X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza76 wrote:
    Moko śmiesznie. Mój mąż się śmieje, że jak będzie odprowadzał to najmłodsze do szkoły, to wszyscy będą myśleli że dziadziuś wnuka odprowadza;))).
    Teraz mamy 6latka w szkole i jesteśmy już lekko najstarsi.
    Też mam 6 latke ;-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka jeszcze mam....18 latka;)))))

radiszka lubi tę wiadomość

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ELLASI teraz profesor zlecil mi mutacje leiden,aptt,przeciwciala przeciw beta2 glikoproteinie i jeszcze jakas jedna mutacje genu,które będą kosztowały bagatela 800zl ;) ale to nic

Ellasi lubi tę wiadomość

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ja dziś wychodzę ze szpitala. Plamien brak,szyjka czysta,za tydzień kontrolne usg u gina prowadzącego. Bierzesz duphaston?
    Bedzie dobrze :-) za niedlugo to nie bedzie zadnego sladu po krwiakach :-) tylko pamietaj kochana, lezymy i biezemy leki. Ja biore wlasnie duphaston 3 x 2 tabletki i luteine dopochwowo 2 x 1 tabletka, mam tez kwas foliowy 15mg (tylko na recepte taka dawka).

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robię obiad i nie mogę na niego patrzeć :D chyba maż sam bedzie jadł tak mnie mdli :(

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • MamyNadzieje Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez na chwilę Was opuściłam, bo złe wieści niedobrze na mnie działały... :( Jutro lekarz, mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

A brzuszek już trochę widać, szczególnie wieczorem taka śmieszna piłeczka się robi :)

Moko lubi tę wiadomość

0d1ys65gzlujssio.png

Czekamy!
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    ELLASI teraz profesor zlecil mi mutacje leiden,aptt,przeciwciala przeciw beta2 glikoproteinie i jeszcze jakas jedna mutacje genu,które będą kosztowały bagatela 800zl ;) ale to nic

Dzięki za imformację!
    APTT juz robiłam.
    Podejrzewam, że cenę robią te genetyczne... Ale co zrobić, jak mus to mus.
    przeciwciala przeciw beta2 glikoproteinie moze od razu zrobię przed wizytą.
    Z pozostałymi zaczekam, bo cena wysoka i zrbię je dopiero jak lekarz zaleci.

Powiedz mi proszę jeszcze ile kosztuje wizyta, i czy dr poświęca dużo czasu pacjentce?

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza76 witaj w klubie dojrzałych mam,ja mam 39 lat i 12 letniego syna i teraz będzie to nasze wyczekane maleństwo. Ja prenatalne mam za 3 dni też mam wielki stres ale wierzę,że wszystko będzie dobrze.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka również boję się prenatalnego. Ale głowy do góry, brzuchy do przodu i będzie dobrze. Powiem ci, że ja mam 2 dzieci, ale przez ostatnie 3 lata naszych starań mój instynkt macierzyński osiągnął apogeum. Moje dzieci były planowane ale ta ciąża...to szał:)))

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wizyta kosztuje 400zl ja w gabinecie spędziłam 25 minut

Ellasi lubi tę wiadomość

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam okropne problemy z tarczyca i przez to nie mogłam wczesniej zajść w ciążę.1,5 roku temu przeszłam operację usunięcia tarczycy bo było podejrzenie nowotworu potem uregulowałam hormony i dopiero wtedy dostałam od endokrynologa zielone światło na zachodzenie w ciążę.Też jestem bardzo szczęśliwa bo bałam się że już nam się nie uda.

Moko lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas ma jakąś historię niestety:(
    Dlatego teraz tylko pozytywy.
    I tego NAM wszystkim listopadowym(i nie tylko) babkom życzę!!!!

magdaa, jusst, Meg0809 lubią tę wiadomość

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Was, że dzisiaj tak smęcę ale to silniejsze ode mnie :-(

Nie dość, że ból głowy, nudności i wymioty to jeszcze opryszczka mi wyskoczyła. Więc bez zastanowienia od wczoraj smarowałam ją detromecyna. Dopiero teraz przyszłości do głowy poczytać na necie czy mogę ją stosować. A nie można :-( Może od niej tak mnie męczy?

Nie nadaję się do bycia ciąży :-(

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Picollina a cesarki dlaczego miałaś jeslimozna wiedzieć?
    Ja 1 miałam i sie zastanawiam jak to jest z druga?

W Pierwszej ciąży położenie miednicowe, wiec nie bardzo było pole do dyskusji, przy pierwszej ciazy nie pozwalają generalnie rodzić naturalnie, gdy dziecko jest pupą na dół, przy drugim bardzo chciałam naturalnie, wszystko było na dobrej drodze, tj. ułożenie główkowe, ale nie następowała akcja, ja byłam po terminie i zgodziłam się na cesarkę, chyba na moje szczęście bo "maluch" miał 4170 g i 60 cm więc chyba byłoby cięzko

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka_83 wrote:
    Przepraszam Was, że dzisiaj tak smęcę ale to silniejsze ode mnie :-(

Nie dość, że ból głowy, nudności i wymioty to jeszcze opryszczka mi wyskoczyła. Więc bez zastanowienia od wczoraj smarowałam ją detromecyna. Dopiero teraz przyszłości do głowy poczytać na necie czy mogę ją stosować. A nie można :-( Może od niej tak mnie męczy?

Nie nadaję się do bycia ciąży :-(
    A maść cynkowa? Może ona?

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaki macie sluz? Ja odkad test zrobilam mialam taki kremowy ala budyn a dzisiaj zalewa mnie orzezroczystym wodnistym sluzem. Ciekawa jestem czy to normalne spytam dzisiaj lekarki ale jestem ciekawa jak jest u Was?

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    A maść cynkowa? Może ona?

Dzięki za radę ale ja już chyba w ogóle zrezygnuje ze wszystkich leków do końca ciąży. Po prostu się boję :-(

W przyszły czwartek mam usg prenatalne I już jestem cała w nerwach :-(

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    Dzień dobry :-) a ja mam mały dylemat ..moja 6 letnia córka ,która bardzo się cieszy na rodzeństwo przestała mnie kompletnie słuchać ..zauważyłam, że teraz bardziej garnie się do taty mi niby pomaga, troszczy się o mnie ale jakby diabeł w nią wstąpił. Już nawet mąż to zauważył, muszę jej powtarzać po 10 razy. Z mężem teraz poświęcamy jej jeszcze więcej czasu, wogole tego nie rozumiem. A to co dzisiaj odstawiła rano idąc do szkoły to masakra cała w nerwach byłam ehh

Ja tez mam 6-latkę w domu i podobnie się zachowuje, zanim coś do niej dotrze to trzeba powtórzyc 100 razy, uparta jest jak osiołek i naprawdę ciężko sie z nią ostatnio dogadać, chociaż nie wie jeszcze że będzie miała kolejnego brata lub siostrę, wolę unikać narazie pytan : A co będzie? i Kiedy? Dla dziecka czas to naprawdę trudna sprawa!

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Dziewczyny a jaki macie sluz? Ja odkad test zrobilam mialam taki kremowy ala budyn a dzisiaj zalewa mnie orzezroczystym wodnistym sluzem. Ciekawa jestem czy to normalne spytam dzisiaj lekarki ale jestem ciekawa jak jest u Was?
    U mnie trudno stwierdzić bo biorę luteine dopochwowo i ona czasem jak się rozpuści to razem ze sluzem idzie na gęsto. Jutro robie badanka to będę wiedziała czy z moczem ok.

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Z tym śluzem to chyba różnie jest ją w pierwszym tyg po zapłodnieniu miałam iście płodny;-) gdybym nie robiła testów owulacyjny vto bym pomyślała, że to dopiero owulacja tym bardziej, że w dni owulacji nie miałam śluzu wcale ;-) a w obecnej chwili jest konsystencji kremowej ale jest gi minimalnie :-)w ciąży hormony szaleją jak zwiększa się poziom estrogenu to śluz jest rzadki jak progesteron to gesty a ,że u nas wszytko szaleje to śluz nie chce być gorszy ;-)daj znać co powiedział lekarz

7u22s65gmika7d3f.png
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ