X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wielkie dzięki za rady, pewnie z którejś skorzystam :-)

Cieszę się z udanych wizyt :-) Oby wszystkie już takie były. Trzymam kciuki :-)

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja sie dzisiaj czuje fatalnie, jak przejechana przez czolg :-( ciagle mi niedobrze a od rana glowa mnie boli, myslalam ze przejdzie jak troche sie przespie ale niestety musialam polknac tabletke bo juz nie dawalam rady.

Duze te Wasze malenstwa :-)
    No wlasnie, ciekawe co tam u Mirabelki.

A, zamowilam wczoraj ksiazke "W oczekiwaniu na dziecko" Murkoff, Mazel. Ponoc bardzo dobra, duzo pozytywnych opinii i polecona mi tez przez szwagierke.

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• radiszka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie kupujecie ten imbir kandyzowany? Juz nie daje rady z tymi mdlisciami. A pomaga mi jedynie pizza o zgrozo... nie moge ciagle jesc pizzy bo juz mam nadwage ;(

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • monikamina Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jezeli mozna to chcialabym dolaczyc do waszej listy. Termin na 21.11 dzis bylam na wizycie. Fasola ma sie dobrze 3.2cm. Obecnie zaczelam 10 tydzien. Mam mdlosci i nie moge patrzec nawet na mięso. Lekarz zalecil mi dzis lezec tylko na brzychu przez kolejne tygodnie bo macica wygieta jest w tyl co mialam tez w poprzednoej ciąży i macica napierala na kosc ogonowa przez co nawet nie moglam siedzieć. Kochane mamy jakie witaminy zalecil wam lekarz? Ps czy sa tu mamy z okolic katowic? Pozdrawiam

tomania2806, małamama, jusst lubią tę wiadomość

2nn3skjov6bvby4s.png zrz63e5ebzu8cjz8.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj momikamima :) mamą będę w listopadzie :) trochę oddalona od Katowic bo Gliwice ale jakby nie patrząc jedno województwo. rozumiem co czujesz bo też mam jadlowstret :)sama już nie wiem co bym zjadła

tomania2806, monikamina lubią tę wiadomość

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem z Chorzowa :)

monikamina lubi tę wiadomość

• olkaaa Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo laski ;) Ja dzisiaj tez mialam wizyte, wszystko jest dobrze, serducho pieknie bije :) Dzisiaj zostalam poinformowana o testach prenatalnych odnosnie wad genetycznych itp. Zgodzilam sie bo chce miec pewnosc, ale mam pytanie czy Wy robilyscie takie badania?

Ja chodze prywatnie.. Za wizyte + leki dzis zaplacilam 300zl.. A to badanie jest dosc kosztowne.. Do tego jeszcze lekarz mnie wkurzyl bo stwierdzil ze cukier mam wysoki i przekracza norme, mimo tego ze na wyniku nie przekracza normy.. No i kolejne badania odnosnie cukrzycy.. No i przytylam 2 kg a on sie na mnie drze, ze za duzo.. Ehhh coraz bardziej mniej mi odpowiada ten lekarz.. W szpitalu mnie totalnie olal.. No nic, nie poddaje sie :)
    Kolejna wizyta w maju..

w57vpc0zbvyrf7zi.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaa to zmien lekarza. Po co masz sie z takim meczyc.

Ja kupilam imbir kandyzowany ale daje sobie dwie kosteczki do herbaty z miodem i cytryna. Tak do jedzenia mi nie podchodzil bo jest strasznie piekacy. A to duze kosteczki. Czesto podjadam migdaly. Troche pomagaja ale tylko na chwile. Jak jestem glidna to musze i tak zaraz zjesc cos konkretnego.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    A, zamowilam wczoraj ksiazke "W oczekiwaniu na dziecko" Murkoff, Mazel. Ponoc bardzo dobra, duzo pozytywnych opinii i polecona mi tez przez szwagierke.
    Też mam tę książkę. Jest super, naprawdę solidny podręcznik:)

• monikamina Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na mdlosci pomaga cola ale nie chce przesadzac z jej piciem. Ja poki co pol kg na minusie ale pewnie nadrobie bo w poprzedniej ciazy przytylam prawie 30kg

• monikamina Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania a rodzic chcesz w chorzowie?

• Moko Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkaaa wrote:
    Hejo laski ;) Ja dzisiaj tez mialam wizyte, wszystko jest dobrze, serducho pieknie bije :) Dzisiaj zostalam poinformowana o testach prenatalnych odnosnie wad genetycznych itp. Zgodzilam sie bo chce miec pewnosc, ale mam pytanie czy Wy robilyscie takie badania?

Ja chodze prywatnie.. Za wizyte + leki dzis zaplacilam 300zl.. A to badanie jest dosc kosztowne.. Do tego jeszcze lekarz mnie wkurzyl bo stwierdzil ze cukier mam wysoki i przekracza norme, mimo tego ze na wyniku nie przekracza normy.. No i kolejne badania odnosnie cukrzycy.. No i przytylam 2 kg a on sie na mnie drze, ze za duzo.. Ehhh coraz bardziej mniej mi odpowiada ten lekarz.. W szpitalu mnie totalnie olal.. No nic, nie poddaje sie :)
    Kolejna wizyta w maju..
    Tak ja robię takie badanie we czwartek, z tym, że ja mam za darmo z racji wieku.
    Jeśli lekarz Ci nie odpowiada, to koniecznie go zmień, bo po co masz się denerwować przez ładnych, kilka, następnych m-cy. Ja do tej pory korzystałam z prowadzenia ciąży w szpitalu na nfz i opieki prywatnej, ale zamierzam zrezygnować z NFZ, bo nie jestem zadowolona z dr, do której chodzę. Wychodzę z założenia, że szkoda sobie psuć nerwów na takiego lekarza i jednocześnie maluszka denerwować.

• _polin Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkaaa wrote:

Kolejna wizyta w maju..

Ja poza USG genetycznym nie robię innych testów.
    Co do cukru - też byłam zła, że wypomniano mi cukier, który jest niby w normie i skierowano mnie wcześniej na krzywą cukrzycową. Całe szczęście - jakby moja gin miała idealną intuicję, bo krzywa wyszła beznadziejna a ja jestem skierowana do poradni diabetologicznej. Na wczesnym etapie nieprawidłowości reguluje się dietą. Wiem też, że normy cukru dla ciężarnych są inne. Też byłam trochę wkurzona, ale teraz cieszę się, że mój lekarz jest dokładny i wyłapuje takie rzeczy.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja się z wami żegnam :(
    Moje szczescie przestało rosnać i serduszko przestało bić :( w czwartek ma zabieg
    Mam tylko jednopytanie były tu dziewczyny które tak jak ja straciły swoje maluszki prosze je o kontakt na priv mam pytanie odnoscie zabiegu ale nie chce dołowac innach dziewczyn
    Trzymajcie sie i zycze udanych ciaz dbajcie o siebie i maluszki

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola bardzo Ci wspolczuje, trzymaj sie :(

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola..matko...ręce mi . opadły:((( nie wierze....normalnie nie wierzę. ..nie mam słów by to opisać:-(((((

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola bardzo ale to bardzo jest mi przykro

7u22s65gmika7d3f.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro Karolka. Ty juz bylas w 2 trymestrze. Trzymaj sie.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka mozma wiedziec kiedy ostatnio mialas usg?

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra na takim etapie... współczuję... jeju, tyle ostatnio złych wiadomości:(

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: