X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peeky wrote:
    Nie, to za nisko. Tu niestety w kluczowym miejscu noga zakłóca obraz, ale jakbym miała obstawiać to chłopca (na tyle na ile kojarze, gdzie ten wyrostek byc powinien, bo ekspertem nie jestem).
    No dobra jestes. Ja nie wiem gdzie ty tu cos widzisz ale lekarz tez powiedzial ze mysli ze chlopiec

peeky lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • peeky Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    No dobra jestes. Ja nie wiem gdzie ty tu cos widzisz ale lekarz tez powiedzial ze mysli ze chlopiec
    Tu:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6893b3d4d7a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 23:55

I1Glp1.png
  • peeky Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka to daj potem znać co wyjdzie na połówkowym :)

I1Glp1.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peeky no dam znac oczywiscie. Dzieki

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann1109 wrote:
    Ja kupiłam AngelSound, nie pokazuje jak wysokie jest tętno, można tylko posłuchać. Chociaż gdzieś czytalam, że można ściągnąć do niego aplikacje na telefon, ale tego nie próbowałam. Tętno dziecka od razu idzie odróżnić od swojego :) powiem tylko tyle, że już kilka razy mnie uspokoił :)
    Można, ale apka jest beznadziejna i pokazuje złe wartości tętna. Bo najpierw pokazuje 140 a po dwóch sekundach już 82 i tak w kółko :)

oar890bvpobm9vcr.png
    fb3d941327.png
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Można, ale apka jest beznadziejna i pokazuje złe wartości tętna. Bo najpierw pokazuje 140 a po dwóch sekundach już 82 i tak w kółko :)

Więc nawet dobrze, że jej nie sciagłam. Wystarczy mi, że słyszę małą lokomotywę <3 od razu staję się spokojniejsza :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • Red Head Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w 3dni mi tak urósł brzuch że jestem przerażona co to będzie później o.O
    I zaczełam czuć ruchy, takie robaki się wiją;)

peeky lubi tę wiadomość

mhsvqtkfflrf4775.png
  • karmelowaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Head wrote:
    Dziewczyny w 3dni mi tak urósł brzuch że jestem przerażona co to będzie później o.O
    I zaczełam czuć ruchy, takie robaki się wiją;)
    Zazdraszczam :D U mnie raczej minimalne przyrosty centymetrowe o brzuszku mowy nie ma haha Wyglądam jakbym przytyła 3 kg, co w sumie nie mija się z prawdą xd
    Co do ruchów to chyba muszę na nie jeszcze cierpliwie zaczekać ;) Także zazdraszczam razy dwa hihi :D

atdcpx9ir8g8hg1a.png
  • Red Head Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=https://naforum.zapodaj.net/cf01f02c161e.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf01f02c161e.jpg[/url]

SuperGirl_83, peeky, kreseczki lubią tę wiadomość

mhsvqtkfflrf4775.png
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Head wrote:
    url=https://naforum.zapodaj.net/cf01f02c161e.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf01f02c161e.jpg[/url]

O kurcze rzeczywiście się powiększył :) u mnie dopiero połowa z tego co u Ciebie widać :) tyle, że u mnie tylko jedno, nie to co u Ciebie :) maleństwa sobie miejsce robią :) jeśli chodzi o ruchy to tylko sporadycznie jakieś delikatne muśnięcia czuje :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Head wrote:
    Mojej koleżance mówili że chłopak i własnie na badaniach połowkowych dowiedziała się że jednak dziewczyna. Ja mam czesto badania ale lekarze sprawdzają tylko to co ważne a mało ich obchodzi co jest między nogami.

Nie gadaj! :( Kurde, ja uważam, że jak już widziałam co trzeba u mojego synka, ja jako laik, i doktor potwierdził, to wierzę, że niespodzianki już nie będzie. Może tak mówili jak była nisko w ciąży? 12-13 tydzień? Później to przecież widać, nie wiem jak lekarz może się pomylić. Ok, przy bliźniakach czy trojaczkach jak u ciebie, ale w pojedynczej ciąży?
    A brzuch piękny :) Przegoniłaś mnie przed metą :)
    Gratuluję pierwszych ruchów :)

Happywife
    Może kiedyś spotkamy się na kawie, kto wie :) Jak samopoczucie?

Yaminka
    Brak słów... po prostu brak słów. jak się czujesz? Jak dziecko?

Karmelowaa
    Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się ułożyło!

Justin76
    To się strachu najadłaś... Nie wyrzucaj sobie co źle zrobiłaś. Każda mama chce dobrze dla swojego dziecka, a przecież oprócz tego, że jesteśmy w ciąży normalnie funkcjonujemy w życiu i nie zastanawiamy się po milion razy nad każą czynnością..Jest dobrze :)

Ann1109
    Mi się już napina brzuch co jakiś czas. Chyba już macica się stawia i trenuje... Jak za szybko wstanę z łóżka czy z krzesła, jak za szybko idę. Napina mi się i taki jest przez kilkanaście sekund i puszcza. Nic mnie nie boli przy tym, chyba miałam podobnie w 1.ciąży. Dopóki skurcze nie trwają długo i nie są bolesne, to jest ok. Aha, i mam tez czasami taki twardy jak synek mocno się kotłuje i go czuję bardzo intensywnie, to przez chwile taki jest twardy ale zaraz puszcza.
    Śluzu najwięcej mam przy wypróżnianiu :) Choć ostatnio mam wrażenie, że leci go więcej także podczas normalnego funkcjonowania. tak, jak o tym wspomniałaś, to stwierdzam, że mam więcej śluzu niż na początku :)

ann1109 lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • karmelowaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tak patrzę na wasze brzuszki na forum i widziałam dzisiaj fotkę kuzyna dziewczyny która jest w ciąży miesiąc do tyłu od mojej to się zastanawiam co jest nie halo z moim haha Ja to zero brzucha w porównaniu z wami. :D Aż się zastanawiam czy aby na pewno ktoś tam w tym moim mieszka oczy czasem lekarze mnie nie oszukują hahaha xd

Peeky fajnie że już masz pewność że to to :)

Ja zbieram dzisiaj siły na jutrzejszą walkę z położną o miejsce u mojego ginekologa na ten tydzień.. Masakra, nie wiem co zrobię jak mnie nie wciśnie nigdzie.. :(

peeky lubi tę wiadomość

atdcpx9ir8g8hg1a.png
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelowaaa u mnie też nie bylo w ogóle brzuszka, wszyscy nie dowierzali, że to już 16 tydzień. Ale jak mi wysadzil brzuszek kilka dni temu to od razu wszyscy w szoku, że tak się zmienił w przeciągu kilku dni :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peeky wrote:
    Ja Wam powiem, ze mnie to w sumie przeraza, jak lekarz na zaawansowanym etapie moze nie rozpoznac prawidlowo plci, bo wtedy zachodza obawy, czy inne rzeczy byly przez niego ocenione prawidlowo...

A od wczoraj jestem juz na 100% pewna, ze czuje ruchy i to juz takie konkretne trzepotanie :)

Dobrego tygodnia wszystkim!

Tez tego nie rozumiem... jakaś masakra. Jak nie jest pewien to lepiej się nie odzywać, po co strzelać? :)

Karmelowaa
    Która ciąża? W pierwszej z reguły później wychodzi :) Może pokaż brzuszek to ocenimy? Jeszcze trochę i cię wysadzi, tak jak pisze Ann1109 :)
    Ja mierzyłam się w pasie z tydzień temu to miałam już 78cm, a teraz pewnie jeszcze więcej. A z Młodym do porodu szłam 98 albo 99cm, na pewno nie przekroczyłam 100, bo pamiętam :) Także myślę, że w tej na pewno przekroczę ten metr, ale liczę, że niedużo ;)
    Trzymam kciuki za walkę z położną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 13:29

peeky lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • karmelowaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann - tak oddać razu się pojawił? :) Fajnie :D

SuperGirl - pierwsza ciąża i wiem że w pierwszej późno się pojawia i wiem że każda jest inna :) Jednak jak ten brzuszek już jest to się chyba człowiek bardziej w ciąży czuje :D
    Wydaje mi się że może tryb życia przed ciążą i moje intensywne ćwiczenia na siłowni też zrobiły swoje.. Może mam stalowe mięśnie brzucha? Haha

Chyba wymyślam sobie takie problemy żeby tylko odciągnąć myśli od tych gorszych o tej głupiej taśmie która prawdopodobnie tam dzieciaczków wisi gdzieś.. W dzień jest łatwiej ale w nocy masakra.
    No ale nic, trzeba wierzyć że to nie to tylko coś innego, jak nie uda mi się nic załatwiać jutro to chyba objadę wszystkich ginekologów w mieście i prywatnie gdzieś pójdę, byle żeby się dowiedzieć co i jak..

atdcpx9ir8g8hg1a.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelowaaa wrote:
    Ann - tak oddać razu się pojawił? :) Fajnie :D

SuperGirl - pierwsza ciąża i wiem że w pierwszej późno się pojawia i wiem że każda jest inna :) Jednak jak ten brzuszek już jest to się chyba człowiek bardziej w ciąży czuje :D
    Wydaje mi się że może tryb życia przed ciążą i moje intensywne ćwiczenia na siłowni też zrobiły swoje.. Może mam stalowe mięśnie brzucha? Haha

Chyba wymyślam sobie takie problemy żeby tylko odciągnąć myśli od tych gorszych o tej głupiej taśmie która prawdopodobnie tam dzieciaczków wisi gdzieś.. W dzień jest łatwiej ale w nocy masakra.
    No ale nic, trzeba wierzyć że to nie to tylko coś innego, jak nie uda mi się nic załatwiać jutro to chyba objadę wszystkich ginekologów w mieście i prywatnie gdzieś pójdę, byle żeby się dowiedzieć co i jak..

Możliwe, że od ćwiczeń, choć ja w pierwszej ciąży tylko spacery ćwiczyłam haha, a brzuch mi wyskoczył dopiero w 20tygodniu :)
    Koniecznie musisz się dostać do jakiegoś ginekologa, bo będzie cię to dręczyć i męczyć, a dobrze by było jakby ktoś ci rozjaśnił sytuację i powiedział co i jak. Najgorsza jest ta nasza wyobraźnia :(

34bwgywl9johpf1n.png
  • Red Head Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ten brzuch ww jeden dzień tak wywaliło, w sobotę jeszcze do męża się śmiałam bo miałam czarną podkoszulke i na wprost nie było widać że w ciąży jestem. Na drugi dzień czyli wczoraj w nic się ubrać nie mogłam bo jakoś grubo się czułam dopiero jak w domu się zobaczyłam to zrobiłam wielkie oczy i dalej nie mogę uwierzyć chyba poprostu nie dość że urósł to na boki poszło dlatego taka różnica.

Co do płci to myślę że dokładnie określić lekarz może dopiero na połowkowym. Zależy też od sprzetu jaki posiada. Dzieci się ruszają i ciężko złapać, pempowina też gdzieś tam lata i wargi sromowe mogą byc bardziej wypukłe i wiele innych czynników na pewno się na to składa a u nas to dopiero początek więc leksrz może się jeszcze mylić.

Karmelowa a ty masz 15t? Jak tak to zobaczysz jeszcze jak nagle Cię rozssadza;p

mhsvqtkfflrf4775.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Supergirl, samopoczucie już na szczęście dobrze. Kaszel minął, przesypiam noce, w ciągu dnia łapie mnie zmęczenie i senność nadal, ale to jest do przeżycia.:) A jak u Ciebie?
    U mnie brzuszek od połowy kwietnia się zaokrąglał i robił się widoczny.Teraz mam już małą piłeczkę. Od początku ciąży przytyłam prawie 5kg.

Dziewczyny, teraz najważniejsze dla mnie. Wczoraj najadłam się arbuza, położyłam się na łóżku w sypialni i zaczęłam czytać książkę, po jakimś czasie poczułam i usłyszałam takie "puk", z wrażenia przestałam się w ogóle ruszać i szybko zawołałam męża z salonu jednak jak przyszedł i przytulił się do brzuszka już to się nie powtórzyło. Czy to był faktycznie pierwszy nieśmiały kopniaczek? Tak czuję, że to to, ale wciąż nie dowierzam..

karmelowaaa, trzymam kciuki żebyś jak najszybciej dostała się do ginekologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 15:18

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • happywife Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała tam bardziej mokro niż zwykle? Dziś wyjątkowo odczuwałam mokro na dole. Poszłam do łazienki i miałam dużo przeźroczystego-białego śluzu, który był rozciągliwy. Mam jasne spodnie i na spodniach zauważyłam wilgotną plamę. Noszę cienką bieliznę i przez to przeszło. Nie ma to ani zapachu ani żadnego koloru. Szczerze mówiąc bardzo się martwię. Co to może być? Zwykły śluz czy co?

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • KlaudiaRbn Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez tak panicznie boicie sie kazdego usg? Niby nic zlego sie nie dzieje, ale mam najczarniejsze mysli w glowie - wizyta u lekarza w srode rano... Jestem po dwoch poronieniach i nie potrafie sobie poradzic z wlasnymi myslami :/ nie wiem czy powinnam odczuwac juz ruchy? Od kilku dni niby czuje popoludniami przez kilka minut takie bulgotanie z prawej strony (nisko miedzy pachwina a pepkiem), ale czy to ruchy, a moze cos jest nie tak :( podzielcie sie swoimi doswiadczeniami <3

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie ❤️
    f2wli09kpm9cd0gs.png
    bfaregz2zjq7cybd.png

* mama dwóch Aniołków [*][*] 2015 6t, 2016 11t
    * mutacja MTHFR i PAI1
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ