Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, super bety i przyrosty
teraz już myślec pozytywnie i cieszyć się ciążą
Marta
Myślisz, że może będzie już serduszko? Ja będę miała wizytę w szóstym tygodniu (5+5), ale ovu miałam szybko. Chyba jednak nie będzie jeszcze serduszka... ale pęcherzyk powinien być -
nick nieaktualnyAle wy dziewczyny tych badań robicie
jeszcze się w ciąży na krew nachodzicie hehe
Ja mam gina 19.03
Kiedy powiecie rodzinie? My ostatnio powiedzieliśmy po pierwszym usg (7 tydzień), teraz chyba poczekamy z tym dłużejSuperGirl_83 lubi tę wiadomość
-
Supergirl ja ide tez w 5t5d no ale u mnie owu odwrotnie jak u Ciebie bo byla pozniej 17dc... pecherzyk juz powinien byc, serduszko niekoniecznie
My z powiadomieniem rodziny czekamy wlasnie na serduszko, tez bym chciala jak najpozniej ale ciezko mi bedzie dluzej to ukrywacSuperGirl_83 lubi tę wiadomość
-
To prawda z tym chodzeniem na badania w ciąży - teraz sie zacznie
Ja też chcę powiedzieć conajmniej po wizycie serduszkowej...w teorii. A w praktyce się okaże. Siostrom bedzoen ciężko nie mowić, jesteśmy ze sobą blisko. Jedna już sie pytała czy okres przyszedł, choć nawet nie wie że my działaliśmy bez zabezpieczeniazobaczę jak będzie..
-
SuperGirl_83 wrote:Dziewczyny, super bety i przyrosty
teraz już myślec pozytywnie i cieszyć się ciążą
Marta
Myślisz, że może będzie już serduszko? Ja będę miała wizytę w szóstym tygodniu (5+5), ale ovu miałam szybko. Chyba jednak nie będzie jeszcze serduszka... ale pęcherzyk powinien być
Hm, ja licząc od terminu @ będę wtedy 6t4d więc mam nadzieje że może się uda zobaczyć serduchoChociaż teraz przeczytałam ze dziewczyna z którą byłam w styczniowym testowaniu właśnie się dowiedziała w 10t że dziecku przestało bić serducho w 8tyg
Także znowu się przekonuje że wizyta serduszkowa to nie wszystko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 08:16
SuperGirl_83 lubi tę wiadomość
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
04.02.2025 kolejna wizyta
17.02.2025 prenatalne + pappa
-
Ech, dziewczyny, bo tak naprawdę nie ma nigdy gwarancji, że wszystko będzie dobrze czy to od wizyty serduszkowej, czy od 13tygodnia, czy II trymetrze
Można jedynie wierzyć i mieć nadzieję, myśleć pozytywnie. Dbać o siebie i bobasa. I tyle. Na więcej nie mamy wpływu. A na pewno złe myśli nie pomagają... Trzeba wierzyć...Cóż nam pozostaje?
U mnie praktycznie brak objawów dalej. Jedynie te mdłości delikatne - dziwne znowu, że tak szybko. No i ta senność i rozpychanie w dole brzucha, szczególnie je czuję jak wieczorem leżę w łóżku.Piersi jak przez @, bez szału...plemniczka lubi tę wiadomość
-
plemniczka wrote:Cześć dziewczyny. Ja wstalam z lekkim kreceniem w glowie. Na 12 do pracy ide. Do kiedy chcecie pracować? Myslicie o tym czy do oporu? ☺
Jeszcze nie myślałam... W ostatniej ciaży pracowałam do dnia poroduNo ale w sumie dobrze się czułam, praca za biurkiem w klimatyzowanym pomieszczeniu (a to lato było i w domu brak klimy
), blisko do pracy, no i urodziłam 3 tygodnie przed czasem...więc myślałam, że może ostatnie dwa tygodnie wezmę na przygotowanie się a tu zonk:) Teraz zobaczę jak będę się czuła. Ale już chyba nie będę pracować do samego końca... Chociaż nie wiem...
A ty? -
nick nieaktualnyJa teraz jestem na rodzicielskim i od razu przedłużam l4. W pierwszej ciąży poszłam na l4 jak tylko zaczęły się lekkie mdłości i senność. Pracuję w korpo, nikt mi medalu nie da za pracę do końca
koleżanka pracowała prawie do końca, po rocznym urlopie wróciła i dostała wypowiedzenie, więc chyba warto być w tej kwestii samolubnym i nie przejmować się firmą, jakoś sobie poradzą
plemniczka, Iza_86 lubią tę wiadomość
-
Kropka
Ja absolutnie nie każę żadnej kobiecie w ciąży pracować do dnia poroduPo prostu jestem z tych szczęściar co mają fajną pracę, a przynajmniej ludzi w niej, no i miałam zapewniony powrót:) Mało tego kolega już nie mógł mnie doczekać, bo podobno pani zastępująca nie umiała tyle co ja i chodziła jak ślimak - jego słowa, nie moje
Wtedy przyjemnie się wraca
jak ktoś ma stresującą pracę, albo musi dźwigać czy ogólnie są przeciwwskazania, to nie ma na co czekać. Ale jak ktoś lubi swoją pracę, dobrze się czuje, to czemu ma iść od razu na L4 jak zrobi test?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 08:50
-
Ja mam taka sytuacje ze mam umowe na czas okreslony do 18.05... na szcsescie skoro teraz zaszlam w cuaze jestem chroniona i musza przedluzyc mi umowe do dnia porodu. Wszystko zalezy jak bede sie czula ale wstepny plan jest taki pracowac jeszcze miesiac i od kwietnia isc na L4.