X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Justaaa Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja czytam też mnie trochę stres bierze, ale staram się być dobrej myśli. Będzie dobrze!

2nn3skjovezv3wxq.png
    iv09t5odpg9q4qsv.png
    29.10.21 dwie kreski 🥰
    19.02.21 💔6tc [*]
    2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
    5.03.18 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawka_oli wrote:
    kurcze dziewczyny stresujecie, aż boję się mojej poniedziałkowej wizyty

Przepraszam, nie chciałam Was stresować... jestem tylko jednym z tych nielicznych przypadków, na który trafiło, a Wy nie musicie się niczym martwić. No stress, czekajcie spokojnie na swoje wizyty, nie róbcie za dużo niepotrzebnych badań jak ja, nie nakrecajcie się i cieszcie się tym błogosławionym stanem! Jak już mówiłam: gdybym żyła w błogiej nieświadomości, była tak szczęśliwa i spokojna jak na samym początku, nie wiedziała o tych nieprawidłowych przyrostach i nie zamartwiala się, wszystko mogłoby być inaczej...
    Naprawdę, nie martwcie się niepotrzebnie, u Was wszystko na pewno będzie ok, tylko ja mam od samego początku takiego pecha : ( za późno się zaczęłam starać o dziecko, teraz żałuję : (

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Przepraszam, nie chciałam Was stresować... jestem tylko jednym z tych nielicznych przypadków, na który trafiło, a Wy nie musicie się niczym martwić. No stress, czekajcie spokojnie na swoje wizyty, nie róbcie za dużo niepotrzebnych badań jak ja, nie nakrecajcie się i cieszcie się tym błogosławionym stanem! Jak już mówiłam: gdybym żyła w błogiej nieświadomości, była tak szczęśliwa i spokojna jak na samym początku, nie wiedziała o tych nieprawidłowych przyrostach i nie zamartwiala się, wszystko mogłoby być inaczej...
    Naprawdę, nie martwcie się niepotrzebnie, u Was wszystko na pewno będzie ok, tylko ja mam od samego początku takiego pecha : ( za późno się zaczęłam starać o dziecko, teraz żałuję : (

Ale ty się w ogóle nie tłumacz! Tu jest forum, tu się wspieramy. Wszystkie wierzymy, że każda szczęśliwie donosi i urodzi swojego Bąbla. Trzymam kciuki za ciebie i twoją fasolkę, żeby pokazała środkowy palec tym wszystkim lekarzom, co w nią nie wierzą! Trzymam kciuki za Any i Arii Bąble, musi się udać! :)

Martusia
    I jak wizyta?

Justaaa, Aga188990, Marcelina85, karolamu89, Soldier-Woman, plemniczka lubią tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • Justaaa Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Nie przejmuj się nami, po to jest to miejsce żeby się wygadać, wyżalić i otrzymać wsparcie. Jak ma być dobrze to i trochę stresu Nam nie zaszkodzi :) Wszyscy tutaj za Ciebie trzymają kciuki :*

Aga188990, Marcelina85, Mała_Mii, plemniczka lubią tę wiadomość

2nn3skjovezv3wxq.png
    iv09t5odpg9q4qsv.png
    29.10.21 dwie kreski 🥰
    19.02.21 💔6tc [*]
    2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
    5.03.18 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • happywife Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 zgadzam się z dziewczynami. Nie tłumacz się. Po to jest to miejsce, żeby się wyżalić. Życzę Ci dużo siły i wierzę, że będzie dobrze. Całuje.

Marcelina85, plemniczka lubią tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Dziewczyny spokojnie prosze was narazie nie ma co wyrokować , trzeba. Tc do Rej myśli to najważniejsze i najzdrowsze dla maluszka ! Prawda jest taka ze na tak niskim
    Poziomie ciąży wszystko się może zdążyć , może jeszcze nie być zarodka , jajo może być jeszcze puste i małe ciąża może być młodsza bo przecież nie oszukujmy się myśle ze mały procent kobiet ma owulacje dokładnie 14dc ... tak wiec wdech i wydech i prosze myśleć pozytywnie dla tych dziesiątek co macie pod sercem ❤️;)
    Swoją droga ;D Wiecie dziewczyny co mi się śniło ... byłam na usg ;p No i jest dzidzia , zaraz okazuje się ze są dwie dzidzie ;Di ta położna tak patrzy i patrzy a tam trojaczki ;D ale dwa były takich samych rozmiarów z zarodkami , a jedno jako było mniejsze i chyba nie było zarodka i położna mowila ze to się zdaza często i praedopodobnie tez trzeci płód będzie wchłonięty , i zostaną bliźniaki które już są ;D masakra hehe ja cały czas się śmieje do męża ze będą bliźniaki ;p
    Mala Mii. Lubie Twoje nastawienie do zycia! Jakos mi jest bliskie, oj tak! :)

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana dziękuje ;) wiesz dużo mnie nauczyła moja strata dziecka.. nie powiem mam chwile zwątpienia boje się panikuje .. ze to się powtórzy , albo coś jeszcze innego wydarzy .. ale prawda jest taka ze my nie mamy na to wpływu , ze to już z góry
    Jest założone . Uda się albo nie .. a my możemy pomoc temu żeby się udało ale napewno nie zamartwiają się . Dręcząc , dołując , bo to nie jest zdrowe . Musimy jak lwice wierzyć i walczyć do końca ;) nie poddawać się , szukać wytłumaczeń na wszytko ( oczywiście pozytywnych ) ja tam robię i mi to pomogą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 15:21

Justaaa, Marcelina85, Ana., Loretka lubią tę wiadomość

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domu
    Na USG widoczny był malutki zarodek i jest akcja serca.. z tym że dziwny obraz był taki jakby sfaldowany.. gin mówi że Kosmowska się lekko luszczy/odkleja na szczęście po drogiej stronie niż jest ciałko żółte i zarodek stąd mogą być plamie ia.. mam lezec jak najwięcej i brać luteine jak tylko będą plamie ia to sama zwiększać dawkę .wizyta za tydzień o 12.
    Pozostało mi odpoczywać i modlić się by Kosmowska się przykleila i było ok..

Loretka, Ana., Marcelina85, Iza_86, Arashe, Lolipop, plemniczka, truskawka_oli lubią tę wiadomość

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii, bardzo mądrze powiedziane!

Kochane, dziękuję Wam za to całe ciepło i wsparcie! Wahałam się, czy Wam powiedzieć, ale same byście się domyśliły jakbym zniknęła bez słowa - niestety już natura sama zdecydowała ; ( z bólem serca muszę się z Wami pożegnać: ( Mój Aniołek już patrzy na mnie z nieba i prosi żebym nie traciła nadziei, że pojawię się w wątku Luty 2019. Będę się modlić za Was i Wasze fasolki. Życzę Wam spokojnych ciąż, bez niepotrzebnych wrażeń. Nie wiem co bym tu sama zrobiła bez możliwości wyżalenia się Wam. Dzięki, że mnie wysluchalyscie. Ściskam Was: *

PS: Właśnie zauważyłam, że w międzyczasie stałam się Ekspertką, kto by pomyślał - ja, taka niedowiadczona, co nawet nie wie co zabrać na IP.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Wróciłam do domu
    Na USG widoczny był malutki zarodek i jest akcja serca.. z tym że dziwny obraz był taki jakby sfaldowany.. gin mówi że Kosmowska się lekko luszczy/odkleja na szczęście po drogiej stronie niż jest ciałko żółte i zarodek stąd mogą być plamie ia.. mam lezec jak najwięcej i brać luteine jak tylko będą plamie ia to sama zwiększać dawkę .wizyta za tydzień o 12.

W końcu jakies dobre wiesci.
    Gratuluję, jest serduszko, teraz już musi być dobrze.
    To chyba pierwsze serduszko na naszym forum :)

aw3ncwo.png
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:

Kochane, dziękuję Wam za to całe ciepło i wsparcie! Wahałam się, czy Wam powiedzieć, ale same byście się domyśliły jakbym zniknęła bez słowa - niestety już natura sama zdecydowała ; ( z bólem serca muszę się z Wami pożegnać: ( Mój Aniołek już patrzy na mnie z nieba i prosi żebym nie traciła nadziei, że pojawię się w wątku Luty 2019. Będę się modlić za Was i Wasze fasolki. Życzę Wam spokojnych ciąż, bez niepotrzebnych wrażeń. Nie wiem co bym tu sama zrobiła bez możliwości wyżalenia się Wam. Dzięki, że mnie wysluchalyscie. Ściskam Was: *

PS: Właśnie zauważyłam, że w międzyczasie stałam się Ekspertką, kto by pomyślał - ja, taka niedowiadczona, co nawet nie wie co zabrać na IP.

Kochana życzę powodzenia w dalszych staraniach. Wiem co czujesz, wiem, że to teraz trudne, ale będzie jeszcze dobrze.

Marcelina85 lubi tę wiadomość

aw3ncwo.png
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:

Kochana bardzo mi przykro ;( wszystkie tu trzymałysmy kciuki.
    Wiem co czujesz :(
    Trzymam kciuki o dalsze starania oby kolejną ciąża przyszła szybko i rozwiązała się po 40 tygodniach..

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loretka wrote:
    W końcu jakies dobre wiesci.
    Gratuluję, jest serduszko, teraz już musi być dobrze.
    To chyba pierwsze serduszko na naszym forum :)
    Takie średnio dobre. Najważniejsze że jest serduszko ale ta kosmowka ;(

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelinko co się stało ?;( tak już dopiero było dobrze !;( Eh przykro mi bardzo kochana pamiętaj noe można się załamywać trzeba walczyć ! I życzę Ci żebyś pojawiła się już nawet na styczniowym wątku !;) a co ❤️

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelinko trzymaj sie! Twoj Aniolek bedzie sie Toba opiekowal z gory, wiec wszystko bedzie jeszcze dobrze! <3

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • karolamu89 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:

Bardzo mi przykro;-(trzymaj się cieplutko,a jak już psychicznie trochę odpoczniesz,wracaj na forum z dobrymi wieściami

niedoczynność tarczycy
    hashimoto
    podwyższone androgeny
    cukrzyca typ 2
    xnw4gox1m6yztg3s.png
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa, badz dobrej mysli i odpoczywaj. Jest serduszko, a to juz polowa sukcesu! Kosmowka sie przyklei i jeszcze sie bedziesz cieszyc ta ciaza :*

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • karolamu89 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Wróciłam do domu

jest serduszko to świetnie;-) odpoczywaj tylko dużo,łykaj tabletki będzie dobrze

niedoczynność tarczycy
    hashimoto
    podwyższone androgeny
    cukrzyca typ 2
    xnw4gox1m6yztg3s.png
  • Soldier-Woman Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Wróciłam do domu
    Nasze pierwsze serduszko:) gratuluje i nie martw sie kosmowka sie przyklei, będzie wszystko dobrze:)))

11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Takie średnio dobre. Najważniejsze że jest serduszko ale ta kosmowka ;(

Mimo plamien i tej nieszczesnej kosmowki jest serduszko, wiec twój maluszek jest silny i napewno się nie podda.
    Teraz musisz tak myśleć i jak zalecił gin dbać o siebie i odpoczywać

aw3ncwo.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ