X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada daj znac 3mamy kciuki ;)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Jeszcze 1,5h i wizytuje matko jak tu nie zasnąć ...
    Ojoj ale późno ale za to jakie potem piękne sny będziesz miała:)

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie co do organizmu to czasami cuda na kiju potrafi ;-) przed zajściem w ciążę dokładnie tuż przed owulacja w której poczelismy dzidzie wyczulam u siebie mały polip na szyjce macicy, coś wielkości rodzinki a ,że w sumie nie myślałam że znajdę w ciążę w pierwszym cyklu starań to chciałam go usunąć będąc w Polsce no ale zaszlam... I polip został teraz będąc na badaniu gin stwierdzila ze całkowicie znikł :-) nie ma to jak ciąża :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 21:17

7u22s65gmika7d3f.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny siedze i rycze.
    Nie wiem jak to Wam napisać.
    doktor widzi jakies nieprawidłowości nie jest w stanie stwierdzić w 100% czy to rzeczywiście 7tdz 4dni jak pokazuje usg.czy ciąża jest starsza i przez rentgen przestala sie rozwijać.
    Dał mi tel do profesora i mam do niego zadzwonić i z nim to skonsultować .
    Jak zapytałam czy jakby nie wiedział o rentgenie to powiedział ,ze nic by jeszcze nie powiedział tylko czekał do następnej wizyty i sprawdził jak sie płód rozwija...
    Umrę chyba

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada a kiedy mialas ten rentgen? I jakiej czesci ciala? Moze nic sie zlego nie dzieje a ze lekarz dowiedzial sie to jest inaczej nastawiony po prostu. Wiem ze ci ciezko ale trzeba miec nadzieje.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ktorym tygodniu jestes?

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z usg wyszło ,ze 7tydz i 4 dni a na rtg byłam 13 luty wiec niby przed zapłodnieniem był rentgen..wiec moze po prostu płód sie rozwija nie prawidłowo :( albo rzeczywiście sie zasugerował.

Usg brzucha :/

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada ale rentgen brzucha czy usg brzucha?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada ale wg usg jest 7t4dtak? I na tym etapie jest ok czy jak bo nie ogarniam:( jest serduszko? Pecherzyk ok?

• aher Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada napisz nam co pokazało usg, może lekarz Cię nastraszył niepotrzebnie i mam nadzieję, że tak właśnie było. A w ogóle kiedy miałaś OM? owulację? Nas jest tu tyle, że ja niestety nie ogarniam Waszych historii, wszystko mi się miesza i nie kojarzę jak to u Ciebie wygląda sytuacja

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem kiedy miałam owulacje bo nie miałam okresu bo to było zaraz po skończeniu karmienia piersią i jako takiego prawdziwego okresu nie miałam...
    Serce bije 163 i niby ok.tylko widzi jakies pofałdowania i nie wie czy dopatruje sie bo zasugerowałam mu rentgenem czy po prostu jakies wada

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Nie wiem kiedy miałam owulacje bo nie miałam okresu bo to było zaraz po skończeniu karmienia piersią i jako takiego prawdziwego okresu nie miałam...
    Serce bije 163 i niby ok.tylko widzi jakies pofałdowania i nie wie czy dopatruje sie bo zasugerowałam mu rentgenem czy po prostu jakies wada
    Skonsultuj to z tym profesorem bo uważam ze rtg przed zapłodnieniem nie powinno wpłynąć inaczej się ma rzecz gdybys juz byla..takze 3mam kciukasy.

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Przede wszystkim co Ty sobie prześwietla? Jeżeli nie miednicę to się nie stresuj wszędzie piszą, że jeżeli nie ma potrzeby to RTG się nie robi ale jeżeli trzeba to tak i im dalej od miednicy tym bezpieczniej co do wad ryzyko minimalne jeżeli dobrze cię zabezpieczyli a myślę że tak właśnie było idź może za 4 dni na USG i zobacz czy dzidzia rośnie będzie dobrze

7u22s65gmika7d3f.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czego ten rentgen robiłaś? Znaczy jakiej części ciała?

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dada,
    Wiem jakie to uczucie- mam podobny stres, ale musimy zachować spokój.
    Źeby cokolwiek wywnioskować z Twojej sytuacji brakuje mi kilku informacji:
    Napisz proszę czy to było pierwsze usg- jeśli nie to kiedy było poprzednie i na jaki wiek ciazy wskazywało?
    Miałaś Rtg czy usg? Bo to jest różnica.

Najważniejsze że serduszko silnie bije :) a pofałdowania... hmmm jak na tych kilku mm które maja nasze maluchy dr zauważył pofaldowania- to moim zdaniem może być jakieś zakłócenia odczytu. Skoro dr sam wysyła cię do prof to znaczy ze sam ma watpliwości co tam widział- takie jest moje zdanie.
    Trzymam kciuki i wspieram!

aher lubi tę wiadomość

• aher Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie zauważenie pofałdowań na tym etapie tez jest dziwne. U mnie w tym tygodniu ledwo było widać jedynie zarodek i pulsacje, żadnych szczegółów. Takie konkretne rzeczy to wg mnie dopiero na prenatalnych po 11 tygodniu są do sprawdzenia czyż nie? Generalnie mam przeczucie, że niepotrzebnie Cię nastraszył. U mnie w poprzedniej ciąży też lekarz stwierdził - nie podobają mi się nerki dziecka... i wysłał do innego lekarza z lepszą aparaturą. Fakt faktem, że u mnie się potwierdziło, ale to był bardziej zaawansowany etap ciąży i okazało się, że to nic groźnego i córkę mam zupełnie zdrową bo zmiany ustąpiły. Także słuchaj - nie przejmuj się na zapas! Nawet jeśli występują jakieś nieprawidłowości to niekoniecznie są one groźne. Głowa do góry kochana! Umówiłaś się już do tego drugiego lekarza?

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rentgen jamy brzusznej
    Tak to było moje 1 usg
    Teraz na zdjęciu wyczytałam 1,34cm ze ma fasolek

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Rentgen jamy brzusznej
    Tak to było moje 1 usg
    Teraz na zdjęciu wyczytałam 1,34cm ze ma fasolek

Dada,
    Spokojnie umów się na wizytę do profesora i skonsultuj watpliwości swojego gin. Spora ta Twoja dzidzia, serduszko bije elegancko :) Moim zdaniem będzie dobrze. Nie zamartwiaj się :)
    Gdyby twój gin był pewny że są jakieś nieprawidłowości nie wysylalby cię do innego specjalisty. Może to kwestia jakości sprzętu- i Twoj gin wie że jego usg nie jest najlepsze dlatego chce żeby ktoś na lepszym sprzęcie obejrzał Twoje maleństwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 14:43

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:

Nie przejmuj się!Ja tez nie miałam okresu po porodzie. Więc lekarz też Ci nie wyliczy dokładnie jedynie z pomiaru bejbika. Idz do innego gina bo niestety tak sie zdarza ze sprzet zawodzi;/ a my nie potrzebnie sie martwimy. Trzymam kciuki:*

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:

Nie przejmuj się!Ja tez nie miałam okresu po porodzie. Więc lekarz też Ci nie wyliczy dokładnie jedynie z pomiaru bejbika. Idz do innego gina bo niestety tak sie zdarza ze sprzet zawodzi;/ a my nie potrzebnie sie martwimy. Trzymam kciuki:*

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ