Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie było mnie tu od wczorajszego popołudnia, a tu tyyyle postów
Witam nowe dziewczyny i gratuluję oraz życzę spokojnej ciąży.
Kochane, bardzo mi przykro jak czytam o tych plamieniach, ale tak jak któraś z Was pisała to nie zawsze oznacza coś złego. Całuje Was mocno i ściskam, a za te które mają wizyty trzymam mocno kciukiAga188990, Ana., Marcelina85, Kinaa lubią tę wiadomość
Pozytywny test 23.02 -
Aarashe wszytko będzie dobrze kilka dni temu pisałam o tym tez strach lek , a przecież pobiegłam do dentysty po to żeby nie zaszkodzić dziecku ... a tu strach ze może tym zaszkodziłem ze chciałam dobrze Noo ... nie ważne jest dobrze zab nie boli i nic się nie stało będzie dobrze
Lolipop lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Mam pecherzyk 8mm, czyli 5t4d. Na usg nic w pecherzyku nie widać, czekam na wyniki badania krwi, ale ze względu na poprzednie niskie przyrosty BetaHCG wstępnie zostałam poinformowana, że nie będę już przyjmować Duphastonu i prawdopodobnie w poniedziałek będzie wykonana indukcja poronienia... : (
plemniczka lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Kinaa wrote:Dziewczyny byłam mam zdjęcie co prawda długo szukał ale znalazł małą rozgwiazdkę 2,7 mm na ten moment L4 do 22.03 i tego dnia kolejna wizyta po za tym duphaston w dalszym ciągu 2x2, Zastrzyki z heparyną 1x1, aspargin 3x2 i wit.D 4000j na razie wszystko ok
-
Marcelinka ;(( może jeszcze będzie dobrze kurczę przecież mogłaś mieć owu później ... beta Eh rosła wolno ale chyba odpowiada teraz tyg ciąży tak ?
Marcelina85 lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Marcelina85 wrote:Mam pecherzyk 8mm, czyli 5t4d. Na usg nic w pecherzyku nie widać, czekam na wyniki badania krwi, ale ze względu na poprzednie niskie przyrosty BetaHCG wstępnie zostałam poinformowana, że nie będę już przyjmować Duphastonu i prawdopodobnie w poniedziałek będzie wykonana indukcja poronienia... : (
U mnie jest jednak pęcherzyk w macicy ale jednak dużo za mały 7,5 mm, ja widziałam strukturę w środku ale lekarz mnie przyhamował, że byłby jeszcze z tym ostrożny. Tak więc konkretnie ślepy był ten lekarz na IP. Mój lekarz powiedział wprost "pierdolnięty", on w słowach nie przebiera. Lekarz zlecił betę, bo to w zasadzie powie nam najwięcej. Ciąża ma bardzo małe szanse przetrwania, ale ja się gorąco modlę i siłę dla maluszka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 12:08
Marcelina85 lubi tę wiadomość
-
Aleksandra i Mała mi dzięki za pocieszenie boję się dlatego, że ten ząb był w maju robiony kanałowo czyli jakieś powikłania muszę być skoro się odezwał.
Marcelina ta cała mama ginekolog pisała z tego co pamiętam że w tym tygodniu nie musi być widać nic w pęcherzyku czy nawet widać zoltkowego, więc myślę, że jeszcze nic nie jest straconeMarcelina85, Ana. lubią tę wiadomość
-
Marcelina85 wrote:Mam pecherzyk 8mm, czyli 5t4d. Na usg nic w pecherzyku nie widać, czekam na wyniki badania krwi, ale ze względu na poprzednie niskie przyrosty BetaHCG wstępnie zostałam poinformowana, że nie będę już przyjmować Duphastonu i prawdopodobnie w poniedziałek będzie wykonana indukcja poronienia... : (
Marcelina85, Ana., Justaaa lubią tę wiadomość
6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26
-
Marcelina85, Ana. lubią tę wiadomość
-
poza tym kto normalny indukuje poronienie 9mm pechherzyka... wkurzyłem się. Pobrali Tobie krew na betę aby sprawdzić faktyczny przyrost? Który teraz i tak nie musi wynieść juz tylko 60% w 48h a w 96h ...
plemniczka, aria40, Arashe lubią tę wiadomość
-
15 dpo: 223
19 dpo: 321
22 dpo: 486,8
31 dpo: 2352
O 11 pobrali krew na BetaHCG, czekam na wynik.
Moja owulacja mogła się przesunąć, bo miesiąc temu odstawilam Dostinex... Na wizycie 26 lutego był pecherzyk 3mm, a w nim coś jakby cień pecherzyka żółtkowego. A w szpitalu aparat mniej dokładny i 2 tygodnie później nic nie widać. Ja ciągle żyłam myślą, że ciąża rozwija się wolniej przez krwiak przylegający do pęcherzyka, że się wchłonie jak będę dużo odpoczywala i brała Duphaston i że zarodek jeszcze nadrobi...ale jak tu myśleć pozytywnie, jak nikt mi nie daje nadziei? : (Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 12:44
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
-
aria40 wrote:Marcelinko przytulam, a jakie miałaś przyrosty? Może jednak jeszcze nie wszystko stracone.
U mnie jest jednak pęcherzyk w macicy ale jednak dużo za mały 7,5 mm, ja widziałam strukturę w środku ale lekarz mnie przyhamował, że byłby jeszcze z tym ostrożny. Tak więc konkretnie ślepy był ten lekarz na IP. Mój lekarz powiedział wprost "pierdolnięty", on w słowach nie przebiera. Lekarz zlecił betę, bo to w zasadzie powie nam najwięcej. Ciąża ma bardzo małe szanse przetrwania, ale ja się gorąco modlę i siłę dla maluszka.
-
plemniczka wrote:Rany Boskie nastepny konował jak i mój! A czemu za maly pecherzyk? Do wieku ciazy czy od ostatniego USG za malo urosl?
tak od ostatniego usg słabo i do wieku ciąży też mogłoby być lepiej ale ja oczywiscie jestem dobrej myśli. Wypieram myśli o pozamacicznej -
oyeykova wrote:poza tym kto normalny indukuje poronienie 9mm pechherzyka... wkurzyłem się. Pobrali Tobie krew na betę aby sprawdzić faktyczny przyrost? Który teraz i tak nie musi wynieść juz tylko 60% w 48h a w 96h ...
Oyeyku a bierzesz encorton? Jaką dawkę?
Mi z badań fatalnie wyszło ANA2 w mianie 1000. Początkowo myślalam że to była przyczyna poronienia, ale z badań genetycznych wyszła trisomia 13, więc porzuciłam myśli o sterydzie. Jednak teraz jak patrzę na wolny rozwój ciąży chyba łyknę encorton 5 mg , mam na jakieś 2 tyg, potem będę żebrać u lekarza