Listopadowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Apropo zachcianek to ja w ogóle ale to w ogóle nie mam jakoś ochoty na owoce. Wpieprzam za to na potęgę kefiry i maślanki. Często w towarzystwie śledzi i odrzuciło mnie od mojej uwielbianej kawy. Aż nie mogę w to uwierzyć, bo ja dobrą kawę ubostwiam. Sama próbowałam ją ograniczyć do jednej słabej z mlekiem dziennie, ale jak widać organizm zadecydował sam. W ciąży z córeczką było identycznie.
-
mimo wzrostu progesteronu dostałam kolejny lek, tym razem Crinone, żel.
Także jestem chyba rekordzistką w przyjmowaniu progesteronu pod język, dowcipnie, w zastrzyki i żelu, brawo ja
U mnie im wyższa beta tym słabsze objawy, także nie narzekam, oby tak dalej wizytę mam dopiero za tydzień w poniedziałek, w sumie wcześniej nie ma po co. Faszeruję się tą chemią i juz mam nie robić badań prgesteronu, bo jak moja dr stwierdziła, się wykończęWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 22:02
-
Moja macica też daje znać o sobie. Mam nadzieje, że mój mały intruzek umości sobie miłe gniazdko.
co do zachcianek to pomarańcze, sok pomarańczowy, grejpfrutowy, cytrynowy. Cytrusowe dziecię będzie. Po słodkim mnie mdli, jedyne co jem to budyń/jogurt czekoladowy. Na inne posiłki nie mam ochoty. Chociaż dziś jeszcze bułkę z kurczakiem i rukolą zjadłam.
Co do terminowej listy jestem za!
Polecacie jakieś poradniki, książki? -
No na szczęście skończyło się na pojedynczym skurczu. Trzeba zacząć brać magnez.
Jak się powtórzy to będę męczyć lekarza.
Z zachcianek to odpycha mnie od słodyczy i ciągnie do mięsa i sera żółtego. Kawę na szczęście toleruję! Bez tego byłoby słabo - zaparcia gwarantowane.
A co do listy to jestem jak najbardziej za na wszystkich wątkach taka jest. Ale fakt, że dobrze by było, żeby była na pierwszej stronie. Jest tam któraś z Was która by się tego podjęła? -
To prośba do Cześki chyba, żeby edytowała swój post, który jest pierwszy tak chyba będzie najłatwiej i najbardziej przejrzyście
-
Dzień dobry,
Ja też nieśmiało się z Wami przywitam Choć planowałam trochę później, żeby nic nie zapeszyć. Ale co ma być to będzie, więc dobrze będzie przeżywać ten okres z Wami. To moja pierwsza ciąż. Belly twierdzi że to 4t 4d, a datę rozwiązania pokazuje mi 10.11 u lekarza jeszcze nie byłam, ale zrobiłam betę - piękne 223Lilly_Ana lubi tę wiadomość
Syn
-
Mika999 wrote:Moja macica też daje znać o sobie. Mam nadzieje, że mój mały intruzek umości sobie miłe gniazdko.
co do zachcianek to pomarańcze, sok pomarańczowy, grejpfrutowy, cytrynowy. Cytrusowe dziecię będzie. Po słodkim mnie mdli, jedyne co jem to budyń/jogurt czekoladowy. Na inne posiłki nie mam ochoty. Chociaż dziś jeszcze bułkę z kurczakiem i rukolą zjadłam.
Co do terminowej listy jestem za!
Polecacie jakieś poradniki, książki?
Poradnik w oczekiwaniu na dziecko heidi murkoff, ja też ytrusowa
Lecę na tsh i glukozę
-
Invis wrote:Dzień dobry dziewczyny! Jak się dziś czujecie? U nas pogoda okropna- ciemno, buro, deszczowo.. idealna pogoda na ból głowy Mnie sporo ciągnie w brzuszku, delikatnie aczkolwiek odczuwalnie, dlatego póki co się nie niepokoję.
No mnie właśnie nie delikatnie. Rzadko a konkretnie. Dzisiaj z rana znów mnie pociągnęło
Po 9 zadzwonię do doktorka. -
Anetta31 wrote:Hejka , ja zachcianek nie mam , ale na szczescie nie ciagrnie mnie do slodkiego , narazie apetyt mi dopisuje ,odczuwacie juz mdlosci czy to jeszcze za wczesnie ?
Ja wczoraj miałam jakieś, ale nie były drastycznie mocne.
A dzisiaj to bardziej chyba emocje stresowe mnie trzymają przez te ciągnięcia i nie mam żadnych mdłości. -
Hej dziewczyny odebralam wyniki hcg wzrosło do 2900 progesteron 19,15 co myślicie ?PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
Teratozoospermia poprawa na 3%
Staramy sie od pazdziernika 2015
Szczęśliwe walentynki 2017
CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! udało się jestem w ciąży
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900
-
Invis wrote:A właśnie, jeśli chodzi o progesteron to mój w dniu zrobienia bety wynosił 42,60. Ginekolog tak czy siak przepisał mi Duphaston 3x1 i Luteinę dopochwowo 2x1. Stwierdził, że musimy dmuchać na zimne.
Invis tzn ze twój wynik progesteronu jest niski ? Są jakieś normy ?PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900
-
Anetta31 wrote:Kaczorka a Ty zazywasz nospe ?? Mi lekarz zalecil , ja caly czas czuje takie ciagniecie I jakos dzis mocniej odczywam blizne po cieciu I mecza mnie okropne wzdecia chociaz wode pije teraz nie gazowana.
Zadzwoniłam do doktorka i powiedział, że mogę brać Nospę i obserwować. Albo przyjść i zobaczyć co tam słychać. Więc idę. I prawdopodobnie wyląduję na L4.
Ale przy okazji powiedział, że jak to szyjka to spokojnie, bo ona ma się kurczyć. Gorzej jak macica.
A ja wolę nie czekać, więc idę dziś do niego na 12. -
Dodka91 wrote:Hej dziewczyny odebralam wyniki hcg wzrosło do 2900 progesteron 19,15 co myślicie ?
U mnie w 13 dpo było około 20 a ginekolog stwierdził, że to bez znaczenia. I dał dodatkowo Duphaston. Ale jak nie masz plamienia żadnego to znaczy, że wszystko jest cacy.Dodka91 lubi tę wiadomość
-
Holibka wrote:Też jestem za listą jak już będą serduszka ja czekam do przyszłego czwartku na serduszkowe USG.
Z pamiętnika ciężarówki: Zjadłam dziś śledzia i zagryzłam surowym jabłkiem z cynamonem. Pomelo patrzy na mnie z siatki, czeka na uwolnienie i woła mnie "zjedz mnie, zjedz mnie"...
Hehe mi się przypomina tłusty czwartek śledzie zagryzane paczkami teściowa juz się na mnie dziwnie patrzyła hahaha
Ja nie mogę się doczekać 15 marca oby juz biło serduszkoPCOS + problem męski morfologia plemników 0%
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900
-
Invis wrote:Apropo zachcianek to ja w ogóle ale to w ogóle nie mam jakoś ochoty na owoce. Wpieprzam za to na potęgę kefiry i maślanki. Często w towarzystwie śledzi i odrzuciło mnie od mojej uwielbianej kawy. Aż nie mogę w to uwierzyć, bo ja dobrą kawę ubostwiam. Sama próbowałam ją ograniczyć do jednej słabej z mlekiem dziennie, ale jak widać organizm zadecydował sam. W ciąży z córeczką było identycznie.
INVIS mam podobnie bez kawy się nie obyło a tu nagle całkowicie nic jeszcze na początku piłam ale już czułam ze coś jest nie tak... teraz pijemy dużo wodyPCOS + problem męski morfologia plemników 0%
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900