Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
michasia-K wrote:Ja sie dzisiaj witam z bólem zęba
Chyba bede musiała wybrac sie do dentysty.
Jak to jest w ciazy z chodzeniem do stomatologa? -
michasia-K wrote:Ja sie dzisiaj witam z bólem zęba
Chyba bede musiała wybrac sie do dentysty.
Jak to jest w ciazy z chodzeniem do stomatologa?
Michasia w ciąży trzeba leczyć zęby bo ich infekcje mogą być groźne dla płodu. W trybie pilnym zapisuj się do dentysty i poinformuj o ciąży, da Ci inny rodzaj znieczulenia.
Co do badania ginekologicznego lekarz musi sprawdzić gdzie dni macicy itp więc musi ucisnąć, jednak dla mnie nigdy nie jest to bolesne. -
rudi wrote:Pierwsze słyszę o uciskaniu brzucha
Mnie po prostu strasznie wczoraj wymiętolono, że tak powiem i czułam się z tym mało komfortowo, dlatego pytam o Wasze doświadczenia.
-
_polin wrote:Z lepszych wieści - ja już po prenatalnych, z dzidzią wszystko dobrze 54 mm i serduszko 150/min. Dla mnie to najpiękniejszy widok na świecie zobaczyć takiego wiercącego się malucha
Mój organizm niezbyt dobrze reaguje na ciąże, ale nie będę się żalić, bo grunt że z maluchem wszystko okej i o siebie trzeba bardziej zadbać.
Czy to usg miałaś już robione przez brzuszek, mąż był obecny na badaniu? Czy robiłaś też test pappa?
-
Mi też na każdej wizycie lekarz uciska brzuch,ale robi to krótko i bardzo delikatnie.Musi sprawdzić miękkość brzucha i dno macicy.Moko musiałaś chyba trafić na mało delikatnego gina.Na następnej wizycie spróbuj zwrócić uwagę,że masz wrażliwy brzuch i sprawia ci to ból.
Moko lubi tę wiadomość
-
Cześć. Obiecałam,ze napisze relację z wizyty u profesora Romualda Debskiego. Profesor widać,że na prawdę mądry człowiek z ogromnym doswiadczeniem i wiedzą. Jedyny minus jaki mu na dzien dzisiejszy daje to za badania ginekologiczne i usg bo robił to mało delikatnie i było bolesne. Jednak najważniejsze,że w moim przypadku ma zamiar pomoc. Za 3 tygodnie mam ponowną wizytę tym razem u jego żony,bo maja pobrać badania i jak beda wyniki to profesor zalozy mi szew na szyjke póki jeszcze się nie rozsypala. Zaokolo 4 tygodnie będe miala zabieg założenia szwu.
Aha i widze,zejusst, Moko, Jolcia1985 lubią tę wiadomość
-
Aha i jeszcze jedno profesor widać,że bardzo interesuje sie sytuacja pacjentki w moim przypadku bardzo zainteresowala go moja sytuacja z utrata poprzedniej ciąży i zlecił badania aby cos tam wykluczyc.
Takze tym,które planowaly iść jak najbardziej polecamMoko, Jolcia1985 lubią tę wiadomość
-
Moko wrote:Gratuluję, wspaniałe wieści i mam nadzieję, że wkrótce lepiej się poczujesz.
Czy to usg miałaś już robione przez brzuszek, mąż był obecny na badaniu? Czy robiłaś też test pappa?
I tak i takNajpierw miałam przezpochwowe, a na koniec jeszcze przez brzuszek. Trochę to trwało, bo jak na początku maluch się nie ruszał to później zaczął się wiercić i ciężko było zmierzyć. Dla mnie najgorszy był moment pomiarów przepływów, bo moja gin wszystko pięknie tłumaczyła, a na przepływach dziwnie zamilkła i już myślałam, że coś jest nie tak. Na szczęście po chwili dodała, że nic nie mówi, bo musi się skupić.
Mąż jest ze mną już od pierwszego USG - nie wyobrażam sobie inaczej
Testu nie robiłam i z tego wszystkiego zapomniałam nawet skonsultować to z moją ginno cóż, zrobię to mailowo
ale czytałam też, że wyniki tego testu wprowadzają dużo stresu, ale nie znam się
-
Izabela23 wrote:Aha i jeszcze jedno profesor widać,że bardzo interesuje sie sytuacja pacjentki w moim przypadku bardzo zainteresowala go moja sytuacja z utrata poprzedniej ciąży i zlecił badania aby cos tam wykluczyc.
Takze tym,które planowaly iść jak najbardziej polecam
Czekałam na Twoją relacje z wizyty
Super że Ci pomoże.
Napisz mi proszę jakie badania po utracie ciąży Ci zalecił, bo to mnie dotyczy i interesuje. Wybieram się do niego więc może już z tymi wynikami bym poszła
Dziewczyny ja ciagle Was podczytujei trzymam za Was kciuki
Wy też nie zapominajcie o mnie i wysyłajcie ciążowe fluidy i pozytywne myśli
jusst, Karolka14, Moko, magdaa, Jolcia1985, Scorpiolenka lubią tę wiadomość
-
Jeszcze raz. Mam dwóch synów. Od ponad 3 lat staraliśmy się o 3 dziecko. Niestety 22.12.14 dwa dni przed Świętami dowiedzieliśmy się ze dzidziuś przestał się rozwijać. Zaszlam w ciążę jak totalnie sobie odpusciłam.
Przygarniecie mnie????Moko, Karolka14, magdaa, aher, Scorpiolenka, radiszka lubią tę wiadomość
-
Wczoraj byłam na 3 usg. Dzidziuś dobrze się rozwija. To 9t2d maleństwo ma 2,55cm, a serduszko bije 170/min. Z racji wieku na 10.05 jestem zapisana na prenatalne. Cały czas jestem na luteinie.
Miłej mi będzie z Wami;)))Karolka14, magdaa, aher, Jolcia1985 lubią tę wiadomość