Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyasiuś wrote:Marzena "Do początku 9. tygodnia ciąży prawidłowe tętno płodu wynosi średnio 175 uderzeń na minutę. W tym czasie zaczyna się gwałtowne zmniejszenie tempa wzrastania tętna. W połowie ciąży średnie tętno płodu wynosi około 120-180 uderzeń na minutę."- cytat z parenting.
Dlaczego on cię straszy? Zawsze chyba muszą się do czegoś przyczepić. Poczytaj wątek październikowy z przed paru dni. Dziewczyny w okolicy prenatalnych miały ok 180.
Ja robiłam badania w 8t5d i miał 180 a drugi.... tak drugi nawet ponad 185 i nie skomentował tego a chodzę do docenta.
Ni zaglądałam do Was bo jakoś tak przytłoczyło mnie te podwójne szczęście i postanowiłam siedzieć cicho do tego bezpiecznego okresu ale chyba nie wytrzymam -
Ja wczoraj zapisałam się na prenatalne 26.04 do najlepszego specjalisty w mieście (usg 200 zł), bedzie to połowa 13 tygodnia. Na 28.04 mam ewentualnie umówione prenatalne usg państwowo ale nie wiem czy skorzystam.
Mi lekarz sugerował własnie połowa/końcówkę 13 tygodnia.Pistacja, Sówka_83 lubią tę wiadomość
Aniołek (23.11.2015 r.)
Aniołek (15.04.2016 r.)
Aniołek (08.08.2016 r.)
-
Czesc dziewczyny! Ja caly czas w szpitalu ale mysle, ze juz dzisiaj mnie wypuszcza.
Zrobiono mi dzisiaj USG (w koncu!) i dzisiaj bylo widac zarodek i maly zarys serduszka.. Ciaza wychodzi na to, ze jest mlodsza o tydzien... A plamienie/uplawy mogly pochodzic od jakiegos malego krwiaczka ktory sam sie powinien wchlonac. Mam nadzieje ze juz teraz wszystko bedzie dobrze, czekam na wypis i ewentualne zaleceniaKarolka14, magdaa, Jolcia1985, magic1, _polin, pabelka88, Moko, Ellasi, Scorpiolenka, sara_nar lubią tę wiadomość
-
olkaaa wrote:Czesc dziewczyny! Ja caly czas w szpitalu ale mysle, ze juz dzisiaj mnie wypuszcza.
Zrobiono mi dzisiaj USG (w koncu!) i dzisiaj bylo widac zarodek i maly zarys serduszka.. Ciaza wychodzi na to, ze jest mlodsza o tydzien... A plamienie/uplawy mogly pochodzic od jakiegos malego krwiaczka ktory sam sie powinien wchlonac. Mam nadzieje ze juz teraz wszystko bedzie dobrze, czekam na wypis i ewentualne zalecenia -
nick nieaktualnyolkaaa wrote:Czesc dziewczyny! Ja caly czas w szpitalu ale mysle, ze juz dzisiaj mnie wypuszcza.
Zrobiono mi dzisiaj USG (w koncu!) i dzisiaj bylo widac zarodek i maly zarys serduszka.. Ciaza wychodzi na to, ze jest mlodsza o tydzien... A plamienie/uplawy mogly pochodzic od jakiegos malego krwiaczka ktory sam sie powinien wchlonac. Mam nadzieje ze juz teraz wszystko bedzie dobrze, czekam na wypis i ewentualne zalecenia -
Pistacja wrote:Dziewczyny a w jakim dokładnie tygodniu będziecie robiły te badania ? I czy ktoś Wam powiedział dokładnie kiedy czy zapisuwałyście się na jakieś dostępne terminy ? Aaaa i czy planujecie jakaś rozszerzona diagnostykė, ponad USG ?
Z tego co pamietam z pierwszej ciazy to pierwsze usg genetyczne przeziernosci karkowej robi sie najpozniej do konca 14tc.
Ja ide w tym ostatnim tygodniu bo mam nadzieje na plec. Tamtym razem wlasnie wtedy poznalam
Pistacja, sara_nar lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, siedze od 9 na IP dzisiaj mnie nie przyjmą bo nie ma miejsc. Jutro mam się ponownie zgłosić. Miałam za to robione usg, maluszek urosl a krwiak zmalal.
Moko, _polin, Sówka_83, sara_nar lubią tę wiadomość
1 IUI X.2015 -, 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
Jolcia1985 wrote:Dziewczyny, siedze od 9 na IP dzisiaj mnie nie przyjmą bo nie ma miejsc. Jutro mam się ponownie zgłosić. Miałam za to robione usg, maluszek urosl a krwiak zmalal.
Jolcia to i tak dobre wieści, cieszę się bardzoBędzie dobrze
Jolcia1985, Magda-lenka lubią tę wiadomość
-
Jolcia1985 wrote:Dziewczyny, siedze od 9 na IP dzisiaj mnie nie przyjmą bo nie ma miejsc. Jutro mam się ponownie zgłosić. Miałam za to robione usg, maluszek urosl a krwiak zmalal.
Jolcia1985, sara_nar lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny,
Widzę że dziś pozytywniej na forum się zrobiło- przejrzałam na szybko i lepsze wiesci widzę- od razu lepiej się czyta! Cieszę się że u Was po wczorajszych zawirowaniach jest lepiej.
Ja po pracy zaległym na łożku i odpoczywam. Pogoda piękna ale nie chce mi się ruszyć nawet do własnego ogrodu
Jestem zdecydowanie zmęczona.
Moja wizyta w czwartek i mam mieszane uczucia- cieszę się i boję tej wizyty. Mam jednak nadzieję że będzie ok.
Piszecie o usg genetycznym, a ja dopiero na najbliższej wizycie dowiem się od mojej gin czy ona robi to badanie czy mam szukać gdzieś na mieście i ustalę kiedy będzie najlepiej je zrobić. Generalnie to ja jeszcze żadnych badań nie miałam- w czwartek za to dostanę zlecenia na wszystko na razi taka beędzie kumulacja
Ale dam radę
Magdaa,
Jak tam samopoczucie? Co u Ciebie? -
Jenta wrote:Część dziewczyny
nieśmiało się witam, podglądałam Was tu czasami ale nie dołączałam żeby nie zapeszać.
Jestem po 30, po ciążowych przejściach, jestem w 7tyg , 4 poprzednie ciąże straciłam (jedna pozamaciczna), miałam już nie mieć szansy na zajście naturalne a tu o..
Poza tym mam Hashimoto - leczę się od 10 lat.
Mam nadziję że tym razem mi się udapóki co wszystko jest ok ale i tak mam kupę nerwów i stresu i mimo iż staram się myśleć pozytywnie to i tak jakieś koszmarki wchodzą mi do głowy...
Czy ktoś tu jeszcze jest po przejściach?
Hej,
Ja też po 30i mam za sobą cp
Skąd jesteś? Byłaś już u gin z tą ciążą?