Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcelina bardzo mi przykro, mam nadzieję, że Aniołek Cię pokieruje tak by się udało następnym razem i by ten następny raz był szybko.
Mała Mi pięknie, że w to wierzysz, bardzo dobre myślenie. Ja owulację wcześniej przed ciążowa też miałam podwójną, ale 10 dni po sobie
wracam właśnie od dentysty i muszę poczekać do rozwiązania na rokowania. Bo ząb sam nie chce powiedzieć co jest nie tak, i trzeba zrobić tomografie. Jedyne co wiem to że mam dużą kieszeń zębową, 5 razy za dużą... jak nic się do tego czasu nie stanie to za 8 Msc tomografia
Marcelina85 lubi tę wiadomość
-
MARTUSIA MUSI BYC DOBRZE! Wierz kochana ze bedzie!! Serduszko bijee
Marcelinko zatkalo Mnie.. Normalnie jak mi sie japka nie zamyka tak dzis nie wiem jak Cie pocieszyć. Co napisac:(
Mam nadzieje ze znajdziesz w sobie sile na kolejne starania bo wierze ze sie uda i zostanie Ci ten bol wyagrodzony chociaz w jakies jego czesci:(
SCISKAM!!Marcelina85 lubi tę wiadomość
-
Arashe wrote:Marcelina bardzo mi przykro, mam nadzieję, że Aniołek Cię pokieruje tak by się udało następnym razem i by ten następny raz był szybko.
Mała Mi pięknie, że w to wierzysz, bardzo dobre myślenie. Ja owulację wcześniej przed ciążowa też miałam podwójną, ale 10 dni po sobie
wracam właśnie od dentysty i muszę poczekać do rozwiązania na rokowania. Bo ząb sam nie chce powiedzieć co jest nie tak, i trzeba zrobić tomografie. Jedyne co wiem to że mam dużą kieszeń zębową, 5 razy za dużą... jak nic się do tego czasu nie stanie to za 8 Msc tomografia
Chodzila po.scianach...po 3 latach leczenia wyrwala.dziada -
Hej dziewczyny
ja dziś Zrobilam bete i wyszla 786. Niestety na usg nic nie widac. Lekarz kazal przyjsc za 2 tygodnie dopiero. To bardzo dlugo nie wiem jak wytrzymam.. Niewiadomo czy mozna mowic o ciąży czy nie skoto jeszcze nic nie widac.
Jezu ufam Tobie -
Arashe dentysta napewno Ci poradził rozwiązanie najlepsze dla Ciebie i dziecka ;)wiec będzie dobrze
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
RedRose wrote:Hej dziewczyny
ja dziś Zrobilam bete i wyszla 786. Niestety na usg nic nie widac. Lekarz kazal przyjsc za 2 tygodnie dopiero. To bardzo dlugo nie wiem jak wytrzymam.. Niewiadomo czy mozna mowic o ciąży czy nie skoto jeszcze nic nie widac.
-
aria40 wrote:Oyeyku a bierzesz encorton? Jaką dawkę?
Mi z badań fatalnie wyszło ANA2 w mianie 1000. Początkowo myślalam że to była przyczyna poronienia, ale z badań genetycznych wyszła trisomia 13, więc porzuciłam myśli o sterydzie. Jednak teraz jak patrzę na wolny rozwój ciąży chyba łyknę encorton 5 mg , mam na jakieś 2 tyg, potem będę żebrać u lekarza
Marcelina nie mogę dojść do informacji, zrobią Ci zabieg? Wg mnie udałoby się bez zabiegu na tak wczesnym etapie. W związku z tym mogłabyś powrócić do starań juz w kolejnym cyklu - w 2016 roku w czerwcu maialm indukowane poronienie pustego jaja płodowego bez zabiegu, w lipcu zaszlam w ciążę na stymulacji, w kwietniu 2017 urodziłam syna. Nie musisz chyba czekać 3 miesiecy. Chyba ze sie uprą na zabieg (osobiście bym sie nie zgodziła). Buziaki i tulasy. Powodzenia :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 18:00
-
Marcelinko przytulam. Przeszłam to dwa razy, może za chwilę znowu. Musimy być silne i wierzyć, że w końcu się uda. Zyczę Ci szybkiej zdrowej ciąży. Pisałaś, że poszło naturalnie, czyli nie miałaś łyżeczkowania? W tej sytuacji nie musisz czekać nawet 3 mcy.
Martusia kciuki zaciśnięte za szybką regenerację kosmówki. Cudownie, że serduszko bije. Masz zdjęcie?
-
aria40 wrote:Marcelinko przytulam. Przeszłam to dwa razy, może za chwilę znowu. Musimy być silne i wierzyć, że w końcu się uda. Zyczę Ci szybkiej zdrowej ciąży. Pisałaś, że poszło naturalnie, czyli nie miałaś łyżeczkowania? W tej sytuacji nie musisz czekać nawet 3 mcy.
Martusia kciuki zaciśnięte za szybką regenerację kosmówki. Cudownie, że serduszko bije. Masz zdjęcie?
6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26
-
oyeykova wrote:mam 4mg Medrolu, jestem po 3 poronieniach i jednej ciąży zakończonej sukcesem - wlasnie na sterydzie min. Ja bym brała ale ja stara ćpunka jestem
A Ojejek też ze sterydowej ciąży? Brałaś przed ciążą też? Ze względu na zespół antyfosfolipidowy, czy z innego powodu?
U mnie żaden gin nie popiera sterydów w ciąży, dlatego taka rozdarta jestem. -
Lolipop wrote:Arashe mialam ci pisac.. Moja znajoma cala ciaze cierpiala na silny bol zeba ktory juz byl leczony..
Chodzila po.scianach...po 3 latach leczenia wyrwala.dziadaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 19:10
-
Może płucz rumiankiem i szałwia
woda z solą
ja tak robiłam miesiąc temu i pomogło
tylko miałam stan zapalny dziąsła i mnie dziąsło właśnie bolało bo zab po kanałowe był a dziurka się zrobiła swoją droga , ale pomogło po2 dniach przeszło , i w sumie nic bym z zębem teraz nie robiła po zerkała do wyjazdu do pl i tam u swojej dentystki bym zrobiła
, pierwsza sprawa w Holandii mi już raz zęba zepsuli ... druga kosztu 4 razy drożej niż w Polsce ... No ale jak dowiedziałam się ze jestem w ciąży to już pieniądze nie miały znaczenia i zaraz do dentysty poroniłam[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Marcelina85 wrote:Przepraszam, nie chciałam Was stresować... jestem tylko jednym z tych nielicznych przypadków, na który trafiło, a Wy nie musicie się niczym martwić. No stress, czekajcie spokojnie na swoje wizyty, nie róbcie za dużo niepotrzebnych badań jak ja, nie nakrecajcie się i cieszcie się tym błogosławionym stanem! Jak już mówiłam: gdybym żyła w błogiej nieświadomości, była tak szczęśliwa i spokojna jak na samym początku, nie wiedziała o tych nieprawidłowych przyrostach i nie zamartwiala się, wszystko mogłoby być inaczej...
Naprawdę, nie martwcie się niepotrzebnie, u Was wszystko na pewno będzie ok, tylko ja mam od samego początku takiego pecha : ( za późno się zaczęłam starać o dziecko, teraz żałuję : (
Na pewno sie uda! Kochana z twoja determinacja!ja o poerwsze 1,5 roku sie staralam- sterydy, hormony, zastrzyki i sie udalo:) teraz walcze o drigie i jestem gotowa na starcie!!!!!! Zrobimy co trzeba bu miec nasze bobaski❤️❤️❤️
-
aria40 wrote:A Ojejek też ze sterydowej ciąży? Brałaś przed ciążą też? Ze względu na zespół antyfosfolipidowy, czy z innego powodu?
U mnie żaden gin nie popiera sterydów w ciąży, dlatego taka rozdarta jestem.
W klinikach po ivf kazdy jak leci bierze encorton wlasbie na wypadek problemów z autoimnunologią. Taka dawka jest dla płodu nieszkodliwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 19:40
-
Ja mam hashi i ANA 2 dodatnie. 3 dorodne córy bez problemu donosiłam, ale teraz już stara jestem i organizm mniej rześki.
mam betę
7 marca 5700
9 marca 9245
progesteron 21,45
Jest dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 20:07
oyeykova, plemniczka, Justaaa, AleksandraW, Emma1985 lubią tę wiadomość
-
Marcelina współczuję
Za serduszko trzymam kciuki i wierze ze kosmówka sie przyklei. Ja zaliczlam stres w pracy i rozważam zapytac o L4 na naszej pierwszej wizycie
05.03.2018: 202,4;
07.03.2018: 455;
13.03.2018: 3300
20.03.2018