SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki które będą mamuśkami po raz 1, bo te najwięcej paniki sieją, przestańcie analizować każdy grymas twarzy waszego lekarza, to tylko USG, szacunkowe, żadne nie da wam 100 % pewności na nic. Skupcie się na zdrowym odżywianiu, poświęćcie czas partnerowi, bo potem naprawdę będzie z tym ciężko, cieszcie się wiosną, wyjdźcie na spacer! Po prostu napawajcie się okresem ciąży, on tak szybko mija!!!! Zobaczycie!!!

Wirginia, Asia-HA, jusst, radiszka, azi lubią tę wiadomość

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja jeszcze nie mam żadnego pomiaru, dopiero w przyszłym tygodniu się czegoś dowiem. I tak Was czytam i nie wiem czego sie spodziewać! Ale mam ogromną nadzieję ze usłyszę same dobre informacje o moim dzidziusiu :) szczególnie teraz jak daje popalić z mdlosciami i wymiotami, blee...

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do dzisiaj w rossmannie jest promocja na Bio Oil, olejek na blizny i rozstępy, 60 ml. Za 25,99 zł. To ten, który polecacie? Na długo taka buteleczka wystarcza?

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Asia-HA Znajoma

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego olejku nie stosowałam. Natomiast stosowałam balsamy i mleczka wszelkich marek. Różniste. W pierwszej ciąży kupiłam co mi wpadało w rękę w przedziałach cenowych od 7-25 zł za buteleczkę i stosowałam zamiennie. Po trzy różne dziennie od ok 18 tygodnia. Wcześniej 2. Pomimo iż mam dziedziczne skłonności do rozstępów i brzuch miałam pokaźny, to nie wyskoczyło mi nic. Prócz piersi, które zaniedbałam, bo smarowałam raz dziennie lub wcale :/ Także pamiętajcie o cyckach, niestety rosną szybko i to często na wcześniejszym etapie niż brzuch. Warto o nie zadbać :)

Amelka [*] 12.05.2016 - 13 tydz.
    tb732n0at8s23due.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka_83 wrote:
    Dziewczyny do dzisiaj w rossmannie jest promocja na Bio Oil, olejek na blizny i rozstępy, 60 ml. Za 25,99 zł. To ten, który polecacie? Na długo taka buteleczka wystarcza?
    Dokładnie ten na początku na MC powinien wystarczyć ;-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam balsam z rossmana. Nie miałam w ogóle rozstepow a mam skłonności. Teraz tez już kupiłam ten balsam a dodatkowo zamierzam smakować się olejem kokosowym.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dziewczyny widzę, że hormony buzuja ;-) klapsy? Ellasi bój się..ale szczerze trochę Ci się należy ;-)Proszę przestać Ale już ;-)maluch pewnie nie chciał być zmierzony i już...na następnym USG pewnie będzie się już prezyl i milimetry nadgoni :-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • czarująca Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hormony na maxa :D

ja jestem okropna dla meza :( naprawde :( takki wredzioch...

aaa...musze nagadac na tego mojego lekarza znowu....wiecie, ze to juz była moja druga wizyta i nie miałam badania wewnetrznego :( nie sprawdził szyjki ani nic :( :( załamka!

Elassi,przepraszam to odstawianie leków było do haneczki....

a u Ciebie faktycznie obstawiam bład pomiaru, zauwazcie ze malenstwa sa tyci tyci..milimetrowe, zaden sprzet, zadne usg nie zmierzy dokładnie naszych dzieciaczków- naprawde

nzjds65g957f1nq9.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz w poprzedniej ciąży nie badał ginekologicznie teraz pewnie tez nie będzie poza pobraniem cytologi następnym razem. Nie ma takiej potrzeby.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjke oceniają przez usg. Dopiero przed porodem bada się rozwarcie i to nic przyjemnego. Na samo wspomnienie mam dreszcze.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzidziol rośnie torbiel się zapada...:-) za 2tyg nast wizyta. ♡♡♡♡♡♡

Ellasi, takasobieja, megimeg, pabelka88, Moko lubią tę wiadomość

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa,
    Super! Bardzo się cieszę :)
    Ile ma maluch?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 18:25

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super wszystko się ułoży Magda :)

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie witam z wami w 9 tygodniu nie nadrobie was. niestety w Włoszech mam problemy z wifi,cały czas ciepło o was myślę i ślę gorące pozdrowienia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Magdaa,
    Super! Bardzo się cieszę :)
    Ile ma maluch?
    Kochanie nawet nie wiem moja gin zmierzyła dzidzie pecherzyk i mowi zgodnie z terminem glownie nas interesowała torbiel kt się zapada. Nawet fotusie zabrała ale za 2tyg obiecała dać juz z babelkiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co mecze się z mdlosciami nic mi nie smakuje pije tylko wode...makabra. moje bóle podbrzusza wynikają z po 1 mega rozpulchniona macica po 2macica bardziej na ta lewa strone przerzucona gdzie boli no i tylozgiecie.

• rudi Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a gdzie masz tą torbiel? Pytam, bo ja jeszcze kilka tyg. temu miałam w jajniku i nikt się tym nie przejął zbytnio.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudi wrote:
    Magda a gdzie masz tą torbiel? Pytam, bo ja jeszcze kilka tyg. temu miałam w jajniku i nikt się tym nie przejął zbytnio.
    Na prawym jajniku. Wiesz moja gin wie że jestem po przejściach i chucha dmucha ba mnie. Wyczaila torbiel mala nie byla i chciała obserwowac. Naszczescie sie zapada. Progesteron robi swoje.

Ellasi lubi tę wiadomość

• czarująca Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tez na lewym jajniku dwie torbiele, jedna endometrialna i druga prosta, ktora juz sie zmniejszyla w ciagu 2 tygodni z 6 cm na 4 cm- na szczescie...

a badanie szyjki w poprzedniej ciazy mialam chyba tez nie bardzo kontrolowane, bo w 30 tyg na drugi dzien po wizycie wyladowalam w szpitalu z szyjka miekka i 1 cm.... na szczescie zalozyli pessara i doczekałam końca ( ale mój gin przeoczył, bo nie badał mnie)

Teraz stres jest, bo jest małe dziecko w domu,wiec musze go dzwignac tu i ówdzie.
    boje sie, zeby szyjka nie padła szybciej.

Jutro mam wizyte na 16- prosze trzymajcie kciuki, zeby lekarka byla ok :P

nzjds65g957f1nq9.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 1,5h i wizytuje matko jak tu nie zasnąć ...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ