X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka nie zamartwiaj się no to Dzidzi szkodzi, bądź dobrej myśli

Haneczka ale ze pecherzyka nie było jeszcze ciazowego? Czy był wcześniej a teraz go nie ma? Może tak jak dziewcxyny piszą trzeba by to skonsultować

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Byłam na wizycie u gin.
    Zrobiłam cytologię dostałam skierowanie na badania moczu i dużo badań krwi.
    Miałam też usg no i moje maleństwo mnie martwi bo ma CRL tylko 7,1 mm :/ co odpowiada 6t3d, a u mnie jest 8t6d. Niby dr mówi, że pewnie ciąża młodsza i generalnie że ok, ale ponad 2 tygodnie młodsza?! Ja rozumiem różnicę kilku dni czy tygodnia, ale nie tyle. Poza tym przeanalizowałam kiedy mogło dojść do zapłodnienia i z pewnością nie mogło to nastąpić tak późno bo w tym czasie nie było stosunku. Po wizycie byłam w sumie spokojna i zadowolona, ale teraz dopadają mnie wątpliwości...
    Chyba jutro pójdę gdzieś prywatnie na usg i sprawdzę jeszcze raz jak się sprawy mają.
    Dziewczyny czy pomiar CRL określa wiek płodu czy wiek ciąży- może na tym polega ta różnica?

• _polin Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudi wrote:
    A ja na wizycie usłyszałam, że wykonuję najgorszy zawód dla kobiet w ciąży - nauczycielka klas początkowch ;)Ale ja o tym wiem i od początku jestem na L4. Szkoła to siedlisko zarazków i infekcji, niestety.

A i doktor przepisał mi jod, bo podobno ważny dla dziecka. Bierzecie też?

Ja jod biorę od 8 tygodnia. Też usłyszałam, że jest bardzo ważny :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi a jak serduszko i inne wymiary, wszystko ok?
    Może owulacja Ci się przesunęła?

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi albo maluszek jeszcze nadrobi :-).

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• eunice. Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 10:52

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudi wrote:
    Ellasi a jak serduszko i inne wymiary, wszystko ok?
    Może owulacja Ci się przesunęła?

Serduszko bije i jest ok. Inne wymiary nie były pobierane.
    Martwi mnie ten wymiar... jak to jest liczone?

• rudi Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka89 wrote:
    na usg nie bylo nic widac zlego ale tez nie bylo widac pecherzyka bo niby ciaza byla nieco mlodsza
    - eh... któras z Was starała się po czymś takim / poronieniu od razu o druga ciązę?

Przykro mi Haneczko, że tak się dzieje u Ciebie.
    Nie było widać pęcherzyka ciążowego, bo beta za niska jeszcze i nie ma prawa widać.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Hej dziewczyny,
    Byłam na wizycie u gin.
    Miałam też usg no i moje maleństwo mnie martwi bo ma CRL tylko 7,1 mm :/ co odpowiada 6t3d, a u mnie jest 8t6d. Niby dr mówi, że pewnie ciąża młodsza i generalnie że ok, ale ponad 2 tygodnie młodsza?! Ja rozumiem różnicę kilku dni czy tygodnia, ale nie tyle. Poza tym przeanalizowałam kiedy mogło dojść do zapłodnienia i z pewnością nie mogło to nastąpić tak późno bo w tym czasie nie było stosunku. Po wizycie byłam w sumie spokojna i zadowolona, ale teraz dopadają mnie wątpliwości...
    Chyba jutro pójdę gdzieś prywatnie na usg i sprawdzę jeszcze raz jak się sprawy mają.
    Dziewczyny czy pomiar CRL określa wiek płodu czy wiek ciąży- może na tym polega ta różnica?
    Wydaje mi sie, ze wiek ciazy. ( przynajmniej u mnie tak jest)
    Idź moze prywatnie do lekarza niech Ci zrobi jeszcze raz usg i zmierzy bobasa. Czasami zdarzaja sie pomylki w pomiarze!

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Hej dziewczyny,
    Byłam na wizycie u gin.
    Kochana jeśli masz wątpliwości skonsultuj to z innym lekarzem. Kurcze no 2tyg różnicy to sporo ale jeśli bobas się rozwija to jest powód do uśmiechu. Zweryfikuj to u innego lekarza co 2glowy to nie jedna. ♡♡♡

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 ja miałam podobną sytuacje z pierwszą ciąża był zarodek akcja serca za wolna a pecherzyk maly w stosunku do zarodka. Poszłam do innego lekarza no i niestety już nie bylo akcji serca. Ale to nie oznacza ze u Ciebie tez tak będzie.
    A jaki lek kazał Ci odstawić?

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś na USG i wszystko w porządku. Akcja serca 162 dla crl 1,50 cm. Wiek ciąży z usg odpowiada wg OM czyli 7w6d. Ulga niesamowita. Dla mnie to byl kryzysowy tydzień.

jusst lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Kochana jeśli masz wątpliwości skonsultuj to z innym lekarzem. Kurcze no 2tyg różnicy to sporo ale jeśli bobas się rozwija to jest powód do uśmiechu. Zweryfikuj to u innego lekarza co 2glowy to nie jedna. ♡♡♡
    Dobrze już nie pamiętam ale gdzieś czytałam, ze od owulacji do zagniezdznia zarodka może trwać nawet do 12 dni, może dlatego taka różnica poszperam w necie i dam linka nic się nie denerwuj będzie okej

7u22s65gmika7d3f.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ból krzyża w 10 tygodniu powinien niepokoić? Już się oczywiście naczytałam w internetach, że czasem to nie jest dobry znak. W sumie nie jest to jakiś ciągły ból, tylko odczuwalny przy zmianie pozycji...

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka_83 wrote:
    Dziewczyny jestem mega niezadowolona z wizyty. Lekarz owszem zbadał mnie, zrobil usg ale nic wiecej. Nie slyszalam serduszka i nie znam wymiarow fasolinki.

Czeka mnie zmiana lekarza bo ten mnie dzis ewidentnie zawiodl, mimo ze go prosilam o szczegoly :-(
    Sówka, a chodzisz do lekarza prywatnie?
    Mój gin sam mi powiedział, że nie włącza doplera w tak młodej ciąży bo to może szkodzic, a po za tym nie zawsze słyszy się to co chce.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi , nie ma się co martwić na zapas, ja wiem ze swojego doświadczenia, że w 5 dni, dzidzia moze dużo nadrobic, bardzo dużo. CRL to długość dziecka i określa sie nią poprawny rozwój dziecka na dany tydzień ciąży. Dla upewnienia idź prywatnie do jakiegoś lekarza z dobrym sprzętem i opinią. Nie zamartwiaj się bo to tylko pogarsza sprawę. Na tym etapie co jesteś to musi być dobrze, na pewno :)
    Trzymam kciuki za dobre wyniki i rośnijcie zdrowo:)

I Wszystkim mamą gratuluję dobrych wieści i życzę dobrego samopoczucia i nastawienia, jak najmniej stresu:)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    Sówka, a chodzisz do lekarza prywatnie?
    Mój gin sam mi powiedział, że nie włącza doplera w tak młodej ciąży bo to może szkodzic, a po za tym nie zawsze słyszy się to co chce.

Chodzę prywatnie. Ja po prostu nastawiłam się, że dzisiaj usłyszę serduszko i zobaczę ile dziecko urosło. A tu zonk, tylko kiepskiej jakości zdjęcie i badanie ginekologiczne. I to mnie tak podłamało :-(

Wszystkie piszecie jak bije serduszko fasolkom a ja tylko je widziałam. Liczę na to, że po prostu lekarz nic niepokojącego nie widział i nie chciał niepotrzebnie maleństwa narażać. I wszystko logicznie tłumaczył ale mnie to jakoś nie uspokoiło.

A może to wina hormonów, że tak emocjonalnie zareagowała.

Dziewczyny jestem z Wami i wierzę, że będzie dobrze :-)

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    Dziewczyny a ból krzyża w 10 tygodniu powinien niepokoić? Już się oczywiście naczytałam w internetach, że czasem to nie jest dobry znak. W sumie nie jest to jakiś ciągły ból, tylko odczuwalny przy zmianie pozycji...

Wyczytałam, że w 1 trym.c. bóle krzyża są normalne, a wynikają z tego, że się nie ma odpowiedniej ilości ruchu i przez to są odczuwalne.
    Ja osobiście dziś odczuwam taki ból po wysiłku, chyba sie przeforsowałam w sprzątaniu, za bardzo się naschylałam i przez to. Ale nigdzie nie wyczytałam , ze to zły znak.
    A mój gin ostatnio mi się zapytał czy mam jakieś objawy , wymioty, mdłości, bół brzucha czy ból w krzyżu. Nie zwróciłam na to pytanie uwagi, ale teraz to wydaje mi się, że o to też pyta rutynowo. Czyli nie ma sie czym martwić.

_polin lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka_83 wrote:
    Chodzę prywatnie. Ja po prostu nastawiłam się, że dzisiaj usłyszę serduszko i zobaczę ile dziecko urosło. A tu zonk, tylko kiepskiej jakości zdjęcie i badanie ginekologiczne. I to mnie tak podłamało :-(

Wszystkie piszecie jak bije serduszko fasolkom a ja tylko je widziałam. Liczę na to, że po prostu lekarz nic niepokojącego nie widział i nie chciał niepotrzebnie maleństwa narażać. I wszystko logicznie tłumaczył ale mnie to jakoś nie uspokoiło.

A może to wina hormonów, że tak emocjonalnie zareagowała.

Dziewczyny jestem z Wami i wierzę, że będzie dobrze :-)

Co do usłyszenia bicia też byłam troche zawiedziona, bo wszystkie piszą, że słyszały jakie tętno itd. a ja nie wiem , to prawda ciężko przetrzymać bo od razu się nasuwa myśl czy wszystko ok. Ale wytłumaczył gin właśnie, że sie nie robi w tak wczesnej ciaży doplera. To sie odczepiłam :)

Sówka_83 lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Pistacja Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka ja miałam tak samo. Moja gin zrobiła badanie pt: jeden zarodek w macicy, ma serce(widziałam) 20 sek koniec. Więc się czułam trochę jak Ty.
    Zapisałam się prywatnie poszłam do speca od USG.. Badanie trwało tyle samo czasu. Tyle, że zmierzył długość i częstość akcji serca. Nie słyszałam - powiedział, że lepiej nie.
    Ja sama jestem lekarzem(ale anestezjologoem, więc się nie znam dokładnie na tym), ale sporo się mówi, że im mniej USG tym lepiej.
    Myślę, że nie masz się o co martwić.
    Skoro mówią, że jest dobrze to jest.
    Prawda jest taka, że niewiesz jak jest 2h później i można się tak martwić ciągle... tylko kto to wytrzyma.

Sówka_83, małamama lubią tę wiadomość

y2oqc8n.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ