Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 10:44

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Magda-lenka Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Kurcze współczuję... straszne to wszystko, sama okropnie się boję a jeszcze 2 tygodnie do wizyty... jedno jest pocieszajace, ze samo zajście po raz kolejny nie jest w naszych przypadkach tak trudne- Magda-lenka - Ty poronilas w listopadzie, tak? Ja w grudniu. Czyli szybko się udało. Życzę cudu mimo wszystko- znam przypadki że było skierowanie na łyżeczkowanie, lekarz pewien że dziecko nie żyje a tu nagle cud.

Tak w listopadzie. Fakt, nie mam problemu z zajściem.

Mam mieć o 15 wizyte prywatnie ale na cud nie liczę. Widziało mnie wczoraj 2 lekarzy na dwóch różnych usg. Maluch powinien mieć 4 cm a ma 1,87 :(

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-lenka jest to jakieś pocieszenie o ile w ogóle w takiej sytuacji można mówić o pocieszeniu. Ja po pierwszym poronieniu musiałam niestety czekać aż 16 miesięcy zanim się znowu udało, a w pierwszą ciążę zaszłam szybko bo już w 2 cyklu starań. Teraz najważniejsze są badania i oby wyszły prawidłowo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda bardzo mocno Cię tule...teraz tym bardziej stresuje sie wizyty. wgl mdłości mnie opuściły za to strasznie bolą mnie sutki

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-lenka wrote:
    wiecie co? Najgorsze, że byłam mega pozytyna (w przeciwieństwie do poprzedniego razu) i codziennie codziennie modliłam się o zdrowie dla Malucha.
    Nie wiem jaki Bóg ma dla mnie plan bo nawet Ksiądz mi mówił ciągle, zobaczysz zobaczysz będzie w 2016 dziecko. I dupa....oby lekarz prywatnie był ok.

Zaraz będę jeszcze dzwonić do jednego laboratorium gdzie wykonują u mnie badania genetyczne.

Mąż coś wczoraj wyczytał, że oprócz hispotatologicznych mozna pobrać kawałek kosmówki czy coś? Słyszałyście o tym?

Ten kawałek kosmówki to do badań genetycznych. Ja właśnie to zrobiłam. Szpital tego nie robi, ale jak zgłosisz to pobiorą próbkę a potem we własnym zakresie zawieziecie ją do badania. Pobrana próbka musi być w soli fizjologicznej, bez dodatku formaliny. Jeżeli nie będzie możliwości przewiezienia jej od razu to trzeba przechowywać w ok. 4 stopniach. Musicie znać godzinę pobrania próbki. W Warszawie te badania robią w instytucie genetyki na Sobieskiego. Cena 450 zł. Nie wiem skąd jesteś wiec musisz sprawdzić w necie, albo zapytać lekarza gdzie te badania robią u Was w mieście.
    Trzymaj się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 10:33

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi Dzięki!!!! zaraz spróbuje zobaczyć czy ten instytut ma www. Nie jestem z Warszawy ale mam 200 km wiec moge spróbować dowieźć.

Masz na nich jakieś konrketne namiary?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 10:33

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakład genetyki, ul. Sobieskiego 9 Warszawa. Główny budynek, 7 piętro, pok. 730.
    Zajmuje się tymi badaniami dr. Zimowski wiec jak będziesz dzwoniła od razu proś go do telefonu.
    Tel 22 458 25 67. Godz pracy 8-16.
    Powiedz że chcesz oddać do badania genetycznego materiał z ciazy obumarlej.

Buziaki!

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) już jestem po rozmowie z nim :)

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-lenka wrote:
    Dzięki :) już jestem po rozmowie z nim :)
    :) To niezwykle sympatyczny człowiek. Ja też z nim gadałam :)
    A i jeszcze jedno- badanie jest płatne przy odbiorze.
    Na wynik czeka się do 3 tyg ale ja oddałam 13.04 czyli w środę a wyniki maja być pod koniec przyszłego tygodnia, więc pewnie i Ty będziesz czekała tak jak ja ok 1,5 tygodnia.
    I jeszcze jakbedziecie jechać z próbką i będzie zagrożenie że spóźnienie się 5-10 min to trzeba do nich zadzwonić to zaczekają chwile :) są autentycznie bardzo ludzcy- a w takich momentach życia jak nasze to ważne trafiać na takie osoby.

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-lenka,
    Zaprosiłam Cię do przyjaciółek. Zaakceptuj proszę moje zaproszenie to przeniesiemy się z naszymi przykrymi rozmowami na priv żeby dziewczynom nie podnosić ciśnienia naszymi przykrymi sytuacjami. A będziemy mogły pogadać o badaniach i innych planach działania, ktore przed nami :)

pabelka88 lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pan Doktor dał mi komorkę i przyjedzie specjalnie w sobotę żeby odebrać materiał jak go będę jutro miała.

Zobaczymy czy i o której dziś zabieg.

A te oświadczenia o których mówił to skąd miałas? dał Ci? bo zapomniałam zapytać? Czy można je znaleźć w necie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 11:04

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tacy mega ludzcy są- o tym pisałam. Niesamowici! Dla Ciebie nawet w sobotę są gotowi przyjść do pracy- to jest rewelacja.
    Oświadczenia dostaniesz jak będziecie dawać materiał do badania. W domu na spokojnie wypełnisz i oddacie przy odbiorze wyniku.
    Dawaj na priv kochana! :)

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok już ogarniam jak to zrobic :) próbowałam Cie wcześniej dodac ale coś nie wychodziło mi :)

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-lenka wrote:
    ok już ogarniam jak to zrobic :) próbowałam Cie wcześniej dodac ale coś nie wychodziło mi :)
    Bo widocznie ja wcześniej cię zaprosiłam to u Ciebie nie było opcji zaproszenia.
    Wejdź na wiadomości i tam w powiadomienia H będziesz miała moje zaproszenie- zaakceptuj i gotowe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-lenka Ellasi bardzo współczuję i mocno tule :* wiem co przeżywacie niestety sama to przechodziłam 2 lata temu. Żadne słowa nie są w stanie ukoić waszego bólu. Trzymajcie się i nie poddawajcie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ! Dzidzia nie rośnie ! na dzień dzisiejszy powinna mieć 1,5 cm a ma 2 mm, według pomiaru byłby to 5 tc 5 dzień a powinien być 8 tydzień 5 dzień. Dostałam skierowanie do szpitala na zabieg :( znowu powtórka z rozrywki :( to już 2 poronienie...czekają nas badania genetyczne...
    Czy jest szansa że ciąża może być aż 3 tygodnie opóźniona :( owulacja była 1 marca, a 22 marca byłam na 1 usg i wtedy pęcherzyk wskazywał na 5 tydzień, pęcherzyk ciążowy rośnie i wskazuje on na 8 tc a dzidzia nie :(
    Może poczekam jeszcze tydzień niż pojadę na zabieg ? ale czy ma to sens ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 11:46

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg,
    Ja już przerabiałam cp, a teraz ciąża obumarła... Mega niekomfortowe to wszystko. Myślałam że jak maluch jest w macicy to już pójdzie z górki, niestety ktoś tam na górze miał dla mnie inny plan. U mnie widać co ciąża to inny przypadek może się zdarzyć. Coś takiego to nawet ciężko zdiagnozować bo to zupełnie inne historie i przyczyny tych niepowodzeń mogą być zupełnie inne.
    Po cp szereg badań zrobiłam i wszystko ok. Czyli przyczyna nieznana- gin stwierdziła że statystycznie padło na mnie bo wyniki książkowe. Ciekawe co teraz wykażą wyniki.
    Mam nadzieję ze los będzie już dla mnie łaskawszy :) Nic innego mi nie pozostaje!

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niisiia,
    Strasznie mi przykro! Właśnie przerabiałam to samo :( trzymaj się kochana!

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niisiia współczuję.. :*

ja mam usg co miesiąc. Kolejne będzie prenatalne (za miesiąc więc duuzo czekania), a dzień później mam normalną wizytę. Mój Bobasek ma jeszcze niecałe 2 cm, ale serduszko ładnie biło :) ciągle myślę że nasza dzidzia będzie drobna :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała robione badania genetyczne ? Na czym one polegają ?

adk_1989 lubi tę wiadomość

‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ