Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
małamama wrote:Ellasi a lekarz nic nie powiedział na taki pomiar? I czy wynik pomiaru był w mm czy innych dziwacznych jednostkach?
Jusst nigdy nie widziałąm obok wieku %, ale może to procentowy odnośnik do długości trymestru. Cos jak na belly u góry na pasku procenty które rosną z czasem.
Lekarz uznała że młodsza ciąża, że owu pewnie była później. W gabinecie uznałam, ze ma rację, ale potem przeanalizowałam i uznałam że nie ma takie opcji żeby owu była o 2 tyg później.
Wiecie jak to jest na wizycie- ciężko myśli zebrać... i tak wyszło, że nie miałam okazji jej powiedzieć, że to niemożliwe. -
Dzieciaczki są male
mają kilka milimetrow... Więc naprawdę nie problem źle zmierzyć
mój gin z kliniki nawet nie mierzył fasol w 6+4... Tylko sprawdził na ułamek sekundy czy serdusia biją. Nie mierzył bo wystarczy źle przyłożyć usg a dla nas to duży stres. Potem jak już fasolę mają kilka cm to łatwiej się mierzy
Ellasi, Moko lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Co do bet... Moje też nie przysrastaly hmm... Blizniaczo...? 112% dla bliźniąt to malo... A jednak oba są równe wiekowo ciąży. Jednak trzeba Dac im szansęGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
nick nieaktualnyEllasi wrote:A teraz sobie przeglądam nasze forum i wpadł mi w oko suwaczek Czarującej, która jest w 7t4d i ma opis "dziecko ma 6 mm"... No i moje crl dzisiejsze 7,1 mm. Czyli mogę zakładać że ciąża jest o ok. tydzień młodsza niż wynika z terminu om? Jeśli tak to ok- z tym się mogę zgodzić
Jak myślicie?
Magdaa,
Ty jutro wizytujesz?
tak dziś wizytuje i trzese dupskiem ale staram się oddychać głęboko wiem że nic więcej zrobić nie mogę. O 18stej mam wizytę. Odezwę się♡Ellasi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytakasobieja wrote:Dzieciaczki są male
mają kilka milimetrow... Więc naprawdę nie problem źle zmierzyć
mój gin z kliniki nawet nie mierzył fasol w 6+4... Tylko sprawdził na ułamek sekundy czy serdusia biją. Nie mierzył bo wystarczy źle przyłożyć usg a dla nas to duży stres. Potem jak już fasolę mają kilka cm to łatwiej się mierzy
-
Hej dziewczyny, u mbie gdyby nie ten cholerny krwiak to wszystko by bylo idealnie, we wtorek czyli 7w2d maluszek mial 14 mm co nawet wskazuje na to ze jest ciut starszy. Ja owulacje na pewno mialam wczesniej, woec wszystko by sie zgadzalo.
Dziewczyny wczoraj poinformowalam o swojej sytuacji swoja kiedys przyjaciolke teraz kolezanke. Hmm troche zaskoczyla mnie jej reakcja, najpierw lekkie oburzenie ze dopiero teraz jej mowie ze jestem w ciazy a potem tylko gratulacje ze w koncu sie nam udalo. Zero jakiegokolwiek wsparcia i chyba nawet zaluje ze jej powiedzialm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 08:05
1 IUI X.2015 -, 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
nick nieaktualny
-
Jolcia to chyba już wiem dlaczego jest Twoja tylko koleżanką a nie przyjaciółka. Nie cierpię takich wampirów energetycznych z ciągłymi pretensjami, niestety też taka kiedyś przerabialam.
Elassi- wszystko maluch nadrobi, może troszeczkę później się zagniezdzil i jest małym leniuszkiem ale jak wystrzeli z torpedy to się zdziwisz;) główka do góry!Ellasi, Jolcia1985 lubią tę wiadomość
-
Witam
Ja już trochę ochłonęłam podjechala wczorajszym stresie. Doszłam do wniosku, że skoro nic mi nie jest, lekarz nie widział żadnych problemów to cierpliwie poczekam do usg prenatalnego 28 kwietnia. Pójdę jednak na niego z listą moich wymagań i pytańZobaczymy co będzie dalej.
Spokojnego dnia :-)Trzymam kciuki za wizyty i szczęśliwe zakończenia
-
nick nieaktualnyeunice. wrote:Hej dziewczyny potrzebuję uspokojenia-czy te 110 uderzeń na minutę w 7t0d wg.USG i zarodku 9 mm to naprawdę tak mało? Wyszłam od lekarza bardzo uspokojona, bo powiedział, że wszystko jest tak jak ma być, wpadłam na forum zobaczyć co na innych wizytach a tu lekarz Mirabelki przy takim samym tętnie i wieku ciąży ma takie smutne rokowania:( czy mój lekarz może nie chce po prostu mnie straszyć? Choć czytałam że jak matka ma niskie ciśnienie to dziecko też często ma niższe tętno a ja mam. I że chłopcy też mają często poniżej 140, a gramice normy niby są od 110-160. Czy.mam sie czym martwić?
-
Eunice nic się nie martw, każda ciąża jest inna. U mnie dochodzi trochę za mały pecherzyk i krwiak. Juz tydzień temu lekarz mówił ze bije trochę wolno bo 100 na min ale żeby się nie martwić bo pewnie się dopiero tworzy i wczoraj miało byc sporo większe ok 150,ale niestety. Dzisiaj idę do lekarza prowadzącego i zobaczymy co powie.
sskorka24 lubi tę wiadomość
-
eunice. wrote:Hej dziewczyny potrzebuję uspokojenia-czy te 110 uderzeń na minutę w 7t0d wg.USG i zarodku 9 mm to naprawdę tak mało? Wyszłam od lekarza bardzo uspokojona, bo powiedział, że wszystko jest tak jak ma być, wpadłam na forum zobaczyć co na innych wizytach a tu lekarz Mirabelki przy takim samym tętnie i wieku ciąży ma takie smutne rokowania:( czy mój lekarz może nie chce po prostu mnie straszyć? Choć czytałam że jak matka ma niskie ciśnienie to dziecko też często ma niższe tętno a ja mam. I że chłopcy też mają często poniżej 140, a gramice normy niby są od 110-160. Czy.mam sie czym martwić?
Eunice, Mirabelka ja kompletnie nie wiem jak bije serduszko Fasolina, tylko je widziałam. I teraz przy Waszych obawach i ja się zastanawiam. Ale z drugiej strony może to i dobrze, że nie wiem. Ja też mam niskie ciśnienie. Czasami ta niewiedza jednak może nas uratować.
Kochane nie czytajcie nic na necie, nie pytajcie innych bo to bez sensu a tylko zaszkodzić może.
Wierzymy w nasze Dzieciątka i koniec kropka, ma być dobrze!!!
_polin, aher, Ellasi lubią tę wiadomość
-
eunice. wrote:Hej dziewczyny potrzebuję uspokojenia-czy te 110 uderzeń na minutę w 7t0d wg.USG i zarodku 9 mm to naprawdę tak mało? Wyszłam od lekarza bardzo uspokojona, bo powiedział, że wszystko jest tak jak ma być, wpadłam na forum zobaczyć co na innych wizytach a tu lekarz Mirabelki przy takim samym tętnie i wieku ciąży ma takie smutne rokowania:( czy mój lekarz może nie chce po prostu mnie straszyć? Choć czytałam że jak matka ma niskie ciśnienie to dziecko też często ma niższe tętno a ja mam. I że chłopcy też mają często poniżej 140, a gramice normy niby są od 110-160. Czy.mam sie czym martwić?
Nie znam się na normac, ale uważam, że lekarz ma obowiązek poinformować Cię o nieprawidłowosciach i skoro tego nie zrobił uznałabym, że jest ok. Zauwazyłam raczej że co niektórzy lekarze mają tendencję do straszenia pacjentek na wyrost. Ja wcale nie słyszałam bicia, jedynie było widac pulsację. Tak samo uważam, że nie można bazować na wymiarach z usg bo są to tylko wymiary szacunkowe. Przecież to maleństwa jeszcze i milimetry ciężko jest wyłapać podczas takiego badania, a znów na koniec ciąży wymiary i waga często nie są zgodne z tymi jakie okazują się po porodzie. Nie popadajmy w paranoje, to tylko usgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 09:35
Sówka_83, Ellasi, Scorpiolenka lubią tę wiadomość
-
magdaa lubi tę wiadomość