X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    Czy któraś z Was miała tam bardziej mokro niż zwykle? Dziś wyjątkowo odczuwałam mokro na dole. Poszłam do łazienki i miałam dużo przeźroczystego-białego śluzu, który był rozciągliwy. Mam jasne spodnie i na spodniach zauważyłam wilgotną plamę. Noszę cienką bieliznę i przez to przeszło. Nie ma to ani zapachu ani żadnego koloru. Szczerze mówiąc bardzo się martwię. Co to może być? Zwykły śluz czy co?

Też teraz u siebie taki sluz zauważyłam, od dobrego tygodnia mam taki, nie cały czas, ale są momenty, że dosyć dużo go wypływa. I od tygodnia chodzę z wkładkami, bo też mi bieliznę przemaczal:)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelowaaa wrote:
    Ann - tak oddać razu się pojawił? :) Fajnie :D

W zeszły poniedziałek byłam u rodziców to mama się śmiała, że w ogóle nie wyglądam jakbym w ciąży była, a wczoraj nawet założyłam luźniejsza sukienkę i wszyscy się nie mogli nadziwic, że w przeciągu tygodnia taka zmiana nastąpiła :) więc może u Ciebie też tak będzie :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaRbn wrote:
    Dziewczyny czy wy tez tak panicznie boicie sie kazdego usg? Niby nic zlego sie nie dzieje, ale mam najczarniejsze mysli w glowie - wizyta u lekarza w srode rano... Jestem po dwoch poronieniach i nie potrafie sobie poradzic z wlasnymi myslami :/ nie wiem czy powinnam odczuwac juz ruchy? Od kilku dni niby czuje popoludniami przez kilka minut takie bulgotanie z prawej strony (nisko miedzy pachwina a pepkiem), ale czy to ruchy, a moze cos jest nie tak :( podzielcie sie swoimi doswiadczeniami <3

Mi ginekolog mówił, że w pierwszej ciąży można ruchy poczuć nawet po 20 t, więc się tym nie przejmuje. Jednego dnia czuje takie jakby łaskotanie w podbrzuszu, a kolejnego już praktycznie nic nie odczuwam :) jak mnie coś niepokoi to używam detektora żeby posłuchać mojej kruszynki i od razu mi stres mija :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • KlaudiaRbn Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann1109 - ja gdybym miala detektor to bym zwariowala bo 24/7 sprawdzalabym czy wszystko w porzadku :p takze moze jednak lepiej ze go nie mam :D
    Ostatnie usg mialam 3 tyg temu i wszystko bylo dobrze takze mam nadzieje, ze tak jest nadal...

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie ❤️
    f2wli09kpm9cd0gs.png
    bfaregz2zjq7cybd.png

* mama dwóch Aniołków [*][*] 2015 6t, 2016 11t
    * mutacja MTHFR i PAI1
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaRbn wrote:
    ann1109 - ja gdybym miala detektor to bym zwariowala bo 24/7 sprawdzalabym czy wszystko w porzadku :p takze moze jednak lepiej ze go nie mam :D
    Ostatnie usg mialam 3 tyg temu i wszystko bylo dobrze takze mam nadzieje, ze tak jest nadal...

U mnie aż tak źle nie jest :) raz w tygodniu go używam, nieraz rzadziej :) ja ostatnie USG miałam 25 maja, a teraz kolejne 19 czerwca, więc też muszę trochę poczekać :) a bardzo mi się służy do tej wizyty, bo na ostatniej kruszynka nie chciała nic pokazać i jeszcze nie znam płci :) a już mnie nosi, żeby zacząć coś kupować ;)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • KlaudiaRbn Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas na poprzednim usg prawdopodobnie chlopak :) ale to roznie jeszcze moze byc :) a powiedz mi jak sie czujesz? Bo ja raz bardzo dobrze, a czasem jeszcze niestety zdarzy mi sie wymiotowac (wymiotuje od poczatku z tygodniowa przerwa :/)
    Piersi juz nie bola, pozostaly bardzooo nabrzmiale sutki wrazliwe na dotyk i wieeelki brzuch :d

f2wli09kpm9cd0gs.png
    bfaregz2zjq7cybd.png

* mutacja MTHFR i PAI1
  • karnataka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej też przeżywałam, ale uznałam że mi wolno. Po tylu latach staran, po tylu przejściach miałam do tego prawo. Inna bajka że faktycznie ciągle coś było nie tak i dla świętego spokoju jeździłam na sor. A ruchy bardzo wcześnie, bo około 13-14tc. Teraz dużo marniej, ale nie mam czasu żeby leżeć i się wsluchiwac. Detektora nie będę kupować bo wizyty i tak mam co tydzień. I tak dzisiaj dziewczyny rosną równo, 202 i 214g. Kolejna wizyta za tydzień. Szkoda że ta przyjemność trochę kosztuje ale ostatni raz jestem w ciąży, a zdrowie dzieci jest niepoliczalne. Oby portfel wytrzymał :D

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • karnataka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śluzu. Mnie wręcz zalewa i zawsze mam wkładkę inaczej przesiakam.
    Płeć poprzednio poznaliśmy dopiero w 20tc. Ale tak jak ktoś napisał, przy wieloraczkach płeć jest mniej ważna i w ogóle nie zwracają na to uwagi. Ja się dowiedziałam przypadkowo w szpitalu na lepszym sprzecie.

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • karmelowaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki wielkie za pocieszenie będę cierpliwie czekać za tym moim brzuszkiem :) Jak wyskoczy to wam się pochwalę haha

SuperGirl mam nadzieję że wszystko załatwię jutro, bo ta moja wyobraźnia to nocami mi żyć nie daje.. Nie mogę zasypiać bo się zastanawiam czy czasem się gdzieś ta moja dzidzia nie wcisnęła.

Co do śluzu to czytałam że w 2 trymestrze jest go znacznie więcej, ale ja różnicy nie widzę, codziennie 2 luteiny przyjmuję także jak się rozpuszczą to i tak wypływa tego tyle że bez wkładki nie wychodzę.;)

U nas mały wstydzioch także jak się kiedyś w ogóle uda poznać płeć to będzie dobrze haha Liczę że może na najbliższej wizycie :) W domu wszyscy mi powtarzają nieważna płeć, najważniejsze żeby dziecko było zdrowe i tego się trzymam, chociaż ciekawość zjada :D

Mój narzeczony ostatnio tak siedział na kanapie obok mnie i wypalił do mnie z następującym tekstem: "Jak myślisz co nasze dziecko właśnie robi? Jestem mega ciekawy co jego/ją właśnie pochłania.. Ja to chciałbym mieć taki podgląd żeby sobie patrzeć co tam robi" haha :D

atdcpx9ir8g8hg1a.png
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaRbn wrote:
    No u nas na poprzednim usg prawdopodobnie chlopak :) ale to roznie jeszcze moze byc :) a powiedz mi jak sie czujesz? Bo ja raz bardzo dobrze, a czasem jeszcze niestety zdarzy mi sie wymiotowac (wymiotuje od poczatku z tygodniowa przerwa :/)
    Piersi juz nie bola, pozostaly bardzooo nabrzmiale sutki wrazliwe na dotyk i wieeelki brzuch :d

Teraz czuję się znacznie lepiej, od samego początku miałam mdłości i wymioty, które na szczęście ustały w 15 tygodniu :) też mam wrażliwe sutki, a piersi w niektóre dni są strasznie nabrzmiale. Już teraz z B na D wskoczyłam, a już w niektóre dni ta większą miska mnie uwiera, więc muszę jeszcze jeden ciut większy biustonosz zakupić :) dodatkowo zauważyłam na sutkach bialą wydzielinę w śladowych ilościach. Czasami jak więcej poszaleje z obowiązkami domowymi to mi dokuczają kłucia w pachwinach i nisko w podbrzuszu. No i niestety mam bezsenne noce, to prawdopodobnie jest związane z tym, że od początku na L4 jestem i pewnie organizm jest bardziej wypoczęty ( przynajmniej ja sobie to tak tłumaczę :) ) no i mam huśtawki nastroju, potrafię się rozpłakać z były błahostki :) ufff to chyba wszystko :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • happywife Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo się martwie ta mokra bielizna dziś. Od tamtej pory to się nie powtórzyło, ale boje się ze może to były wody płodowe? Poza tym często chodzę siusiu i boje się, ze to pogarsza sytuacje, choć nie wiem czy wody płodowe miga ot tak podczas sikania uchodzić?. Czy ja przesadzam?

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    Dziewczyny, bardzo się martwie ta mokra bielizna dziś. Od tamtej pory to się nie powtórzyło, ale boje się ze może to były wody płodowe? Poza tym często chodzę siusiu i boje się, ze to pogarsza sytuacje, choć nie wiem czy wody płodowe miga ot tak podczas sikania uchodzić?. Czy ja przesadzam?

Na jakimś wątku czytałam, że gdyby to były wody płodowe to sączyłyby się cały czas regularnie, a takie pojedyncze incydenty to upławy. Dziewczyny polecały zaopatrzyć się w papierki lakmusowe i sprawdzac, ale nie miałam okazji tego wypróbować. Choć przyznaję, że dużo dziewczyn pisało, że stosuje taką metodę.

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • happywife Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może panikuje, ale pierwszy raz miałam tak mokro, ze na spodnie przeszło. W sumie było to raz od tamtej pory sucho, ale chodzę często sikać dzisiaj i to mnie tez martwi. Nie wiem czy jechać na IP czy nawkrecalam sobie..

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • KlaudiaRbn Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann1109 wrote:
    Teraz czuję się znacznie lepiej, od samego początku miałam mdłości i wymioty, które na szczęście ustały w 15 tygodniu :) też mam wrażliwe sutki, a piersi w niektóre dni są strasznie nabrzmiale. Już teraz z B na D wskoczyłam, a już w niektóre dni ta większą miska mnie uwiera, więc muszę jeszcze jeden ciut większy biustonosz zakupić :) dodatkowo zauważyłam na sutkach bialą wydzielinę w śladowych ilościach. Czasami jak więcej poszaleje z obowiązkami domowymi to mi dokuczają kłucia w pachwinach i nisko w podbrzuszu. No i niestety mam bezsenne noce, to prawdopodobnie jest związane z tym, że od początku na L4 jestem i pewnie organizm jest bardziej wypoczęty ( przynajmniej ja sobie to tak tłumaczę :) ) no i mam huśtawki nastroju, potrafię się rozpłakać z były błahostki :) ufff to chyba wszystko :)
    Ja na chorobowym jestem od 5-tego tygodnia ciazy czyli 12 tygodni (ja mieszkam w holandii) i pomimo spania do 10 o godzinie 21 22 ja zasypiam jak susel :D a czasem jeszcze w dzien potrafie sie zdrzemnac :D tylko kilka razy w nocy wstaje na siku :p

f2wli09kpm9cd0gs.png
    bfaregz2zjq7cybd.png

* mutacja MTHFR i PAI1
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    Może panikuje, ale pierwszy raz miałam tak mokro, ze na spodnie przeszło. W sumie było to raz od tamtej pory sucho, ale chodzę często sikać dzisiaj i to mnie tez martwi. Nie wiem czy jechać na IP czy nawkrecalam sobie..

Też mam dni, że częściej chodzę siusiu nawet w nocy muszę wyskakiwać z łóżka :/ nie wiem jak potraktują taki objaw na IP, bo żadna dziewczyna z mojego otoczenia czegoś podobnego nie doznała.

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • karnataka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happywife, ja czasem taki bardzo duży wyplyw mam po kąpieli. Jeśli Cię to uspokoi to jedź, ale wydaje mi się że to poprostu więcej sluzu. Może najpierw niech ktoś Ci skoczy do apteki po papierki. Znajomej saczyly się wody ale to nie był wyplyw, poprostu przez cały dzień zostawiala plamy w aucie wszędzie i przechodzilo przez spodnie.

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaRbn wrote:
    Ja na chorobowym jestem od 5-tego tygodnia ciazy czyli 12 tygodni (ja mieszkam w holandii) i pomimo spania do 10 o godzinie 21 22 ja zasypiam jak susel :D a czasem jeszcze w dzien potrafie sie zdrzemnac :D tylko kilka razy w nocy wstaje na siku :p

Zazdroszczę :) ja chodzę koło 23 spać, a wstaje już o 6 czasami przed i później dzień mi się dłuży :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • happywife Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, nie będę panikować bo było to tylko raz dzisiaj. Zobaczę co jutro będzie się działo. Mam nadzieje, ze to tak jak piszecie wodnisty śluz. Dzięki dziewczyny.

SuperGirl_83 lubi tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:

Nie martw się. Ja tez zauważyłam wzmożony śluz. Raz nawet myślałam, że popuściłam ;) I szybko biegłam do toalety. Tak dziwnie w ogóle, bo wychodzi partiami. Czyli np.robię obiad i nagle tak mokro, jakbym się zsiusiała... a tam na bieliźnie śluz. Trochę jakby woda, trochę białawy. Mnie to bardziej denerwuje niż niepokoi, przyznaję się, że nawet nie pomyślałam o wodach płodowych! To na pewno nie to! także nie bierz do głowy :) Widocznie II trymestr bardziej mokry jest hehee :)
    Ja czuję się bardzo dobrze. W pracy wczoraj szefowa zapytała się mnie właśnie jak się czuję i odpowiedziałam zgodnie z prawdą, że super, w sumie normalnie, a ona stwierdziła, że kwitnąco wyglądam i widać, że się dobrze czuję w tym stanie :)Niech zapyta się mnie o to jak będę miała brzuch od drzwi do drzwi hahaah :)

Klaudia
    W 1.ciąży ruchy odczuwa się później, wiec nie patrz na innych, a poza tym nawet wtedy każda odczuwa je jedna wcześniej, druga później. Męża bratowa dopiero po 22tygodniu poczuła! A dzisiaj jej córeczka już ponad 8m-cy ma :)

Ann1109
    To chyba nie od L4 zależy. Niektóre kobiety śpią jak zabite w ciąży,a inne dręczy nawet bezsenność. Hormony, tak bywa :(

karnataka
    Ja ruchy czuję bez leżenia i wsłuchiwania się. W dzień, w nocy, w pracy. Nie ma znaczenia gdzie jestem. Niedługo zacznę rozpoznawać jego pory haha:)
    Właśnie poczułam kopniaczka z lewej strony na potwierdzenie swoich słow ;)

Ja na weekendy staram się odsypiać, bo w tygodniu na 7 do pracy, a wieczorem ciężko mi się zebrać do łóżka, a to prasowanie, a to kuchenkę umyję, a to kurde coś... I koło 23 jestem w łóżku, bywa że o w pół do 24 :( Postaram się poprawić, bo później zmęczona i niewyspana chodzę.

happywife lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:

Ja mam bez zmian sluzu tyle że pewnie po luteine jest inaczej . Wody pogodowe się Sącza sa biale i bezwonne tak miakam.w pierwszej ciazy ,jeśli jesteś niepewna to kup wkładki są B drogie ale B uspakajaja.
    Jeśli się odbarwia to wody. Ale bądź spokojna myślę że to śluz u Ciebie i się nie zamartwiaj

happywife lubi tę wiadomość

‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ