X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki które będą mamuśkami po raz 1, bo te najwięcej paniki sieją, przestańcie analizować każdy grymas twarzy waszego lekarza, to tylko USG, szacunkowe, żadne nie da wam 100 % pewności na nic. Skupcie się na zdrowym odżywianiu, poświęćcie czas partnerowi, bo potem naprawdę będzie z tym ciężko, cieszcie się wiosną, wyjdźcie na spacer! Po prostu napawajcie się okresem ciąży, on tak szybko mija!!!! Zobaczycie!!!

Wirginia, Asia-HA, jusst, radiszka, azi lubią tę wiadomość

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja jeszcze nie mam żadnego pomiaru, dopiero w przyszłym tygodniu się czegoś dowiem. I tak Was czytam i nie wiem czego sie spodziewać! Ale mam ogromną nadzieję ze usłyszę same dobre informacje o moim dzidziusiu :) szczególnie teraz jak daje popalić z mdlosciami i wymiotami, blee...

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do dzisiaj w rossmannie jest promocja na Bio Oil, olejek na blizny i rozstępy, 60 ml. Za 25,99 zł. To ten, który polecacie? Na długo taka buteleczka wystarcza?

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Asia-HA Znajoma

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego olejku nie stosowałam. Natomiast stosowałam balsamy i mleczka wszelkich marek. Różniste. W pierwszej ciąży kupiłam co mi wpadało w rękę w przedziałach cenowych od 7-25 zł za buteleczkę i stosowałam zamiennie. Po trzy różne dziennie od ok 18 tygodnia. Wcześniej 2. Pomimo iż mam dziedziczne skłonności do rozstępów i brzuch miałam pokaźny, to nie wyskoczyło mi nic. Prócz piersi, które zaniedbałam, bo smarowałam raz dziennie lub wcale :/ Także pamiętajcie o cyckach, niestety rosną szybko i to często na wcześniejszym etapie niż brzuch. Warto o nie zadbać :)

Amelka [*] 12.05.2016 - 13 tydz.
    tb732n0at8s23due.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka_83 wrote:
    Dziewczyny do dzisiaj w rossmannie jest promocja na Bio Oil, olejek na blizny i rozstępy, 60 ml. Za 25,99 zł. To ten, który polecacie? Na długo taka buteleczka wystarcza?
    Dokładnie ten na początku na MC powinien wystarczyć ;-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam balsam z rossmana. Nie miałam w ogóle rozstepow a mam skłonności. Teraz tez już kupiłam ten balsam a dodatkowo zamierzam smakować się olejem kokosowym.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dziewczyny widzę, że hormony buzuja ;-) klapsy? Ellasi bój się..ale szczerze trochę Ci się należy ;-)Proszę przestać Ale już ;-)maluch pewnie nie chciał być zmierzony i już...na następnym USG pewnie będzie się już prezyl i milimetry nadgoni :-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • czarująca Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hormony na maxa :D

ja jestem okropna dla meza :( naprawde :( takki wredzioch...

aaa...musze nagadac na tego mojego lekarza znowu....wiecie, ze to juz była moja druga wizyta i nie miałam badania wewnetrznego :( nie sprawdził szyjki ani nic :( :( załamka!

Elassi,przepraszam to odstawianie leków było do haneczki....

a u Ciebie faktycznie obstawiam bład pomiaru, zauwazcie ze malenstwa sa tyci tyci..milimetrowe, zaden sprzet, zadne usg nie zmierzy dokładnie naszych dzieciaczków- naprawde

nzjds65g957f1nq9.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz w poprzedniej ciąży nie badał ginekologicznie teraz pewnie tez nie będzie poza pobraniem cytologi następnym razem. Nie ma takiej potrzeby.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjke oceniają przez usg. Dopiero przed porodem bada się rozwarcie i to nic przyjemnego. Na samo wspomnienie mam dreszcze.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzidziol rośnie torbiel się zapada...:-) za 2tyg nast wizyta. ♡♡♡♡♡♡

Ellasi, takasobieja, megimeg, pabelka88, Moko lubią tę wiadomość

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa,
    Super! Bardzo się cieszę :)
    Ile ma maluch?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 18:25

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super wszystko się ułoży Magda :)

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie witam z wami w 9 tygodniu nie nadrobie was. niestety w Włoszech mam problemy z wifi,cały czas ciepło o was myślę i ślę gorące pozdrowienia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Magdaa,
    Super! Bardzo się cieszę :)
    Ile ma maluch?
    Kochanie nawet nie wiem moja gin zmierzyła dzidzie pecherzyk i mowi zgodnie z terminem glownie nas interesowała torbiel kt się zapada. Nawet fotusie zabrała ale za 2tyg obiecała dać juz z babelkiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co mecze się z mdlosciami nic mi nie smakuje pije tylko wode...makabra. moje bóle podbrzusza wynikają z po 1 mega rozpulchniona macica po 2macica bardziej na ta lewa strone przerzucona gdzie boli no i tylozgiecie.

• rudi Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a gdzie masz tą torbiel? Pytam, bo ja jeszcze kilka tyg. temu miałam w jajniku i nikt się tym nie przejął zbytnio.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudi wrote:
    Magda a gdzie masz tą torbiel? Pytam, bo ja jeszcze kilka tyg. temu miałam w jajniku i nikt się tym nie przejął zbytnio.
    Na prawym jajniku. Wiesz moja gin wie że jestem po przejściach i chucha dmucha ba mnie. Wyczaila torbiel mala nie byla i chciała obserwowac. Naszczescie sie zapada. Progesteron robi swoje.

Ellasi lubi tę wiadomość

• czarująca Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tez na lewym jajniku dwie torbiele, jedna endometrialna i druga prosta, ktora juz sie zmniejszyla w ciagu 2 tygodni z 6 cm na 4 cm- na szczescie...

a badanie szyjki w poprzedniej ciazy mialam chyba tez nie bardzo kontrolowane, bo w 30 tyg na drugi dzien po wizycie wyladowalam w szpitalu z szyjka miekka i 1 cm.... na szczescie zalozyli pessara i doczekałam końca ( ale mój gin przeoczył, bo nie badał mnie)

Teraz stres jest, bo jest małe dziecko w domu,wiec musze go dzwignac tu i ówdzie.
    boje sie, zeby szyjka nie padła szybciej.

Jutro mam wizyte na 16- prosze trzymajcie kciuki, zeby lekarka byla ok :P

nzjds65g957f1nq9.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 1,5h i wizytuje matko jak tu nie zasnąć ...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ