Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się o poranku!
Dalej, odpukać, trwam bezobjawowo i nie ukrywam , że pocieszyłyście mnie tym, że u Was wygląda to podobnie. W pierwszej ciąźy miałam wszystkie możliwe objawy a teraz tylko piersi wrażliwe co w połączeniu z tym, że karmię piersią jest katorgą...
Wczoraj byłam u dentysty i niestety nie obeszło się bez znieczulenia ale oczywiście tego przeznaczonego dla ciężarnych.
Na wizytę mam zamiar iść 8 marca tylko przeraża mnie to jak przez dwa lata u mojego gina podrożały wizyty - ze 150 na 250 zl!
Co do pracy - planuję pracować jakoś do lipca ale jak się wkurzę to może i wcześniej. -
panienka.z.okienka wrote:Witam się o poranku!
Dalej, odpukać, trwam bezobjawowo i nie ukrywam , że pocieszyłyście mnie tym, że u Was wygląda to podobnie. W pierwszej ciąźy miałam wszystkie możliwe objawy a teraz tylko piersi wrażliwe co w połączeniu z tym, że karmię piersią jest katorgą...
Wczoraj byłam u dentysty i niestety nie obeszło się bez znieczulenia ale oczywiście tego przeznaczonego dla ciężarnych.
Na wizytę mam zamiar iść 8 marca tylko przeraża mnie to jak przez dwa lata u mojego gina podrożały wizyty - ze 150 na 250 zl!
Co do pracy - planuję pracować jakoś do lipca ale jak się wkurzę to może i wcześniej.Właśnie ja mam wizytę dopiero 22.03 i to będzie równe dwa miesiące po pierwszym dniu ostatniej miesiączki, czyli wychodzi na to, ze będę w 8 tyg, tak? Jeszcze nie ogarniam do końca jak to się liczy
250 zł ? O mamo! I tak co miesiąc ? U mnie wizyta z cytologia 150 zł, a jak raz byłam i nie miałam cytologii to płaciłam 100 zł.
Pozytywny test 23.02 -
.kropka. wrote:Ja teraz jestem na rodzicielskim i od razu przedłużam l4. W pierwszej ciąży poszłam na l4 jak tylko zaczęły się lekkie mdłości i senność. Pracuję w korpo, nikt mi medalu nie da za pracę do końca
koleżanka pracowała prawie do końca, po rocznym urlopie wróciła i dostała wypowiedzenie, więc chyba warto być w tej kwestii samolubnym i nie przejmować się firmą, jakoś sobie poradzą
Kropka, a wiesz dokladnie jak to zrobic? Trzeba zlozyc wniosek o przerwanie urlopu, ale chyba nie trzeba wracac do pracy na 1 dzien? Bo slyszalam rozne wersje.Henio (*) 12tc - 12.2014
Adaś (*) 11tc - 03.2018
-
U mnie wizyta 100zł,z cytologią 130zł - dla stałych klientek, a właściwie pacjentek jak ja:) Normalnie niby 120zł za wizytę, więc jestem 20zł do przodu haha
Kurde, ja też bezobjawowo dalej. Właśnie happywife określiłaś to idealnie - jestem taka śnięta. I tyle w temacie objawów...O teraz zakłuły mnie piersi
happy wife
Chyba nawet będziesz w 9tygodniu, a skończonym 8 - 8t+3dni, czyli w trakcie dziewiątego tygodnia, jak dobrze policzyłam. Serduszko będzie bić jak dzwon -
Hej dziewczynki ;)wszystkim gratuluję i witam się
Mój termin to 1.11
Jest to moja 3 ciąża mam 1 córeczkę teraz staraliśmy się 6 cykli i mam nadzieję że wszystko będzie ok beta w 27 dc - 299, 26
A w 29dc -973,44 Mam nadzieję że nie za duży przyrost bo ponad 300 %w 48 H.. W 30 dc pecherzyk 3mm teraz czekamy na zarodek J serduszko ;)wizyta w czwartek choć pewnie jeszcze nic nie będzie widać mam nadzieję że będzie dobrze A bardzo się boję;*plemniczka, truskawka_oli, Iza_86 lubią tę wiadomość
6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26
-
.kropka. wrote:Ja mam gina 19.03
Kiedy powiecie rodzinie? My ostatnio powiedzieliśmy po pierwszym usg (7 tydzień), teraz chyba poczekamy z tym dłużej
Pozytywny test 23.02 -
SuperGirl_83 wrote:U mnie wizyta 100zł,z cytologią 130zł - dla stałych klientek, a właściwie pacjentek jak ja:) Normalnie niby 120zł za wizytę, więc jestem 20zł do przodu haha
Kurde, ja też bezobjawowo dalej. Właśnie happywife określiłaś to idealnie - jestem taka śnięta. I tyle w temacie objawów...O teraz zakłuły mnie piersi
happy wife
Chyba nawet będziesz w 9tygodniu, a skończonym 8 - 8t+3dni, czyli w trakcie dziewiątego tygodnia, jak dobrze policzyłam. Serduszko będzie bić jak dzwonJak wszystko jest dobrze to trzeba się cieszyć, że nie wymiotujemy, ale z drugiej strony to sam począteczek
Kurde, to ja naprawdę nie wiem jak to się liczy
SuperGirl_83 lubi tę wiadomość
Pozytywny test 23.02 -
Martusiaa wrote:Hej dziewczynki ;)wszystkim gratuluję i witam się
Mój termin to 1.11
Jest to moja 3 ciąża mam 1 córeczkę teraz staraliśmy się 6 cykli i mam nadzieję że wszystko będzie ok beta w 27 dc - 299, 26
A w 29dc -973,44 Mam nadzieję że nie za duży przyrost bo ponad 300 %w 48 H.. W 30 dc pecherzyk 3mm teraz czekamy na zarodek J serduszko ;)wizyta w czwartek choć pewnie jeszcze nic nie będzie widać mam nadzieję że będzie dobrze A bardzo się boję;*Każda z nas się boi, co prawda to moje początki dopiero i w temacie ciąży jestem zielona, ale moja siostra straciła dzieciątko w 4 miesiącu i od tamtej pory mam jakiś taki lęk w sobie co do tematu ciąży.
Pozytywny test 23.02 -
plemniczka wrote:wogole dziewczyny nie smiejscie sie z mojej nazwy, ale 5 lat temu jak zakladalam tu konto i wpisując kolejno rozne nazwy wszystkie byly zajete w koncu postanowilam wpisać cokolwiek, no i tak plemniczka wyszla... wiem obciach ale nie sadzilam ze tak tu sie zadomowie
6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26
-
Happywife
Termin wg OM są takie orientacyjne. Dlatego przyjmuje się, że dwa tygodnie po albo przed terminem można rodzić :)Ja miałam ostatnią @ 01.02.2018r. a już 21.02.miałam mega bladzicha na boboteście. Zapewne wiele z was miało później ovu ode mnie i później testowało biorąc pod uwagę termin @.
Jestem dopiero w 3+5 (czwarty tydzień), ale już 16dpo albo 15dpo ovu
-
Happywife
Może się wciśniesz na wizytę wcześniej i wtedy może byś trochę odetchnęła i mogła powiedziećteż mam takie uczucie, że mam ochotę wykrzyczeć, ze jestem w ciąży...żeby wiedziały siostry, brat, tata, teście, przyjaciółka...ech...Sama nie wiem. W pracy powiem po wizycie u lekarza, żeby zastępstwo szykować. A rodzina nie wiem, pewnie szybciej:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 11:28