X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamy 2017
Odpowiedz

Listopadowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kaczuszka - teraz musi być dobrze :* byłaś u lekarza już?[/QUOTE]

Dziś zrobiłam bhcg i wynosi 352 więc to wogole za wcześnie na usg. Lekarz niestety nie odbiera telefonu ale napewno oddzwoni to zapytam o te plamienia

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, leżę a cały czas czuję krzyż/podbrzusze. Nie wiem czy to ból czy jakieś rozpieranie..
    Też tak macie?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja po wizycie , dostalam dufaston I luteine na wzmocnienie ciazy , na usg pecherzyk 7 mm , na bol lykac mam nospe forte , przy badaniu bylo minimalne plamienie.Kolejna wizyta 24 marca , narazie wyglada ze wszystko jest ok ;) Mam sie oszczedzac ale L 4 jeszcze nie chcialam.

Anetta31
  • Leslie Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetta31 to super wieści :)

Kaczorka ja na razie nie czuję żadnych bóli. Ani w podbrzuszu ani w krzyżu. Piersi też praktycznie mnie nie bolą. Jak na razie wyjątkowo bezbolesna ciąża ;) obym nie powiedziała tego w złą godzinę :)

• Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ja dokladnie tak czuje ;)

Kaczorka lubi tę wiadomość

Anetta31
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leslie wrote:
    Anetta31 to super wieści :)

Kaczorka ja na razie nie czuję żadnych bóli. Ani w podbrzuszu ani w krzyżu. Piersi też praktycznie mnie nie bolą. Jak na razie wyjątkowo bezbolesna ciąża ;) obym nie powiedziała tego w złą godzinę :)

Mnie nie bolało do dziś.
    W zasadzie to takie ćmienie.
    A jeśli chodzi o piersi to czuję tylko sutki. Całej reszty nie.

Anetta - długo każe Ci lekarz czekać na kolejną wizytę.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Katik Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dołączam do Was. Wstępnie termin of wyznaczył na 15 listopada. Wizyta u gin 14 marca.
    Podbrzusze boli i to bardzo, sutki informują o swoim istnieniu a piersi zrobiły sie pełniejsze. Z pierwszych smaków to herbaty czarnej nie da się pić:( pozostały mi owocowe i zioła.

Flowwer, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

p19ucsqvbtkflok9.png
  • Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzial za 2 tyg ale ze moze byc troche dluzej , dostalam leki na tym etapie I tak nic wiecej zrobic sie nie da.Musze myslec pozytywnie , jutro pojde do mojego endo na kiedy mi wizyte ustali .Dziewczyny zazywacie jakies witaminy czy tylko folik?

Anetta31
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetta31 wrote:
    Powiedzial za 2 tyg ale ze moze byc troche dluzej , dostalam leki na tym etapie I tak nic wiecej zrobic sie nie da.Musze myslec pozytywnie , jutro pojde do mojego endo na kiedy mi wizyte ustali .Dziewczyny zazywacie jakies witaminy czy tylko folik?

Ja biorę Femibion natal 1.
    Ma w sobie wit. C i D. I jod, więc na tarczycę przy okazji działa.

Katik - miło Cię tu widzieć :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Katik Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Ja biorę Femibion natal 1.
    Ma w sobie wit. C i D. I jod, więc na tarczycę przy okazji działa.

Katik - miło Cię tu widzieć :)
    Dzięki. Ciebie również:)
    Ja przyjmuję falvit mama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 19:45

p19ucsqvbtkflok9.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe przyszłe mamusie :) Ja z witaminek biorę Femibion Natal 1. Dzisiaj pod wieczór załapałam jakiegoś doła. Niepotrzebnie czytam dużo w necie o poronieniach... itd. Ehhhh ja nie wiem, zwariuję chyba do piątkowej wizyty. Żadne myśli nie przynoszą ukojenia.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wpadłam poczytać co tam uWas słychac. Póki co pracuje, więc nie mam czasu na bieżące śledzenie. U mnie jeszcze tydzień do wizyty. Jutro kończę 6 tydzień.
    Nie wiem czy już jest, Ale jak nie ma to może by tak stworzyć listę terminów porodów jak już bedziemy bardziej pewne?

Wojcinka lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Leslie Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Katik :)

Ja na razie nie mam problemów ze smakami ani zapachami. Zresztą w żadnej ciąży nie miałam nawet mdłości. Ciekawa jestem czy i tym razem się uda. Oby ;)

• Cześka Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    U mnie to samo :P Z objawów to kremowy śluz ciągle i piersi, coraz bardziej widać na nich żyły.

No i mam dziś wzdęcia okropne, ale miewałam je i przed ciążą, więc może to po prostu efekt zjedzenia kapuścianego dania na obiad :/

A wiecie co? Wysłałam męża na misję kupienia najzwyklejszej wagi elektronicznej no i kupił taką z bajerami, analityczną. No i kilka dni z niej korzystałam, nie powiem, fajna sprawa... dopóki nie przeczytałam, że nie można jej używać w ciąży, szczególnie miedzy 3tygodniem a 3 miesiącem :| niby nikomu się od tego nic nie stało, ale pół nocy nie spałam, mając w głowie, że dziecku zafundowałam elektrowstrząsy :/ Co o tych wagach sądzicie?
    Oczywiście waga idzie do wymiany, ale mój tata się ucieszy, bo będzie miał wypas z bajerami, a nam odda najprostszą z lidla ;)

Proszę o kciuki jutro za moje TSHa i drinka z glukozy, aż mnie mdli na samą myśl ;)
    W sobotę byliśmy u znajomych na imprezie i koleżanka ma właśnie taka wagę wszyscy się wazyli, ja tez chciałam ale właśnie mnie powstrzymali bo ponoć przechodzą przez ciało jakieś fale i nie powinny ani osoby z chorym sercem, dzieci i kobiety w ciąży takiej wagi uzywac. Pierwszy raz słyszałam o takim domowym wynalazku :) Drink z glukozy nie jest taki zły, da się przezyc .Bardzo wrażliwym na "przeslodzenie" ponoć pomaga zagryzienie kawałkiem cytryny. 3mam kciuki za tsh ;)

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Hej. Wpadłam poczytać co tam uWas słychac. Póki co pracuje, więc nie mam czasu na bieżące śledzenie. U mnie jeszcze tydzień do wizyty. Jutro kończę 6 tydzień.
    Nie wiem czy już jest, Ale jak nie ma to może by tak stworzyć listę terminów porodów jak już bedziemy bardziej pewne?
    Jestem za :) będzie fajny podglad ale poczekajmy jeszcze z tym chwile jak każda zobaczy swoje bijące <3

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przez moment przeraziłam, bo złapał mnie w dole macicy jakiś skurcz.. chyba zadzwonię jednak jutro do doktorka. Może wezmę to L4.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Leslie Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka weź nospe. A o L4 to sama musisz zdecydowac jak się czujesz. Takie kłócia i pobolewania są normalne. Maluszek mości sobie w środku :)

• Holibka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześka to mnie pocieszyłaś :/ mam nadzieję, że nie zaszkodziłem maluszkowi i że to raczej na zasadzie dmuchania na zimne, tak jak z mikrofalówką koło ciężarnej.

Też jestem za listą jak już będą serduszka :) ja czekam do przyszłego czwartku na serduszkowe USG.

Z pamiętnika ciężarówki: Zjadłam dziś śledzia i zagryzłam surowym jabłkiem z cynamonem. Pomelo patrzy na mnie z siatki, czeka na uwolnienie i woła mnie "zjedz mnie, zjedz mnie"...

age.png

age.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Z pamiętnika ciężarówki: Zjadłam dziś śledzia i zagryzłam surowym jabłkiem z cynamonem. Pomelo patrzy na mnie z siatki, czeka na uwolnienie i woła mnie "zjedz mnie, zjedz mnie"...
    Pomelo <3 uwielbiam
    Ja leżę z zimnym okładem na czole. Mam nadzieję że jakoś uda mi się zasnąć i jutro obudzę się bez bólu głowy.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Invis Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Też jestem za listą jak już będą serduszka :) ja czekam do przyszłego czwartku na serduszkowe USG.

Hehe pamiętniki ciężarówek najlepsze :D heh dziewczyny właśnie sobie zdałam sprawę że wszystko razem od poczatku będziemy przeżywać... :) niedlugo pierwsze "meldunki" o bijacych serduszkach naszych maluchów... :) jestem ZA stworzeniem takiej listy nas- tworzących ten wątek, wraz z wpisaniem (oczywiście później) dat porodu, płci maluchów :) Pytanie tylko, kto to poprowadzi? Idealnie byłoby gdyby ten spis znajdował się w pierwszym poście, tylko czy autorka jest jeszcze z nami?

Flowwer lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ