Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcelina
Daj znać co u Ciebie!
Martusia
Bedę mocno trzymać kciuki za twoja wizytę. A plamienia masz mocniejsze czy słabsze?
Marta
Zdrówka życzę! kuruj się i nie daj się zarazkom!
Ana
Mocne plamienie? Moze jednorazowe?
Aria
Na pewno miał słaby sprzęt i pewnie lekarz konował jak u Plemniczki byłNiestety tacy się zdarzają
Najlepiej cię sprawdzi twój własny ginekolog!
Któraś pisała, że do dentysty musi isc. To powiem, że trzeba leczyć zęby, bo stan zapalny źle wpływa na ciążę. A stomatologowi wystarczy powiedzieć, że jest się w ciąży, to i znieczulenie da inne. Nie bać się dentysty!
-
Marcelina, skoro masz krwiaka, to moze to ten krwiak sie oczyszcza? Jak sytuacja u Ciebie?
Ana, a to plamienie brazowe czy czerwone?
Kurcze dziewczyny, pierwszy trymest jest naprawde stresujacyobysmy wytrwaly dzielnie!
Henio (*) 12tc - 12.2014
Adaś (*) 11tc - 03.2018
-
SuperGirl_83 wrote:Marcelina
Daj znać co u Ciebie!
Martusia
Bedę mocno trzymać kciuki za twoja wizytę. A plamienia masz mocniejsze czy słabsze?
Marta
Zdrówka życzę! kuruj się i nie daj się zarazkom!
Ana
Mocne plamienie? Moze jednorazowe?
Aria
Na pewno miał słaby sprzęt i pewnie lekarz konował jak u Plemniczki byłNiestety tacy się zdarzają
Najlepiej cię sprawdzi twój własny ginekolog!
Któraś pisała, że do dentysty musi isc. To powiem, że trzeba leczyć zęby, bo stan zapalny źle wpływa na ciążę. A stomatologowi wystarczy powiedzieć, że jest się w ciąży, to i znieczulenie da inne. Nie bać się dentysty!
6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26
-
Witam sie z rana ja i moje mdłości
Na dodatek jestem głodna ale jakoś nie mogę sie zmusić żeby coś do ust wrzucic ;/
Kurde dziewczyny co to tak co druga plami?? Trzymać sie tam i nie najwazniejsze nie dajcie sie zwariować :*
wszystko będzie dobrze. -
Martusiaa wrote:U mnie to jest tak że plamienie raczej na papierze jak luteine wypływa to takakawa z mlekiem.. dziś rano na papierze trochę było.. Mam wrażenie że jak wkładam luteine jest spokój jak dłuższa przerwa to jest plamienie
To może wkładaj częściej? Ale dzisiaj masz wizytę, to może lekarz ci coś mądrego powie.
Nova
Zjedz coś, choćby wafla albo paluszka. Mdłości na chwilę przejdą -
Dziewczyny, dzięki za wsparcie 24h na dobę! No właśnie nie wiedziałam co robić, stwierdziłam że to krwiak się oczyszcza i lepiej przespie się te 4h, żeby nabrac sił i jakoś przetrzymac ten dzień... Ja nigdy nie byłam na IP: czy brać jakieś rzeczy że sobą na wszelki wypadek, czy trzeba być na czczo? no i w końcu pojechałam dopiero o 7 rano, bez śniadania, rzeczy spakowane zostały w domu a ja właśnie czekam w kolejce, cztery osoby przede mną...na razie tylko pielęgniarka kazała pokazać to krwawienie, a ja właśnie wzięłam przed wyjściem prysznic i zmienilam podpaske. Moje badanie grupy krwi z panieńskim nazwiskiem mogę sobie schować. Pan doktor zdecyduje czy mam zostać... w razie czego mąż przywiezie mi torbę."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
U mnie to plamienie nie krwawienie, wiec brazowe. Albo minie albo sie rozwinie i bedzie sie ronic...czas pokaze, wierze ze minie. I tak nie mam wplywu na to co sie zadzieje, wiec jestem spokojna, wyszlam na spacer z Mlodym i ciesze sie sloncem..
-
Marcelina85 wrote:Dziewczyny, dzięki za wsparcie 24h na dobę! No właśnie nie wiedziałam co robić, stwierdziłam że to krwiak się oczyszcza i lepiej przespie się te 4h, żeby nabrac sił i jakoś przetrzymac ten dzień... Ja nigdy nie byłam na IP: czy brać jakieś rzeczy że sobą na wszelki wypadek, czy trzeba być na czczo? no i w końcu pojechałam dopiero o 7 rano, bez śniadania, rzeczy spakowane zostały w domu a ja właśnie czekam w kolejce, cztery osoby przede mną...na razie tylko pielęgniarka kazała pokazać to krwawienie, a ja właśnie wzięłam przed wyjściem prysznic i zmienilam podpaske. Moje badanie grupy krwi z panieńskim nazwiskiem mogę sobie schować. Pan doktor zdecyduje czy mam zostać... w razie czego mąż przywiezie mi torbę.
-
A ja zaczynam czuć się jak wariatka...
po powrocie do domu z przychodni prawie się poryczałam, że dzisiaj mam niższą temperaturę i napewno beta spada zamiast rosnąć...
I że będę złą matką bo w przychodni była kobieta w ciąży i druga z takim małym dzieckiem które powoli sobie chodziło i ludzi zaczepiało. I ta w ciąży zapatrzona w to dziecko, uśmiechała się i sama go zaczepiała. A ja tylko myślałam że to dziecko jest brzydkie i miałam nadzieję ze mnie nie będzie zaczepiać
Czy mi odbija? Zawsze uwielbiałam dzieci... W sumie to jeszcze do wczoraj
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
Marcelina85 wrote:Położyli mnie na oddział i czekam na badania
Marcelina85 lubi tę wiadomość
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
SuperGirl_83 wrote:To może wkładaj częściej? Ale dzisiaj masz wizytę, to może lekarz ci coś mądrego powie.
Nova
Zjedz coś, choćby wafla albo paluszka. Mdłości na chwilę przejdą
6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26