SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka nie zamartwiaj się no to Dzidzi szkodzi, bądź dobrej myśli

Haneczka ale ze pecherzyka nie było jeszcze ciazowego? Czy był wcześniej a teraz go nie ma? Może tak jak dziewcxyny piszą trzeba by to skonsultować

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Byłam na wizycie u gin.
    Zrobiłam cytologię dostałam skierowanie na badania moczu i dużo badań krwi.
    Miałam też usg no i moje maleństwo mnie martwi bo ma CRL tylko 7,1 mm :/ co odpowiada 6t3d, a u mnie jest 8t6d. Niby dr mówi, że pewnie ciąża młodsza i generalnie że ok, ale ponad 2 tygodnie młodsza?! Ja rozumiem różnicę kilku dni czy tygodnia, ale nie tyle. Poza tym przeanalizowałam kiedy mogło dojść do zapłodnienia i z pewnością nie mogło to nastąpić tak późno bo w tym czasie nie było stosunku. Po wizycie byłam w sumie spokojna i zadowolona, ale teraz dopadają mnie wątpliwości...
    Chyba jutro pójdę gdzieś prywatnie na usg i sprawdzę jeszcze raz jak się sprawy mają.
    Dziewczyny czy pomiar CRL określa wiek płodu czy wiek ciąży- może na tym polega ta różnica?

• _polin Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudi wrote:
    A ja na wizycie usłyszałam, że wykonuję najgorszy zawód dla kobiet w ciąży - nauczycielka klas początkowch ;)Ale ja o tym wiem i od początku jestem na L4. Szkoła to siedlisko zarazków i infekcji, niestety.

A i doktor przepisał mi jod, bo podobno ważny dla dziecka. Bierzecie też?

Ja jod biorę od 8 tygodnia. Też usłyszałam, że jest bardzo ważny :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi a jak serduszko i inne wymiary, wszystko ok?
    Może owulacja Ci się przesunęła?

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi albo maluszek jeszcze nadrobi :-).

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• eunice. Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 10:52

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudi wrote:
    Ellasi a jak serduszko i inne wymiary, wszystko ok?
    Może owulacja Ci się przesunęła?

Serduszko bije i jest ok. Inne wymiary nie były pobierane.
    Martwi mnie ten wymiar... jak to jest liczone?

• rudi Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka89 wrote:
    na usg nie bylo nic widac zlego ale tez nie bylo widac pecherzyka bo niby ciaza byla nieco mlodsza
    - eh... któras z Was starała się po czymś takim / poronieniu od razu o druga ciązę?

Przykro mi Haneczko, że tak się dzieje u Ciebie.
    Nie było widać pęcherzyka ciążowego, bo beta za niska jeszcze i nie ma prawa widać.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Hej dziewczyny,
    Byłam na wizycie u gin.
    Miałam też usg no i moje maleństwo mnie martwi bo ma CRL tylko 7,1 mm :/ co odpowiada 6t3d, a u mnie jest 8t6d. Niby dr mówi, że pewnie ciąża młodsza i generalnie że ok, ale ponad 2 tygodnie młodsza?! Ja rozumiem różnicę kilku dni czy tygodnia, ale nie tyle. Poza tym przeanalizowałam kiedy mogło dojść do zapłodnienia i z pewnością nie mogło to nastąpić tak późno bo w tym czasie nie było stosunku. Po wizycie byłam w sumie spokojna i zadowolona, ale teraz dopadają mnie wątpliwości...
    Chyba jutro pójdę gdzieś prywatnie na usg i sprawdzę jeszcze raz jak się sprawy mają.
    Dziewczyny czy pomiar CRL określa wiek płodu czy wiek ciąży- może na tym polega ta różnica?
    Wydaje mi sie, ze wiek ciazy. ( przynajmniej u mnie tak jest)
    Idź moze prywatnie do lekarza niech Ci zrobi jeszcze raz usg i zmierzy bobasa. Czasami zdarzaja sie pomylki w pomiarze!

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Hej dziewczyny,
    Byłam na wizycie u gin.
    Kochana jeśli masz wątpliwości skonsultuj to z innym lekarzem. Kurcze no 2tyg różnicy to sporo ale jeśli bobas się rozwija to jest powód do uśmiechu. Zweryfikuj to u innego lekarza co 2glowy to nie jedna. ♡♡♡

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 ja miałam podobną sytuacje z pierwszą ciąża był zarodek akcja serca za wolna a pecherzyk maly w stosunku do zarodka. Poszłam do innego lekarza no i niestety już nie bylo akcji serca. Ale to nie oznacza ze u Ciebie tez tak będzie.
    A jaki lek kazał Ci odstawić?

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś na USG i wszystko w porządku. Akcja serca 162 dla crl 1,50 cm. Wiek ciąży z usg odpowiada wg OM czyli 7w6d. Ulga niesamowita. Dla mnie to byl kryzysowy tydzień.

jusst lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Kochana jeśli masz wątpliwości skonsultuj to z innym lekarzem. Kurcze no 2tyg różnicy to sporo ale jeśli bobas się rozwija to jest powód do uśmiechu. Zweryfikuj to u innego lekarza co 2glowy to nie jedna. ♡♡♡
    Dobrze już nie pamiętam ale gdzieś czytałam, ze od owulacji do zagniezdznia zarodka może trwać nawet do 12 dni, może dlatego taka różnica poszperam w necie i dam linka nic się nie denerwuj będzie okej

7u22s65gmika7d3f.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ból krzyża w 10 tygodniu powinien niepokoić? Już się oczywiście naczytałam w internetach, że czasem to nie jest dobry znak. W sumie nie jest to jakiś ciągły ból, tylko odczuwalny przy zmianie pozycji...

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka_83 wrote:
    Dziewczyny jestem mega niezadowolona z wizyty. Lekarz owszem zbadał mnie, zrobil usg ale nic wiecej. Nie slyszalam serduszka i nie znam wymiarow fasolinki.

Czeka mnie zmiana lekarza bo ten mnie dzis ewidentnie zawiodl, mimo ze go prosilam o szczegoly :-(
    Sówka, a chodzisz do lekarza prywatnie?
    Mój gin sam mi powiedział, że nie włącza doplera w tak młodej ciąży bo to może szkodzic, a po za tym nie zawsze słyszy się to co chce.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi , nie ma się co martwić na zapas, ja wiem ze swojego doświadczenia, że w 5 dni, dzidzia moze dużo nadrobic, bardzo dużo. CRL to długość dziecka i określa sie nią poprawny rozwój dziecka na dany tydzień ciąży. Dla upewnienia idź prywatnie do jakiegoś lekarza z dobrym sprzętem i opinią. Nie zamartwiaj się bo to tylko pogarsza sprawę. Na tym etapie co jesteś to musi być dobrze, na pewno :)
    Trzymam kciuki za dobre wyniki i rośnijcie zdrowo:)

I Wszystkim mamą gratuluję dobrych wieści i życzę dobrego samopoczucia i nastawienia, jak najmniej stresu:)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    Sówka, a chodzisz do lekarza prywatnie?
    Mój gin sam mi powiedział, że nie włącza doplera w tak młodej ciąży bo to może szkodzic, a po za tym nie zawsze słyszy się to co chce.

Chodzę prywatnie. Ja po prostu nastawiłam się, że dzisiaj usłyszę serduszko i zobaczę ile dziecko urosło. A tu zonk, tylko kiepskiej jakości zdjęcie i badanie ginekologiczne. I to mnie tak podłamało :-(

Wszystkie piszecie jak bije serduszko fasolkom a ja tylko je widziałam. Liczę na to, że po prostu lekarz nic niepokojącego nie widział i nie chciał niepotrzebnie maleństwa narażać. I wszystko logicznie tłumaczył ale mnie to jakoś nie uspokoiło.

A może to wina hormonów, że tak emocjonalnie zareagowała.

Dziewczyny jestem z Wami i wierzę, że będzie dobrze :-)

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    Dziewczyny a ból krzyża w 10 tygodniu powinien niepokoić? Już się oczywiście naczytałam w internetach, że czasem to nie jest dobry znak. W sumie nie jest to jakiś ciągły ból, tylko odczuwalny przy zmianie pozycji...

Wyczytałam, że w 1 trym.c. bóle krzyża są normalne, a wynikają z tego, że się nie ma odpowiedniej ilości ruchu i przez to są odczuwalne.
    Ja osobiście dziś odczuwam taki ból po wysiłku, chyba sie przeforsowałam w sprzątaniu, za bardzo się naschylałam i przez to. Ale nigdzie nie wyczytałam , ze to zły znak.
    A mój gin ostatnio mi się zapytał czy mam jakieś objawy , wymioty, mdłości, bół brzucha czy ból w krzyżu. Nie zwróciłam na to pytanie uwagi, ale teraz to wydaje mi się, że o to też pyta rutynowo. Czyli nie ma sie czym martwić.

_polin lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka_83 wrote:
    Chodzę prywatnie. Ja po prostu nastawiłam się, że dzisiaj usłyszę serduszko i zobaczę ile dziecko urosło. A tu zonk, tylko kiepskiej jakości zdjęcie i badanie ginekologiczne. I to mnie tak podłamało :-(

Wszystkie piszecie jak bije serduszko fasolkom a ja tylko je widziałam. Liczę na to, że po prostu lekarz nic niepokojącego nie widział i nie chciał niepotrzebnie maleństwa narażać. I wszystko logicznie tłumaczył ale mnie to jakoś nie uspokoiło.

A może to wina hormonów, że tak emocjonalnie zareagowała.

Dziewczyny jestem z Wami i wierzę, że będzie dobrze :-)

Co do usłyszenia bicia też byłam troche zawiedziona, bo wszystkie piszą, że słyszały jakie tętno itd. a ja nie wiem , to prawda ciężko przetrzymać bo od razu się nasuwa myśl czy wszystko ok. Ale wytłumaczył gin właśnie, że sie nie robi w tak wczesnej ciaży doplera. To sie odczepiłam :)

Sówka_83 lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Pistacja Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka ja miałam tak samo. Moja gin zrobiła badanie pt: jeden zarodek w macicy, ma serce(widziałam) 20 sek koniec. Więc się czułam trochę jak Ty.
    Zapisałam się prywatnie poszłam do speca od USG.. Badanie trwało tyle samo czasu. Tyle, że zmierzył długość i częstość akcji serca. Nie słyszałam - powiedział, że lepiej nie.
    Ja sama jestem lekarzem(ale anestezjologoem, więc się nie znam dokładnie na tym), ale sporo się mówi, że im mniej USG tym lepiej.
    Myślę, że nie masz się o co martwić.
    Skoro mówią, że jest dobrze to jest.
    Prawda jest taka, że niewiesz jak jest 2h później i można się tak martwić ciągle... tylko kto to wytrzyma.

Sówka_83, małamama lubią tę wiadomość

y2oqc8n.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ