Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jestem mega niezadowolona z wizyty. Lekarz owszem zbadał mnie, zrobil usg ale nic wiecej. Nie slyszalam serduszka i nie znam wymiarow fasolinki.
Czeka mnie zmiana lekarza bo ten mnie dzis ewidentnie zawiodl, mimo ze go prosilam o szczegoly
-
A ja na wizycie usłyszałam, że wykonuję najgorszy zawód dla kobiet w ciąży - nauczycielka klas początkowch ;)Ale ja o tym wiem i od początku jestem na L4. Szkoła to siedlisko zarazków i infekcji, niestety.
A i doktor przepisał mi jod, bo podobno ważny dla dziecka. Bierzecie też? -
Hej. Ja już po dzisiejszej wizycie. Nie jest dobrze. Maluch urósł bo ma już 5mm a tydzień temu było 1,88 ale ma za wolną akcje serca 110/min i za mały pęcherzyk ciążowy. I zrobił mi się jakiś krwiak. Lekarz mówi ze to może być jakaś wada genetyczna i organizm chce ją zwalczyć. Już dał mniej szans niż ostatnio i kazał jedne leki odstawić. Ogólnie kiepskie rokowania. NAdzieję kazał mieć, ale chyba mnie to dobiło:(
-
czesc Dziewczyny...
i ja będę musiała sie z Wami pożegnać...
byłam na ponownej becie po kolejnym krwawieniu...
Wczoraj było apogeum z krwią..
Beta z poniedziałku to 486
a beta z dziś to tylko 560... jestem załamana...
wizyta we wtorek
czy któraś miała coś takiego - co mnie teraz czeka? wywołanie okresu? jakies badania prócz usg? -
Polin niby powinno być między 11, a 13+6 tc, więc skoro dr taką datę wybrała, to powinno być dobrze. Ja idę równo jak rozpocznę 13 tc (12 +1). To też zależy od długości dziecka, bo żeby wykonać to badanie powinno mieć CRL między 45-84 mm.
_polin lubi tę wiadomość
-
Mirabelka sama wiesz ze wszystko moze jeszcze inaczej sie potoczyc. Wiesz jak duzy jest ten krwiak? Jakie bierzesz leki? Jakie dawki? Kiedy masz kolejna wizyte weryfikujaca? Przy krwiakach baaaardzo wazne jest lezenoe plackiem i odpoczywanie.1 IUI X.2015 -
, 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
rudi wrote:Cześć Moko,
chodzę do prof. Dębskiego a on pracuje w szpitalu bielańskim.
-
Sówka_83 wrote:Dziewczyny jestem mega niezadowolona z wizyty. Lekarz owszem zbadał mnie, zrobil usg ale nic wiecej. Nie slyszalam serduszka i nie znam wymiarow fasolinki.
Czeka mnie zmiana lekarza bo ten mnie dzis ewidentnie zawiodl, mimo ze go prosilam o szczegoly
-
nick nieaktualny
-
rudi wrote:A ja na wizycie usłyszałam, że wykonuję najgorszy zawód dla kobiet w ciąży - nauczycielka klas początkowch ;)Ale ja o tym wiem i od początku jestem na L4. Szkoła to siedlisko zarazków i infekcji, niestety.
A i doktor przepisał mi jod, bo podobno ważny dla dziecka. Bierzecie też?
-
Mirabelka30 wrote:Hej. Ja już po dzisiejszej wizycie. Nie jest dobrze. Maluch urósł bo ma już 5mm a tydzień temu było 1,88 ale ma za wolną akcje serca 110/min i za mały pęcherzyk ciążowy. I zrobił mi się jakiś krwiak. Lekarz mówi ze to może być jakaś wada genetyczna i organizm chce ją zwalczyć. Już dał mniej szans niż ostatnio i kazał jedne leki odstawić. Ogólnie kiepskie rokowania. NAdzieję kazał mieć, ale chyba mnie to dobiło:(
-
nick nieaktualny
-
Mirabelko, Haneczko, bardzo smutne wieści, ale nie wolno tracić nadziei. Oby było dobrze, trzymajcie się cieplutko.
Mirabelko, a może spróbuj iść do innego lekarza. Może warto posłuchać niezależnej opinii?
Haneczka, ja lekarzem nie jestem, ale przy takich krwawieniach, to chyba powinni Cię położyć do szpitala na obserwację, może warto jeszcze o to zawalczyć?
Powodzenia Dziewczyny!
-
Mirabelka30 wrote:Hej. Ja już po dzisiejszej wizycie. Nie jest dobrze. Maluch urósł bo ma już 5mm a tydzień temu było 1,88 ale ma za wolną akcje serca 110/min i za mały pęcherzyk ciążowy. I zrobił mi się jakiś krwiak. Lekarz mówi ze to może być jakaś wada genetyczna i organizm chce ją zwalczyć. Już dał mniej szans niż ostatnio i kazał jedne leki odstawić. Ogólnie kiepskie rokowania. NAdzieję kazał mieć, ale chyba mnie to dobiło:(
Nie trac nadziei! -
Moko wrote:A znam tego dr, przecież to sława:) No zazdroszczę, że chodzisz do niego właśnie. Rozumiem, że prywatnie? Też rozważałam jego właśnie, ale trochę koszty mnie przeraziły. Ja chodzę też do dr, która pracuje w bielańskim. Zaczęłam dopiero w ciąży i mam nadzieję, że dobrze wybrałam.
O to może będziemy razem rodzić
Dziewczyny a gdzie kupię ten detektor ciąży (oprócz internetu), myślicie, że można nabyć w aptece czy raczej szukać w jakiś sklepach medycznych?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 18:23