Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKlaudia, jeśli to alergia na białko mleka krowiego to Bebilon pepti może pomóc, ale wcale nie musi (w zależności dziecka i nasilenia alergii dobiera się hydrolizat)
Bebilon pepti w przeciwieństwie do nutramigenu ma małe ilości laktozy (nutramigen nie ma jej wcale) więc nie każdy alergik może to mleko pić. Nutramigen zawiera chyba soję, więc też nie każdemu dziecku pasuje. Jak te dwa nie są ok to jest jeszcze neocate i nutramigen puramino, w Polsce z refundacją 3,2zł a bez około 150zł za puszkę
-
RedRose my za tydzień chrzcimy córkę
będę jej zakładać body na długi, rajstopki, legginsy, sukienkę. Na to płaszczyk w delikatnym odcieniu pudrowego różu i też takie buciki ocieplane, do tego ciepła czapusia. Będzie w wózku w rozku w kolorze szarym, bo tylko taki mam cieplejszy. I na to ciepły jasny kocyk
Może trochę tego za dużo, bo kościół ogrzewany, ale wolę nie ryzykować żeby się nie przeziębila
U nas też jak za dużo nabialu spozywalam to małą od razu wysypywalo na twarzyteraz się ograniczam i powoli coś tam wprowadzam i obserwuję jak mała reaguje na to co jem
Dziewczyny czy juz teraz mogą zaczynać swedziec dziąsła? Mała już tak intensywnie wszystko ssie co jej wpadnie w ręce i ślini się niemożliwie
-
Kurde my dziś też gadaliśmy że trzeba chrzest organizować ale mi się nie chce. Z kilku powodów.
Po pierwsze jest zima. Nie wiem w co ubrać te grube ciuchy. Szymka chrzcilam w marcu ale normalne mu kurtkę zimową i buty ubierałam. Wolałabym w święta wielkanocne tylko do świąt daleko jeszcze
Nie wiem za bardzo kogo na chrzestnych. Staramy się żeby nie dołożyć komuś trzeciego czy czwartego chrześniaka bo to wydatki spore zawsze.
I nie chce mi się szykować znów imprezy
Dopiero co była impreza z okazji narodzin Poli, zaraz potem urodziny Szymona ... Może w knajpie ale zaś dużo kasy trzeba wydać. Ale przynajmniej się nie narobimy i bałagan zostanie w knajpie...
-
My o chrzcinach myślimy też na wiosnę, koło kwietnia, bo dopiero wtedy chrzestny Kostka wraca z Anglii. No i nie wiem jak będzie z chrzestną, bo ma być moja siostra, ale ona w ciąży.. Trochę się skomplikowalo ale myślę że do kwietnia będę wiedziała co i jak
-
Dziewczyny przepraszam że się wtrącam w Wasz wątek (ja grudniówka - synek ur 3.12.1018), alw zaiważyłam przez przypadek dyskusję na temat bebilona pepti. Szukałam info o tym. Ja mam taki problem że synek od początku na mm i bebilonu niebieskiego nie tolerował, miał gazy, wzdęcia, wysypkę na buzi i okropne bóle brzuszka. Pediatra zaleciła bebilon pepti. Przez 10 dno było ok a teraz znów się zaczęło to samo. Jutro wizyta. Czy możliwe jest że mu bebilony nie odpowiadają? Jakie Wy macie doświadczenia z tym mlekiem? Jakie teraz inne? Też hipoalergiczne czy np jakiś hipp lub nan?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 20:52
-
Byliśmy u lekarza. Mówi, ze ewidentnie coś uczula. Od nowego roku nie jem mleka, jaj, kakao. Skóra w bardzo złym stanie, zaczyna pękać, jeszcze trochę i bedą sie robić ranki i pęcherze. Mowię czego nie jem od nowego roku i co jem. Powiedziała ze poprawa jakaś juz powinna byc skory a nje ma i ze w sumie Po tym co jem to juz nie wiadomo bo Orawie nic nie jem. I nje ma na co czekac bi skóra zła i nutramigen do poniedziałku, zobaczymy czy będzie poprawa. A ja do poniedziałku co 3h lakatator żeby nje stracić pokarmu Bo zobaczymy czy będzie jakaś poprawa
-
nick nieaktualnyskórka33 wrote:Dziewczyny przepraszam że się wtrącam w Wasz wątek (ja grudniówka - synek ur 3.12.1018), alw zaiważyłam przez przypadek dyskusję na temat bebilona pepti. Szukałam info o tym. Ja mam taki problem że synek od początku na mm i bebilonu niebieskiego nie tolerował, miał gazy, wzdęcia, wysypkę na buzi i okropne bóle brzuszka. Pediatra zaleciła bebilon pepti. Przez 10 dno było ok a teraz znów się zaczęło to samo. Jutro wizyta. Czy możliwe jest że mu bebilony nie odpowiadają? Jakie Wy macie doświadczenia z tym mlekiem? Jakie teraz inne? Też hipoalergiczne czy np jakiś hipp lub nan?
u nas też po pepti są śmierdzące gazy, u starszej córki też były gazy po pepti czyli to chyba wina tego mleka. A próbowałaś dawać probiotyk? Mam wrażenie że u nas probiotyk pomógł na problemy z bólem brzucha.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 21:45
-
Karmelowa ja pod koniec 7 miesiąca ciąży zostałam chrzestną.. jeśli zależy Ci na tym żeby była to Twoja siostra to spytaj ja czy nie ma nic przeciwko bo Tobie zależy. Też sama się bałam jak to będzie że może będę się źle czuła lub zacznę wcześniej rodzić ale dałam radę i wszystko okej
w razie co była chrzestna "awaryjna" wybrana
Jezu ufam Tobie -
Kropka podaję synkowi od 4 tygodni probiotyk coloflor cesario z zalecenie pediatry bo ja po cc. Wysypkę ma tylko wokół ust i na brodzie, reszta ciałka bez jednej krostki. Skóra nie jest sucha, jedynie na brwiach lekko sie łuszczy. Nie wiem czy to alergia czy np mu bebilony nie odpowiadają. Sama juuz nie wiem.
-
Natalka my taki termin wybraliśmy, bo mój tata jest ciężko chory i nie wiadomo jakby to było gdyby chrzest był później. U nas nie było w ogóle zastanawiania się nad uroczystością w domu, bo 45 osób nam wyszło
a jeśli chodzi o chrzestnych to nasza córka będzie 4 chrzesniaczką mojej siostry i 5 męża kuzyna. Ja mam dużą rodzinę, a mąż ma tylko brata, ale on ze wzgledu na rozwód nie mógł zostać chrzestnym i wziął kogoś z kuzynostwa, a tam też dużo rodzeństwa i dzieci
My najmłodsi z tego całego towarzystwa mamy tylko po jednym chrzesniaku
karmelowaa my też zaczynamy rehabilitacje od 21 styczniamam nadzieję, że będzie poprawa. Po tych masazach to mała jest tak wymeczona, że śpi jak zabita
-
RedRose - powiem Ci że u nas może nie być tak łatwo, bo siostra w ciąży, ale mieszka z narzeczonym no i ślubu nie mają.. Także ogólnie musiałaby sklamac że nie mieszkają razem. A to też tak słabo..
Ann - na NFZ macie rehabilitację? I u kogo? U tej babeczki na którą mi wysłałaś namiary? -
Poza białym nalotem takim kożuchem, to moje miały problem z jedzeniem. Podobno to nie boli ale widać boli bo od razu widziałam że coś jest na rzeczy. No i moje mały w gardle więc się lekko dlawily. Przez parę dni nakraplałam fioletem i po sprawie.
-
KlaudiaRbn wrote:Dziewczyny jakie dolegliwosci moga dawac plesniawki???
U nas oprócz nalotu na języku i dziąsłach nic nie bolalo