Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Sowka ja bralam przez 3 dni krople do nosa I jak wyczytalam ,ze hamowalam doplyw tlenu przez lozysko do dziecka tymi kroplami ahh... oby lekarka cos dzisiaj na ten zatkany nos zaradzila bo niechce juz na noc brac kropli a musze sie wyspac ,przy tylu obowiazkach no musze.
synek mi sypia cale noce to trza korzystac ale jak jak oddychac nie umie I za nic na swiecie nic z dostepnych mi sposoboe nie dziala ani na chwile
Ja wizytuje o 17 I jestem zeeana . Mam nadzieje ,ze dzidzi ma sie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 15:27
-
Dziewczyny nie szalejcie tak z tym nie przyjmowaniem zadnych leków. Oczywiscie ja nie mowie zeby brac wszystko i bezmyslnie ale tez nie popadajmy w paranoje. Mi lekarz na opryszczkę pozwolił normalnie używać zoviraxu a jesli chodzi o krople do nosa no to przecież jedno psiknięcie do nosa środkiem który działa miejscowo nie wpłynie na łożysko jak trzeba to trzeba
dla bezpieczeństwa sumienia można kupic wersje dla dzieci
Karolka14, magdaa lubią tę wiadomość
-
Ja niestety musialam zalozyc spodnie ciazowe. W innych mi niewygodnie albo juz sie nie mieszcze. Strasznie mi brzuch wywalilo. Wiem ze z drugim dzieckiem szybciej rosnie. Jeszcze tydzien chce wytrzymac i powiedziec w pracy. Juz mnie kusi ale chce poczekac do nastepnego usg. Za to jutro jade do szpitala do mojego lekarza po recepte na nystatyne. Prawdopodobnie grzybka zlapalam. Tyle mialam spokoju i akorat teraz musialam cos zlapac.
sara_nar lubi tę wiadomość
-
Wczoraj wyslalam wieczorem meza zeby zatankowal mi samochod i kupil przy okazji jakiegos hot doga. Tak mnie ciagnie do fast foodow. Masakra. Ale najlepiej lagodza mi mdlosci. Kupil mi maz nowy opiekacz do chleba zebym mogla sobie robic kanapeczki z szynka i serkiem zapuekane. Idealne jedzenie dla mnie. Tak samo mialam z corka.
pabelka88, Wirginia lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Długo nie pisałam, a to dlatego, że u mnie bez większych rewelacji. Mdłości miałam okropne, ale trwały tylko ok. 2 tygodni, potem mnie puściło i w zasadzie do dziś jest ok, nie licząc czasami odruchu wymiotnego podczas porannego mycia zębów
Ale i tak jest to nieporównywalnie łagodne z tym co było. Na szczęście obeszło się bez wymiotów, tylko mdłości.
Jutro wizyta u lekarza, trochę się boję, bo przez ten brak mdłości to boję się, że coś jest z dzieckiem nie taktrochę dziwne, że tak krótko je miałam, niektóre koleżanki mówią, że mają kilkanaście tygodni do nawet kilku miesięcy. A ja tylko dwa... No ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Jak myślicie jest szansa na USG przez brzuszek jutro czy jeszcze za wcześnie? Jutro też usłyszę serduszko dzieciątka, bo ostatnio jeszcze było za wcześnie, tylko doktor potwierdził, że bije
) Powiedzcie czy miała któraś z was tak krótko mdłości? Ja teraz z objawów mam tylko właściwie zmęczenie i senność no i apetyt na wszystko, przez co waga od początku ciąży skoczyła już o ponad 2 kg
Z jednej strony nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty, a z drugiej jestem pełna obaw czy wszystko tam w środku jest w porządku
Ehhh zamiast cieszyć się ciążą, to sobie nakładam do głowy...
Ruzia
-
aphrodita wrote:Wczoraj wyslalam wieczorem meza zeby zatankowal mi samochod i kupil przy okazji jakiegos hot doga. Tak mnie ciagnie do fast foodow. Masakra. Ale najlepiej lagodza mi mdlosci. Kupil mi maz nowy opiekacz do chleba zebym mogla sobie robic kanapeczki z szynka i serkiem zapuekane. Idealne jedzenie dla mnie. Tak samo mialam z corka.
Ja też mogłabym jeść fast foody dzień w dzieńA najbardziej smakuje mi pizza i wszelkiego rodzaju zapiekane makarony mmmm
niestety ciągnie mnie też czasami do zupek chińskich, choć przed ciążą jadłam sporadycznie. Ale czasami sobie pozwalam, bo czytałam, że w małych ilościach nie zaszkodzą dziecku
Ruzia
-
Masakra dziewczyny. Jak w pierwszej ciąży nie miałam apetytu a jeśli już to na coś kwaśnego. Tak teraz jadła bym i jadła. Dziś siostra do mnie "o jak już brzuszek masz" taaaa chyba sadełko a nie brzuszek ciążowy. Ale mam ochotę na arbuza i kebaba....
-
Ja juz po. Dzidzia ma 2,7cm I bijace serducho. Ma sie dobrze. O sluzie zapomnialam ze stresu . U tej lekarki bylam ostatni raz. Zrobila mi wyklad na temat mojego braku ubezpieczenia ,ze nie bedzie za mnie placic skladek a za badania I tak bede placic nawet jak przychdonia mnie przyjmie. Gdy spytalam o leki na zatkany nos I kaszel kazala mi poczytac ulotke I dowiedziec sie co moge ,bo zaproponowalam Drosetux na kaszel no takze ten. Zalamka Wam powiem. Nigdzie sie nie dostane do rodzinnego I co mam sie sama leczyc na wlasna reke na to wychodzi
-
nick nieaktualny
-
Bylam juz mialam sie rejestrowac ale brakuje mi dokumentow z bylej pracy a szefowa juz dwa tyg je zalatwia ciagle tam chodze I co doopa ahh ,ze nie ma nie ma I nie ma ich jeszcze.
-
Witam Was Dziewczyny! W sumie witam sie juz po raz drugi, ale, ze tez jestem po przejsciach i ostatnio witalam sie tylko po pozytywnym tescie, to stwierdzilam, ze wole jednak chwilke jeszcze odczekac, zanim zdaze sie z Wami zzyc i przyzwyczaic :)Teraz jestem juz po 4 USG, dzidzius sie rozwija i ma sie dobrze, wiec planuje juz pozostac z Wami na stale. Jeszcze pewnie duzo stresow przede mna jak i przed kazda z Nas, ale powinno byc juz coraz latwiej, czego Nam wszystkim zycze
Sówka_83 wrote:Przepraszam Was, że dzisiaj tak smęcę ale to silniejsze ode mnie
Nie dość, że ból głowy, nudności i wymioty to jeszcze opryszczka mi wyskoczyła. Więc bez zastanowienia od wczoraj smarowałam ją detromecyna. Dopiero teraz przyszłości do głowy poczytać na necie czy mogę ją stosować. A nie możnaMoże od niej tak mnie męczy?
Nie nadaję się do bycia ciąży
Sówka ja tez stosowalam detreomecyne i z tego co wiem to mozna (info od ginekologa). Mnie strasznie wysypalo i sama powiedziala zeby smarowac detreomecyna, wiec glowa do gory!!!Moj Aniolek10 TC - 03.12.2015 (*)
-
Dzień Dobry!Ja dziś po wizycie, widziałam i słyszałam serduszko.Dzidzia ma 18,7 mm, według usg 8 tydzień i 3 dzień, według OM 8 tydz.i 6 dni.Mdłości i wymioty nie odpuszczają, czuje się paskudnie, ale troszkę mi już ulżyło.3 tygodnie temu był tylko pęcherzyk.
aher, magdaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja tez juz po wizycie. Kropek ma 3,30 cm pieknie bijace serducho, i cudownie ruszał nóżkami nie spał
lekarz obliczyl date porodu na 19.11. mi ovu na 18.11 to sie pewnie zmieni i dostalam skierowanie na prenatalne, bd miala refundowane z NFZ najpiekniejszy prezent urodzinowy foreverpabelka88, magdaa, Jolcia1985, małamama, aher, Karolka14 lubią tę wiadomość