X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem mega niezadowolona z wizyty. Lekarz owszem zbadał mnie, zrobil usg ale nic wiecej. Nie slyszalam serduszka i nie znam wymiarow fasolinki.

Czeka mnie zmiana lekarza bo ten mnie dzis ewidentnie zawiodl, mimo ze go prosilam o szczegoly :-(

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na wizycie usłyszałam, że wykonuję najgorszy zawód dla kobiet w ciąży - nauczycielka klas początkowch ;)Ale ja o tym wiem i od początku jestem na L4. Szkoła to siedlisko zarazków i infekcji, niestety.

A i doktor przepisał mi jod, bo podobno ważny dla dziecka. Bierzecie też?

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja już po dzisiejszej wizycie. Nie jest dobrze. Maluch urósł bo ma już 5mm a tydzień temu było 1,88 ale ma za wolną akcje serca 110/min i za mały pęcherzyk ciążowy. I zrobił mi się jakiś krwiak. Lekarz mówi ze to może być jakaś wada genetyczna i organizm chce ją zwalczyć. Już dał mniej szans niż ostatnio i kazał jedne leki odstawić. Ogólnie kiepskie rokowania. NAdzieję kazał mieć, ale chyba mnie to dobiło:(

• rudi Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirableka, póki jest akcja serduszka nic jeszcze nie jest przesądzone!

Moko lubi tę wiadomość

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • haneczka89 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczyny...
    i ja będę musiała sie z Wami pożegnać...
    byłam na ponownej becie po kolejnym krwawieniu...
    Wczoraj było apogeum z krwią..

Beta z poniedziałku to 486
    a beta z dziś to tylko 560... jestem załamana...
    wizyta we wtorek

czy któraś miała coś takiego - co mnie teraz czeka? wywołanie okresu? jakies badania prócz usg?

Aniołek 6t
    Beta hcg 4.05 - 90. /6.05 - 260
    ckaigzu3vxhfg0jw.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin niby powinno być między 11, a 13+6 tc, więc skoro dr taką datę wybrała, to powinno być dobrze. Ja idę równo jak rozpocznę 13 tc (12 +1). To też zależy od długości dziecka, bo żeby wykonać to badanie powinno mieć CRL między 45-84 mm.

_polin lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsze to że krwawienie nie wiadomo skad... i to krwawienie występuje tylko przez chwile.. dziś np. nic nie pokrwawiłam ani nie plamiłam...

Aniołek 6t
    ckaigzu3vxhfg0jw.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka sama wiesz ze wszystko moze jeszcze inaczej sie potoczyc. Wiesz jak duzy jest ten krwiak? Jakie bierzesz leki? Jakie dawki? Kiedy masz kolejna wizyte weryfikujaca? Przy krwiakach baaaardzo wazne jest lezenoe plackiem i odpoczywanie.

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka a mialas robione usg? Cos bylo widac?
    Czemu to wszystko musi byc takie trudne...

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• Moko Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudi wrote:
    Cześć Moko,
    chodzę do prof. Dębskiego a on pracuje w szpitalu bielańskim.
    A znam tego dr, przecież to sława:) No zazdroszczę, że chodzisz do niego właśnie. Rozumiem, że prywatnie? Też rozważałam jego właśnie, ale trochę koszty mnie przeraziły. Ja chodzę też do dr, która pracuje w bielańskim. Zaczęłam dopiero w ciąży i mam nadzieję, że dobrze wybrałam.

• Moko Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka_83 wrote:
    Dziewczyny jestem mega niezadowolona z wizyty. Lekarz owszem zbadał mnie, zrobil usg ale nic wiecej. Nie slyszalam serduszka i nie znam wymiarow fasolinki.

Czeka mnie zmiana lekarza bo ten mnie dzis ewidentnie zawiodl, mimo ze go prosilam o szczegoly :-(
    Sówko, a dostałaś zdjęcie usg? Na nim powinna być chociaż długość dziecka CRL.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka i Haneczka ściskam Was. ♡♡
    Mirabelka kiedy kolejna wizyta? A masz jakieś objawy? Nie trać nadzieji jeśli maluszek oddycha♡

haneczka89 lubi tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudi wrote:
    A ja na wizycie usłyszałam, że wykonuję najgorszy zawód dla kobiet w ciąży - nauczycielka klas początkowch ;)Ale ja o tym wiem i od początku jestem na L4. Szkoła to siedlisko zarazków i infekcji, niestety.

A i doktor przepisał mi jod, bo podobno ważny dla dziecka. Bierzecie też?
    Tak, tyle, że ja nie osobno, a w preparacie złożonym- Pregna plus.

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Hej. Ja już po dzisiejszej wizycie. Nie jest dobrze. Maluch urósł bo ma już 5mm a tydzień temu było 1,88 ale ma za wolną akcje serca 110/min i za mały pęcherzyk ciążowy. I zrobił mi się jakiś krwiak. Lekarz mówi ze to może być jakaś wada genetyczna i organizm chce ją zwalczyć. Już dał mniej szans niż ostatnio i kazał jedne leki odstawić. Ogólnie kiepskie rokowania. NAdzieję kazał mieć, ale chyba mnie to dobiło:(
    Moja droga nadzieja umiera ostatnia tak więc jeszcze jej nie porzucaj nikt z nas nie wie co jest mu pisane ale zawsze trzeba być dobrej myśli... Nic nie jest z góry przesadzone 3 mam w kciuki

7u22s65gmika7d3f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi czekam na wieści:*

Ellasi lubi tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelko, Haneczko, bardzo smutne wieści, ale nie wolno tracić nadziei. Oby było dobrze, trzymajcie się cieplutko.
    Mirabelko, a może spróbuj iść do innego lekarza. Może warto posłuchać niezależnej opinii?
    Haneczka, ja lekarzem nie jestem, ale przy takich krwawieniach, to chyba powinni Cię położyć do szpitala na obserwację, może warto jeszcze o to zawalczyć?
    Powodzenia Dziewczyny!

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na usg nie bylo nic widac zlego ale tez nie bylo widac pecherzyka bo niby ciaza byla nieco mlodsza
    - eh... któras z Was starała się po czymś takim / poronieniu od razu o druga ciązę?

Aniołek 6t
    ckaigzu3vxhfg0jw.png
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Sówko, a dostałaś zdjęcie usg? Na nim powinna być chociaż długość dziecka CRL.

Mam zdjęcie le robione raczej nie najlepszym sprzętem. Szukałam na nim jakichś informacji ale nic nie ma :-( Nie wiem co ma robić :-(

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    110 to nie jest przeciaz, az tak zle.
    Nie trac nadziei!

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• rudi Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    A znam tego dr, przecież to sława:) No zazdroszczę, że chodzisz do niego właśnie. Rozumiem, że prywatnie? Też rozważałam jego właśnie, ale trochę koszty mnie przeraziły. Ja chodzę też do dr, która pracuje w bielańskim. Zaczęłam dopiero w ciąży i mam nadzieję, że dobrze wybrałam.

O to może będziemy razem rodzić ;)

Dziewczyny a gdzie kupię ten detektor ciąży (oprócz internetu), myślicie, że można nabyć w aptece czy raczej szukać w jakiś sklepach medycznych?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 18:23

gyxwtv73y2bcylsz.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ