X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • czarująca Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, to moj lekarz wlaczył dopplera na całego !! słyszałam bicie serca !! :(

jestem zła strasznie :(

chodziłam do niego w zeszłej ciazy i nie było takich przypałów :(

jak można nie wypisać karty ciąży?? :(

w sobote ide do innego lekarza, polecanego przez kolezanki. Mam nadzieje, ze przypadniemy sobie do gustu.

biore duphaston 2x 10 mg

odnosnie bóli krzyża- to pewnie więzadła się naciągają... wiec chyba to normalne

Mirabelka i Haneczka- trzymajcie sie !! jeszcze nic nie jest przesądzone

haneczka89, Karolka14 lubią tę wiadomość

nzjds65g957f1nq9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie wydruku z USG.
    Obok GA, czyli wieku ciąży są liczby wyrażone w %. Co one mogą oznaczać? Wiecie może?

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi,
    Owulacja nie przesunęła się o 2 tyg- tego jestem pewna.

Jolcia,
    Liczę na to, że maluszek nadrobi. Staram się być dobrej myśli.

Michasia,
    Pomyłki w wymiarze też nie wykluczam. Sprzęt był faktycznie leciwy i sfatygowany.

Magdaa,
    Dam szanse tej ciąży i poczekam kilka dni przed kolejnym usg żeby zobaczyć jakąś różnicę- żeby mieć porównanie. Nic innego mi nie pozostaje.

Karolka14,
    Tak, faktycznie też czytałam o czasie od zapłodnienia do zagnieżdżenia, ale nie wiem czy w tej sytuacji ma to takie znaczenie.

Małamama,
    Staram się nie zamartwiać i wierzę że będzie ok ale jednak ten dzisiejszy pomiar nie jest dla mnie rewelacyjną wiadomością.

Dziewczyny!
    Same przeanalizujcie proszę mój cykl:
    OM miałam 05.02.2 016 r.,
    owulacja według moich wyliczeń była miedzy 21-24.02.2016 r.,
    a 07.03.2016 r. wyszedł pozytywny test ciążowy i beta hcg 118,1.
    No nie ma opcji że owu przesunęła się o 2 tygodnie bo 7.03 test nie pokazałby 2 kresek.
    Więc coś tu jest nie tak. Albo nie można tak sztywno patrzeć na normy, albo maluszek nadrobi, albo coś nie idzie zgodnie z planem.

Co o tym sądzicie???

Dzięki za miłe i ciepłe słowa! Nie tracę nadziei ale faktycznie trudno się cieszyć kiedy z wyliczeń wynika że coś mi tu nie gra. Zdaję sobie sprawę że organizm to nie maszyna i że nie zawsze wszytko tak samo i pod linijkę, że może to być chwilowy przestój, który potem nadrobimy, albo taka uroda mojego dziecka, że będzie drobne. Za kilka dni, tak jak pisałam, powtórzę usg i sprawdzę co tam się dzieje.
    W sumie teraz to już nie mam na to wszystko większego wpływu- mogę tylko czekać i wierzyć :)

małamama, Jenta lubią tę wiadomość

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co piszesz rzeczywiście ciezko by bylo zeby owulacja sie az tak bardzo przesunela. Tym bardziej, ze robiłaś bete hcg.
    Ja obstawiam blad pomiaru. Znam przypadki ( nie z internetu), ze lekarz zle pomierzyl malenstwo.

Ellasi lubi tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• małamama Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi a lekarz nic nie powiedział na taki pomiar? I czy wynik pomiaru był w mm czy innych dziwacznych jednostkach?
    Jusst nigdy nie widziałąm obok wieku %, ale może to procentowy odnośnik do długości trymestru. Cos jak na belly u góry na pasku procenty które rosną z czasem.

Ellasi lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz sobie przeglądam nasze forum i wpadł mi w oko suwaczek Czarującej, która jest w 7t4d i ma opis "dziecko ma 6 mm"... No i moje crl dzisiejsze 7,1 mm. Czyli mogę zakładać że ciąża jest o ok. tydzień młodsza niż wynika z terminu om? Jeśli tak to ok- z tym się mogę zgodzić ;)
    Jak myślicie?

Magdaa,
    Ty jutro wizytujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 21:48

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka89 wrote:
    czesc Dziewczyny...
    i ja będę musiała sie z Wami pożegnać...
    byłam na ponownej becie po kolejnym krwawieniu...
    Wczoraj było apogeum z krwią..

Beta z poniedziałku to 486
    a beta z dziś to tylko 560... jestem załamana...
    wizyta we wtorek

czy któraś miała coś takiego - co mnie teraz czeka? wywołanie okresu? jakies badania prócz usg?
    Leków nie odstawiaj! Zbadaj betę za dwa dni! Mam znajoma co prawda z in vitro ze był moment ze beta prawie nie przyrosla... Potem dalej słabo ... Aż ruszyla po jakimś tygodniu. Hania jest przepiękna i zdrowa :)

haneczka89, pabelka88 lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • małamama Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    A teraz sobie przeglądam nasze forum i wpadł mi w oko suwaczek Czarującej, która jest w 7t4d i ma opis "dziecko ma 6 mm"... No i moje crl dzisiejsze 7,1 mm. Czyli mogę zakładać że ciąża jest o ok. tydzień młodsza niż wynika z terminu om? Jeśli tak to ok- z tym się mogę zgodzić ;)
    Jak myślicie?

Magdaa,
    Ty jutro wizytujesz?

O tym mówiłam, tydzień czy tak jak u mnie 5 dni, to normalne. Uszy do góry , nie stresuj sie i na pewno Twoje maleństwo nadrobi i bedzie rosło zdrowo :)

Ellasi lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Hej dziewczyny,
    Byłam na wizycie u gin.
    Zrobiłam cytologię dostałam skierowanie na badania moczu i dużo badań krwi.
    Miałam też usg no i moje maleństwo mnie martwi bo ma CRL tylko 7,1 mm :/ co odpowiada 6t3d, a u mnie jest 8t6d. Niby dr mówi, że pewnie ciąża młodsza i generalnie że ok, ale ponad 2 tygodnie młodsza?! Ja rozumiem różnicę kilku dni czy tygodnia, ale nie tyle. Poza tym przeanalizowałam kiedy mogło dojść do zapłodnienia i z pewnością nie mogło to nastąpić tak późno bo w tym czasie nie było stosunku. Po wizycie byłam w sumie spokojna i zadowolona, ale teraz dopadają mnie wątpliwości...
    Chyba jutro pójdę gdzieś prywatnie na usg i sprawdzę jeszcze raz jak się sprawy mają.
    Dziewczyny czy pomiar CRL określa wiek płodu czy wiek ciąży- może na tym polega ta różnica?
    Kochana cały czas przestrzegam przed błędami po pomiaru. Zależy jak fasola jest ułożona i jak usg się przylozy. Pabelka też wychodziła z siebie ze Babel tydzień za maly a lekarz źle zmierzyl. Mój lekarz z kliniki twierdzi że jesli serducho byłoby poniżej 100 wtedy się można trochę niepokoić. Ja w pierwszym badaniu miałam też tylko 121 uderzeń a teraz już 150 :). Idź najlepiej to jakiegoś gina z bardzo dobrym sprzetem :)

Ellasi lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
  • Jenta Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi podziwiam Cię ! Masz świętą racje i super nastawienie! i właśnie tym ostatnim zdaniem podniosłaś mnie na duchu i uratowałaś mój dzień ! Dzięki !
    Zatem ja też czekam i wierzę :)

Ellasi lubi tę wiadomość

21.03 beta 5165
    25.03 beta 13635
    31.03 usg - jest serduszko ! bąbelek 6,9mm 14.04usg - 19,5mm
    3jgxyx8dhyvbu9v6.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Jak myślicie?

Magdaa,
    Ty jutro wizytujesz?
    Idealnie :) moja fasola w 7+3 miała 1 cm i 0.83 :) 3 dni później już 1.5 i 1.4cm. Może jest ciut młodsza :). Albo źle zmierzyli. Ja maajac usg na prl owskim sprzęcie w 5+2 miałam niby zarodki 2 mm :D co jest nie możliwe :D
    Zresztą dlatego też nie jestem zwolennikiem nfz. Tam zazwyczaj mają sprzęty z epoki kamienia łupanego... I kobiety się tylko stresuja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 22:02

Ellasi lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    A teraz sobie przeglądam nasze forum i wpadł mi w oko suwaczek Czarującej, która jest w 7t4d i ma opis "dziecko ma 6 mm"... No i moje crl dzisiejsze 7,1 mm.
    Elasi, może być błąd pomiaru. W poniedziałek miałąm wizytę, na której wynikało CRL 9mm, a we wtorek na lepszym sprzęcie było już 14 mm. Więc błąd pomiaru jak najbardziej może mieć miejsce.

Ellasi, Moko lubią tę wiadomość

• czarująca Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam napewno ciaze młodszą o tydzień...wg usg pisało 6 tydz+ 4 dni... mialam pozna owulacje na 100%

Ellasi ponizej wklejam link,a na dole na stronie jest tabelka:

https://parenting.pl/portal/7-tydzien-ciazy

ja bym tez nie odstawiała leków..... poczekaj spokojnie lub idz do innego lekarza na konsultacje, mozliwe ze to blad pomiarowy,
    poza tym kazdy z nas rozwija sie indywidualnie, nie mozna porownywac

Ellasi lubi tę wiadomość

nzjds65g957f1nq9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    Jusst nigdy nie widziałąm obok wieku %, ale może to procentowy odnośnik do długości trymestru. Cos jak na belly u góry na pasku procenty które rosną z czasem.

Choćby Michasia dzisiaj wrzuciła GA 9w0d 42,3%, a na moim GA 7w6d jest 76,54%
    I zachodzę w głowę o co chodzi... W necie nie znalazłam...

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    O tym mówiłam, tydzień czy tak jak u mnie 5 dni, to normalne. Uszy do góry , nie stresuj sie i na pewno Twoje maleństwo nadrobi i bedzie rosło zdrowo :)

Mam nadzieję że nadrobi. Zobaczymy- czas pokaże.
    Jutro mam dzień wolny i cały weekend przede mną- mam plan poleniuchować te 3 dni i dać kruszynie szansę na odpoczynek i relaks, bo do tej pory nie oszczędzałam się.

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak staralam sie o dzidzie to raz bylam u mojej lekarki na nfz zobaczyc w 11dc zobaczyc czy bedzie owulacja, czy sa pecherzyki, a jak tak to ile maja.
    Ginekolog zrobila mi usg, ale na tym starym sprzęcie nie bylo nic widac! Nie miala pewnisci czy nic nie widac, czy cykl bedzie bezowulacyjny.
    A co dopiero zmierzyć maleństwo.

Ellasi lubi tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Elasi, może być błąd pomiaru. W poniedziałek miałąm wizytę, na której wynikało CRL 9mm, a we wtorek na lepszym sprzęcie było już 14 mm. Więc błąd pomiaru jak najbardziej może mieć miejsce.

takasobieja wrote:
    Kochana cały czas przestrzegam przed błędami po pomiaru. Zależy jak fasola jest ułożona i jak usg się przylozy. Pabelka też wychodziła z siebie ze Babel tydzień za maly a lekarz źle zmierzyl. Mój lekarz z kliniki twierdzi że jesli serducho byłoby poniżej 100 wtedy się można trochę niepokoić. Ja w pierwszym badaniu miałam też tylko 121 uderzeń a teraz już 150 :). Idź najlepiej to jakiegoś gina z bardzo dobrym sprzetem :)

Widzę, że wspominacie o błędnych pomiarach- czyli tego też nie mogę wykluczyć :)

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Idealnie :) moja fasola w 7+3 miała 1 cm i 0.83 :) 3 dni później już 1.5 i 1.4cm. Może jest ciut młodsza :). Albo źle zmierzyli. Ja maajac usg na prl owskim sprzęcie w 5+2 miałam niby zarodki 2 mm :D co jest nie możliwe :D
    Zresztą dlatego też nie jestem zwolennikiem nfz. Tam zazwyczaj mają sprzęty z epoki kamienia łupanego... I kobiety się tylko stresuja

To właśnie było nfz...
    Poszłam po skierowanie na badania a wyszłam pełna obaw... Żeby u nas na nfz się leczyć to trzeba mieć końskie zdrowie ;)

Moko lubi tę wiadomość

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenta wrote:
    Ellasi podziwiam Cię ! Masz świętą racje i super nastawienie! i właśnie tym ostatnim zdaniem podniosłaś mnie na duchu i uratowałaś mój dzień ! Dzięki !
    Zatem ja też czekam i wierzę :)

Nie mam innego wyjścia- to chyba nie kwestia nastawienia, a realnej oceny sytuacji- teraz to ja już nie mam na nic wpływu... Tylko czas może pokazać co nam pisane :)
    W sumie to nie tylko racjonalne, ale nawet wygodne podejście ;)

Trzymaj się!

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarująca wrote:
    ja mam napewno ciaze młodszą o tydzień...wg usg pisało 6 tydz+ 4 dni... mialam pozna owulacje na 100%

Ellasi ponizej wklejam link,a na dole na stronie jest tabelka:

https://parenting.pl/portal/7-tydzien-ciazy

ja bym tez nie odstawiała leków..... poczekaj spokojnie lub idz do innego lekarza na konsultacje, mozliwe ze to blad pomiarowy,
    poza tym kazdy z nas rozwija sie indywidualnie, nie mozna porownywac

Czarująca,
    Ja nie planuję odstawić leków.
    Lekarka nawet o tym nie wspomniała. W jej opinii wszystko ok- wymiary, macica, szyjka, serduszko- tylko mi się nie podoba ten wymiar i na jego podstawie szacowany wiek ciąży- to mi się nie zgadza.

Moko lubi tę wiadomość

‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ