Listopadowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczorka wrote:U mnie w 13 dpo było około 20 a ginekolog stwierdził, że to bez znaczenia. I dał dodatkowo Duphaston. Ale jak nie masz plamienia żadnego to znaczy, że wszystko jest cacy.
Dziekuje:*każda taka wiadomość podnosi mnie na duchu ostatnio mam złe myśli... nie wiem jak mam je odrzucić to moja pierwsza ciąża w życiu i tak bardzo ja przeżywam... mam wrażenie z tym dobrym samopoczuciem ze tak długo na to czekałam ze mój organizm łagodnie przyjął śledzika hehe oby tak do końcaPCOS + problem męski morfologia plemników 0%
Teratozoospermia poprawa na 3%
Staramy sie od pazdziernika 2015
Szczęśliwe walentynki 2017
CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! udało się jestem w ciąży
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900
-
Dodka91 wrote:Dziekuje:*każda taka wiadomość podnosi mnie na duchu ostatnio mam złe myśli... nie wiem jak mam je odrzucić to moja pierwsza ciąża w życiu i tak bardzo ja przeżywam... mam wrażenie z tym dobrym samopoczuciem ze tak długo na to czekałam ze mój organizm łagodnie przyjął śledzika hehe oby tak do końca
Moja druga. Pierwsza stracona - bezzarodkowa. Więc robię po gaciach podwójnie, bo już nie chcę rozczarowania.
Mam nadzieję, że Doktorek nie uzna mnie za histeryczkę :p
Ale trudno - płacę za to. -
Kaczorka wrote:Moja druga. Pierwsza stracona - bezzarodkowa. Więc robię po gaciach podwójnie, bo już nie chcę rozczarowania.
Ale trudno - płacę za to.Rysiowa lubi tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Moja druga. Pierwsza stracona - bezzarodkowa. Więc robię po gaciach podwójnie, bo już nie chcę rozczarowania.
Ale trudno - płacę za to.
Kaczorka a w którym tygodniu się dowiedzialas ? Czy po wynikach można coś zobaczyć ze np jest pusty ? Właśnie o tym też myślałam
PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900
-
Dodka91 wrote:Kaczorka a w którym tygodniu się dowiedzialas ? Czy po wynikach można coś zobaczyć ze np jest pusty ? Właśnie o tym też myślałam
Ponoć to się dopiero okazuje, gdy w 6-9 tc nie bije serduszko LUB gdy na obrazie USG widać pusty pęcherzyk czyli ok. 7-8 tc. -
Invis wrote:My abstynencja, dopóki nie dostaniemy zielonego światła. Cóż.
Ja poszłam na L4 od razu - miałam na tyle dobrze że wzięłam sobie akurat tydzień wolnego w czasie kiedy miałam testować- i z tego wolnego już nie wróciłam. O tą ciążę chucham i dmucham- dużo odpoczywam, leżę, nie przeciążam się, mąż o mnie dba na maxa W poprzednich ciążach chodziłam zawsze do pracy jeszcze z tydzień, dwa... co oczywiście jej nie sprzyjało, i kończyło się jak kończyło.Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Anetta31 wrote:Dziewczyny zazywacie jakies witaminy czy tylko folik?Córeczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Dodka91 wrote:Kaczorka a w którym tygodniu się dowiedzialas ? Czy po wynikach można coś zobaczyć ze np jest pusty ? Właśnie o tym też myślałam
Powiem tak - byłam na USG w 6t4d i był tylko 10 mm pęcherzyk bez ciałka żółtkowego i bez zarodka. I już wtedy było wiadomo, że coś jest nie tak, bo normalnie to już zarodek widać. Ale lekarz kazał czekać 10 dni, bo może akurat się coś rozwinie. Niestety nie rozwinęło się. A ginekolog stwierdziła, że lepiej niech się samo usunie. No i się usunęło - w 11 tyg.
A to jest o tyle paskudna menda, że kobieta normalnie ma objawy ciążowe. I dopiero po USG się dowiaduje, że nic z tego.
Ale dziewczyny nie bójcie się - to nie jest aż tak częste zjawisko.
Heh, i chyba macie rację, że mój spokój jest teraz najważniejszy niech sobie doktorek myśli co chce -
To moja też pierwsza ciąża. Prawie 3 lata o nią walczyliśmy... Mam takie schizy na tym punkcie że chyba w psychiatryku wyląduję.
Pół nocy nie spałam - i co chwila do kibelka - takie miałam jakieś zaparcia, gazy.
W końcu wzięłam nospę max - wczoraj kupiłam i w aptece powiedzieli że można brać w ciąży. A dziś rano czytałam ulotkę i tam było żeby skonsultować się z lekarzemCóreczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
-
Hopeless a Ty też jesteś listopadówka??
Mnie wczoraj zmogło o 20, tak jak przedwczoraj, ale nie wiem czy to taki zbieg okoliczności, czy faktycznie ta ciąża :> Żadnych zachcianek żywieniowych nie mam, ale to może jeszcze za wcześnie
Kaczorka powodzenia na wizycie, czekamy na dobre wieści
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Lilly_Ana wrote:ja niestety pracuje na zleceniu więc jeśli coś będzie nie tak to po prostu zwalniam się z pracy ale chciałabym chociaż trochę jeszcze popracować - zawsze lepiej mieć 2 pensje niż jedną.Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
Beta 4.01 - 8317 (21dpo) -
Hopeless wrote:Po becie się nie da rozpoznać pudtego jaja. Beta mówi o rozwoju jaja a nie zarodka i przy pustym rośnie prawidlowo. Na usg jak jajo ma chyba 25mm a nie widać echa zarodka stwierdza się puste.
Dokładnie - beta rośnie..
A powiem Wam, że się trochę uspokoiłam po telefonie do doktorka ale idę - niech sprawdzi wszystko :p
Tylko mąż musi dużo pracować, żeby wyrobić na te wszystkie wizyty!
Co do Nospy - doktorek powiedział, że spokojnie do 3 dziennie można brać i nie zaszkodzi małemu -
Dodka91 wrote:Invis tzn ze twój wynik progesteronu jest niski ? Są jakieś normy ?
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia. Lekarz nic nie mówił na ten temat. Duphaston biorę w sumie od 16dc (po owulacji) a później kontynuacja po pozytywnym teście ciążowym po konsultacji telefonicznej z ginem. W 4t5d byłam na wizycie i był widoczny pęcherzyk w macicy- lekarz dołożył mi do Dupka Luteinę dopochwowo i zastrzyki. Nie mam plamień ani nie dzieje się jak narazie nic niepokojącego. Myślę że dał mi te leki profilaktycznie, po moich dwóch poronieniach.
Kaczorka, czekamy na wieści po wizycie! Ja też jestem po jednej ciąży bezzarodkowej. Kolejna też poronienie, tyle że był zarodek- niestety bez akcji serca. Liczę mocno na to, że w tej ciąży wszystko będzie okej, i na piątkowej wizycie zobaczę upragnioneDodka91 lubi tę wiadomość
-
Invis wrote:Szczerze mówiąc nie mam pojęcia. Lekarz nic nie mówił na ten temat. Duphaston biorę w sumie od 16dc (po owulacji) a później kontynuacja po pozytywnym teście ciążowym po konsultacji telefonicznej z ginem. W 4t5d byłam na wizycie i był widoczny pęcherzyk w macicy- lekarz dołożył mi do Dupka Luteinę dopochwowo i zastrzyki. Nie mam plamień ani nie dzieje się jak narazie nic niepokojącego. Myślę że dał mi te leki profilaktycznie, po moich dwóch poronieniach.
Kaczorka, czekamy na wieści po wizycie! Ja też jestem po jednej ciąży bezzarodkowej. Kolejna też poronienie, tyle że był zarodek- niestety bez akcji serca. Liczę mocno na to, że w tej ciąży wszystko będzie okej, i na piątkowej wizycie zobaczę upragnione
Invis, do 3 razy sztuka, teraz musi się udać -
Zostaje mi czekać do wizyty... teraz to będzie trwało wieczność...
A gdybym poszła teraz gdzieś na usg to w 5 tyg coś juz będzie ? Mialyscie juz usg ? Chyba nie wytrzymam koleżanka wczoraj była i jest w 3-4 tyg coś juz było widać... sama jiz nie wiemPCOS + problem męski morfologia plemników 0%
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900
-
Dodka91 wrote:Zostaje mi czekać do wizyty... teraz to będzie trwało wieczność...
A gdybym poszła teraz gdzieś na usg to w 5 tyg coś juz będzie ? Mialyscie juz usg ? Chyba nie wytrzymam koleżanka wczoraj była i jest w 3-4 tyg coś juz było widać... sama jiz nie wiem
Pęcherzyk myślę że powinno być widać, nie wiem jak z zarodkiem czy akcją serca. Z tego co dziewczyny pisały, niektóre już 5t6d miały bicie serca. Pewnie wiele zależy od sprzętu i umiejętności lekarza wykonującego USG. U mnie w 4t5d było widać tylko malutki pęcherzyk ciążowy.
Rysiowa wrote:Invis, do 3 razy sztuka, teraz musi się udaćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 11:28
-
Ja też już chyba mogę dołączyć do grona listopadowych mamusiek
Wczoraj byłam na USG zarodek się pięknie zagniezdzil, następna wizyta w przyszłym tygodniu. Beta z wczoraj (39dc) 8780
Termin z ovu wyznaczony na 4.11
Zobaczymy co będzie po USGKaczorka, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
Dodka91 wrote:Zostaje mi czekać do wizyty... teraz to będzie trwało wieczność...
A gdybym poszła teraz gdzieś na usg to w 5 tyg coś juz będzie ? Mialyscie juz usg ? Chyba nie wytrzymam koleżanka wczoraj była i jest w 3-4 tyg coś juz było widać... sama jiz nie wiem
Ja byłam w 4t5d i był pęcherzyk 6 mm.