się i nawet spacer i badanie na boku jednym i drugim nic nie pomogło,bo zaraz się przekręcał po swojemu
ale na tyle na ile lekarz sam widział to podobno wszystko w porządku - oprócz braku nastroju do badania. Drugie dziecko to najprawdopodobniej chłopczyk - karnie dał się wymierzyc wzdłóż i wszerz i tutaj na pewno jest wszystko prawidłowo.
Oboje dzieci starsze od terminu om o ponad tydzień - ja jesyem w 11+3 a one 12+4.
Jestem zaskoczona jaka metamorfoza nastąpiła - jeszcze 2 tygodnie temu to były takie gumiżelki a teraz już małe ludziki i to jakie żwawe:)
Bardzo się bałam czy wszystko będzie ok - redrose,lubieswieczki -po waszych historiach aż mi się serce ścisnęło - nie umiem sobie wyobrazić co czujecie dziewczyny. Każda idzie na prenatalne ze strachem ale i nadzieją,że wszystko będzie ok. A tu albo,że może być chore albo jeszcze straszniejsze scenariuszeAngel1982, magdzi, bacha8709 lubią tę wiadomość
Dziewczyny są z nami! 30.10.2018 -
witajcie
już po prenatalnych - dziecko żyje, serduszko bije, rusza się, CRL 6,6 cm. Z morfologii płodu wszystko ok, wszystkie narządy prawidłowe i na swoim miejscu.
Pobrano mi krew na test PAPPA i za tydzień mam odbiór wyniku testu wraz z poradą genetyczną - mam nadzieję, że wyniki będą dobre i nie będzie potrzeby wykonywania innych badań.magdzi, bacha8709 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję dziewczyny!
U mnie gorzej, dzisiaj znowu lekkie krwawienie.. Wzięłam leki i przeszło, ale potem odebrałam wyniki i okazało się, że wynik cytomegalii IgG i IgM mam dodatni. Jutro robię dalsze badania, modlę się, żeby było dobrze i dzidziuś się nie zaraził.13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
kasiulka1082 wrote:Gratuluję dziewczyny!
U mnie gorzej, dzisiaj znowu lekkie krwawienie.. Wzięłam leki i przeszło, ale potem odebrałam wyniki i okazało się, że wynik cytomegalii IgG i IgM mam dodatni. Jutro robię dalsze badania, modlę się, żeby było dobrze i dzidziuś się nie zaraził.
trzymam kciuki za kolejne badania, żeby wyniki były dobre.magdzi lubi tę wiadomość