Listopadowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczuszka - teraz musi być dobrze :* byłaś u lekarza już?[/QUOTE]
Dziś zrobiłam bhcg i wynosi 352 więc to wogole za wcześnie na usg. Lekarz niestety nie odbiera telefonu ale napewno oddzwoni to zapytam o te plamienia
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Hejka ja po wizycie , dostalam dufaston I luteine na wzmocnienie ciazy , na usg pecherzyk 7 mm , na bol lykac mam nospe forte , przy badaniu bylo minimalne plamienie.Kolejna wizyta 24 marca , narazie wyglada ze wszystko jest ok Mam sie oszczedzac ale L 4 jeszcze nie chcialam.Anetta31
-
Leslie wrote:Anetta31 to super wieści
Kaczorka ja na razie nie czuję żadnych bóli. Ani w podbrzuszu ani w krzyżu. Piersi też praktycznie mnie nie bolą. Jak na razie wyjątkowo bezbolesna ciąża obym nie powiedziała tego w złą godzinę
Mnie nie bolało do dziś.
W zasadzie to takie ćmienie.
A jeśli chodzi o piersi to czuję tylko sutki. Całej reszty nie.
Anetta - długo każe Ci lekarz czekać na kolejną wizytę. -
Hej, dołączam do Was. Wstępnie termin of wyznaczył na 15 listopada. Wizyta u gin 14 marca.
Podbrzusze boli i to bardzo, sutki informują o swoim istnieniu a piersi zrobiły sie pełniejsze. Z pierwszych smaków to herbaty czarnej nie da się pić pozostały mi owocowe i zioła.Flowwer, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
Powiedzial za 2 tyg ale ze moze byc troche dluzej , dostalam leki na tym etapie I tak nic wiecej zrobic sie nie da.Musze myslec pozytywnie , jutro pojde do mojego endo na kiedy mi wizyte ustali .Dziewczyny zazywacie jakies witaminy czy tylko folik?Anetta31
-
Anetta31 wrote:Powiedzial za 2 tyg ale ze moze byc troche dluzej , dostalam leki na tym etapie I tak nic wiecej zrobic sie nie da.Musze myslec pozytywnie , jutro pojde do mojego endo na kiedy mi wizyte ustali .Dziewczyny zazywacie jakies witaminy czy tylko folik?
Ja biorę Femibion natal 1.
Ma w sobie wit. C i D. I jod, więc na tarczycę przy okazji działa.
Katik - miło Cię tu widzieć -
Witam nowe przyszłe mamusie Ja z witaminek biorę Femibion Natal 1. Dzisiaj pod wieczór załapałam jakiegoś doła. Niepotrzebnie czytam dużo w necie o poronieniach... itd. Ehhhh ja nie wiem, zwariuję chyba do piątkowej wizyty. Żadne myśli nie przynoszą ukojenia.
-
Hej. Wpadłam poczytać co tam uWas słychac. Póki co pracuje, więc nie mam czasu na bieżące śledzenie. U mnie jeszcze tydzień do wizyty. Jutro kończę 6 tydzień.
Nie wiem czy już jest, Ale jak nie ma to może by tak stworzyć listę terminów porodów jak już bedziemy bardziej pewne?Wojcinka lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
Holibka wrote:U mnie to samo Z objawów to kremowy śluz ciągle i piersi, coraz bardziej widać na nich żyły.
No i mam dziś wzdęcia okropne, ale miewałam je i przed ciążą, więc może to po prostu efekt zjedzenia kapuścianego dania na obiad
A wiecie co? Wysłałam męża na misję kupienia najzwyklejszej wagi elektronicznej no i kupił taką z bajerami, analityczną. No i kilka dni z niej korzystałam, nie powiem, fajna sprawa... dopóki nie przeczytałam, że nie można jej używać w ciąży, szczególnie miedzy 3tygodniem a 3 miesiącem niby nikomu się od tego nic nie stało, ale pół nocy nie spałam, mając w głowie, że dziecku zafundowałam elektrowstrząsy Co o tych wagach sądzicie?
Oczywiście waga idzie do wymiany, ale mój tata się ucieszy, bo będzie miał wypas z bajerami, a nam odda najprostszą z lidla
Proszę o kciuki jutro za moje TSHa i drinka z glukozy, aż mnie mdli na samą myśl
-
Katiś wrote:Hej. Wpadłam poczytać co tam uWas słychac. Póki co pracuje, więc nie mam czasu na bieżące śledzenie. U mnie jeszcze tydzień do wizyty. Jutro kończę 6 tydzień.
Nie wiem czy już jest, Ale jak nie ma to może by tak stworzyć listę terminów porodów jak już bedziemy bardziej pewne?Lilly_Ana lubi tę wiadomość
-
Cześka to mnie pocieszyłaś mam nadzieję, że nie zaszkodziłem maluszkowi i że to raczej na zasadzie dmuchania na zimne, tak jak z mikrofalówką koło ciężarnej.
Też jestem za listą jak już będą serduszka ja czekam do przyszłego czwartku na serduszkowe USG.
Z pamiętnika ciężarówki: Zjadłam dziś śledzia i zagryzłam surowym jabłkiem z cynamonem. Pomelo patrzy na mnie z siatki, czeka na uwolnienie i woła mnie "zjedz mnie, zjedz mnie"...
-
Holibka wrote:Z pamiętnika ciężarówki: Zjadłam dziś śledzia i zagryzłam surowym jabłkiem z cynamonem. Pomelo patrzy na mnie z siatki, czeka na uwolnienie i woła mnie "zjedz mnie, zjedz mnie"...
Ja leżę z zimnym okładem na czole. Mam nadzieję że jakoś uda mi się zasnąć i jutro obudzę się bez bólu głowy.
Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Holibka wrote:Też jestem za listą jak już będą serduszka ja czekam do przyszłego czwartku na serduszkowe USG.
Z pamiętnika ciężarówki: Zjadłam dziś śledzia i zagryzłam surowym jabłkiem z cynamonem. Pomelo patrzy na mnie z siatki, czeka na uwolnienie i woła mnie "zjedz mnie, zjedz mnie"...
Hehe pamiętniki ciężarówek najlepsze heh dziewczyny właśnie sobie zdałam sprawę że wszystko razem od poczatku będziemy przeżywać... niedlugo pierwsze "meldunki" o bijacych serduszkach naszych maluchów... jestem ZA stworzeniem takiej listy nas- tworzących ten wątek, wraz z wpisaniem (oczywiście później) dat porodu, płci maluchów Pytanie tylko, kto to poprowadzi? Idealnie byłoby gdyby ten spis znajdował się w pierwszym poście, tylko czy autorka jest jeszcze z nami?
Flowwer lubi tę wiadomość