Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
maggda wrote:Ja chyba nie bede miala happy endu. Bylam na ip bo zauwazylam krew z sluzem. Mialam usg i widac tylko pechezyk bez zarodka i to na 4t5d a piwinno byc 6t1d
-
Dzien dobry dziewczeta
kurde jednak zmiana klimatu mi nie sluzyobudzilam sie z zapchanymi dziurkami i kaszle,i ogolnie rozbicie co doradzicie na przeziebienie? (masc majerankowa przytargalam z Polski)ale co na ten kaszel?jak nie urok to sraczka...jak to mawiala moja babcia ehhh
-
Dzień dobry!
Dziewczyny smutno czyta się ostatnie wieści od Was ale przecież nie jest jeszcze nic przesądzone. Zobaczycie jakoś się to wszystko ułoży i zaświeci słoneczkoJestem myślami z Wami i trzymam cały czas kciuki
Spokojnego dniaJolcia1985 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny;))
Wczoraj byłam u ginka;)
Mój gin ma super sprzęt i wszystko widziałam;)) I... Gin powiedział, że będzie synek, bo pod nóżką coś ma;))
Widziałam jak rusza rączkami przybliża je do twarzy.. nogami kopał..wywijał.. no szok;)) nie spodziewałam się takiego widoku;))
Jednak są też troszkę gorsze wieści, a mianowicie serduszko 168 a powinno być DO 160..
Lekarz powiedział, że powinno się to uspokoić..
i w dodatku łożysko źle się usadowiło.. wygląda to na przodujące łożysko,, no i tu też lekarz dał mi nadzieje, że POWINNO ZAWĘDROWAĆ...z reguły tak się dzieje... mamy czas.. w maju kolejna wizyta u niego..
Bo ogólnie mam innego lekarza prowadzącego;)
A do tego poszłam, bo ma najlepszy sprzęt;)) i w maju kolejna wizyta u Niego;))
Pozdrawiam Was dziewczyny.. Trzymam kciuki za dziewczyny z plamieniami i te w szpitalu.. Nie denerwujcie się, bo jak widać nerwy przechodzą na maleństwo..
Trzymajcie się!:**Jolcia1985, radiszka, Magda-lenka, Moko, Ellasi, Scorpiolenka lubią tę wiadomość
-
Marzenko cudne wiesci, ciesze się razem z Tobą. Serduszko nieznacznie szybciej bije na pewno wszystko będzie dobrze.
A ile Dzidziuś juz ma? Cz to było usg 4d? Zastanawiam się czy ja też mogę coś takiego ślicznego zobaczyć na następnej wizycie.
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty piszcie! -
Marzena "Do początku 9. tygodnia ciąży prawidłowe tętno płodu wynosi średnio 175 uderzeń na minutę. W tym czasie zaczyna się gwałtowne zmniejszenie tempa wzrastania tętna. W połowie ciąży średnie tętno płodu wynosi około 120-180 uderzeń na minutę."- cytat z parenting.
Dlaczego on cię straszy? Zawsze chyba muszą się do czegoś przyczepić. Poczytaj wątek październikowy z przed paru dni. Dziewczyny w okolicy prenatalnych miały ok 180.
Ja robiłam badania w 8t5d i miał 180 a drugi.... tak drugi nawet ponad 185 i nie skomentował tego a chodzę do docenta.
Ni zaglądałam do Was bo jakoś tak przytłoczyło mnie te podwójne szczęście i postanowiłam siedzieć cicho do tego bezpiecznego okresu ale chyba nie wytrzymamMoko lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczynki!
Marzena z tym tętnem to mnie przestraszyłaś trochę, bo mój okruch ma aż 173 ud/min... ale mi lekarz powiedział z kolei że taki wynik dobrze rokuje, no i takich widoków jak Ty to nie miałamchyba nie ma dobrego usg w takim razie.
-
nick nieaktualnymaggda wrote:Mialam usg wczoraj lekarka potwierdzila ciaze. Nic mnie nie boli nie krwawie. Czekam na lekarzy bo operuja i wyniki badan.
Magdaa a ty ktorego dnia mialas ovu?
Tak licze i by sie zgadzalo z moja ovu w 17dc. -
Mój lekarz jest stary i taki konserwatywny.. dziekuje dziewczyny za wsparcie.
Za to sprzet ma rewelacyjny.. sprawdzał przepływy w pępowinie.. z każdej strony.. no i na tak wczesnym etapie zobaczyl ze bedzie chlopiec;))
pabelka88 lubi tę wiadomość
-
Marzena na tym etapie chłopcy i dziewczynki wyglądają tak samo i obie plcie wyglądają na usg bardzo bardzo podobnie, za kilka tygodni będzie można dopiero jako tako sie dopatrywać ale to tez nie po ewidentnych cechach zwneteznych ale po kacie nachylenia narządów - nie wiem na jakiej podstawie podpowiada Ci twój lekarz płeć ale moze jego doswoadczenie mu pomaga. W każdym razie ja bym się na twoim miejscu nie przywiązywała do myśliwi synku
-
Dada wrote:Hej Dziewczynki
Moje dziecko przespalo dzis pierwszy raz cała noc wiec zaczyna sie pozytywny dzien
Trzymam kciuki za wizyty i za dziewczyny w szpitalu mam nadzieje,ze bedzie wszystko dobrze .
Miłego dnia
Hehe a wiesz ze moj tez? Co za zbieg okolicznosci
-
Pistacja wrote:Dziewczyny a w jakim dokładnie tygodniu będziecie robiły te badania ? I czy ktoś Wam powiedział dokładnie kiedy czy zapisuwałyście się na jakieś dostępne terminy ? Aaaa i czy planujecie jakaś rozszerzona diagnostykė, ponad USG ?
Pistacja lubi tę wiadomość