X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    bo nie mam ubezpieczenia wiem ,ze niby te prawo mi przysluguje do bezplatnego leczenia na czas ciazy ale pewnie na jakis zasadach nie tak o (

Wklej poniższy link w przeglądarkę, wszystko tam masz wyjasnione. Możesz iść własnie 'o tak'

http://www.infor.pl/prawo/prawa-konsumenta/prawa-pacjenta/282457,Czy-kobieta-w-ciazy-musi-miec-ubezpieczenie-zdrowotne.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli bedziemy mieli refundowane, dziewczyny bo teraz mi koleżanka piszę że też poroniła i wyszła że ma problem z krzepnieciem krwi powiedzcie mi czy jeśli mam żylaki na nogach(łydkach) mogą one mieć też jakiś wpływ na to sytuacje i acard mogłby pomóc ??

Mąż wiem że mnie bedzie wspierać w końcu tworzymy jedność więc czy dobrze czy źle zawsze razem

MłodaDama wystarczy że masz kartę ciąży i pokażesz ją w szpitalu, to jest równoznaczne z tym że jesteś w ciąży i przysługuje Ci darmowe leczenie. Jeśli nie możesz wytrzymać to udaj się do lekarza- stres to wróg nr 1

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia nie wiem do jakiego lekarza chodzisz ale z Rybnika ponoc dobry jest Rochalski, przyjmuje na nowinach w bushido, ponoc tez w tym roku kupil nowy aparat usg. Moja kolezanka prowadzila u niego ciaze.

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia koleżanka u niego była i w ogóle nie powiedział jej że ciążą obumarła, dał jej jakieś tabletki po których się okazało że dostała krwawienia i poroniła. Także to nazwisko nie przemawia do mnie, chodziłam do Grudnia, a na nfz do oślizło

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niisiia wrote:
    Czyli bedziemy mieli refundowane, dziewczyny bo teraz mi koleżanka piszę że też poroniła i wyszła że ma problem z krzepnieciem krwi powiedzcie mi czy jeśli mam żylaki na nogach(łydkach) mogą one mieć też jakiś wpływ na to sytuacje i acard mogłby pomóc ??

Mąż wiem że mnie bedzie wspierać w końcu tworzymy jedność więc czy dobrze czy źle zawsze razem

MłodaDama wystarczy że masz kartę ciąży i pokażesz ją w szpitalu, to jest równoznaczne z tym że jesteś w ciąży i przysługuje Ci darmowe leczenie. Jeśli nie możesz wytrzymać to udaj się do lekarza- stres to wróg nr 1
    Tak będzie to badanie refundowane razem z wizytą i genetyka i konsultacja. Skierowanie od rodzinnego. Kochana co do acardu Twoich żylaków i krzepnięcia. .robiłaś badania w tym kierunku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nikt mi nic nie mówił, jedynie co pytali się o to lekarze i tylko zapisywali, miałam jedynie morfologie robioną, mocz, glukoze to wszystko

• Asia-HA Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo mi przykro i bardzo bardzo Wam współczuję. Aż serce się kraje na myśl, że kolejne maluszki musiały się z nami rozstać. :(
    Tak mnie to dobiło, że mąż chciał zabrać mi telefon i odłączyć internet. Co mu niewiele da, bo służbowego telefonu mi zabrać z wiadomych przyczyn nie może. I trochę się opamiętał, jak mu to powiedziałam. Poza tym co to za pomysł w ogóle?
    Mam nadzieję, że uda Wam się ustalić przyczynę takiego stanu rzeczy i wyeliminować ją. A jeśli przyczyny nie znajdziecie, to wierzę, że niepowodzenia już za Wami i następna ciąża skończy się porodem zdrowego maleństwa.

Amelka [*] 12.05.2016 - 13 tydz.
    tb732n0at8s23due.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówią że do 3 razy sztuka...
    ale to minimum za pół roku jeśli wszystko dobrze pójdzie i badania genetyczne okażą się negatywne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 14:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jeśli nie daj boże wyjdzie że na tym badaniu genetycznych kariotypu wyjdzie że któreś z nas ma jakas wade gentyczną tzn. że nigdy nie bede mogła urodzić zdrowego dziecka ? Czy to bedzie oznaczało adopcje ? Da się to jakoś wyleczyć ??
    Może fiksuje ale muszę wziąć wszystko pod uwagę

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niisiia wrote:
    Dziewczyny a jeśli nie daj boże wyjdzie że na tym badaniu genetycznych kariotypu wyjdzie że któreś z nas ma jakas wade gentyczną tzn. że nigdy nie bede mogła urodzić zdrowego dziecka ? Czy to bedzie oznaczało adopcje ? Da się to jakoś wyleczyć ??
    Może fiksuje ale muszę wziąć wszystko pod uwagę
    Mi genetyk powiedział że gdyby bad wyszły źle wtedy należy nie starać się o dziecko ponieważ to by było świadome narażenie.
    Ale nie myśl o tym w ten sposób. Bo w 95% te badania wychodzą prawidłowo. .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genów nie zmienisz na to wpływu nie ma. Z tym się człowiek rodzi i żyje.

• małamama Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Dziewczyny u mnie tez zaczynaja sie problemy. Jestem zalamana. Przed wczoraj bolala mnie glowa ale wzielam apap przeszlo wczoraj wszystko okej a dzis znowu bol glowy oslabienie. Zmierzylam cisnienie no I niby w normie ,bo 134/80 ale ja tak mam ,ze jak lekko podwyzszone to juz to odczuwam ehh najgorsze jest to , ze w razie czego nie moge pojechac na ip do szpitala ,bo nie mam ubezpieczenia wiem ,ze niby te prawo mi przysluguje do bezplatnego leczenia na czas ciazy ale pewnie na jakis zasadach nie tak o . Czytalam ze trzeba miec zaswiadczenie od prezydenta itd. Moglabym wybrac sie prywatnie dzisiaj jeszcze do lekarki co prowadzila moja pierwsza ciaze moze dala by recepte na Dopegyt w razie w . Sama nie wiem co robic. Bedziemy brac z chlopakiem slub zeby mogl mnie ubezpieczyc ale to tez kwestia czasu ehh . W sumie we wtorek mialam zaplanowana wizyte wiec to nie az takie przyspieszenie. Boje sie I nie wiem co robic to chore :(

Wystarczy sie zarejestrować w urzędzie pracy i juz bedziesz ubezpieczona.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak strasznie mi przykro :( cały czas myślę o Was. I tak bardzo się martwię, ja mam choroby przewlekłe i Dzidzia tez jest troszkę mniejsza niż być powinna. Nie wiem jak dotrwam do tego 25.04. A jak będę miała takie same źle wieści? Tak mi smutno ze tak się dzieje :(

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju co tu sie porobilo. Bardzo mi przykro dziewczyny.
    Dziwie sie ze po przebytym poronieniu lekarz nic nie przypisuje ze wspomagaczy.
    Z corka bralam duphaston i acard. Teraz tylko duphaston.
    Mam obawy czy acard czasem nie pomogl mi wczesniej donosic ciazy ale z drugiej strony czy nie przyczynil sie do wady z jaka urodzila sie corka.
    Masakra. Zazdroszcze tym matkom co nie sa swiadome i bez problemu donosza ciaze. Nasze matki w ogole nie mialy usg. Ja teraz czekam niecierpliwie na usg ktore mam 28.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Jeju co tu sie porobilo. Bardzo mi przykro dziewczyny.
    Dziwie sie ze po przebytym poronieniu lekarz nic nie przypisuje ze wspomagaczy.
    Z corka bralam duphaston i acard. Teraz tylko duphaston.
    Mam obawy czy acard czasem nie pomogl mi wczesniej donosic ciazy ale z drugiej strony czy nie przyczynil sie do wady z jaka urodzila sie corka.
    Masakra. Zazdroszcze tym matkom co nie sa swiadome i bez problemu donosza ciaze. Nasze matki w ogole nie mialy usg. Ja teraz czekam niecierpliwie na usg ktore mam 28.
    Ja też dostaje progesteron i acard i mam nadzieje że na tym cudzie uda mi się odnosić ciążę. Co do wad po acardzie..nie wydaje mi się. .on jest juz tak powszechny...ponoć lek cud. Ale inni mówią ze acard bez heparyny gówna daje...to mnie martwi. Ja zastrzyków nie mam

• radiszka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Hej kochane, i jak tu zyc i czekac spokojnie na kolejna wizyte :-( , kiedy tak na prawde mozemy byc spokojne? Dopiero nak maluch sie urodzi? Dlaczego zycie czasami wystawia nas na takie proby? :-( nasuwa sie jeszcze wiele innych pytan, najgorsze jest to ze od nas malo co zalezy :-(
    Magda-lenka jeszcze raz mocno tule

Niestety nigdy juz nie bedziemy mogly byc spokojne. Jak sie urodza maluchy tez ciagle bedziemy sie o nie martwic.
    Moj synek po urodzeniu byl cudowny wszystko bylo ok 10pkt a dwa tyg pozniej dostal takich dusznosci ze ledwo go odratowalam. Sytuacja powtarzala sie jeszcze wiele razy i nikt nie wiedzial o co chodzi. Dopiero duuzo pozniej winowajca okazal sie nie odpowiedni kat wpustu zoladka ktory powodowal refluks.
    Nie chce tu nikogo straszyc ale raczej zwrocic uwage na to ze mu matki juz cale zycie bedziemy sie bac o nasze dzieciatka.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety taki urok rodzicielstwa. Chociaz ojcowie bardziej na luzie podchodza do dzieci.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 10:46

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam do piątku, jadę do szpitala i mam nadzieje że nastąpi cud :)

• eunice. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 10:46

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ