X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamy 2017
Odpowiedz

Listopadowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo zachcianek to ja w ogóle ale to w ogóle nie mam jakoś ochoty na owoce. Wpieprzam za to na potęgę kefiry i maślanki. Często w towarzystwie śledzi :D i odrzuciło mnie od mojej uwielbianej kawy. Aż nie mogę w to uwierzyć, bo ja dobrą kawę ubostwiam. Sama próbowałam ją ograniczyć do jednej słabej z mlekiem dziennie, ale jak widać organizm zadecydował sam. W ciąży z córeczką było identycznie.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimo wzrostu progesteronu dostałam kolejny lek, tym razem Crinone, żel.
    Także jestem chyba rekordzistką w przyjmowaniu progesteronu pod język, dowcipnie, w zastrzyki i żelu, brawo ja :)

U mnie im wyższa beta tym słabsze objawy, także nie narzekam, oby tak dalej :) wizytę mam dopiero za tydzień w poniedziałek, w sumie wcześniej nie ma po co. Faszeruję się tą chemią i juz mam nie robić badań prgesteronu, bo jak moja dr stwierdziła, się wykończę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 22:02

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Pomelo <3 uwielbiam
    Ja leżę z zimnym okładem na czole. Mam nadzieję że jakoś uda mi się zasnąć i jutro obudzę się bez bólu głowy.

Dobranoc kochana, nie patrz na telefon, to wzmaga migreny :/ przynajmniej u mnie. Okład dobra rzecz :)

age.png

age.png
  • Mika999 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja macica też daje znać o sobie. Mam nadzieje, że mój mały intruzek umości sobie miłe gniazdko. :3
    co do zachcianek to pomarańcze, sok pomarańczowy, grejpfrutowy, cytrynowy. Cytrusowe dziecię będzie. Po słodkim mnie mdli, jedyne co jem to budyń/jogurt czekoladowy. Na inne posiłki nie mam ochoty. Chociaż dziś jeszcze bułkę z kurczakiem i rukolą zjadłam.

Co do terminowej listy jestem za!

Polecacie jakieś poradniki, książki?

B-HcG 646,500 09/03/17
    B-HcG 1368,500 11/03/17
    201711062743.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na szczęście skończyło się na pojedynczym skurczu. Trzeba zacząć brać magnez.
    Jak się powtórzy to będę męczyć lekarza.

Z zachcianek to odpycha mnie od słodyczy i ciągnie do mięsa i sera żółtego. Kawę na szczęście toleruję! Bez tego byłoby słabo - zaparcia gwarantowane.

A co do listy to jestem jak najbardziej za :) na wszystkich wątkach taka jest. Ale fakt, że dobrze by było, żeby była na pierwszej stronie. Jest tam któraś z Was która by się tego podjęła?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prośba do Cześki chyba, żeby edytowała swój post, który jest pierwszy :) tak chyba będzie najłatwiej i najbardziej przejrzyście

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Ja też nieśmiało się z Wami przywitam :-) Choć planowałam trochę później, żeby nic nie zapeszyć. Ale co ma być to będzie, więc dobrze będzie przeżywać ten okres z Wami. To moja pierwsza ciąż. Belly twierdzi że to 4t 4d, a datę rozwiązania pokazuje mi 10.11 :) u lekarza jeszcze nie byłam, ale zrobiłam betę - piękne 223 :-)

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika999 wrote:
    Moja macica też daje znać o sobie. Mam nadzieje, że mój mały intruzek umości sobie miłe gniazdko. :3
    co do zachcianek to pomarańcze, sok pomarańczowy, grejpfrutowy, cytrynowy. Cytrusowe dziecię będzie. Po słodkim mnie mdli, jedyne co jem to budyń/jogurt czekoladowy. Na inne posiłki nie mam ochoty. Chociaż dziś jeszcze bułkę z kurczakiem i rukolą zjadłam.

Co do terminowej listy jestem za!

Polecacie jakieś poradniki, książki?

Poradnik w oczekiwaniu na dziecko heidi murkoff, ja też ytrusowa ;)

Lecę na tsh i glukozę

age.png

age.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Jak się dziś czujecie? U nas pogoda okropna- ciemno, buro, deszczowo.. idealna pogoda na ból głowy :P Mnie sporo ciągnie w brzuszku, delikatnie aczkolwiek odczuwalnie, dlatego póki co się nie niepokoję.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Dzień dobry dziewczyny! Jak się dziś czujecie? U nas pogoda okropna- ciemno, buro, deszczowo.. idealna pogoda na ból głowy :P Mnie sporo ciągnie w brzuszku, delikatnie aczkolwiek odczuwalnie, dlatego póki co się nie niepokoję.

No mnie właśnie nie delikatnie. Rzadko a konkretnie. Dzisiaj z rana znów mnie pociągnęło :/
    Po 9 zadzwonię do doktorka.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka , ja zachcianek nie mam , ale na szczescie nie ciagrnie mnie do slodkiego , narazie apetyt mi dopisuje ,odczuwacie juz mdlosci czy to jeszcze za wczesnie ? ;)

Anetta31
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetta31 wrote:
    Hejka , ja zachcianek nie mam , ale na szczescie nie ciagrnie mnie do slodkiego , narazie apetyt mi dopisuje ,odczuwacie juz mdlosci czy to jeszcze za wczesnie ? ;)

Ja wczoraj miałam jakieś, ale nie były drastycznie mocne.
    A dzisiaj to bardziej chyba emocje stresowe mnie trzymają przez te ciągnięcia i nie mam żadnych mdłości.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka a Ty zazywasz nospe ?? Mi lekarz zalecil , ja caly czas czuje takie ciagniecie I jakos dzis mocniej odczywam blizne po cieciu I mecza mnie okropne wzdecia chociaz wode pije teraz nie gazowana.

Anetta31
  • Dodka91 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny odebralam wyniki hcg wzrosło do 2900 progesteron 19,15 co myślicie ?

PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
    Teratozoospermia poprawa na 3% :)
    Staramy sie od pazdziernika 2015
    Szczęśliwe walentynki 2017 <3
    CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! <3 udało się <3 jestem w ciąży <3
    24dc beta 33,9
    28dc 274,30 35dc2900
    w4sqpc0zhwo20bse.png
  • Dodka91 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    A właśnie, jeśli chodzi o progesteron to mój w dniu zrobienia bety wynosił 42,60. Ginekolog tak czy siak przepisał mi Duphaston 3x1 i Luteinę dopochwowo 2x1. Stwierdził, że musimy dmuchać na zimne.

Invis tzn ze twój wynik progesteronu jest niski ? Są jakieś normy ?

24dc beta 33,9
    28dc 274,30 35dc2900
    w4sqpc0zhwo20bse.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetta31 wrote:
    Kaczorka a Ty zazywasz nospe ?? Mi lekarz zalecil , ja caly czas czuje takie ciagniecie I jakos dzis mocniej odczywam blizne po cieciu I mecza mnie okropne wzdecia chociaz wode pije teraz nie gazowana.

Zadzwoniłam do doktorka i powiedział, że mogę brać Nospę i obserwować. Albo przyjść i zobaczyć co tam słychać. Więc idę. I prawdopodobnie wyląduję na L4.

Ale przy okazji powiedział, że jak to szyjka to spokojnie, bo ona ma się kurczyć. Gorzej jak macica.

A ja wolę nie czekać, więc idę dziś do niego na 12.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodka91 wrote:
    Hej dziewczyny odebralam wyniki hcg wzrosło do 2900 progesteron 19,15 co myślicie ?

U mnie w 13 dpo było około 20 a ginekolog stwierdził, że to bez znaczenia. I dał dodatkowo Duphaston. Ale jak nie masz plamienia żadnego to znaczy, że wszystko jest cacy.

Dodka91 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pozdrawiam z poczekalni ;) dziś na śniadanie kubek glukozy, bleeeee ;)
    U nas piękna, słoneczna pogoda, cudowny dzień :)

Jeszcze ponad godzina badań... Ale nudy, do tego chce mi się spać. Brzuszkowo czuję się ok :)

age.png

age.png
  • Dodka91 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Też jestem za listą jak już będą serduszka :) ja czekam do przyszłego czwartku na serduszkowe USG.

Z pamiętnika ciężarówki: Zjadłam dziś śledzia i zagryzłam surowym jabłkiem z cynamonem. Pomelo patrzy na mnie z siatki, czeka na uwolnienie i woła mnie "zjedz mnie, zjedz mnie"...

Hehe mi się przypomina tłusty czwartek :D śledzie zagryzane paczkami :D teściowa juz się na mnie dziwnie patrzyła hahaha

Ja nie mogę się doczekać 15 marca <3 oby juz biło serduszko <3

24dc beta 33,9
    28dc 274,30 35dc2900
    w4sqpc0zhwo20bse.png
  • Dodka91 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Apropo zachcianek to ja w ogóle ale to w ogóle nie mam jakoś ochoty na owoce. Wpieprzam za to na potęgę kefiry i maślanki. Często w towarzystwie śledzi :D i odrzuciło mnie od mojej uwielbianej kawy. Aż nie mogę w to uwierzyć, bo ja dobrą kawę ubostwiam. Sama próbowałam ją ograniczyć do jednej słabej z mlekiem dziennie, ale jak widać organizm zadecydował sam. W ciąży z córeczką było identycznie.

INVIS mam podobnie bez kawy się nie obyło a tu nagle całkowicie nic jeszcze na początku piłam ale już czułam ze coś jest nie tak... teraz pijemy dużo wody <3

24dc beta 33,9
    28dc 274,30 35dc2900
    w4sqpc0zhwo20bse.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ