X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamy 2017
Odpowiedz

Listopadowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś idę na 18 :) ale jestem nakręcona :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Invis Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała-90 wrote:
    Ja też już chyba mogę dołączyć do grona listopadowych mamusiek :)
    Wczoraj byłam na USG zarodek się pięknie zagniezdzil, następna wizyta w przyszłym tygodniu. Beta z wczoraj (39dc) 8780 :)
    Termin z ovu wyznaczony na 4.11 <3
    Zobaczymy co będzie po USG :)

Witaj :) Widzę że nastawienie pozytywne, i tak trzymać:) Na kiedy ginekolog wyznaczył kolejną wizytę?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    ja dziś idę na 18 :) ale jestem nakręcona :)

Hej! Daj znać, co tam już będzie widać, jestem prawie na tym samym etapie i bardzo jestem ciekawa czy widać coś więcej :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie nastraszyłyście tymi bezzarodkowymi ciążami :( ja miałam USG w 5t2d ale na serduszko było jeszcze za wcześnie, gin mówił że na ten moment wszystko wygląda w porządku, ale karty ciąży nie zakładał jeszcze.
    Także czekam w nerwach do przyszłego czwartku, kiedy to mam nadzieję znajdzie się serduszko.
    Też mnie częściej dopada zmęczenie w ostatnich dniach, ale wczoraj wytrwałam do północy i zamknęłam ważny etap jednego z moich projektów :) także dumna poszłam spać :) a kawę piję, ale leciutką, mleczną, jedną z rana.

age.png

age.png
  • Mała-90 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wczoraj mi powiedział żebym za 8-10 dni przyszła. Zobacze kiedy mąż bedzie miał luźniej w pracy bo chciałabym żeby poszedł ze mną :)
    Musi być pozytywne nastawienie, nie biorę innej opcji pod uwagę! :)

m3sx3e3kct2ziiqy.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Ale mnie nastraszyłyście tymi bezzarodkowymi ciążami :( ja miałam USG w 5t2d ale na serduszko było jeszcze za wcześnie, gin mówił że na ten moment wszystko wygląda w porządku, ale karty ciąży nie zakładał jeszcze.
    Także czekam w nerwach do przyszłego czwartku, kiedy to mam nadzieję znajdzie się serduszko.
    Też mnie częściej dopada zmęczenie w ostatnich dniach, ale wczoraj wytrwałam do północy i zamknęłam ważny etap jednego z moich projektów :) także dumna poszłam spać :) a kawę piję, ale leciutką, mleczną, jedną z rana.

O to w przyszły czwartek to już na 100% będzie <3 !!! :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Katik Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z położną i powiedziała, że jedna beta w zupełności wystarczy. Skierowanie powinnam dostać bez problemu. Ale jestem ciekawa. Z niecierpliwością czekam do przyszłego wtorku na wizytę to będzie końcówka 6tyg ciekawa jestem co to będzie.

p19ucsqvbtkflok9.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała-90 wrote:
    Invis wczoraj mi powiedział żebym za 8-10 dni przyszła. Zobacze kiedy mąż bedzie miał luźniej w pracy bo chciałabym żeby poszedł ze mną :)
    Musi być pozytywne nastawienie, nie biorę innej opcji pod uwagę! :)

Też zabieram męża na to badanie. Ciekawe jak zareaguje na to jak takie wczesne USG wygląda, nigdy nie był ze mną na wizycie. Macie jakieś doświadczenia na tym polu? Może jakoś trzeba męża przygotować? Mój jest raczej rozumiejący, ale obawiam się, że będzie jednak w szoku.

Invis mam nadzieję na to serduszko, bardzo dużą :)

age.png

age.png
  • Rysiowa Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Też zabieram męża na to badanie. Ciekawe jak zareaguje na to jak takie wczesne USG wygląda, nigdy nie był ze mną na wizycie. Macie jakieś doświadczenia na tym polu? Może jakoś trzeba męża przygotować? Mój jest raczej rozumiejący, ale obawiam się, że będzie jednak w szoku.

Invis mam nadzieję na to serduszko, bardzo dużą :)

Z tego co mówił mój gin, dla mężczyzny widok wkładania przez innego mężczyznę sondy do pochwy żony, bywa bardzo niekomfortowy ;D. CHyba że Twój ginekolog to kobieta to może wtedy jest inaczej. Także jak coś, przygotuj na to męża ale myślę, że będzie ok :)

0d1y9jcgfiocpria.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie badania USG z mężem- dla mnie to zwyczajnie niekomfortowe. Jeszcze zależy od tego w jaki sposób robi lekarz USG- na leżance, czy na fotelu. Mój obecny gin robi mi USG na fotelu i nogi mam rozkraczone na samolocie :P Raczej bym nie chciała żeby mój mąż przy mnie stał bo dla niego taka sytuacja jakby nie było nie jest "normalnością" (jak dla mnie), i czułabym się niekomfortowo. Natomiast wcześniej chodziłam do gin która USG robiła na leżance, i trochę inaczej to wygląda, ale też w sumie nie wiem...

Ja tak naprawdę wzbraniam się też żeby męża nie było, na wypadek gdyby jednak coś było nie tak. Wolę sama przeżyć takie rzeczy, nie wiem...

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem chodziliśmy razem na wszystkie wizyty w klinice i był też podczas robienia USG (USG na leżance). Za pierwszym razem ja się czułam odrobinę niekomfortowo, ale później już normalnie. A mojego męża to w ogóle nie obeszło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 12:48

NIEPOKORNA, mietata lubią tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że jajo urosło i ma 12 mm. I jest już okrągłe a nie płaskie :) i pojawiło się ciałko żółtkowe - chyba coś ponad 3 mm. Po przeglądzie doktorek powiedział, że wszystko wygląda cacy. I dał zwolnienie na 3 tygodnie. Lepiej dmuchać na zimne skoro boli. A na ból Nospa - nawet do 3x1.

Rysiowa, antonna, Blondik, Invis, Dodka91 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Melduję, że jajo urosło i ma 12 mm. I jest już okrągłe a nie płaskie :) i pojawiło się ciałko żółtkowe - chyba coś ponad 3 mm. Po przeglądzie doktorek powiedział, że wszystko wygląda cacy. I dał zwolnienie na 3 tygodnie. Lepiej dmuchać na zimne skoro boli. A na ból Nospa - nawet do 3x1.

No świetnie! :) Kiedy kazał się zgłosić następnym razem? Teraz się boję czy jak pójdę tego 6t2d to czy faktycznie nie za wcześnie na serducho.. myślałam że na tym etapie można już uwidocznić zarodek (5t + kilka dni) ale to pewnie też zależy od tego kto kiedy miał owulkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 12:57

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia
    Ja właśnie dzisiaj zaczynam siódmy tydzień i również zaczęły mi się mdłości. Na szczęście nie wymiotuję.

mietata
    Kochana, ja w pierwszej ciąży plamiłam aż do 11 tygodnia. To wcale nie musi oznaczać niczego złego. Spokojnie. Mi lekarz powiedział, że taka moja natura :)

Dooti
    Mnie także praktycznie po każdym jedzeniu się odbija :P

Lilly_Ana
    Mnie w zasadzie dość długo pobolewał brzuch tak "okresowo". Z tego, co wem to normalne, bo macica się rozciąga.
    Nie bierz samego magnezu tylko kup sobie witaminy dla kobiet w ciąży. Ja nie polecę, bo biorę Pregnacare Original, ale mieszkam w UK.
    Co do pracy na umowę zlecenie to doczytaj, bo z tego, co wiem możesz iść na zwolnienie i będziesz miała płacone aż do porodu.

Xaxa
    Nie popadaj w paranoje. Jazda pociągiem nie powinna zaszkodzić. Jakby tak człowiek myślał, to nawet wchodzenie po schodach mogłoby być szkodliwe. Spokojnie. Po prostu wstawaj czasem by rozprostować kości :)

Invis
    Fajnie, że Twoja córka się cieszy. I moim zdaniem dobrze, że już wie. Moja córka jest jeszcze za mała (ma rok i 2 tygodnie) i nie bardzo rozumie. Ale powiem jej jak tylko zauważę, że jest na tyle rozumna ;)
    U nas wiedzą rodzice i przyjaciele. A reszta rodziny i znajomych dowie się chyba po USG albo później. Jeszcze nie wiem.

Malamii26
    Ja w pierwszej ciąży smarowałam się kremem Palmers. A rozstępy zrobiły mi się w ostatnie dwa tygodnie przed porodem. Teraz jeszcze nie smaruję.

Holibka
    Ja używam peelingu mechanicznego i w pierwszej ciąży też używałam. Nic się nie działo. Bez przesady. Ciąża to ie choroba. Enzymatyczne peelingi są bardzo delikatne i moim zdaniem zupełnie Ci nie zaszkodzą. Ale pamiętaj, że możesz dostać uczulenie, bo w ciąży cera się zmienia.

Bejbimum
    Kochana, ja także będę miała dzieci rok po roku. Czy też się lekko obawiasz jak to będzie?

Ja dzisiaj idę do lekarza po to aby wyznaczył mi termin USG. Poza tym chcę z nim porozmawiać o zwolnieniu. Zobaczymy jak to będzie :)

Malamii26, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka , super wiadomosci , odpoczywaj jak najwiecej :)

Anetta31
  • Mała-90 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka to masz podobne parametry jak u mnie :) tez zobaczylam już ciałko żółtkowe.
    Super :) kiedy nastepna wizyta?

Mój mąż też ze mną chodził na większość wizyt do kliniki i był przy USG, ja się nie czuję niekomfortowo, w końcu to najbliższa dla mnie osoba. I chce zeby przeżywał to razem ze mną w końcu to nasze Dziecko :) ale każdy podchodzi do tego inaczej :)

m3sx3e3kct2ziiqy.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała - mam umowioną wizytę na 15.03.

Dodka91 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    No świetnie! :) Kiedy kazał się zgłosić następnym razem? Teraz się boję czy jak pójdę tego 6t2d to czy faktycznie nie za wcześnie na serducho.. myślałam że na tym etapie można już uwidocznić zarodek (5t + kilka dni) ale to pewnie też zależy od tego kto kiedy miał owulkę :)

U niektórych pojawia się szybciej. Masz szansę ;) ja będę w 6t5d i niby powinno być <3

No i jak będzie człowiek to dostanę skierowanie na badania a po badaniach chyba karta ciąży.

Dodka91 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    U niektórych pojawia się szybciej. Masz szansę ;) ja będę w 6t5d i niby powinno być <3

No i jak będzie człowiek to dostanę skierowanie na badania a po badaniach chyba karta ciąży.

Myślę, że założy kartę jak tylko zobaczy serduszko <3 U nas tak jest :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Myślę, że założy kartę jak tylko zobaczy serduszko <3 U nas tak jest :)

Mógłby ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ