X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Ja chyba nie bede miala happy endu. Bylam na ip bo zauwazylam krew z sluzem. Mialam usg i widac tylko pechezyk bez zarodka i to na 4t5d a piwinno byc 6t1d
    hej musisz byc dobrej mysli:-)moze ciaza jest mlodsza o te pare dni ,roznie to bywa ja bylam przekonana ze musialam zajsc 2 marca a okazuje sie ze ciaza mlodsza wiec glowa do gory,za tydzien wszytko sie wyjasni wysylam pozytywne fluidy :-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczeta :-)

kurde jednak zmiana klimatu mi nie sluzy :/ obudzilam sie z zapchanymi dziurkami i kaszle,i ogolnie rozbicie co doradzicie na przeziebienie? (masc majerankowa przytargalam z Polski)ale co na ten kaszel?jak nie urok to sraczka...jak to mawiala moja babcia ehhh

7u22s65gmika7d3f.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam usg wczoraj lekarka potwierdzila ciaze. Nic mnie nie boli nie krwawie. Czekam na lekarzy bo operuja i wyniki badan.

Magdaa a ty ktorego dnia mialas ovu?
    Tak licze i by sie zgadzalo z moja ovu w 17dc.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Dziewczyny smutno czyta się ostatnie wieści od Was ale przecież nie jest jeszcze nic przesądzone. Zobaczycie jakoś się to wszystko ułoży i zaświeci słoneczko :-) Jestem myślami z Wami i trzymam cały czas kciuki :-)

Spokojnego dnia :-)

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Marzena7772 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny;))
    Wczoraj byłam u ginka;)
    Mój gin ma super sprzęt i wszystko widziałam;)) I... Gin powiedział, że będzie synek, bo pod nóżką coś ma;))
    Widziałam jak rusza rączkami przybliża je do twarzy.. nogami kopał..wywijał.. no szok;)) nie spodziewałam się takiego widoku;))

Jednak są też troszkę gorsze wieści, a mianowicie serduszko 168 a powinno być DO 160..
    Lekarz powiedział, że powinno się to uspokoić..
    i w dodatku łożysko źle się usadowiło.. wygląda to na przodujące łożysko,, no i tu też lekarz dał mi nadzieje, że POWINNO ZAWĘDROWAĆ...z reguły tak się dzieje... mamy czas.. w maju kolejna wizyta u niego..
    Bo ogólnie mam innego lekarza prowadzącego;)
    A do tego poszłam, bo ma najlepszy sprzęt;)) i w maju kolejna wizyta u Niego;))

Pozdrawiam Was dziewczyny.. Trzymam kciuki za dziewczyny z plamieniami i te w szpitalu.. Nie denerwujcie się, bo jak widać nerwy przechodzą na maleństwo..
    Trzymajcie się!:**

Jolcia1985, radiszka, Magda-lenka, Moko, Ellasi, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

w57v9n739l65d4jw.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenko cudne wiesci, ciesze się razem z Tobą. Serduszko nieznacznie szybciej bije na pewno wszystko będzie dobrze.

A ile Dzidziuś juz ma? Cz to było usg 4d? Zastanawiam się czy ja też mogę coś takiego ślicznego zobaczyć na następnej wizycie.

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty piszcie!

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena ja na takie widoki liczę już w ten czwartek :-) Ech, co za wspaniałe uczucie to musi być :-)

Ja na razie jestem spokojna ale myślę, że w czwartek od rana będzie mnie nosiła nerwa.

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • asiuś Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena "Do początku 9. tygodnia ciąży prawidłowe tętno płodu wynosi średnio 175 uderzeń na minutę. W tym czasie zaczyna się gwałtowne zmniejszenie tempa wzrastania tętna. W połowie ciąży średnie tętno płodu wynosi około 120-180 uderzeń na minutę."- cytat z parenting.

Dlaczego on cię straszy? Zawsze chyba muszą się do czegoś przyczepić. Poczytaj wątek październikowy z przed paru dni. Dziewczyny w okolicy prenatalnych miały ok 180.

Ja robiłam badania w 8t5d i miał 180 a drugi.... tak drugi nawet ponad 185 i nie skomentował tego a chodzę do docenta.

Ni zaglądałam do Was bo jakoś tak przytłoczyło mnie te podwójne szczęście i postanowiłam siedzieć cicho do tego bezpiecznego okresu ale chyba nie wytrzymam

Moko lubi tę wiadomość

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki!
    Marzena z tym tętnem to mnie przestraszyłaś trochę, bo mój okruch ma aż 173 ud/min... ale mi lekarz powiedział z kolei że taki wynik dobrze rokuje, no i takich widoków jak Ty to nie miałam :-( chyba nie ma dobrego usg w takim razie.

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Mialam usg wczoraj lekarka potwierdzila ciaze. Nic mnie nie boli nie krwawie. Czekam na lekarzy bo operuja i wyniki badan.

Magdaa a ty ktorego dnia mialas ovu?
    Tak licze i by sie zgadzalo z moja ovu w 17dc.
    21lutego miałam ost@ a ovu wyst między 4-5.03.cykle ok 26dniowe.18.03 test pozyt i beta.

• magic1 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiuś gratuluje dwóch bąbli :-) i dobrze że napisałaś o tym tętnie :-) mój lekarz to mi nie mówi złych wiadomości dlatego ja zawsze musze sprawdzic czy prawde mówi ;-)

4c3tugpjetqoi3k1.png

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz jest stary i taki konserwatywny.. dziekuje dziewczyny za wsparcie.
    Za to sprzet ma rewelacyjny.. sprawdzał przepływy w pępowinie.. z każdej strony.. no i na tak wczesnym etapie zobaczyl ze bedzie chlopiec;))

pabelka88 lubi tę wiadomość

w57v9n739l65d4jw.png

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiuś gratuluje!!:))
    Dziewczyny kiedy macie prenatalne??? O ile w ogóle macie;))
    Ja mam 18 kwietnia;))

w57v9n739l65d4jw.png
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 21 kwietnia :-)

Marzena7772 lubi tę wiadomość

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • asiuś Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 26 a idziemy łeb w łeb. No widać różne szkoły.

Magda-lenka, Marzena7772 lubią tę wiadomość

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena na tym etapie chłopcy i dziewczynki wyglądają tak samo i obie plcie wyglądają na usg bardzo bardzo podobnie, za kilka tygodni będzie można dopiero jako tako sie dopatrywać ale to tez nie po ewidentnych cechach zwneteznych ale po kacie nachylenia narządów - nie wiem na jakiej podstawie podpowiada Ci twój lekarz płeć ale moze jego doswoadczenie mu pomaga. W każdym razie ja bym się na twoim miejscu nie przywiązywała do myśliwi synku :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Hej Dziewczynki

Moje dziecko przespalo dzis pierwszy raz cała noc wiec zaczyna sie pozytywny dzien :)
    Trzymam kciuki za wizyty i za dziewczyny w szpitalu mam nadzieje,ze bedzie wszystko dobrze .

Miłego dnia

Hehe a wiesz ze moj tez? Co za zbieg okolicznosci :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Pistacja Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w jakim dokładnie tygodniu będziecie robiły te badania ? I czy ktoś Wam powiedział dokładnie kiedy czy zapisuwałyście się na jakieś dostępne terminy ? Aaaa i czy planujecie jakaś rozszerzona diagnostykė, ponad USG ?

y2oqc8n.png
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na wizycie w czwartek będę umawiać na usg prenatalne ale chciałabym gdzieś po 20 kwietnia żeby mąż mógł ze mną pójść :-)

Asiuś gratulacje podwójnego szczęścia :-)

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pistacja wrote:
    Dziewczyny a w jakim dokładnie tygodniu będziecie robiły te badania ? I czy ktoś Wam powiedział dokładnie kiedy czy zapisuwałyście się na jakieś dostępne terminy ? Aaaa i czy planujecie jakaś rozszerzona diagnostykė, ponad USG ?
    mi taką datę wyznaczył mój lekarz, to będzie początek 13 tyg, pewnie zrobie test pappa, a później się zobaczy jakby coś było nie tak.

Pistacja lubi tę wiadomość

4c3tugpjetqoi3k1.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ