X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiuś wrote:
    Marzena "Do początku 9. tygodnia ciąży prawidłowe tętno płodu wynosi średnio 175 uderzeń na minutę. W tym czasie zaczyna się gwałtowne zmniejszenie tempa wzrastania tętna. W połowie ciąży średnie tętno płodu wynosi około 120-180 uderzeń na minutę."- cytat z parenting.

Dlaczego on cię straszy? Zawsze chyba muszą się do czegoś przyczepić. Poczytaj wątek październikowy z przed paru dni. Dziewczyny w okolicy prenatalnych miały ok 180.

Ja robiłam badania w 8t5d i miał 180 a drugi.... tak drugi nawet ponad 185 i nie skomentował tego a chodzę do docenta.

Ni zaglądałam do Was bo jakoś tak przytłoczyło mnie te podwójne szczęście i postanowiłam siedzieć cicho do tego bezpiecznego okresu ale chyba nie wytrzymam
    Gratulacje 2szczesc:)) super:)))

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    mi taką datę wyznaczył mój lekarz, to będzie początek 13 tyg, pewnie zrobie test pappa, a później się zobaczy jakby coś było nie tak.

Też mam taki plan :-)

magic1, Pistacja lubią tę wiadomość

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Magda-lenka Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zapisałam się na prenatalne 26.04 do najlepszego specjalisty w mieście (usg 200 zł), bedzie to połowa 13 tygodnia. Na 28.04 mam ewentualnie umówione prenatalne usg państwowo ale nie wiem czy skorzystam.

Mi lekarz sugerował własnie połowa/końcówkę 13 tygodnia.

Pistacja, Sówka_83 lubią tę wiadomość

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • Moko Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)
    Ja robię usg z testem pappa 21.04, to będzie początek 13 tc, dokładnie 12+1.
    A dziś mam wizytę, więc trzymajcie proszę kciuki:)

Jolcia1985, magic1 lubią tę wiadomość

• olkaaa Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Ja caly czas w szpitalu ale mysle, ze juz dzisiaj mnie wypuszcza.
    Zrobiono mi dzisiaj USG (w koncu!) i dzisiaj bylo widac zarodek i maly zarys serduszka.. Ciaza wychodzi na to, ze jest mlodsza o tydzien... A plamienie/uplawy mogly pochodzic od jakiegos malego krwiaczka ktory sam sie powinien wchlonac. Mam nadzieje ze juz teraz wszystko bedzie dobrze, czekam na wypis i ewentualne zalecenia :)

Karolka14, magdaa, Jolcia1985, magic1, _polin, pabelka88, Moko, Ellasi, Scorpiolenka, sara_nar lubią tę wiadomość

w57vpc0zbvyrf7zi.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkaaa wrote:
    Czesc dziewczyny! Ja caly czas w szpitalu ale mysle, ze juz dzisiaj mnie wypuszcza.
    Zrobiono mi dzisiaj USG (w koncu!) i dzisiaj bylo widac zarodek i maly zarys serduszka.. Ciaza wychodzi na to, ze jest mlodsza o tydzien... A plamienie/uplawy mogly pochodzic od jakiegos malego krwiaczka ktory sam sie powinien wchlonac. Mam nadzieje ze juz teraz wszystko bedzie dobrze, czekam na wypis i ewentualne zalecenia :)
    Super wieści :-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkaaa wrote:
    Super:))

• megimeg Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaaa EXTRA!

Mój fasol miał tętno 177 i lekarz powiedział, ze jest bardzo dobre przy górnej granicy własnie

oar83e3k7nkpecth.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena7772 wrote:
    Asiuś gratuluje!!:))
    Dziewczyny kiedy macie prenatalne??? O ile w ogóle macie;))
    Ja mam 18 kwietnia;))

Ja też mam 18 kwietnia :) o 17:30.

Marzena7772 lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pistacja wrote:
    Dziewczyny a w jakim dokładnie tygodniu będziecie robiły te badania ? I czy ktoś Wam powiedział dokładnie kiedy czy zapisuwałyście się na jakieś dostępne terminy ? Aaaa i czy planujecie jakaś rozszerzona diagnostykė, ponad USG ?

Z tego co pamietam z pierwszej ciazy to pierwsze usg genetyczne przeziernosci karkowej robi sie najpozniej do konca 14tc.
    Ja ide w tym ostatnim tygodniu bo mam nadzieje na plec. Tamtym razem wlasnie wtedy poznalam :)

Pistacja, sara_nar lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, siedze od 9 na IP dzisiaj mnie nie przyjmą bo nie ma miejsc. Jutro mam się ponownie zgłosić. Miałam za to robione usg, maluszek urosl a krwiak zmalal.

Moko, _polin, Sówka_83, sara_nar lubią tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Dziewczyny, siedze od 9 na IP dzisiaj mnie nie przyjmą bo nie ma miejsc. Jutro mam się ponownie zgłosić. Miałam za to robione usg, maluszek urosl a krwiak zmalal.

Jolcia to i tak dobre wieści, cieszę się bardzo :-) Będzie dobrze :-)

Jolcia1985, Magda-lenka lubią tę wiadomość

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • haneczka89 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Oby dobrych wiadomości coraz wiecej

Jolcia1985, sara_nar lubią tę wiadomość

Aniołek 6t
    Beta hcg 4.05 - 90. /6.05 - 260
    ckaigzu3vxhfg0jw.png
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia to dobra wiadomość;) oby tak dalej.

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

• pati85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dzisiaj zaszalam i kupilam sobie jeansy ciazowe. W H&M sa wyprzedaze, tanie spodnie, legginsy, koszulki itp. Polecam za jeansy zaplacilam 75zl to bardzo malo jak na ciazowe ubrania.

sara_nar lubi tę wiadomość

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:31

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny mam na sprzedaż foteik samochodowy dla noworodka do 13 kg marki Roan moze któras z Was będzie zainteresowana. http://olx.pl/oferta/fotelik-nosidelko-roan-millo-nowy-CID88-IDew8d1.html

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Widzę że dziś pozytywniej na forum się zrobiło- przejrzałam na szybko i lepsze wiesci widzę- od razu lepiej się czyta! Cieszę się że u Was po wczorajszych zawirowaniach jest lepiej.
    Ja po pracy zaległym na łożku i odpoczywam. Pogoda piękna ale nie chce mi się ruszyć nawet do własnego ogrodu :/
    Jestem zdecydowanie zmęczona.
    Moja wizyta w czwartek i mam mieszane uczucia- cieszę się i boję tej wizyty. Mam jednak nadzieję że będzie ok.
    Piszecie o usg genetycznym, a ja dopiero na najbliższej wizycie dowiem się od mojej gin czy ona robi to badanie czy mam szukać gdzieś na mieście i ustalę kiedy będzie najlepiej je zrobić. Generalnie to ja jeszcze żadnych badań nie miałam- w czwartek za to dostanę zlecenia na wszystko na raz ;) i taka beędzie kumulacja ;) Ale dam radę :)

Magdaa,
    Jak tam samopoczucie? Co u Ciebie?

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenta wrote:
    Część dziewczyny :) nieśmiało się witam, podglądałam Was tu czasami ale nie dołączałam żeby nie zapeszać.
    Jestem po 30, po ciążowych przejściach, jestem w 7tyg , 4 poprzednie ciąże straciłam (jedna pozamaciczna), miałam już nie mieć szansy na zajście naturalne a tu o.. :)
    Poza tym mam Hashimoto - leczę się od 10 lat.

Mam nadziję że tym razem mi się uda :) póki co wszystko jest ok ale i tak mam kupę nerwów i stresu i mimo iż staram się myśleć pozytywnie to i tak jakieś koszmarki wchodzą mi do głowy...

Czy ktoś tu jeszcze jest po przejściach?

Hej,
    Ja też po 30 :) i mam za sobą cp :/
    Skąd jesteś? Byłaś już u gin z tą ciążą?

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Ja chyba nie bede miala happy endu. Bylam na ip bo zauwazylam krew z sluzem. Mialam usg i widac tylko pechezyk bez zarodka i to na 4t5d a piwinno byc 6t1d

Trzymam kciuki!

‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ