X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiuś wrote:
    Marzena "Do początku 9. tygodnia ciąży prawidłowe tętno płodu wynosi średnio 175 uderzeń na minutę. W tym czasie zaczyna się gwałtowne zmniejszenie tempa wzrastania tętna. W połowie ciąży średnie tętno płodu wynosi około 120-180 uderzeń na minutę."- cytat z parenting.

Dlaczego on cię straszy? Zawsze chyba muszą się do czegoś przyczepić. Poczytaj wątek październikowy z przed paru dni. Dziewczyny w okolicy prenatalnych miały ok 180.

Ja robiłam badania w 8t5d i miał 180 a drugi.... tak drugi nawet ponad 185 i nie skomentował tego a chodzę do docenta.

Ni zaglądałam do Was bo jakoś tak przytłoczyło mnie te podwójne szczęście i postanowiłam siedzieć cicho do tego bezpiecznego okresu ale chyba nie wytrzymam
    Gratulacje 2szczesc:)) super:)))

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    mi taką datę wyznaczył mój lekarz, to będzie początek 13 tyg, pewnie zrobie test pappa, a później się zobaczy jakby coś było nie tak.

Też mam taki plan :-)

magic1, Pistacja lubią tę wiadomość

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Magda-lenka Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zapisałam się na prenatalne 26.04 do najlepszego specjalisty w mieście (usg 200 zł), bedzie to połowa 13 tygodnia. Na 28.04 mam ewentualnie umówione prenatalne usg państwowo ale nie wiem czy skorzystam.

Mi lekarz sugerował własnie połowa/końcówkę 13 tygodnia.

Pistacja, Sówka_83 lubią tę wiadomość

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • Moko Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)
    Ja robię usg z testem pappa 21.04, to będzie początek 13 tc, dokładnie 12+1.
    A dziś mam wizytę, więc trzymajcie proszę kciuki:)

Jolcia1985, magic1 lubią tę wiadomość

• olkaaa Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Ja caly czas w szpitalu ale mysle, ze juz dzisiaj mnie wypuszcza.
    Zrobiono mi dzisiaj USG (w koncu!) i dzisiaj bylo widac zarodek i maly zarys serduszka.. Ciaza wychodzi na to, ze jest mlodsza o tydzien... A plamienie/uplawy mogly pochodzic od jakiegos malego krwiaczka ktory sam sie powinien wchlonac. Mam nadzieje ze juz teraz wszystko bedzie dobrze, czekam na wypis i ewentualne zalecenia :)

Karolka14, magdaa, Jolcia1985, magic1, _polin, pabelka88, Moko, Ellasi, Scorpiolenka, sara_nar lubią tę wiadomość

w57vpc0zbvyrf7zi.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkaaa wrote:
    Czesc dziewczyny! Ja caly czas w szpitalu ale mysle, ze juz dzisiaj mnie wypuszcza.
    Zrobiono mi dzisiaj USG (w koncu!) i dzisiaj bylo widac zarodek i maly zarys serduszka.. Ciaza wychodzi na to, ze jest mlodsza o tydzien... A plamienie/uplawy mogly pochodzic od jakiegos malego krwiaczka ktory sam sie powinien wchlonac. Mam nadzieje ze juz teraz wszystko bedzie dobrze, czekam na wypis i ewentualne zalecenia :)
    Super wieści :-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkaaa wrote:
    Super:))

• megimeg Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaaa EXTRA!

Mój fasol miał tętno 177 i lekarz powiedział, ze jest bardzo dobre przy górnej granicy własnie

oar83e3k7nkpecth.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena7772 wrote:
    Asiuś gratuluje!!:))
    Dziewczyny kiedy macie prenatalne??? O ile w ogóle macie;))
    Ja mam 18 kwietnia;))

Ja też mam 18 kwietnia :) o 17:30.

Marzena7772 lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pistacja wrote:
    Dziewczyny a w jakim dokładnie tygodniu będziecie robiły te badania ? I czy ktoś Wam powiedział dokładnie kiedy czy zapisuwałyście się na jakieś dostępne terminy ? Aaaa i czy planujecie jakaś rozszerzona diagnostykė, ponad USG ?

Z tego co pamietam z pierwszej ciazy to pierwsze usg genetyczne przeziernosci karkowej robi sie najpozniej do konca 14tc.
    Ja ide w tym ostatnim tygodniu bo mam nadzieje na plec. Tamtym razem wlasnie wtedy poznalam :)

Pistacja, sara_nar lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, siedze od 9 na IP dzisiaj mnie nie przyjmą bo nie ma miejsc. Jutro mam się ponownie zgłosić. Miałam za to robione usg, maluszek urosl a krwiak zmalal.

Moko, _polin, Sówka_83, sara_nar lubią tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Dziewczyny, siedze od 9 na IP dzisiaj mnie nie przyjmą bo nie ma miejsc. Jutro mam się ponownie zgłosić. Miałam za to robione usg, maluszek urosl a krwiak zmalal.

Jolcia to i tak dobre wieści, cieszę się bardzo :-) Będzie dobrze :-)

Jolcia1985, Magda-lenka lubią tę wiadomość

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • haneczka89 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Oby dobrych wiadomości coraz wiecej

Jolcia1985, sara_nar lubią tę wiadomość

Aniołek 6t
    Beta hcg 4.05 - 90. /6.05 - 260
    ckaigzu3vxhfg0jw.png
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia to dobra wiadomość;) oby tak dalej.

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

• pati85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dzisiaj zaszalam i kupilam sobie jeansy ciazowe. W H&M sa wyprzedaze, tanie spodnie, legginsy, koszulki itp. Polecam za jeansy zaplacilam 75zl to bardzo malo jak na ciazowe ubrania.

sara_nar lubi tę wiadomość

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:31

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny mam na sprzedaż foteik samochodowy dla noworodka do 13 kg marki Roan moze któras z Was będzie zainteresowana. http://olx.pl/oferta/fotelik-nosidelko-roan-millo-nowy-CID88-IDew8d1.html

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Widzę że dziś pozytywniej na forum się zrobiło- przejrzałam na szybko i lepsze wiesci widzę- od razu lepiej się czyta! Cieszę się że u Was po wczorajszych zawirowaniach jest lepiej.
    Ja po pracy zaległym na łożku i odpoczywam. Pogoda piękna ale nie chce mi się ruszyć nawet do własnego ogrodu :/
    Jestem zdecydowanie zmęczona.
    Moja wizyta w czwartek i mam mieszane uczucia- cieszę się i boję tej wizyty. Mam jednak nadzieję że będzie ok.
    Piszecie o usg genetycznym, a ja dopiero na najbliższej wizycie dowiem się od mojej gin czy ona robi to badanie czy mam szukać gdzieś na mieście i ustalę kiedy będzie najlepiej je zrobić. Generalnie to ja jeszcze żadnych badań nie miałam- w czwartek za to dostanę zlecenia na wszystko na raz ;) i taka beędzie kumulacja ;) Ale dam radę :)

Magdaa,
    Jak tam samopoczucie? Co u Ciebie?

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenta wrote:
    Część dziewczyny :) nieśmiało się witam, podglądałam Was tu czasami ale nie dołączałam żeby nie zapeszać.
    Jestem po 30, po ciążowych przejściach, jestem w 7tyg , 4 poprzednie ciąże straciłam (jedna pozamaciczna), miałam już nie mieć szansy na zajście naturalne a tu o.. :)
    Poza tym mam Hashimoto - leczę się od 10 lat.

Mam nadziję że tym razem mi się uda :) póki co wszystko jest ok ale i tak mam kupę nerwów i stresu i mimo iż staram się myśleć pozytywnie to i tak jakieś koszmarki wchodzą mi do głowy...

Czy ktoś tu jeszcze jest po przejściach?

Hej,
    Ja też po 30 :) i mam za sobą cp :/
    Skąd jesteś? Byłaś już u gin z tą ciążą?

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Ja chyba nie bede miala happy endu. Bylam na ip bo zauwazylam krew z sluzem. Mialam usg i widac tylko pechezyk bez zarodka i to na 4t5d a piwinno byc 6t1d

Trzymam kciuki!

‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ