Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny z tą sennością to normalne, w końcu nasz organizm traci dużo energii na tworzenie nowego człowieka, a teraz ten rozwój jest szczególnie intensywny W pierwszej ciąży jak wracałam z pracy i kładłam się na drzemkę, tak wstawałam tylko umyć zęby wieczorem i spałam dalej do rana Obecnie jakoś specjalnie nie odczuwam senności, mój organizm chyba przyzwyczaił się do braku snu przy córce i skoro teraz mam zaszczyt przesypiać całe noce to już sukces
Eh ja dziś naprawdę mam wyjątkowo dobry dzień, a raczej mój żołądek Ciekawe czy to tylko jednodniowe czy dłużej będę mogła cieszyć się jedzeniem -
Jest taki moment w ciagu dnia kiedy juz mnie nie mdli.
Nastapił on wlasnie teraz
Ja zawsze bylam mega spiochem.
Jestem na l4 wiec chodze spac o 23.00 budze sie ok 9.30 o 16.00 drzemka godzinna ( lub dłuższa)
Dziewczyny mam straszny ślinotok. Nie przeszkadza mi to tak bardzo tylko od jej nadmiaru tez mnie mdli.
Martwia mnie moje piersi. Ani nie bola, ani nie sa zbytnio wieksze od samego poczatku. Myslicie, ze powinnam o tym poinformować lekarza? -
Michasia ja tez nie odczuwam piersi. Z dwa tygodnie temu jeszcze czułam przy ściąganiu stanika po całym dniu a teraz to już wcale. Moj gin jak mnie badał to pytał o to, ale nie skomentował jak powiedziałam, że nie odczuwam. Myślę, że to nie jest regułą i piersi nie muszą boleć.
-
michasia-K wrote:Jest taki moment w ciagu dnia kiedy juz mnie nie mdli.
Jestem na l4 wiec chodze spac o 23.00 budze sie ok 9.30 o 16.00 drzemka godzinna ( lub dłuższa)
Dziewczyny mam straszny ślinotok. Nie przeszkadza mi to tak bardzo tylko od jej nadmiaru tez mnie mdli.
Martwia mnie moje piersi. Ani nie bola, ani nie sa zbytnio wieksze od samego poczatku. Myslicie, ze powinnam o tym poinformować lekarza?
Michasia,
Ślinotok i mdłości z nim związane mam i ja -
michasia-K wrote:Jest taki moment w ciagu dnia kiedy juz mnie nie mdli.
Martwia mnie moje piersi. Ani nie bola, ani nie sa zbytnio wieksze od samego poczatku. Myslicie, ze powinnam o tym poinformować lekarza?
Mnie wogóle piersi nie bola ani nic...niby to normalne nie każda ciaza jest taka sama jak i objawy. -
nick nieaktualnymichasia-K wrote:Martwia mnie moje piersi. Ani nie bola, ani nie sa zbytnio wieksze od samego poczatku. Myslicie, ze powinnam o tym poinformować lekarza?
Przecież nie wszystkie objawy musisz mieć. Mnie w pierwszej ciąży nie bolały wcale, a teraz bolą tylko sutki, gdy mały zaczyna pić. Poza tym też ich nie czuję. To normalne
Ellasi wrote:U Ciebie tez pewnie w ciagu ostatniego roku były jakieś premie itp. Powiedz proszę czy wliczają się one do wypłacanej teraz kasy?
Premie jak najbardziej wliczają się do wypłaty, ale osobiście jestem bardzo przeciwna chodzeniu na zwolnienia na początku ciąży bez powodu. Z tego powodu później kobietom bardzo trudno znaleźć jest pracę, bo pracodawcy wkurzają się, kiedy tracą pracownika na dwa lata lub dłużej i to tak nagle.
Ale jeśli chcesz iść, to rozważ jeszcze wzięcie urlopu zanim pójdziesz. Jeśli wypłacają u Ciebie wczasy pod gruszą, to także zwiększy Ci to zasiłek chorobowy. Przy czym zadbaj, aby był to pełny miesiąc pracy. A.. i jeśli w ostatnim czasie byłaś na chorobowym, to z tego co wiem, aby przeliczyli Ci je na nowo, to musisz pracować minimum 3 pełne miesiące.
haneczka89 wrote:ja także po cc już 11 miesięcy
Ja już 19 miesięcy po CC i nie czuję nic, przynajmniej na ten moment. A powiedzcie mi dziewczyny, lekarz nie kazał Wam odczekać jakiegoś okresu? Mnie mówił o dwóch latach, ale jak powiedziałam mu, że mam już swoje lata, to pozwolił po 18 miesiącach, byle 3 najgorsze miesiące były już po 2 roku od CC.
eunice. wrote:Dziewczyny czy macie może tak, że męczy Was kilka dni uczucie mdłości a potem na kilka dni przechodzi? Bo normalnie się boję czy wszystko ok...
Pamiętam, że w pierwszej ciąży popłakałam się raz, bo na kilka dni mi wszystkie objawy ustały. Teraz wiem, że można takie momenty doceniać. Bo z Maleństwem było wszystko ok pomimo braku objawów.
Jolcia1985 wrote:Dzień dobry dziewczyny
I znowu dopadła mnie poranna bezsenność, pobudka już o 5:30 i nie da rady zasnąć.
Mam to samo, odkąd zaszłam w ciąże nie śpię dłużej niż do 5.30. A dziś to przeszłam samą siebie, bo obudziłam się o 4.50. Tyle że wczoraj zasnęłam przed 9. Szybciej niż mój synek Za to dziś w pracy miałam mega kryzysy.
A w ogóle dziewczyny, powiedzcie. Pijecie kawę? -
Dzien dobry
Witam także nowo przybyłe mamuśki
Dzisiaj pobudka troche pozniej tzn. 6:20 .
Każdy poranek zaczynam od cappucino z ekspresu, ale odkąd wiem ze jestem w ciazy robie sobie najlagodniejsze.
Co do moich piersi to bolą i są zdecydowanie pełniejsze, najgorzej jest wieczorem jak sciagam stanik - ból jest niesamowity .
Ciekawe ile kobiet będzie u mnie na porodówce w Bytomiu .Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 07:22
1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
AsiaHa o co chodzi z przepracowaniem 3 miesiecy po ostatnim zwolnieniu? Ja bylam na zwolnieniu po operacji i niedługo po tym poszlam na zwolnienie z powodów związanych z ciążą i nikt mi o tym nie wspominał, pierwsze słyszę...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 07:52
-
Co do szybkich zwolnień to jak reaguje pracodawca to jego problem. Ja powiedziałam u siebie o ciąży i jujuz będą szukać zastępstwa na moje miejsce. U mnie większość idzie od razu na l4 i nigdy nie było problemów. Nie możemy tak myśleć, że później nas nie chcą zatrudniać, jeżeli mają z tym problem to nie ma co nawet tam szukać pracy. Mi nikt łaski nie robi, tacy pracodawcy to nie pracodawcy tylko wyzyskiwacze. Trzeba być uczciwym i powiedzieć o ciąży bo nawet jeśli nie chcemy, może zdarzyc się tak, że coś się wydarzy i z dnia na dzień l4 i szef zostanie z ręką w nocniku, ale pamiętajmy że nie ma ludzi, których nie można zastąpić, nikt nam orderu nie da za to, że do 9miesiaca w mdlosciach, dolegliwościach poswiecalysmy się pracy.
aher, Ellasi, olkaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karolajla wrote:A są tu jakieś mamy z Łodzi bądź okolic? ☺Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g.