Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcelina85 wrote:Mam pecherzyk 8mm, czyli 5t4d. Na usg nic w pecherzyku nie widać, czekam na wyniki badania krwi, ale ze względu na poprzednie niskie przyrosty BetaHCG wstępnie zostałam poinformowana, że nie będę już przyjmować Duphastonu i prawdopodobnie w poniedziałek będzie wykonana indukcja poronienia... : (
Aga188990 lubi tę wiadomość
-
aria40 wrote:Marcelinko przytulam, a jakie miałaś przyrosty? Może jednak jeszcze nie wszystko stracone.
U mnie jest jednak pęcherzyk w macicy ale jednak dużo za mały 7,5 mm, ja widziałam strukturę w środku ale lekarz mnie przyhamował, że byłby jeszcze z tym ostrożny. Tak więc konkretnie ślepy był ten lekarz na IP. Mój lekarz powiedział wprost "pierdolnięty", on w słowach nie przebiera. Lekarz zlecił betę, bo to w zasadzie powie nam najwięcej. Ciąża ma bardzo małe szanse przetrwania, ale ja się gorąco modlę i siłę dla maluszka.plemniczka, aria40 lubią tę wiadomość
-
aria40 wrote:tak od ostatniego usg słabo i do wieku ciąży też mogłoby być lepiej ale ja oczywiscie jestem dobrej myśli. Wypieram myśli o pozamacicznej
Arashe lubi tę wiadomość
6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26
-
Ej dziewczyny, ja nie ogarniam tego co tu sie dzieje... Po kolei trafiacie na lekarzy konowalow, IP to w ogole jakas porazka.. Ja rozumiem, tak, wiele wczesnych ciaz sie roni i nie mamy na to wplywu, ale wyrokowanie zanim jest na to czas mnie przeraza. Lekarze bawia sie w Bogow?! Nie macie wrazenia ze to jakas paranoja...? W dodatku dotyczaca tak wrazliwego tematu..
-
Marcelina85 wrote:Mam pecherzyk 8mm, czyli 5t4d. Na usg nic w pecherzyku nie widać, czekam na wyniki badania krwi, ale ze względu na poprzednie niskie przyrosty BetaHCG wstępnie zostałam poinformowana, że nie będę już przyjmować Duphastonu i prawdopodobnie w poniedziałek będzie wykonana indukcja poronienia... : (
Bardzo mi przykro, ale jest jeszcze trochę czasu i trzeba dać szansę tej ciaży. Jak dla mnie jest jeszcze trochę wcześnie, żeby tak wyrokowac.
Trzymaj sięAna., Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Ana. wrote:Ej dziewczyny, ja nie ogarniam tego co tu sie dzieje... Po kolei trafiacie na lekarzy konowalow, IP to w ogole jakas porazka.. Ja rozumiem, tak, wiele wczesnych ciaz sie roni i nie mamy na to wplywu, ale wyrokowanie zanim jest na to czas mnie przeraza. Lekarze bawia sie w Bogow?! Nie macie wrazenia ze to jakas paranoja...? W dodatku dotyczaca tak wrazliwego tematu..
Zgadzam się z Tobą, jak ma dojść do poronienia to zapewne samo to nastąpi. Jak dla mnie nie trzeba indukowac na tak wczesnym etapie, gdzie wiadomo, że tak naprawdę data owulacji, czy tym bardziej zagniezdzenia jest niewiadomą. -
Ja też byłam w szoku jak to usłyszałam... Rozplakalam się i przestałam myśleć racjonalnie, mogłam zadać więcej pytań... Po raz kolejny żałuję, że robiłam betę, że pokazalam te wyniki : ( pewnie oddział pełny i brakuje łóżek, dlatego by mnie chętnie wypisali jak najszybciej : ("Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
takie poronienia to dopiero ci lekarze mogą wywołać takim gadanie, przecież to ogromny stres i powinien się wstrzymać z wyrokowaniem. " niech się Pani niczym nie stresuje bo to nie zdrowe dla dziecka i Pani, ale myślę, że Pani roni te ciążę"... No kto to widział
-
Marcelina, nie daj sobie wywolywac poronienia na tak wczesnym etapie! Przeciez skoro dopiero jest pecherzyk to trzeba jeszcze conajmniej z tydzien poczekac by wyrokowac. Co za konowaly!
plemniczka, Justaaa lubią tę wiadomość
Henio (*) 12tc - 12.2014
Adaś (*) 11tc - 03.2018
-
Arashe wrote:takie poronienia to dopiero ci lekarze mogą wywołać takim gadanie, przecież to ogromny stres i powinien się wstrzymać z wyrokowaniem. " niech się Pani niczym nie stresuje bo to nie zdrowe dla dziecka i Pani, ale myślę, że Pani roni te ciążę"... No kto to widział
Do rzeźni z takimi lekarzami, a chciałam tam mieć cc.
Badanie robił jakbym była jakimś manekinem, który nic nie czuje, boleśnie i pospiesznie, nawet słowa przepraszam nie usłyszałam, ale tak to jest, mąż zacytował mi tekst ze z jakiegoś skeczu. "To jest moja wizytówka, tam prowadze praktykę prywatną, tam jestem do rany przyłóż" -
Co prawda to prawda... Niestety najczęściej tak wygląda służba zdrowia.
Ja akurat w przedniej ciąży nie mam co narzekać na kobietę, która prowadziła moja ciążę na NFZ, teraz też się do niej wybieram... Jedyny jej minus to wiecznie ale to wiecznie spóźniona. -
Dziewczyny spokojnie prosze was narazie nie ma co wyrokować , trzeba. Tc do Rej myśli to najważniejsze i najzdrowsze dla maluszka ! Prawda jest taka ze na tak niskim
Poziomie ciąży wszystko się może zdążyć , może jeszcze nie być zarodka , jajo może być jeszcze puste i małe ciąża może być młodsza bo przecież nie oszukujmy się myśle ze mały procent kobiet ma owulacje dokładnie 14dc ... tak wiec wdech i wydech i prosze myśleć pozytywnie dla tych dziesiątek co macie pod sercem ❤️
Swoją drogaWiecie dziewczyny co mi się śniło ... byłam na usg ;p No i jest dzidzia , zaraz okazuje się ze są dwie dzidzie ;Di ta położna tak patrzy i patrzy a tam trojaczki
ale dwa były takich samych rozmiarów z zarodkami , a jedno jako było mniejsze i chyba nie było zarodka i położna mowila ze to się zdaza często i praedopodobnie tez trzeci płód będzie wchłonięty , i zostaną bliźniaki które już są
masakra hehe ja cały czas się śmieje do męża ze będą bliźniaki ;p
Marcelina85, Ana. lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Haha
wiesz mojego męża ojciec czyli teściu ma siostry bliźniaczki ;p ale ja kiedyś przed pierwsza ciąża zaobserwowałam dziwne zdarzenie jakbym miała podwójna owu ;p No i w styczniu jak byłam u gin to akurat na usg było widać ze właśnie odbyłam owu z prawego jajnika i na lewym był już duży właśnie do pęknięcie ;p wiec No kto wie kto wie ;p Pozatym ja cały czas mówię zr nasz Gabrys przyjdzie jeszcze taz na świat z rodzeństwem ;p i będą bliźniaki ❤️
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️