X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki a bierzecie magnez? Jeśli tak to jaki?

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Laseczki a bierzecie magnez? Jeśli tak to jaki?

Ja biorę chela- mag B6. Brałam go przed ciążą, ale teraz gin pozwoliła kontynuować. Bez magnezu łapią mnie skurcze :/

• małamama Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Ja biorę chela- mag B6. Brałam go przed ciążą, ale teraz gin pozwoliła kontynuować. Bez magnezu łapią mnie skurcze :/
    Ellasi nie bierz tego dziadostwa,bez obrazy, dużo lepszy jest Magvit B6.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    Ellasi nie bierz tego dziadostwa,bez obrazy, dużo lepszy jest Magvit B6.
    A czym one się różnią?
    Szczerze dla mnie to jedno i to samo :/

• radiszka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aktualnie jestem 8 mies po cc... może któras z Was podobie? Zaczynam miec duzo obaw....

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tą sennością to normalne, w końcu nasz organizm traci dużo energii na tworzenie nowego człowieka, a teraz ten rozwój jest szczególnie intensywny :) W pierwszej ciąży jak wracałam z pracy i kładłam się na drzemkę, tak wstawałam tylko umyć zęby wieczorem i spałam dalej do rana ;) Obecnie jakoś specjalnie nie odczuwam senności, mój organizm chyba przyzwyczaił się do braku snu przy córce i skoro teraz mam zaszczyt przesypiać całe noce to już sukces ;)

Eh ja dziś naprawdę mam wyjątkowo dobry dzień, a raczej mój żołądek ;) Ciekawe czy to tylko jednodniowe czy dłużej będę mogła cieszyć się jedzeniem

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest taki moment w ciagu dnia kiedy juz mnie nie mdli.
    Nastapił on wlasnie teraz :-)

Ja zawsze bylam mega spiochem.
    Jestem na l4 wiec chodze spac o 23.00 budze sie ok 9.30 o 16.00 drzemka godzinna ( lub dłuższa) :-) :-)

Dziewczyny mam straszny ślinotok. Nie przeszkadza mi to tak bardzo tylko od jej nadmiaru tez mnie mdli. :-(

Martwia mnie moje piersi. Ani nie bola, ani nie sa zbytnio wieksze od samego poczatku. Myslicie, ze powinnam o tym poinformować lekarza?

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• aher Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michasia ja tez nie odczuwam piersi. Z dwa tygodnie temu jeszcze czułam przy ściąganiu stanika po całym dniu a teraz to już wcale. Moj gin jak mnie badał to pytał o to, ale nie skomentował jak powiedziałam, że nie odczuwam. Myślę, że to nie jest regułą i piersi nie muszą boleć.

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:

Jestem na l4 wiec chodze spac o 23.00 budze sie ok 9.30 o 16.00 drzemka godzinna ( lub dłuższa) :-) :-)

Dziewczyny mam straszny ślinotok. Nie przeszkadza mi to tak bardzo tylko od jej nadmiaru tez mnie mdli. :-(

Martwia mnie moje piersi. Ani nie bola, ani nie sa zbytnio wieksze od samego poczatku. Myslicie, ze powinnam o tym poinformować lekarza?

Michasia,
    Ślinotok i mdłości z nim związane mam i ja :/

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:

Mnie wogóle piersi nie bola ani nic...niby to normalne nie każda ciaza jest taka sama jak i objawy.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:

Przecież nie wszystkie objawy musisz mieć. Mnie w pierwszej ciąży nie bolały wcale, a teraz bolą tylko sutki, gdy mały zaczyna pić. Poza tym też ich nie czuję. To normalne :)
    Ellasi wrote:
    U Ciebie tez pewnie w ciagu ostatniego roku były jakieś premie itp. Powiedz proszę czy wliczają się one do wypłacanej teraz kasy?

Premie jak najbardziej wliczają się do wypłaty, ale osobiście jestem bardzo przeciwna chodzeniu na zwolnienia na początku ciąży bez powodu. Z tego powodu później kobietom bardzo trudno znaleźć jest pracę, bo pracodawcy wkurzają się, kiedy tracą pracownika na dwa lata lub dłużej i to tak nagle.
    Ale jeśli chcesz iść, to rozważ jeszcze wzięcie urlopu zanim pójdziesz. Jeśli wypłacają u Ciebie wczasy pod gruszą, to także zwiększy Ci to zasiłek chorobowy. Przy czym zadbaj, aby był to pełny miesiąc pracy. A.. i jeśli w ostatnim czasie byłaś na chorobowym, to z tego co wiem, aby przeliczyli Ci je na nowo, to musisz pracować minimum 3 pełne miesiące.
    haneczka89 wrote:
    ja także po cc już 11 miesięcy

Ja już 19 miesięcy po CC i nie czuję nic, przynajmniej na ten moment. A powiedzcie mi dziewczyny, lekarz nie kazał Wam odczekać jakiegoś okresu? Mnie mówił o dwóch latach, ale jak powiedziałam mu, że mam już swoje lata, to pozwolił po 18 miesiącach, byle 3 najgorsze miesiące były już po 2 roku od CC.
    eunice. wrote:
    Dziewczyny czy macie może tak, że męczy Was kilka dni uczucie mdłości a potem na kilka dni przechodzi? Bo normalnie się boję czy wszystko ok...

Pamiętam, że w pierwszej ciąży popłakałam się raz, bo na kilka dni mi wszystkie objawy ustały. Teraz wiem, że można takie momenty doceniać. Bo z Maleństwem było wszystko ok pomimo braku objawów.
    Jolcia1985 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :)
    I znowu dopadła mnie poranna bezsenność, pobudka już o 5:30 i nie da rady zasnąć.

Mam to samo, odkąd zaszłam w ciąże nie śpię dłużej niż do 5.30. A dziś to przeszłam samą siebie, bo obudziłam się o 4.50. Tyle że wczoraj zasnęłam przed 9. Szybciej niż mój synek :) Za to dziś w pracy miałam mega kryzysy.

A w ogóle dziewczyny, powiedzcie. Pijecie kawę?

• rudi Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2016, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Pistacja,
    Chyba wcześniej Cię tu nie zauważyłam.
    Ja tez jestem z Warszawy- mało tu Warszawianek więc chyba będziemy miały luz na porodówkach ;)
    Dziś zaczęłam 8 tydzień ciązy (7t 0d).

I ja z Wawy ;)

Ellasi lubi tę wiadomość

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudi wrote:
    I ja z Wawy ;)

:)
    To powoli przybywa dziewczyn z Warszawy :)

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)
    Witam także nowo przybyłe mamuśki :-)
    Dzisiaj pobudka troche pozniej tzn. 6:20 ;-).
    Każdy poranek zaczynam od cappucino z ekspresu, ale odkąd wiem ze jestem w ciazy robie sobie najlagodniejsze.
    Co do moich piersi to bolą i są zdecydowanie pełniejsze, najgorzej jest wieczorem jak sciagam stanik - ból jest niesamowity :/.
    Ciekawe ile kobiet będzie u mnie na porodówce w Bytomiu :-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 07:22

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• aher Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaHa o co chodzi z przepracowaniem 3 miesiecy po ostatnim zwolnieniu? Ja bylam na zwolnieniu po operacji i niedługo po tym poszlam na zwolnienie z powodów związanych z ciążą i nikt mi o tym nie wspominał, pierwsze słyszę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 07:52

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • olkaaa Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaHA wrote:
    A w ogóle dziewczyny, powiedzcie. Pijecie kawę?

Ja pije tylko Inke zbozowa :)

w57vpc0zbvyrf7zi.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szybkich zwolnień to jak reaguje pracodawca to jego problem. Ja powiedziałam u siebie o ciąży i jujuz będą szukać zastępstwa na moje miejsce. U mnie większość idzie od razu na l4 i nigdy nie było problemów. Nie możemy tak myśleć, że później nas nie chcą zatrudniać, jeżeli mają z tym problem to nie ma co nawet tam szukać pracy. Mi nikt łaski nie robi, tacy pracodawcy to nie pracodawcy tylko wyzyskiwacze. Trzeba być uczciwym i powiedzieć o ciąży bo nawet jeśli nie chcemy, może zdarzyc się tak, że coś się wydarzy i z dnia na dzień l4 i szef zostanie z ręką w nocniku, ale pamiętajmy że nie ma ludzi, których nie można zastąpić, nikt nam orderu nie da za to, że do 9miesiaca w mdlosciach, dolegliwościach poswiecalysmy się pracy.

aher, Ellasi, olkaaa lubią tę wiadomość

oar83e3k7nkpecth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, co do kawy to ja pije jedna dzienne prawdziwa z mlekiem ale słaba, inaczej nie dałabym rady funkcjonowac bo młoda wstaje 5:30-6

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A są tu jakieś mamy z Łodzi bądź okolic? ☺

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajla wrote:
    A są tu jakieś mamy z Łodzi bądź okolic? ☺
    Ja z Bydgoszczy :) ale w łodzi lecze się w gamecie :)

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ