X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • panienka.z.okienka Debiutantka

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się o poranku!
    Dalej, odpukać, trwam bezobjawowo i nie ukrywam , że pocieszyłyście mnie tym, że u Was wygląda to podobnie. W pierwszej ciąźy miałam wszystkie możliwe objawy a teraz tylko piersi wrażliwe co w połączeniu z tym, że karmię piersią jest katorgą...
    Wczoraj byłam u dentysty i niestety nie obeszło się bez znieczulenia ale oczywiście tego przeznaczonego dla ciężarnych.
    Na wizytę mam zamiar iść 8 marca tylko przeraża mnie to jak przez dwa lata u mojego gina podrożały wizyty - ze 150 na 250 zl!

Co do pracy - planuję pracować jakoś do lipca ale jak się wkurzę to może i wcześniej.

ckaigov37wqbu68e.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panienka.z.okienka wrote:
    Witam się o poranku!
    Dalej, odpukać, trwam bezobjawowo i nie ukrywam , że pocieszyłyście mnie tym, że u Was wygląda to podobnie. W pierwszej ciąźy miałam wszystkie możliwe objawy a teraz tylko piersi wrażliwe co w połączeniu z tym, że karmię piersią jest katorgą...
    Wczoraj byłam u dentysty i niestety nie obeszło się bez znieczulenia ale oczywiście tego przeznaczonego dla ciężarnych.
    Na wizytę mam zamiar iść 8 marca tylko przeraża mnie to jak przez dwa lata u mojego gina podrożały wizyty - ze 150 na 250 zl!

Co do pracy - planuję pracować jakoś do lipca ale jak się wkurzę to może i wcześniej.
    Hej hej! U mnie tez spokojnie, czuje się bardziej śnięta, ale ogólnie bardzo dobrze. Niech tylko wszystko dobrze się rozwija, to najważniejsze :) Właśnie ja mam wizytę dopiero 22.03 i to będzie równe dwa miesiące po pierwszym dniu ostatniej miesiączki, czyli wychodzi na to, ze będę w 8 tyg, tak? Jeszcze nie ogarniam do końca jak to się liczy :D 250 zł ? O mamo! I tak co miesiąc ? U mnie wizyta z cytologia 150 zł, a jak raz byłam i nie miałam cytologii to płaciłam 100 zł.

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. wrote:
    Ja teraz jestem na rodzicielskim i od razu przedłużam l4. W pierwszej ciąży poszłam na l4 jak tylko zaczęły się lekkie mdłości i senność. Pracuję w korpo, nikt mi medalu nie da za pracę do końca ;) koleżanka pracowała prawie do końca, po rocznym urlopie wróciła i dostała wypowiedzenie, więc chyba warto być w tej kwestii samolubnym i nie przejmować się firmą, jakoś sobie poradzą

Kropka, a wiesz dokladnie jak to zrobic? Trzeba zlozyc wniosek o przerwanie urlopu, ale chyba nie trzeba wracac do pracy na 1 dzien? Bo slyszalam rozne wersje.

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta 100zł,z cytologią 130zł - dla stałych klientek, a właściwie pacjentek jak ja:) Normalnie niby 120zł za wizytę, więc jestem 20zł do przodu haha

Kurde, ja też bezobjawowo dalej. Właśnie happywife określiłaś to idealnie - jestem taka śnięta. I tyle w temacie objawów...O teraz zakłuły mnie piersi :)

happy wife
    Chyba nawet będziesz w 9tygodniu, a skończonym 8 - 8t+3dni, czyli w trakcie dziewiątego tygodnia, jak dobrze policzyłam. Serduszko będzie bić jak dzwon :)

34bwgywl9johpf1n.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana balsam dla kobiet w ciazy firmy Rossmanowskiej

SuperGirl_83 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez co jakis czas sie zastanawiam brakiem objawów... hmmmm

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka
    Dzięki :) tak myślę, że właśnie chyba go miałam...z taką kobietką z brzuchem z przodu :)

plemniczka lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ;)wszystkim gratuluję i witam się:)
    Mój termin to 1.11 :)
    Jest to moja 3 ciąża mam 1 córeczkę teraz staraliśmy się 6 cykli i mam nadzieję że wszystko będzie ok beta w 27 dc - 299, 26
    A w 29dc -973,44 Mam nadzieję że nie za duży przyrost bo ponad 300 %w 48 H.. W 30 dc pecherzyk 3mm teraz czekamy na zarodek J serduszko ;)wizyta w czwartek choć pewnie jeszcze nic nie będzie widać mam nadzieję że będzie dobrze A bardzo się boję;*

plemniczka, truskawka_oli, Iza_86 lubią tę wiadomość

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Plemniczka
    Dzięki :) tak myślę, że właśnie chyba go miałam...z taką kobietką z brzuchem z przodu :)
    Tak dokladnie

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa witaj! Ja tez taki duzy przyrost bety mialam. Ale super ze juz pecherzyk widzialas, ktory to byl dzien po owulacji?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa
    Witaj:)
    Rozumiem, że masz za sobą już stratę..bardzo mi przykro. Ale teraz będzie wszystko w porządku i bobas będzie rósł jak na drożdżach :)
    A taki przyrost to albo na bliźniaki albo dziewczynkę, tak czytałam ;) Czy to prawda to się okaże ;)

34bwgywl9johpf1n.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. wrote:
    Ja mam gina 19.03
    Kiedy powiecie rodzinie? My ostatnio powiedzieliśmy po pierwszym usg (7 tydzień), teraz chyba poczekamy z tym dłużej
    Na początku chciałam poczekać do pierwszej wizyty, ale ta dopiero 22.03 i sama nie wiem. Nie możemy już wytrzymać, a nie chcemy żeby potem się zastanawiali dlaczego tak zwlekaliśmy. Będę próbować kontaktować się z moją panią ginekolog, żeby mnie wcześniej wcisnęła, ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Mąż cały czas mi powtarza, zeby teraz już powiedzieć, ale ja się trochę boję a z drugiej strony już nie mogę wytrzymać. :D

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • happywife Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    U mnie wizyta 100zł,z cytologią 130zł - dla stałych klientek, a właściwie pacjentek jak ja:) Normalnie niby 120zł za wizytę, więc jestem 20zł do przodu haha

Kurde, ja też bezobjawowo dalej. Właśnie happywife określiłaś to idealnie - jestem taka śnięta. I tyle w temacie objawów...O teraz zakłuły mnie piersi :)

happy wife
    Chyba nawet będziesz w 9tygodniu, a skończonym 8 - 8t+3dni, czyli w trakcie dziewiątego tygodnia, jak dobrze policzyłam. Serduszko będzie bić jak dzwon :)
    To cena całkiem przyjazna :D Jak wszystko jest dobrze to trzeba się cieszyć, że nie wymiotujemy, ale z drugiej strony to sam począteczek :D Kurde, to ja naprawdę nie wiem jak to się liczy :P

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • happywife Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Hej dziewczynki ;)wszystkim gratuluję i witam się:)
    Mój termin to 1.11 :)
    Jest to moja 3 ciąża mam 1 córeczkę teraz staraliśmy się 6 cykli i mam nadzieję że wszystko będzie ok beta w 27 dc - 299, 26
    A w 29dc -973,44 Mam nadzieję że nie za duży przyrost bo ponad 300 %w 48 H.. W 30 dc pecherzyk 3mm teraz czekamy na zarodek J serduszko ;)wizyta w czwartek choć pewnie jeszcze nic nie będzie widać mam nadzieję że będzie dobrze A bardzo się boję;*
    Witaj kochana! Gratuluje i życzę nudnej ciąży <3 Każda z nas się boi, co prawda to moje początki dopiero i w temacie ciąży jestem zielona, ale moja siostra straciła dzieciątko w 4 miesiącu i od tamtej pory mam jakiś taki lęk w sobie co do tematu ciąży.

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    wogole dziewczyny nie smiejscie sie z mojej nazwy, ale 5 lat temu jak zakladalam tu konto i wpisując kolejno rozne nazwy wszystkie byly zajete w koncu postanowilam wpisać cokolwiek, no i tak plemniczka wyszla... wiem obciach ale nie sadzilam ze tak tu sie zadomowie :P
    Wlasnie się zastanawiałam skąd ja znam ten Nick ;)

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happywife
    Termin wg OM są takie orientacyjne. Dlatego przyjmuje się, że dwa tygodnie po albo przed terminem można rodzić :)Ja miałam ostatnią @ 01.02.2018r. a już 21.02.miałam mega bladzicha na boboteście. Zapewne wiele z was miało później ovu ode mnie i później testowało biorąc pod uwagę termin @.
    Jestem dopiero w 3+5 (czwarty tydzień), ale już 16dpo albo 15dpo ovu :)

34bwgywl9johpf1n.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happywife
    Może się wciśniesz na wizytę wcześniej i wtedy może byś trochę odetchnęła i mogła powiedzieć:) też mam takie uczucie, że mam ochotę wykrzyczeć, ze jestem w ciąży...żeby wiedziały siostry, brat, tata, teście, przyjaciółka...ech...Sama nie wiem. W pracy powiem po wizycie u lekarza, żeby zastępstwo szykować. A rodzina nie wiem, pewnie szybciej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 11:28

34bwgywl9johpf1n.png
  • truskawka_oli Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaliczyłam poranne mdłości ;/

f2w3gox1m8thuj2d.png
  • Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

Moja beta dzis 3 500 !
    Oby nie blizniaki;)

Ostatania beta z piatku 350 :)

Iza_86 lubi tę wiadomość

• Moniaa_26 Znajoma

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam. Robię łapacze snów na zamówienie. Zapraszam na moją stronę

https://www.facebook.com/pg/Deko_Monia-620999514914623/posts/?ref=page_internal

sonuyh.jpg

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ