X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Justaaa Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się doczekałam wreszcie wyników bety :D
    7 marca 138,9
    9 marca 454,3

Rośnie <3

Loretka, Arashe, plemniczka, karolamu89, aria40, oyeykova, Kinaa, AleksandraW lubią tę wiadomość

2nn3skjovezv3wxq.png
    iv09t5odpg9q4qsv.png
    29.10.21 dwie kreski 🥰
    19.02.21 💔6tc [*]
    2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
    5.03.18 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oyeykova wrote:
    czy jest tu jakaś świrka jak ja która pomimo pozytywnej bety i przyrostów, nadal sika na patyki i patrzy jak kreski ciemnieją Mam uzależnienie od sikania na patyki :P :P
    Dodatkowo przez pewien czas prowadziłam domowe laboratorium porównywania odcieni kresek na testach, całkiem prężnie działało bo byłam po ovitrelle.
    Czy to się gdzieś leczy? :D

A ja zrobiłam dzisiaj test, żeby wkońcu zobaczyć 2 kreski. Moja fl wg ovu trwala 10 dni, a poprzednie testy robione w 11 i 13 dpo były negatywne i 15 dpo poszłam na betę.
    Dzisiaj piękny pozytyw, testowa od razu się zaczęła pokazywać, zanim siuśki dotarły do końca.

plemniczka, oyeykova lubią tę wiadomość

aw3ncwo.png
  • Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh jakie dyskusje od samego rana, dziewczyny ja tez co chwile bym robiła testy myslalam ze tylko ja tak mam Hahaha. Teraz już się staram powstrzymywać. Oby zleciał ten weekend ja we wtorek wizytę mam!

oyeykova lubi tę wiadomość

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi aż się wzruszyłam czytając to, Gabryś na pewno jest z Wami, a Ty dzięki temu doświadczeniu jesteś silniejsza.

Niektóre dziewczyny robią betę, inne sikacze, a ja wciąż mierze temperature by mieć pewność, że progesteron nie spada. Każda ma swój odchył :) oyeykowa the Best :D

Mała_Mii, oyeykova lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe ja też w dalszym ciągu mierze temperaturę. Pierwsze co robie to sięgam po termomert :)

Arashe lubi tę wiadomość

aw3ncwo.png
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poronilam pod koniec 13 tc.. Tak naprawdę nie wiem co było przyczyną że straciłam mojego synka :( było to poronienie samoistne wg om 13t 6d dokładnie 9 lat temu :( najpierw w dzień kobiet trafiłam do szpitala z krwawieniem po 3 dniach się uspokoiło po 5 mnie wypisali ..18 w południe znów krwawienie (już wtedy moja mama wiedziała co się dzieje ...mówiła żeby się nie załamywać była ciągle przy mnie do wieczora) pamiętam tylko kroplowki i No spa do mięśniowa po której zemdlalam :( potem sala 6 osobowa masakra wszystkie ciężarna obok A za ścianą porodowka i wszystkie odgłosy dzieci. Wieczorem ok 23 poszłam do wc siły i tam moje maleństwo dosłownie wypadło że mnie na moje ręce trzymając się na małej Pępowowince przyleciała położna odcięła zabrała małego mnie zaprowadziła do sali ... byłam z bólu A oni zabieg zrobili mi dopiero rano po 9 po reakcji dziewczyn z sali;( mój Adaś miałby teraz 8 i pół roku . Do tej pory nie wiem co było przyczyną.. po wszystkim przyszła położna powiedziała że jest możliwość byśmy małego pochowali .. I tak zrobiliśmy;( kupiliśmy mała trumienke zalatwilismy wszystko w kościele i pochowalismy naszego synka..
    Teraz jest już lepiej..czas leczy rany , ale nie zabija wspomnień.. Wiem że nasz synek czuwa nad nami i nad naszą córeczka i dzięki niemu ona jest z nami.. mam nadzieję że pomoże nam też dotrwać do końca w tej ciąży..
    Rozpisalam się..
    Ja leżę odpoczywam.. jakieś lekkie kucia czuje w brzuchu ale to w różnych miejscach wydaje mi się że wszystko się rozciąga..

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Mała Mi aż się wzruszyłam czytając to, Gabryś na pewno jest z Wami, a Ty dzięki temu doświadczeniu jesteś silniejsza.

Niektóre dziewczyny robią betę, inne sikacze, a ja wciąż mierze temperature by mieć pewność, że progesteron nie spada. Każda ma swój odchył :) oyeykowa the Best :D
    A ja co tydzień na wizyte biegam :D

oyeykova, Arashe lubią tę wiadomość

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Każdy ma swojego bzika"

Martusiaa tez masz wiele za sobą :(

Ja też miałam okazję dostać wtedy no-spę do mięśniowo, po której totalnie odpłynełam. Kompletnie nie wiedziałam co się ze mną dzieje.
    Maleństwo tez poronilam na swoje ręce :(

aw3ncwo.png
  • karolamu89 Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaaa wrote:
    I ja się doczekałam wreszcie wyników bety :D
    7 marca 138,9
    9 marca 454,3

Rośnie <3

Podobne wyniki do moich u mnie 5 marca 190 a 7 marca 480,wybierasz się jeszcze na jaką betę? jaj jeszcze w poniedziałek i środę zalecę;-)

Dziewczyny ale Wam zazdroszczę tych szybkich wizyt,ja dopiero w piątek się wybieram miałam iść 23 ale raczej bym nie wytrzymała

niedoczynność tarczycy
    hashimoto
    podwyższone androgeny
    cukrzyca typ 2
    xnw4gox1m6yztg3s.png

Wysłany: 10 marca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loretka wrote:
    Arashe ja też w dalszym ciągu mierze temperaturę. Pierwsze co robie to sięgam po termomert :)

Haha ja tez mierzę dalej,ale siostra mi mówi że mam przestać bo mi spadnie o kreskę albo dwie i będę panikowała, pewnie ma rację

niedoczynność tarczycy
    hashimoto
    podwyższone androgeny
    cukrzyca typ 2
    xnw4gox1m6yztg3s.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny. ja odkąd wstalam bolą mnie piersi, pierwszy dzien tak jest ze bez ustanku bolą, cieszy mnie to.

Marcelinka bardzo mi przykro, wiem co czujesz :( ale tak jak piszą dziewczyny cale szczescie ze samo sie oczyszcza i w nastepnym cyklu juz mozesz znowu sie starac :) po poronieniu moze Ci sie odrazu udac i tego Ci zycze z calego serca

Mała Mii kochana ech no to co ty przeszlas jest gorsze od poronienia :( nie do wyobrazenia jak ciezko musialo wam byc, teraz juz bedzie wszystko dobrze, synek czuwa nad wami :*

RedRose przy takiej becie jeszcze nic nie widac, spokojnie :)

aria super beta, ciesze sie :)

oyekova u Ciebie tez super :)

Martusia ale super ze wszystko dobrze u Ciebie i <3 jest, cuuudnie. Jejku jakie ty mialas tez straszne przezycie, o rany, przykro mi ze spotkalo Cie to, twoj synuś tez czuwa nad wami teraz by nic juz zlego sie nie stalo :(

Justa gratuluje przyrostu bety :)

oyeykova, Justaaa lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz odpuscilam mierzenie temperatury :)

oyeykova lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png

Wysłany: 10 marca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie które z Was mają za sobą naprawdę smutne przeżycia,ale musicie być twarde i wierzyć że tym razem wszystko będzie dobrze,czego z całego serca bardzo Wam życzę;-)

Są kobiety,które nie mają problemu z zajściem w ciąże ale mają problemy z jej donoszeniem,są takie którym zajść jest bardzo trudno i na ciąże czekają latami tak jest w moim przypadku,a są takie które w ogóle nie powinny mieć dzieci-a mnożą się za przeproszeniem jak króliki a potem te biedne dzieciątka poniewierają się po domach dziecka albo nie daj boże spotykają je dużo gorsze rzeczy,to jest wszystko bardzo nie sprawiedliwe ale nie do końca mammy na to wszystko wpływ

niedoczynność tarczycy
    hashimoto
    podwyższone androgeny
    cukrzyca typ 2
    xnw4gox1m6yztg3s.png
  • Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne jest to przez co musialyscie przejść, wiem co czujecie bo ja niestety tez przez to przechodziłam :( mam nadzieje ze nasze aniołki czuwają nad nami i tym razem dotrwamy do końca ❤️

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc dziewczyny. ja odkąd wstalam bolą mnie piersi, pierwszy dzien tak jest ze bez ustanku bolą, cieszy mnie to.

Marcelinka bardzo mi przykro, wiem co czujesz :( ale tak jak piszą dziewczyny cale szczescie ze samo sie oczyszcza i w nastepnym cyklu juz mozesz znowu sie starac :) po poronieniu moze Ci sie odrazu udac i tego Ci zycze z calego serca

Mała Mii kochana ech no to co ty przeszlas jest gorsze od poronienia :( nie do wyobrazenia jak ciezko musialo wam byc, teraz juz bedzie wszystko dobrze, synek czuwa nad wami :*

RedRose przy takiej becie jeszcze nic nie widac, spokojnie :)

aria super beta, ciesze sie :)

oyekova u Ciebie tez super :)

Martusia ale super ze wszystko dobrze u Ciebie i <3 jest, cuuudnie. Jejku jakie ty mialas tez straszne przezycie, o rany, przykro mi ze spotkalo Cie to, twoj synuś tez czuwa nad wami teraz by nic juz zlego sie nie stalo :(

Justa gratuluje przyrostu bety :)
    Wzmocnilo mnie to psychicznie .. i zmienilo moje podejscie do zycia

plemniczka lubi tę wiadomość

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg

Wysłany: 10 marca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    ja juz odpuscilam mierzenie temperatury :)

poczekam do poniedziałkowej bety i tez sobie podaruje;-)

plemniczka lubi tę wiadomość

niedoczynność tarczycy
    hashimoto
    podwyższone androgeny
    cukrzyca typ 2
    xnw4gox1m6yztg3s.png
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolamu89 wrote:
    Kochane nie które z Was mają za sobą naprawdę smutne przeżycia,ale musicie być twarde i wierzyć że tym razem wszystko będzie dobrze,czego z całego serca bardzo Wam życzę;-)

Są kobiety,które nie mają problemu z zajściem w ciąże ale mają problemy z jej donoszeniem,są takie którym zajść jest bardzo trudno i na ciąże czekają latami tak jest w moim przypadku,a są takie które w ogóle nie powinny mieć dzieci-a mnożą się za przeproszeniem jak króliki a potem te biedne dzieciątka poniewierają się po domach dziecka albo nie daj boże spotykają je dużo gorsze rzeczy,to jest wszystko bardzo nie sprawiedliwe ale nie do końca mammy na to wszystko wpływ
    Moja siostra stara sie ponad 3 lata ;( i nic..

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg

Wysłany: 10 marca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Moja siostra stara sie ponad 3 lata ;( i nic..

Moja młodsza siostra już tez coś koło 3 lat ma PCOS,nie ma jeszcze w ogóle dzieci,ja o drugiego synka starałam się 4 lata,a o ta małą fasolkę już prawie 2 i w końcu się udało,żeby tylko zdrowo rosła;-)

niedoczynność tarczycy
    hashimoto
    podwyższone androgeny
    cukrzyca typ 2
    xnw4gox1m6yztg3s.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej w weekendzik

Sporo z nas ma niestety złe doświadczenia z poronieniami. Oczywiście im starsze dziecko, tym trudniejsza strata. Pierwsze było dla mnie traumą, drugie już lepiej zniosłam. Ja pochowałam płody i robiłam badania genetyczne, zdecydowanie poczułam ulgę potem. I też wierzę, że aniołki czuwają nade mną i dzidzią.

Co do testów, ja też jak pisałam jestem testoholiczką. Aż się sama sobie dziwię, że w ciąży zrobiłam tylko 5 i już daję sobie spokój. Co ciekawe allegrowe owulaki w ciąży zaczeły mi pozytywne wychodzić dopiero przy becie ok 1000. A allegrowe ciążowe przy becie 300, a w instrukcji piszą że 10-niezła ściema

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7

Wysłany: 10 marca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    hej hej w weekendzik

Sporo z nas ma niestety złe doświadczenia z poronieniami. Oczywiście im starsze dziecko, tym trudniejsza strata. Pierwsze było dla mnie traumą, drugie już lepiej zniosłam. Ja pochowałam płody i robiłam badania genetyczne, zdecydowanie poczułam ulgę potem. I też wierzę, że aniołki czuwają nade mną i dzidzią.

Co do testów, ja też jak pisałam jestem testoholiczką. Aż się sama sobie dziwię, że w ciąży zrobiłam tylko 5 i już daję sobie spokój. Co ciekawe allegrowe owulaki w ciąży zaczeły mi pozytywne wychodzić dopiero przy becie ok 1000. A allegrowe ciążowe przy becie 300, a w instrukcji piszą że 10-niezła ściema

mnie ciążowy z apteki niby czuły 10ml wyszedł blady a bete w tym dniu miałam 190,no ale też nie robiłam z porannego moczu tylko do południa

niedoczynność tarczycy
    hashimoto
    podwyższone androgeny
    cukrzyca typ 2
    xnw4gox1m6yztg3s.png
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ