X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    Ellasi a lekarz nic nie powiedział na taki pomiar? I czy wynik pomiaru był w mm czy innych dziwacznych jednostkach?
    Jusst nigdy nie widziałąm obok wieku %, ale może to procentowy odnośnik do długości trymestru. Cos jak na belly u góry na pasku procenty które rosną z czasem.

Lekarz uznała że młodsza ciąża, że owu pewnie była później. W gabinecie uznałam, ze ma rację, ale potem przeanalizowałam i uznałam że nie ma takie opcji żeby owu była o 2 tyg później.
    Wiecie jak to jest na wizycie- ciężko myśli zebrać... i tak wyszło, że nie miałam okazji jej powiedzieć, że to niemożliwe.

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki są male :) mają kilka milimetrow... Więc naprawdę nie problem źle zmierzyć :) mój gin z kliniki nawet nie mierzył fasol w 6+4... Tylko sprawdził na ułamek sekundy czy serdusia biją. Nie mierzył bo wystarczy źle przyłożyć usg a dla nas to duży stres. Potem jak już fasolę mają kilka cm to łatwiej się mierzy :)

Ellasi, Moko lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bet... Moje też nie przysrastaly hmm... Blizniaczo...? 112% dla bliźniąt to malo... A jednak oba są równe wiekowo ciąży. Jednak trzeba Dac im szansę :)

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GA w % to chyba procent pokrycia terminow porodu wg usg i om. Bo u mnie jest GA98% a dziś właśnie ginekolog mi powiedział ze 98% termin 18 listopad.

jusst lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    A teraz sobie przeglądam nasze forum i wpadł mi w oko suwaczek Czarującej, która jest w 7t4d i ma opis "dziecko ma 6 mm"... No i moje crl dzisiejsze 7,1 mm. Czyli mogę zakładać że ciąża jest o ok. tydzień młodsza niż wynika z terminu om? Jeśli tak to ok- z tym się mogę zgodzić ;)
    Jak myślicie?

Magdaa,
    Ty jutro wizytujesz?
    Kochana nie zamartwiaj się ma zapas. Odczekaj kilka dni i idź ponownie to skonsultuj. Najwazniejsze że maleństwo rośnie i bije mu serduszko♡
    tak dziś wizytuje i trzese dupskiem ale staram się oddychać głęboko wiem że nic więcej zrobić nie mogę. O 18stej mam wizytę. Odezwę się♡

Ellasi lubi tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takasobieja a dla ciazy bliźniaczej przyrastają inaczej pytam bo nie wiem ?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wizytuje :)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Dzieciaczki są male :) mają kilka milimetrow... Więc naprawdę nie problem źle zmierzyć :) mój gin z kliniki nawet nie mierzył fasol w 6+4... Tylko sprawdził na ułamek sekundy czy serdusia biją. Nie mierzył bo wystarczy źle przyłożyć usg a dla nas to duży stres. Potem jak już fasolę mają kilka cm to łatwiej się mierzy :)
    Dokładnie mój gin zrobił szybki pomiar aczkolwiek najważniejsze bylo czy serduszko pulsuje nawet nie sprawdziła jak szybko bo to za wcześnie wg om bylo 6+1 a wg usg 5+6a pecherzyk 5+4. Dopiero co się wytwarzalo. Ale u mnie te torbiele są niepokojące i dziś jade kolejny raz na badanie. Myślę że dziś się wszystko wyjaśni

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mbie gdyby nie ten cholerny krwiak to wszystko by bylo idealnie, we wtorek czyli 7w2d maluszek mial 14 mm co nawet wskazuje na to ze jest ciut starszy. Ja owulacje na pewno mialam wczesniej, woec wszystko by sie zgadzalo.

Dziewczyny wczoraj poinformowalam o swojej sytuacji swoja kiedys przyjaciolke teraz kolezanke. Hmm troche zaskoczyla mnie jej reakcja, najpierw lekkie oburzenie ze dopiero teraz jej mowie ze jestem w ciazy a potem tylko gratulacje ze w koncu sie nam udalo. Zero jakiegokolwiek wsparcia i chyba nawet zaluje ze jej powiedzialm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 08:05

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• magic1 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień doberek :-)
    http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2&ope=1
    to jest dokładny kalkulator wieku płodu z wyników usg...

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin uważa że życie to nie książka i że podobnie z ciążą nie wszystko musi zgadzać się z pomiarami wg książek tabelek. Każda ciąża jest indywidualna i nie można ich porównywać.

Ellasi, Karolka14, Moko lubią tę wiadomość

• megimeg Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia to chyba już wiem dlaczego jest Twoja tylko koleżanką a nie przyjaciółka. Nie cierpię takich wampirów energetycznych z ciągłymi pretensjami, niestety też taka kiedyś przerabialam.
    Elassi- wszystko maluch nadrobi, może troszeczkę później się zagniezdzil i jest małym leniuszkiem ale jak wystrzeli z torpedy to się zdziwisz;) główka do góry!

Ellasi, Jolcia1985 lubią tę wiadomość

oar83e3k7nkpecth.png
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)

Ja już trochę ochłonęłam podjechala wczorajszym stresie. Doszłam do wniosku, że skoro nic mi nie jest, lekarz nie widział żadnych problemów to cierpliwie poczekam do usg prenatalnego 28 kwietnia. Pójdę jednak na niego z listą moich wymagań i pytań :-) Zobaczymy co będzie dalej.

Spokojnego dnia :-)Trzymam kciuki za wizyty i szczęśliwe zakończenia :-)

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 10:42

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Hej dziewczyny potrzebuję uspokojenia-czy te 110 uderzeń na minutę w 7t0d wg.USG i zarodku 9 mm to naprawdę tak mało? Wyszłam od lekarza bardzo uspokojona, bo powiedział, że wszystko jest tak jak ma być, wpadłam na forum zobaczyć co na innych wizytach a tu lekarz Mirabelki przy takim samym tętnie i wieku ciąży ma takie smutne rokowania:( czy mój lekarz może nie chce po prostu mnie straszyć? Choć czytałam że jak matka ma niskie ciśnienie to dziecko też często ma niższe tętno a ja mam. I że chłopcy też mają często poniżej 140, a gramice normy niby są od 110-160. Czy.mam sie czym martwić?
    Gdyby lekarz widział nieprawidłowości na pewno by dał Ci to do zrozumienia choć faktycznie zdarzają się tacy którzy nie chcą na zapas stresować. Ale spokojnie lekarz wie co robi. Głowa do gory

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice nic się nie martw, każda ciąża jest inna. U mnie dochodzi trochę za mały pecherzyk i krwiak. Juz tydzień temu lekarz mówił ze bije trochę wolno bo 100 na min ale żeby się nie martwić bo pewnie się dopiero tworzy i wczoraj miało byc sporo większe ok 150,ale niestety. Dzisiaj idę do lekarza prowadzącego i zobaczymy co powie.

sskorka24 lubi tę wiadomość

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Hej dziewczyny potrzebuję uspokojenia-czy te 110 uderzeń na minutę w 7t0d wg.USG i zarodku 9 mm to naprawdę tak mało? Wyszłam od lekarza bardzo uspokojona, bo powiedział, że wszystko jest tak jak ma być, wpadłam na forum zobaczyć co na innych wizytach a tu lekarz Mirabelki przy takim samym tętnie i wieku ciąży ma takie smutne rokowania:( czy mój lekarz może nie chce po prostu mnie straszyć? Choć czytałam że jak matka ma niskie ciśnienie to dziecko też często ma niższe tętno a ja mam. I że chłopcy też mają często poniżej 140, a gramice normy niby są od 110-160. Czy.mam sie czym martwić?

Eunice, Mirabelka ja kompletnie nie wiem jak bije serduszko Fasolina, tylko je widziałam. I teraz przy Waszych obawach i ja się zastanawiam. Ale z drugiej strony może to i dobrze, że nie wiem. Ja też mam niskie ciśnienie. Czasami ta niewiedza jednak może nas uratować.

Kochane nie czytajcie nic na necie, nie pytajcie innych bo to bez sensu a tylko zaszkodzić może.

Wierzymy w nasze Dzieciątka i koniec kropka, ma być dobrze!!!

_polin, aher, Ellasi lubią tę wiadomość

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:

Nie znam się na normac, ale uważam, że lekarz ma obowiązek poinformować Cię o nieprawidłowosciach i skoro tego nie zrobił uznałabym, że jest ok. Zauwazyłam raczej że co niektórzy lekarze mają tendencję do straszenia pacjentek na wyrost. Ja wcale nie słyszałam bicia, jedynie było widac pulsację. Tak samo uważam, że nie można bazować na wymiarach z usg bo są to tylko wymiary szacunkowe. Przecież to maleństwa jeszcze i milimetry ciężko jest wyłapać podczas takiego badania, a znów na koniec ciąży wymiary i waga często nie są zgodne z tymi jakie okazują się po porodzie. Nie popadajmy w paranoje, to tylko usg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 09:35

Sówka_83, Ellasi, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciązy byłam badana na dwóch sprzetach usg i rozbieżnosc wymiarów i wagi była spora. Po porodzie okazało się, ze ten gorszy sprzet był bardziej zgodny z rzeczywistością :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Oczywiście ,że nie masz czym się martwić Twój pomiar mieści się w normach:-) myślę ,że jeżeli lekarz miałby jakieś obiekcje czy wszytko jest ok powiedziałby Ci więc głowa do góry i nic się nie martw, każda ciąża inna i dopóki nie ma jakiś rażących nieprawidłowości to jest dobrze. Myślę ,że nie możemy porównywać swoich wymiarów, badań itp bo każda nasza dzidzia jest inna

magdaa lubi tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ