Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamy 2017
Odpowiedz

Listopadowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo zachcianek to ja w ogóle ale to w ogóle nie mam jakoś ochoty na owoce. Wpieprzam za to na potęgę kefiry i maślanki. Często w towarzystwie śledzi :D i odrzuciło mnie od mojej uwielbianej kawy. Aż nie mogę w to uwierzyć, bo ja dobrą kawę ubostwiam. Sama próbowałam ją ograniczyć do jednej słabej z mlekiem dziennie, ale jak widać organizm zadecydował sam. W ciąży z córeczką było identycznie.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimo wzrostu progesteronu dostałam kolejny lek, tym razem Crinone, żel.
    Także jestem chyba rekordzistką w przyjmowaniu progesteronu pod język, dowcipnie, w zastrzyki i żelu, brawo ja :)

U mnie im wyższa beta tym słabsze objawy, także nie narzekam, oby tak dalej :) wizytę mam dopiero za tydzień w poniedziałek, w sumie wcześniej nie ma po co. Faszeruję się tą chemią i juz mam nie robić badań prgesteronu, bo jak moja dr stwierdziła, się wykończę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 22:02

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Pomelo <3 uwielbiam
    Ja leżę z zimnym okładem na czole. Mam nadzieję że jakoś uda mi się zasnąć i jutro obudzę się bez bólu głowy.

Dobranoc kochana, nie patrz na telefon, to wzmaga migreny :/ przynajmniej u mnie. Okład dobra rzecz :)

age.png

age.png
  • Mika999 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja macica też daje znać o sobie. Mam nadzieje, że mój mały intruzek umości sobie miłe gniazdko. :3
    co do zachcianek to pomarańcze, sok pomarańczowy, grejpfrutowy, cytrynowy. Cytrusowe dziecię będzie. Po słodkim mnie mdli, jedyne co jem to budyń/jogurt czekoladowy. Na inne posiłki nie mam ochoty. Chociaż dziś jeszcze bułkę z kurczakiem i rukolą zjadłam.

Co do terminowej listy jestem za!

Polecacie jakieś poradniki, książki?

B-HcG 646,500 09/03/17
    B-HcG 1368,500 11/03/17
    201711062743.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na szczęście skończyło się na pojedynczym skurczu. Trzeba zacząć brać magnez.
    Jak się powtórzy to będę męczyć lekarza.

Z zachcianek to odpycha mnie od słodyczy i ciągnie do mięsa i sera żółtego. Kawę na szczęście toleruję! Bez tego byłoby słabo - zaparcia gwarantowane.

A co do listy to jestem jak najbardziej za :) na wszystkich wątkach taka jest. Ale fakt, że dobrze by było, żeby była na pierwszej stronie. Jest tam któraś z Was która by się tego podjęła?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prośba do Cześki chyba, żeby edytowała swój post, który jest pierwszy :) tak chyba będzie najłatwiej i najbardziej przejrzyście

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Ja też nieśmiało się z Wami przywitam :-) Choć planowałam trochę później, żeby nic nie zapeszyć. Ale co ma być to będzie, więc dobrze będzie przeżywać ten okres z Wami. To moja pierwsza ciąż. Belly twierdzi że to 4t 4d, a datę rozwiązania pokazuje mi 10.11 :) u lekarza jeszcze nie byłam, ale zrobiłam betę - piękne 223 :-)

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika999 wrote:
    Moja macica też daje znać o sobie. Mam nadzieje, że mój mały intruzek umości sobie miłe gniazdko. :3
    co do zachcianek to pomarańcze, sok pomarańczowy, grejpfrutowy, cytrynowy. Cytrusowe dziecię będzie. Po słodkim mnie mdli, jedyne co jem to budyń/jogurt czekoladowy. Na inne posiłki nie mam ochoty. Chociaż dziś jeszcze bułkę z kurczakiem i rukolą zjadłam.

Co do terminowej listy jestem za!

Polecacie jakieś poradniki, książki?

Poradnik w oczekiwaniu na dziecko heidi murkoff, ja też ytrusowa ;)

Lecę na tsh i glukozę

age.png

age.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Jak się dziś czujecie? U nas pogoda okropna- ciemno, buro, deszczowo.. idealna pogoda na ból głowy :P Mnie sporo ciągnie w brzuszku, delikatnie aczkolwiek odczuwalnie, dlatego póki co się nie niepokoję.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Dzień dobry dziewczyny! Jak się dziś czujecie? U nas pogoda okropna- ciemno, buro, deszczowo.. idealna pogoda na ból głowy :P Mnie sporo ciągnie w brzuszku, delikatnie aczkolwiek odczuwalnie, dlatego póki co się nie niepokoję.

No mnie właśnie nie delikatnie. Rzadko a konkretnie. Dzisiaj z rana znów mnie pociągnęło :/
    Po 9 zadzwonię do doktorka.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka , ja zachcianek nie mam , ale na szczescie nie ciagrnie mnie do slodkiego , narazie apetyt mi dopisuje ,odczuwacie juz mdlosci czy to jeszcze za wczesnie ? ;)

Anetta31
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetta31 wrote:
    Hejka , ja zachcianek nie mam , ale na szczescie nie ciagrnie mnie do slodkiego , narazie apetyt mi dopisuje ,odczuwacie juz mdlosci czy to jeszcze za wczesnie ? ;)

Ja wczoraj miałam jakieś, ale nie były drastycznie mocne.
    A dzisiaj to bardziej chyba emocje stresowe mnie trzymają przez te ciągnięcia i nie mam żadnych mdłości.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka a Ty zazywasz nospe ?? Mi lekarz zalecil , ja caly czas czuje takie ciagniecie I jakos dzis mocniej odczywam blizne po cieciu I mecza mnie okropne wzdecia chociaz wode pije teraz nie gazowana.

Anetta31
  • Dodka91 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny odebralam wyniki hcg wzrosło do 2900 progesteron 19,15 co myślicie ?

PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
    Teratozoospermia poprawa na 3% :)
    Staramy sie od pazdziernika 2015
    Szczęśliwe walentynki 2017 <3
    CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! <3 udało się <3 jestem w ciąży <3
    24dc beta 33,9
    28dc 274,30 35dc2900
    w4sqpc0zhwo20bse.png
  • Dodka91 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    A właśnie, jeśli chodzi o progesteron to mój w dniu zrobienia bety wynosił 42,60. Ginekolog tak czy siak przepisał mi Duphaston 3x1 i Luteinę dopochwowo 2x1. Stwierdził, że musimy dmuchać na zimne.

Invis tzn ze twój wynik progesteronu jest niski ? Są jakieś normy ?

24dc beta 33,9
    28dc 274,30 35dc2900
    w4sqpc0zhwo20bse.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetta31 wrote:
    Kaczorka a Ty zazywasz nospe ?? Mi lekarz zalecil , ja caly czas czuje takie ciagniecie I jakos dzis mocniej odczywam blizne po cieciu I mecza mnie okropne wzdecia chociaz wode pije teraz nie gazowana.

Zadzwoniłam do doktorka i powiedział, że mogę brać Nospę i obserwować. Albo przyjść i zobaczyć co tam słychać. Więc idę. I prawdopodobnie wyląduję na L4.

Ale przy okazji powiedział, że jak to szyjka to spokojnie, bo ona ma się kurczyć. Gorzej jak macica.

A ja wolę nie czekać, więc idę dziś do niego na 12.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodka91 wrote:
    Hej dziewczyny odebralam wyniki hcg wzrosło do 2900 progesteron 19,15 co myślicie ?

U mnie w 13 dpo było około 20 a ginekolog stwierdził, że to bez znaczenia. I dał dodatkowo Duphaston. Ale jak nie masz plamienia żadnego to znaczy, że wszystko jest cacy.

Dodka91 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pozdrawiam z poczekalni ;) dziś na śniadanie kubek glukozy, bleeeee ;)
    U nas piękna, słoneczna pogoda, cudowny dzień :)

Jeszcze ponad godzina badań... Ale nudy, do tego chce mi się spać. Brzuszkowo czuję się ok :)

age.png

age.png
  • Dodka91 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Też jestem za listą jak już będą serduszka :) ja czekam do przyszłego czwartku na serduszkowe USG.

Z pamiętnika ciężarówki: Zjadłam dziś śledzia i zagryzłam surowym jabłkiem z cynamonem. Pomelo patrzy na mnie z siatki, czeka na uwolnienie i woła mnie "zjedz mnie, zjedz mnie"...

Hehe mi się przypomina tłusty czwartek :D śledzie zagryzane paczkami :D teściowa juz się na mnie dziwnie patrzyła hahaha

Ja nie mogę się doczekać 15 marca <3 oby juz biło serduszko <3

24dc beta 33,9
    28dc 274,30 35dc2900
    w4sqpc0zhwo20bse.png
  • Dodka91 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Apropo zachcianek to ja w ogóle ale to w ogóle nie mam jakoś ochoty na owoce. Wpieprzam za to na potęgę kefiry i maślanki. Często w towarzystwie śledzi :D i odrzuciło mnie od mojej uwielbianej kawy. Aż nie mogę w to uwierzyć, bo ja dobrą kawę ubostwiam. Sama próbowałam ją ograniczyć do jednej słabej z mlekiem dziennie, ale jak widać organizm zadecydował sam. W ciąży z córeczką było identycznie.

INVIS mam podobnie bez kawy się nie obyło a tu nagle całkowicie nic jeszcze na początku piłam ale już czułam ze coś jest nie tak... teraz pijemy dużo wody <3

24dc beta 33,9
    28dc 274,30 35dc2900
    w4sqpc0zhwo20bse.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ