X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Justaaa Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja czytam też mnie trochę stres bierze, ale staram się być dobrej myśli. Będzie dobrze!

2nn3skjovezv3wxq.png
    iv09t5odpg9q4qsv.png
    29.10.21 dwie kreski 🥰
    19.02.21 💔6tc [*]
    2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
    5.03.18 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawka_oli wrote:
    kurcze dziewczyny stresujecie, aż boję się mojej poniedziałkowej wizyty

Przepraszam, nie chciałam Was stresować... jestem tylko jednym z tych nielicznych przypadków, na który trafiło, a Wy nie musicie się niczym martwić. No stress, czekajcie spokojnie na swoje wizyty, nie róbcie za dużo niepotrzebnych badań jak ja, nie nakrecajcie się i cieszcie się tym błogosławionym stanem! Jak już mówiłam: gdybym żyła w błogiej nieświadomości, była tak szczęśliwa i spokojna jak na samym początku, nie wiedziała o tych nieprawidłowych przyrostach i nie zamartwiala się, wszystko mogłoby być inaczej...
    Naprawdę, nie martwcie się niepotrzebnie, u Was wszystko na pewno będzie ok, tylko ja mam od samego początku takiego pecha : ( za późno się zaczęłam starać o dziecko, teraz żałuję : (

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Przepraszam, nie chciałam Was stresować... jestem tylko jednym z tych nielicznych przypadków, na który trafiło, a Wy nie musicie się niczym martwić. No stress, czekajcie spokojnie na swoje wizyty, nie róbcie za dużo niepotrzebnych badań jak ja, nie nakrecajcie się i cieszcie się tym błogosławionym stanem! Jak już mówiłam: gdybym żyła w błogiej nieświadomości, była tak szczęśliwa i spokojna jak na samym początku, nie wiedziała o tych nieprawidłowych przyrostach i nie zamartwiala się, wszystko mogłoby być inaczej...
    Naprawdę, nie martwcie się niepotrzebnie, u Was wszystko na pewno będzie ok, tylko ja mam od samego początku takiego pecha : ( za późno się zaczęłam starać o dziecko, teraz żałuję : (

Ale ty się w ogóle nie tłumacz! Tu jest forum, tu się wspieramy. Wszystkie wierzymy, że każda szczęśliwie donosi i urodzi swojego Bąbla. Trzymam kciuki za ciebie i twoją fasolkę, żeby pokazała środkowy palec tym wszystkim lekarzom, co w nią nie wierzą! Trzymam kciuki za Any i Arii Bąble, musi się udać! :)

Martusia
    I jak wizyta?

Justaaa, Aga188990, Marcelina85, karolamu89, Soldier-Woman, plemniczka lubią tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • Justaaa Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Nie przejmuj się nami, po to jest to miejsce żeby się wygadać, wyżalić i otrzymać wsparcie. Jak ma być dobrze to i trochę stresu Nam nie zaszkodzi :) Wszyscy tutaj za Ciebie trzymają kciuki :*

Aga188990, Marcelina85, Mała_Mii, plemniczka lubią tę wiadomość

2nn3skjovezv3wxq.png
    iv09t5odpg9q4qsv.png
    29.10.21 dwie kreski 🥰
    19.02.21 💔6tc [*]
    2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
    5.03.18 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • happywife Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 zgadzam się z dziewczynami. Nie tłumacz się. Po to jest to miejsce, żeby się wyżalić. Życzę Ci dużo siły i wierzę, że będzie dobrze. Całuje.

Marcelina85, plemniczka lubią tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Dziewczyny spokojnie prosze was narazie nie ma co wyrokować , trzeba. Tc do Rej myśli to najważniejsze i najzdrowsze dla maluszka ! Prawda jest taka ze na tak niskim
    Poziomie ciąży wszystko się może zdążyć , może jeszcze nie być zarodka , jajo może być jeszcze puste i małe ciąża może być młodsza bo przecież nie oszukujmy się myśle ze mały procent kobiet ma owulacje dokładnie 14dc ... tak wiec wdech i wydech i prosze myśleć pozytywnie dla tych dziesiątek co macie pod sercem ❤️;)
    Swoją droga ;D Wiecie dziewczyny co mi się śniło ... byłam na usg ;p No i jest dzidzia , zaraz okazuje się ze są dwie dzidzie ;Di ta położna tak patrzy i patrzy a tam trojaczki ;D ale dwa były takich samych rozmiarów z zarodkami , a jedno jako było mniejsze i chyba nie było zarodka i położna mowila ze to się zdaza często i praedopodobnie tez trzeci płód będzie wchłonięty , i zostaną bliźniaki które już są ;D masakra hehe ja cały czas się śmieje do męża ze będą bliźniaki ;p
    Mala Mii. Lubie Twoje nastawienie do zycia! Jakos mi jest bliskie, oj tak! :)

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana dziękuje ;) wiesz dużo mnie nauczyła moja strata dziecka.. nie powiem mam chwile zwątpienia boje się panikuje .. ze to się powtórzy , albo coś jeszcze innego wydarzy .. ale prawda jest taka ze my nie mamy na to wpływu , ze to już z góry
    Jest założone . Uda się albo nie .. a my możemy pomoc temu żeby się udało ale napewno nie zamartwiają się . Dręcząc , dołując , bo to nie jest zdrowe . Musimy jak lwice wierzyć i walczyć do końca ;) nie poddawać się , szukać wytłumaczeń na wszytko ( oczywiście pozytywnych ) ja tam robię i mi to pomogą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 15:21

Justaaa, Marcelina85, Ana., Loretka lubią tę wiadomość

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domu
    Na USG widoczny był malutki zarodek i jest akcja serca.. z tym że dziwny obraz był taki jakby sfaldowany.. gin mówi że Kosmowska się lekko luszczy/odkleja na szczęście po drogiej stronie niż jest ciałko żółte i zarodek stąd mogą być plamie ia.. mam lezec jak najwięcej i brać luteine jak tylko będą plamie ia to sama zwiększać dawkę .wizyta za tydzień o 12.
    Pozostało mi odpoczywać i modlić się by Kosmowska się przykleila i było ok..

Loretka, Ana., Marcelina85, Iza_86, Arashe, Lolipop, plemniczka, truskawka_oli lubią tę wiadomość

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii, bardzo mądrze powiedziane!

Kochane, dziękuję Wam za to całe ciepło i wsparcie! Wahałam się, czy Wam powiedzieć, ale same byście się domyśliły jakbym zniknęła bez słowa - niestety już natura sama zdecydowała ; ( z bólem serca muszę się z Wami pożegnać: ( Mój Aniołek już patrzy na mnie z nieba i prosi żebym nie traciła nadziei, że pojawię się w wątku Luty 2019. Będę się modlić za Was i Wasze fasolki. Życzę Wam spokojnych ciąż, bez niepotrzebnych wrażeń. Nie wiem co bym tu sama zrobiła bez możliwości wyżalenia się Wam. Dzięki, że mnie wysluchalyscie. Ściskam Was: *

PS: Właśnie zauważyłam, że w międzyczasie stałam się Ekspertką, kto by pomyślał - ja, taka niedowiadczona, co nawet nie wie co zabrać na IP.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Wróciłam do domu
    Na USG widoczny był malutki zarodek i jest akcja serca.. z tym że dziwny obraz był taki jakby sfaldowany.. gin mówi że Kosmowska się lekko luszczy/odkleja na szczęście po drogiej stronie niż jest ciałko żółte i zarodek stąd mogą być plamie ia.. mam lezec jak najwięcej i brać luteine jak tylko będą plamie ia to sama zwiększać dawkę .wizyta za tydzień o 12.

W końcu jakies dobre wiesci.
    Gratuluję, jest serduszko, teraz już musi być dobrze.
    To chyba pierwsze serduszko na naszym forum :)

aw3ncwo.png
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:

Kochane, dziękuję Wam za to całe ciepło i wsparcie! Wahałam się, czy Wam powiedzieć, ale same byście się domyśliły jakbym zniknęła bez słowa - niestety już natura sama zdecydowała ; ( z bólem serca muszę się z Wami pożegnać: ( Mój Aniołek już patrzy na mnie z nieba i prosi żebym nie traciła nadziei, że pojawię się w wątku Luty 2019. Będę się modlić za Was i Wasze fasolki. Życzę Wam spokojnych ciąż, bez niepotrzebnych wrażeń. Nie wiem co bym tu sama zrobiła bez możliwości wyżalenia się Wam. Dzięki, że mnie wysluchalyscie. Ściskam Was: *

PS: Właśnie zauważyłam, że w międzyczasie stałam się Ekspertką, kto by pomyślał - ja, taka niedowiadczona, co nawet nie wie co zabrać na IP.

Kochana życzę powodzenia w dalszych staraniach. Wiem co czujesz, wiem, że to teraz trudne, ale będzie jeszcze dobrze.

Marcelina85 lubi tę wiadomość

aw3ncwo.png
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:

Kochana bardzo mi przykro ;( wszystkie tu trzymałysmy kciuki.
    Wiem co czujesz :(
    Trzymam kciuki o dalsze starania oby kolejną ciąża przyszła szybko i rozwiązała się po 40 tygodniach..

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loretka wrote:
    W końcu jakies dobre wiesci.
    Gratuluję, jest serduszko, teraz już musi być dobrze.
    To chyba pierwsze serduszko na naszym forum :)
    Takie średnio dobre. Najważniejsze że jest serduszko ale ta kosmowka ;(

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelinko co się stało ?;( tak już dopiero było dobrze !;( Eh przykro mi bardzo kochana pamiętaj noe można się załamywać trzeba walczyć ! I życzę Ci żebyś pojawiła się już nawet na styczniowym wątku !;) a co ❤️

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelinko trzymaj sie! Twoj Aniolek bedzie sie Toba opiekowal z gory, wiec wszystko bedzie jeszcze dobrze! <3

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • karolamu89 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:

Bardzo mi przykro;-(trzymaj się cieplutko,a jak już psychicznie trochę odpoczniesz,wracaj na forum z dobrymi wieściami

niedoczynność tarczycy
    hashimoto
    podwyższone androgeny
    cukrzyca typ 2
    xnw4gox1m6yztg3s.png
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa, badz dobrej mysli i odpoczywaj. Jest serduszko, a to juz polowa sukcesu! Kosmowka sie przyklei i jeszcze sie bedziesz cieszyc ta ciaza :*

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • karolamu89 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Wróciłam do domu

jest serduszko to świetnie;-) odpoczywaj tylko dużo,łykaj tabletki będzie dobrze

niedoczynność tarczycy
    hashimoto
    podwyższone androgeny
    cukrzyca typ 2
    xnw4gox1m6yztg3s.png
  • Soldier-Woman Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Wróciłam do domu
    Nasze pierwsze serduszko:) gratuluje i nie martw sie kosmowka sie przyklei, będzie wszystko dobrze:)))

11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Takie średnio dobre. Najważniejsze że jest serduszko ale ta kosmowka ;(

Mimo plamien i tej nieszczesnej kosmowki jest serduszko, wiec twój maluszek jest silny i napewno się nie podda.
    Teraz musisz tak myśleć i jak zalecił gin dbać o siebie i odpoczywać

aw3ncwo.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ