X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza76 wrote:
    Nie radzę sobie z suwaczkiem.
    Musisz skopiować ten pierwszy link a następnie wklej go w ustawieniach belly tam gdzie chcesz dodać opis :-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka moja metryka swoje, a głowa swoje. Całe szczęście czuję się na 25 lat. Pewnie masz tak samo;))

jusst, Karolka14 lubią tę wiadomość

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    Ja 37 :-) wcale jeszcze nie jesteśmy takie stare ;-)

Ja też 37, moja pierwsza ciąża :)

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Czekałam na Twoją relacje z wizyty :)
    Super że Ci pomoże.
    Napisz mi proszę jakie badania po utracie ciąży Ci zalecił, bo to mnie dotyczy i interesuje. Wybieram się do niego więc może już z tymi wynikami bym poszła :)

Dziewczyny ja ciagle Was podczytuje :) i trzymam za Was kciuki :) Wy też nie zapominajcie o mnie i wysyłajcie ciążowe fluidy i pozytywne myśli :)
    Wysyłamy, wysyłamy często o Tobie myślę i mam nadzieję, że sobie radzisz :-)

Ellasi lubi tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Ja też 37, moja pierwsza ciąża :)
    Moja druga :-)Mysza mam to samo czuję się no powiedzmy na 27 lat ;-)

jusst lubi tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
  • Moko Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza76 wrote:
    Jeszcze raz. Mam dwóch synów. Od ponad 3 lat staraliśmy się o 3 dziecko. Niestety 22.12.14 dwa dni przed Świętami dowiedzieliśmy się ze dzidziuś przestał się rozwijać. Zaszlam w ciążę jak totalnie sobie odpusciłam.
    Przygarniecie mnie????
    No pewnie, jeszcze po tylu próbach!?:) Wiekiem się nie przejmuj, ważne właśnie tak jak napisałaś, na ile się czujesz. Ja w czerwcu skończę 36, więc do nastolatki tez mi daleko :P

jusst lubi tę wiadomość

• Mysza76 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No suwaczek na miejscu, ale jakby termin już minął????.... Kiedy?????

Ale gapa jestem.
    No nic kombinujemy dalej

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi kochana wielkie buziaki Ci wysyłam♡♡♡♡♡♡
    Mysza76 witaj! Nie ważne ile się ma lat a ważne na ile się czujemy;)

Karolka14, Ellasi lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    I tak i tak :) Najpierw miałam przezpochwowe, a na koniec jeszcze przez brzuszek. Trochę to trwało, bo jak na początku maluch się nie ruszał to później zaczął się wiercić i ciężko było zmierzyć. Dla mnie najgorszy był moment pomiarów przepływów, bo moja gin wszystko pięknie tłumaczyła, a na przepływach dziwnie zamilkła i już myślałam, że coś jest nie tak. Na szczęście po chwili dodała, że nic nie mówi, bo musi się skupić. :)

Mąż jest ze mną już od pierwszego USG - nie wyobrażam sobie inaczej :)

Testu nie robiłam i z tego wszystkiego zapomniałam nawet skonsultować to z moją gin :( no cóż, zrobię to mailowo :) ale czytałam też, że wyniki tego testu wprowadzają dużo stresu, ale nie znam się :)
    Dzięki za info, bo i mnie to zaraz czeka.
    Z pappa masz rację i tego boję się jeszcze bardziej niż usg, ale ja przez wzgląd na wiek robię.

• Pistacja Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdecydowanie nie jesteście stare!

Ja dzisiaj poszłam na pobranie krwii i 2 dziewczyny przede mną zebrały opieprz od położnych gdzie mają opiekunów... i tak się zaczełam zastanawiać jakich opiekunów ?!?! A się okazało, że one są niepełnoletnie... więc ja tym razem się poczułam staro :D

jusst, Moko, magdaa, Karolka14 lubią tę wiadomość

y2oqc8n.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi, ja też myślę o Tobie i wysyłam pozytywne fluidy. Masz rację, zrób najpierw wszystkie badania, które doradzą dziewczyny i już z wynikami idź do prof.

Izabela23 super, że tam trafiłaś, na pewno dobrze się Tobą zaopiekują. Zdrówka życzę:)

Ellasi lubi tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pistacja wrote:
    Dziewczyny zdecydowanie nie jesteście stare!

Ja dzisiaj poszłam na pobranie krwii i 2 dziewczyny przede mną zebrały opieprz od położnych gdzie mają opiekunów... i tak się zaczełam zastanawiać jakich opiekunów ?!?! A się okazało, że one są niepełnoletnie... więc ja tym razem się poczułam staro :D
    Hahaha, dobre, dobre:)

• Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurrra. Naumiałam się. Jest suwaczek. Człowiek całe życie się uczy!!

magdaa, Moko, adk_1989 lubią tę wiadomość

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko śmiesznie. Mój mąż się śmieje, że jak będzie odprowadzał to najmłodsze do szkoły, to wszyscy będą myśleli że dziadziuś wnuka odprowadza;))).
    Teraz mamy 6latka w szkole i jesteśmy już lekko najstarsi.

Moko lubi tę wiadomość

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DziewczynyJa od dziś wyjątkowo mocno współczuję tym, które męczą wymioty.

Umieram i zastanawiam się czy to tylko chwilowe czy po prostu u mnie się one dopiero zaczynają:-(

Możliwe, żeby nastąpiło to dopiero na tym etapie? Głowa mi pęka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 11:47

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Ellasi, ja też myślę o Tobie i wysyłam pozytywne fluidy. Masz rację, zrób najpierw wszystkie badania, które doradzą dziewczyny i już z wynikami idź do prof.

Izabela23 super, że tam trafiłaś, na pewno dobrze się Tobą zaopiekują. Zdrówka życzę:)

Tak właśnie planuję- zrobić badania i dopiero do Dębskiego żeby nie stracić tej wizyty na samo zlecenie badań i opowiadanie o moich doświadczeniach. Chcę iść juz z czymś konkretnym. Jutro chyba pójdę krew pobrać na badania ktore sama sobie zleciłam ;) Cena tych badań to 480 zł... Ale co zrobić.
    Narazie odpuszczam genetyczne bo one są po 600 zł na osobę wiec łącznie 1200 zł i te zrobię jak lekarz zaleci. Ale resztę tych najpopularniejszych w necie chce zrobić i iść z ich wynikami do lekarza.

Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa!
    Trzymam się. Mam kontakt z Magda-lenką i wspieramy się wzajemnie :) Odezwało się też do mnie na priv kilka dziewczyn ktore nie były aktywne na naszym forum zlew podobnym czasie dotknęła je strata więc powiem Wam że przykre statystyki już są wypełnione i możecie być spokojne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 11:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi mówisz o badaniu genetycznym kariotypu? ? Ono jest bezpłatne pow 2strat. Wystarczy skierowanie od rodzinnego.

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Ellasi mówisz o badaniu genetycznym kariotypu? ? Ono jest bezpłatne pow 2strat. Wystarczy skierowanie od rodzinnego.

Moja pierwsza strata to ciąża pozamaciczna i to niestety nie liczy się do tych dwóch strat o których piszesz. Niestety... Muszę płacić. A na NFZ terminy długie że szok wiec nawet jakby było zalecone i refundowane to pewne i tak bym robiła prywatnie bo nie mam zamieru czekać na badanie 6-12 miesięcy (a takie są terminy!).

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Moja pierwsza strata to ciąża pozamaciczna i to niestety nie liczy się do tych dwóch strat o których piszesz. Niestety... Muszę płacić. A na NFZ terminy długie że szok wiec nawet jakby było zalecone i refundowane to pewne i tak bym robiła prywatnie bo nie mam zamieru czekać na badanie 6-12 miesięcy (a takie są terminy!).
    Ojaaa to faktycznie:( ja mialam szczęście o tyle że jakimś cudem udało się wbić na wizytę do samego profesora po oczekiwaniu 1.5tygodnia...i to też na nfz ale na wyniki czekałam 4mce.
    głowa do góry:*ze spokojem porobisz badania. Oby nic nie wyszło tak mówił mój lekarz. Ja chciałam by coś wyszło żeby mieć świadomość co się stało i dlaczego.

Ellasi lubi tę wiadomość

• Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam powiedzieć, że wczoraj usg już miałam robione przez brzuszek i już super było widać jak "pszczółka" macha rączkami.
    Też się denerwuję prenatalnymi. Cały czas stresior!!! Kiedy się cieszyć tą ciążą. Wczoraj po badaniu powiedzieliśmy najbliższym. Chciałabym już ogłosić wszem i wobec, że bedę mamusią:)

pabelka88, Moko, magdaa, Wirginia lubią tę wiadomość

3jgxw1d3gk45f0jf.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ