Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
eunice. wrote:Kurcze współczuję... straszne to wszystko, sama okropnie się boję a jeszcze 2 tygodnie do wizyty... jedno jest pocieszajace, ze samo zajście po raz kolejny nie jest w naszych przypadkach tak trudne- Magda-lenka - Ty poronilas w listopadzie, tak? Ja w grudniu. Czyli szybko się udało. Życzę cudu mimo wszystko- znam przypadki że było skierowanie na łyżeczkowanie, lekarz pewien że dziecko nie żyje a tu nagle cud.
Tak w listopadzie. Fakt, nie mam problemu z zajściem.
Mam mieć o 15 wizyte prywatnie ale na cud nie liczę. Widziało mnie wczoraj 2 lekarzy na dwóch różnych usg. Maluch powinien mieć 4 cm a ma 1,87Aniołek (23.11.2015 r.)
Aniołek (15.04.2016 r.)
Aniołek (08.08.2016 r.)
-
Magda-lenka jest to jakieś pocieszenie o ile w ogóle w takiej sytuacji można mówić o pocieszeniu. Ja po pierwszym poronieniu musiałam niestety czekać aż 16 miesięcy zanim się znowu udało, a w pierwszą ciążę zaszłam szybko bo już w 2 cyklu starań. Teraz najważniejsze są badania i oby wyszły prawidłowo.
-
nick nieaktualny
-
Magda-lenka wrote:wiecie co? Najgorsze, że byłam mega pozytyna (w przeciwieństwie do poprzedniego razu) i codziennie codziennie modliłam się o zdrowie dla Malucha.
Nie wiem jaki Bóg ma dla mnie plan bo nawet Ksiądz mi mówił ciągle, zobaczysz zobaczysz będzie w 2016 dziecko. I dupa....oby lekarz prywatnie był ok.
Zaraz będę jeszcze dzwonić do jednego laboratorium gdzie wykonują u mnie badania genetyczne.
Mąż coś wczoraj wyczytał, że oprócz hispotatologicznych mozna pobrać kawałek kosmówki czy coś? Słyszałyście o tym?
Ten kawałek kosmówki to do badań genetycznych. Ja właśnie to zrobiłam. Szpital tego nie robi, ale jak zgłosisz to pobiorą próbkę a potem we własnym zakresie zawieziecie ją do badania. Pobrana próbka musi być w soli fizjologicznej, bez dodatku formaliny. Jeżeli nie będzie możliwości przewiezienia jej od razu to trzeba przechowywać w ok. 4 stopniach. Musicie znać godzinę pobrania próbki. W Warszawie te badania robią w instytucie genetyki na Sobieskiego. Cena 450 zł. Nie wiem skąd jesteś wiec musisz sprawdzić w necie, albo zapytać lekarza gdzie te badania robią u Was w mieście.
Trzymaj się!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 10:33
-
Ellasi Dzięki!!!! zaraz spróbuje zobaczyć czy ten instytut ma www. Nie jestem z Warszawy ale mam 200 km wiec moge spróbować dowieźć.
Masz na nich jakieś konrketne namiary?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 10:33
Aniołek (23.11.2015 r.)
Aniołek (15.04.2016 r.)
Aniołek (08.08.2016 r.)
-
Zakład genetyki, ul. Sobieskiego 9 Warszawa. Główny budynek, 7 piętro, pok. 730.
Zajmuje się tymi badaniami dr. Zimowski wiec jak będziesz dzwoniła od razu proś go do telefonu.
Tel 22 458 25 67. Godz pracy 8-16.
Powiedz że chcesz oddać do badania genetycznego materiał z ciazy obumarlej.
Buziaki!
-
Magda-lenka wrote:Dzięki
już jestem po rozmowie z nim
To niezwykle sympatyczny człowiek. Ja też z nim gadałam
A i jeszcze jedno- badanie jest płatne przy odbiorze.
Na wynik czeka się do 3 tyg ale ja oddałam 13.04 czyli w środę a wyniki maja być pod koniec przyszłego tygodnia, więc pewnie i Ty będziesz czekała tak jak ja ok 1,5 tygodnia.
I jeszcze jakbedziecie jechać z próbką i będzie zagrożenie że spóźnienie się 5-10 min to trzeba do nich zadzwonić to zaczekają chwilesą autentycznie bardzo ludzcy- a w takich momentach życia jak nasze to ważne trafiać na takie osoby.
-
Magda-lenka,
Zaprosiłam Cię do przyjaciółek. Zaakceptuj proszę moje zaproszenie to przeniesiemy się z naszymi przykrymi rozmowami na priv żeby dziewczynom nie podnosić ciśnienia naszymi przykrymi sytuacjami. A będziemy mogły pogadać o badaniach i innych planach działania, ktore przed namipabelka88 lubi tę wiadomość
-
Pan Doktor dał mi komorkę i przyjedzie specjalnie w sobotę żeby odebrać materiał jak go będę jutro miała.
Zobaczymy czy i o której dziś zabieg.
A te oświadczenia o których mówił to skąd miałas? dał Ci? bo zapomniałam zapytać? Czy można je znaleźć w necie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 11:04
Aniołek (23.11.2015 r.)
Aniołek (15.04.2016 r.)
Aniołek (08.08.2016 r.)
-
No właśnie tacy mega ludzcy są- o tym pisałam. Niesamowici! Dla Ciebie nawet w sobotę są gotowi przyjść do pracy- to jest rewelacja.
Oświadczenia dostaniesz jak będziecie dawać materiał do badania. W domu na spokojnie wypełnisz i oddacie przy odbiorze wyniku.
Dawaj na priv kochana! -
Magda-lenka wrote:ok już ogarniam jak to zrobic
próbowałam Cie wcześniej dodac ale coś nie wychodziło mi
Wejdź na wiadomości i tam w powiadomienia H będziesz miała moje zaproszenie- zaakceptuj i gotowe -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny ! Dzidzia nie rośnie ! na dzień dzisiejszy powinna mieć 1,5 cm a ma 2 mm, według pomiaru byłby to 5 tc 5 dzień a powinien być 8 tydzień 5 dzień. Dostałam skierowanie do szpitala na zabieg
znowu powtórka z rozrywki
to już 2 poronienie...czekają nas badania genetyczne...
Czy jest szansa że ciąża może być aż 3 tygodnie opóźnionaowulacja była 1 marca, a 22 marca byłam na 1 usg i wtedy pęcherzyk wskazywał na 5 tydzień, pęcherzyk ciążowy rośnie i wskazuje on na 8 tc a dzidzia nie
Może poczekam jeszcze tydzień niż pojadę na zabieg ? ale czy ma to sens ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 11:46
-
Meg,
Ja już przerabiałam cp, a teraz ciąża obumarła... Mega niekomfortowe to wszystko. Myślałam że jak maluch jest w macicy to już pójdzie z górki, niestety ktoś tam na górze miał dla mnie inny plan. U mnie widać co ciąża to inny przypadek może się zdarzyć. Coś takiego to nawet ciężko zdiagnozować bo to zupełnie inne historie i przyczyny tych niepowodzeń mogą być zupełnie inne.
Po cp szereg badań zrobiłam i wszystko ok. Czyli przyczyna nieznana- gin stwierdziła że statystycznie padło na mnie bo wyniki książkowe. Ciekawe co teraz wykażą wyniki.
Mam nadzieję ze los będzie już dla mnie łaskawszyNic innego mi nie pozostaje!
-
Niisiia współczuję.. :*
ja mam usg co miesiąc. Kolejne będzie prenatalne (za miesiąc więc duuzo czekania), a dzień później mam normalną wizytę. Mój Bobasek ma jeszcze niecałe 2 cm, ale serduszko ładnie biłociągle myślę że nasza dzidzia będzie drobna
-
nick nieaktualny