X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamy 2017
Odpowiedz

Listopadowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kaczuszka - teraz musi być dobrze :* byłaś u lekarza już?[/QUOTE]

Dziś zrobiłam bhcg i wynosi 352 więc to wogole za wcześnie na usg. Lekarz niestety nie odbiera telefonu ale napewno oddzwoni to zapytam o te plamienia

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, leżę a cały czas czuję krzyż/podbrzusze. Nie wiem czy to ból czy jakieś rozpieranie..
    Też tak macie?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja po wizycie , dostalam dufaston I luteine na wzmocnienie ciazy , na usg pecherzyk 7 mm , na bol lykac mam nospe forte , przy badaniu bylo minimalne plamienie.Kolejna wizyta 24 marca , narazie wyglada ze wszystko jest ok ;) Mam sie oszczedzac ale L 4 jeszcze nie chcialam.

Anetta31
  • Leslie Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetta31 to super wieści :)

Kaczorka ja na razie nie czuję żadnych bóli. Ani w podbrzuszu ani w krzyżu. Piersi też praktycznie mnie nie bolą. Jak na razie wyjątkowo bezbolesna ciąża ;) obym nie powiedziała tego w złą godzinę :)

• Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ja dokladnie tak czuje ;)

Kaczorka lubi tę wiadomość

Anetta31
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leslie wrote:
    Anetta31 to super wieści :)

Kaczorka ja na razie nie czuję żadnych bóli. Ani w podbrzuszu ani w krzyżu. Piersi też praktycznie mnie nie bolą. Jak na razie wyjątkowo bezbolesna ciąża ;) obym nie powiedziała tego w złą godzinę :)

Mnie nie bolało do dziś.
    W zasadzie to takie ćmienie.
    A jeśli chodzi o piersi to czuję tylko sutki. Całej reszty nie.

Anetta - długo każe Ci lekarz czekać na kolejną wizytę.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Katik Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dołączam do Was. Wstępnie termin of wyznaczył na 15 listopada. Wizyta u gin 14 marca.
    Podbrzusze boli i to bardzo, sutki informują o swoim istnieniu a piersi zrobiły sie pełniejsze. Z pierwszych smaków to herbaty czarnej nie da się pić:( pozostały mi owocowe i zioła.

Flowwer, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

p19ucsqvbtkflok9.png
  • Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzial za 2 tyg ale ze moze byc troche dluzej , dostalam leki na tym etapie I tak nic wiecej zrobic sie nie da.Musze myslec pozytywnie , jutro pojde do mojego endo na kiedy mi wizyte ustali .Dziewczyny zazywacie jakies witaminy czy tylko folik?

Anetta31
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetta31 wrote:
    Powiedzial za 2 tyg ale ze moze byc troche dluzej , dostalam leki na tym etapie I tak nic wiecej zrobic sie nie da.Musze myslec pozytywnie , jutro pojde do mojego endo na kiedy mi wizyte ustali .Dziewczyny zazywacie jakies witaminy czy tylko folik?

Ja biorę Femibion natal 1.
    Ma w sobie wit. C i D. I jod, więc na tarczycę przy okazji działa.

Katik - miło Cię tu widzieć :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Katik Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Ja biorę Femibion natal 1.
    Ma w sobie wit. C i D. I jod, więc na tarczycę przy okazji działa.

Katik - miło Cię tu widzieć :)
    Dzięki. Ciebie również:)
    Ja przyjmuję falvit mama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 19:45

p19ucsqvbtkflok9.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe przyszłe mamusie :) Ja z witaminek biorę Femibion Natal 1. Dzisiaj pod wieczór załapałam jakiegoś doła. Niepotrzebnie czytam dużo w necie o poronieniach... itd. Ehhhh ja nie wiem, zwariuję chyba do piątkowej wizyty. Żadne myśli nie przynoszą ukojenia.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wpadłam poczytać co tam uWas słychac. Póki co pracuje, więc nie mam czasu na bieżące śledzenie. U mnie jeszcze tydzień do wizyty. Jutro kończę 6 tydzień.
    Nie wiem czy już jest, Ale jak nie ma to może by tak stworzyć listę terminów porodów jak już bedziemy bardziej pewne?

Wojcinka lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Leslie Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Katik :)

Ja na razie nie mam problemów ze smakami ani zapachami. Zresztą w żadnej ciąży nie miałam nawet mdłości. Ciekawa jestem czy i tym razem się uda. Oby ;)

• Cześka Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    U mnie to samo :P Z objawów to kremowy śluz ciągle i piersi, coraz bardziej widać na nich żyły.

No i mam dziś wzdęcia okropne, ale miewałam je i przed ciążą, więc może to po prostu efekt zjedzenia kapuścianego dania na obiad :/

A wiecie co? Wysłałam męża na misję kupienia najzwyklejszej wagi elektronicznej no i kupił taką z bajerami, analityczną. No i kilka dni z niej korzystałam, nie powiem, fajna sprawa... dopóki nie przeczytałam, że nie można jej używać w ciąży, szczególnie miedzy 3tygodniem a 3 miesiącem :| niby nikomu się od tego nic nie stało, ale pół nocy nie spałam, mając w głowie, że dziecku zafundowałam elektrowstrząsy :/ Co o tych wagach sądzicie?
    Oczywiście waga idzie do wymiany, ale mój tata się ucieszy, bo będzie miał wypas z bajerami, a nam odda najprostszą z lidla ;)

Proszę o kciuki jutro za moje TSHa i drinka z glukozy, aż mnie mdli na samą myśl ;)
    W sobotę byliśmy u znajomych na imprezie i koleżanka ma właśnie taka wagę wszyscy się wazyli, ja tez chciałam ale właśnie mnie powstrzymali bo ponoć przechodzą przez ciało jakieś fale i nie powinny ani osoby z chorym sercem, dzieci i kobiety w ciąży takiej wagi uzywac. Pierwszy raz słyszałam o takim domowym wynalazku :) Drink z glukozy nie jest taki zły, da się przezyc .Bardzo wrażliwym na "przeslodzenie" ponoć pomaga zagryzienie kawałkiem cytryny. 3mam kciuki za tsh ;)

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Hej. Wpadłam poczytać co tam uWas słychac. Póki co pracuje, więc nie mam czasu na bieżące śledzenie. U mnie jeszcze tydzień do wizyty. Jutro kończę 6 tydzień.
    Nie wiem czy już jest, Ale jak nie ma to może by tak stworzyć listę terminów porodów jak już bedziemy bardziej pewne?
    Jestem za :) będzie fajny podglad ale poczekajmy jeszcze z tym chwile jak każda zobaczy swoje bijące <3

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przez moment przeraziłam, bo złapał mnie w dole macicy jakiś skurcz.. chyba zadzwonię jednak jutro do doktorka. Może wezmę to L4.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Leslie Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka weź nospe. A o L4 to sama musisz zdecydowac jak się czujesz. Takie kłócia i pobolewania są normalne. Maluszek mości sobie w środku :)

• Holibka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześka to mnie pocieszyłaś :/ mam nadzieję, że nie zaszkodziłem maluszkowi i że to raczej na zasadzie dmuchania na zimne, tak jak z mikrofalówką koło ciężarnej.

Też jestem za listą jak już będą serduszka :) ja czekam do przyszłego czwartku na serduszkowe USG.

Z pamiętnika ciężarówki: Zjadłam dziś śledzia i zagryzłam surowym jabłkiem z cynamonem. Pomelo patrzy na mnie z siatki, czeka na uwolnienie i woła mnie "zjedz mnie, zjedz mnie"...

age.png

age.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Z pamiętnika ciężarówki: Zjadłam dziś śledzia i zagryzłam surowym jabłkiem z cynamonem. Pomelo patrzy na mnie z siatki, czeka na uwolnienie i woła mnie "zjedz mnie, zjedz mnie"...
    Pomelo <3 uwielbiam
    Ja leżę z zimnym okładem na czole. Mam nadzieję że jakoś uda mi się zasnąć i jutro obudzę się bez bólu głowy.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Invis Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Też jestem za listą jak już będą serduszka :) ja czekam do przyszłego czwartku na serduszkowe USG.

Hehe pamiętniki ciężarówek najlepsze :D heh dziewczyny właśnie sobie zdałam sprawę że wszystko razem od poczatku będziemy przeżywać... :) niedlugo pierwsze "meldunki" o bijacych serduszkach naszych maluchów... :) jestem ZA stworzeniem takiej listy nas- tworzących ten wątek, wraz z wpisaniem (oczywiście później) dat porodu, płci maluchów :) Pytanie tylko, kto to poprowadzi? Idealnie byłoby gdyby ten spis znajdował się w pierwszym poście, tylko czy autorka jest jeszcze z nami?

Flowwer lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ