Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamuśki które będą mamuśkami po raz 1, bo te najwięcej paniki sieją, przestańcie analizować każdy grymas twarzy waszego lekarza, to tylko USG, szacunkowe, żadne nie da wam 100 % pewności na nic. Skupcie się na zdrowym odżywianiu, poświęćcie czas partnerowi, bo potem naprawdę będzie z tym ciężko, cieszcie się wiosną, wyjdźcie na spacer! Po prostu napawajcie się okresem ciąży, on tak szybko mija!!!! Zobaczycie!!!
Wirginia, Asia-HA, jusst, radiszka, azi lubią tę wiadomość
-
Kochane, ja jeszcze nie mam żadnego pomiaru, dopiero w przyszłym tygodniu się czegoś dowiem. I tak Was czytam i nie wiem czego sie spodziewać! Ale mam ogromną nadzieję ze usłyszę same dobre informacje o moim dzidziusiu
szczególnie teraz jak daje popalić z mdlosciami i wymiotami, blee...
-
Ja tego olejku nie stosowałam. Natomiast stosowałam balsamy i mleczka wszelkich marek. Różniste. W pierwszej ciąży kupiłam co mi wpadało w rękę w przedziałach cenowych od 7-25 zł za buteleczkę i stosowałam zamiennie. Po trzy różne dziennie od ok 18 tygodnia. Wcześniej 2. Pomimo iż mam dziedziczne skłonności do rozstępów i brzuch miałam pokaźny, to nie wyskoczyło mi nic. Prócz piersi, które zaniedbałam, bo smarowałam raz dziennie lub wcale
Także pamiętajcie o cyckach, niestety rosną szybko i to często na wcześniejszym etapie niż brzuch. Warto o nie zadbać
-
hormony na maxa
ja jestem okropna dla mezanaprawde
takki wredzioch...
aaa...musze nagadac na tego mojego lekarza znowu....wiecie, ze to juz była moja druga wizyta i nie miałam badania wewnetrznegonie sprawdził szyjki ani nic
załamka!
Elassi,przepraszam to odstawianie leków było do haneczki....
a u Ciebie faktycznie obstawiam bład pomiaru, zauwazcie ze malenstwa sa tyci tyci..milimetrowe, zaden sprzet, zadne usg nie zmierzy dokładnie naszych dzieciaczków- naprawde -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEllasi wrote:Magdaa,
Super! Bardzo się cieszę
Ile ma maluch? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyrudi wrote:Magda a gdzie masz tą torbiel? Pytam, bo ja jeszcze kilka tyg. temu miałam w jajniku i nikt się tym nie przejął zbytnio.
Ellasi lubi tę wiadomość
-
ja mam tez na lewym jajniku dwie torbiele, jedna endometrialna i druga prosta, ktora juz sie zmniejszyla w ciagu 2 tygodni z 6 cm na 4 cm- na szczescie...
a badanie szyjki w poprzedniej ciazy mialam chyba tez nie bardzo kontrolowane, bo w 30 tyg na drugi dzien po wizycie wyladowalam w szpitalu z szyjka miekka i 1 cm.... na szczescie zalozyli pessara i doczekałam końca ( ale mój gin przeoczył, bo nie badał mnie)
Teraz stres jest, bo jest małe dziecko w domu,wiec musze go dzwignac tu i ówdzie.
boje sie, zeby szyjka nie padła szybciej.
Jutro mam wizyte na 16- prosze trzymajcie kciuki, zeby lekarka byla ok