X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aher mega brzuch!!!!!! :D u mnie to bedzie widac tak gdzies w 18tyg bo został mi wielki tlusty bandzioch po pierwszym ;/

Ja sie troszkę wyłączyłam bo troszkę za dużo tu bylo dla mnie złych wieści ale widzę ze dzisiaj calkiem fajnie :)

Ja nie mogę die doczekać młodych ziemniaczków z żółtą fasolka szparagowa i masełkiem omnomnomnom :D no i bób z bułką tartą!!!! :D

Karmienie piersią... Hmmm mi się nie udalo :( po cesarce późno dostałam syna do piersi bo po ponad dobie, on bym duży i potrzebowal dużo jedzenia ja go nie miałam wiec go dokarmiali t on nie chcial ciagnac ode mnie bo z butli bylo mu łatwiej i szybciej i łatwiej a ja byłam w strasznej kondycji psychicznej i nie miałam siły walczyć o karmienie i sie poddalam :(

aher lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ziemniaczki z fasolka też bym przyjęła:-)))

Karolka14 lubi tę wiadomość

• rudi Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesssssu ja to mam tak wrażliwe piersi, że nie pozwalam nawet mężowi ich dotykać. I to nie tylko chodzi o ciążę.
    A co będzie przy karmieniu? Nawet sobie tego nie mogę wyobrazić, tym bardziej, że piszecie, że początki są bardzo ciężkie.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Jutro wchodzę w 12tc i taki bęcek mam :)

http://www.fotosik.pl/zdjecie/f6837b0eb9e7479e

No ja mam troszkę młodszą ciążę od Ciebie ale tez brzuszek trochę widać :D mama się ze mnie śmieje bo zawsze bylam szczupła a teraz wyglądam jakbym szybko przytyla :D a tylko 1 kg więcej na wadze mam, a taki brzusio :D

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    Aher Ty czasami nie masz trojaczkow :-)?piekny brzusio

Nieee, jedna fasolka jest :) Ale fakt faktem, że brzuch jakoś tak dziwnie wywaliło mi szybko, obcisłych rzeczy póki co nie zakładam, bo od razu rzuca się w oczy :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też już całkiem spory brzusio się uwidacznia, ale to 3 ciąża więc widać zdecydowanie szybciej.

Co do karmienia piersią - ekstra sprawa polecam serdecznie, ale powiem tym co dopiero będą miały okazję - to nie jest tak różowo jak w tych reklamach ze słodkim maluszkiem przy piersi, no w każdym badź razie nie na początku! potem jest naprawdę rozkosznie, szczególnie dla maleństwa, które ma zawsze dostępny pokarm w idealnej dla niego temp. i zestawie składników.

Tylko nikt o tym nie uprzedza, że na początku jest tak cholernie trudno i boli. Pierwsza córa, ssała jak szalona, ja po cesarce, mleko przyszło dopiero w 3 dobie, oczywiście omlaskała sutki i bolały jak cholera, spróbowałam przez nakładki i poszło znacznie lepiej, po 2 tyg. jak piersi sie wygoiły i przyzwyczaiły, to dalej juz poszło gładko przez 13 mscy.
    Drugi synuś urodził sie duży, wiadomo chciał jeść, a tu znowu cesarka i mleko przyszło po skończonej 2 dobie, ale tak wściekle ssał, że wyrwał dosłownie kawałek sutka do krwi, oczywiście każde przystawienie ból niemiłosierny, przez nakładki nie chciał ciagnąć, wiec z 1 sutka ściągałam laktatorem bo mniej bolał, tak przez 3 dni aż sie wygoiło a z drugiej normalnie. Potem było już cudnie przez 16 mscy.

Jedno wam powiem, nie poddawać się, owszem boli ale tylko na początku, i niestety trzeba malucha przystawiać jak woła, choćby tylko possał, bo w ten sposób stymuluje wypływanie mleka, więc warto pocierpieć.

I jeszcze jedno - nie straszę nikogo, wręcz zachęcam - uświadamiam tylko jak może być naprawdę, po prostu dzielę się swoją wiedza i doświadczeniem osobistym. Może komuś pomoże to podjąć decyzje o karmieniu piersią.

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Pytająca Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super brzuch:)

dqprj44jms8c8veb.png
  • malutka199922 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    proponuje jutro ten link usunać stąd :) żeby zaraz trolle nie zaczeły nam się dodawać do fb.
    Faktycznie nie pomyślałam :/

ganne6hhb130fhee.png

zpbn8iiks1s4kzhl.png
    zpbn8iikgfn8r0ke.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie trolle kobietki? Ją to w tej ciąży zero bazy mam :-(

7u22s65gmika7d3f.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Ooo ziemniaczki z fasolka też bym przyjęła:-)))
    Przez to wasze gadanie o jedzonku zwloklam swoje doopsko z kanapy i robię ogórkowa i może jakiś placek upieke alo coś ;-) młode ziemniaki, Zielona fasolka z masłem i koperkiem ufff pychotka tak sobie myślę parę dziewczyn pisało o bobie mhh ją po takim posiłku to brzuch bym miała co najmniej jak w 10 MC ciąży ;-)

magdaa lubi tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ogórkową bym zjadła :D
    Ja właśnie robię halibuta w piekarniku ale nie wiem czy go zjem :/

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaczynamy tydzien z dobrymi wiadomosciami :-)
    Krwiak 2tyg temu 2,84 cm krwiak dzisiaj 0,78 cm. Maluszek 2,33 cm, jest piekny :-) ma takie slodkie nozki i raczki. Ale zeby nie bylo az tak pieknie to prawdopodobnie do konca I trymestru musze lezec i dalej brac leki. Kolejna wizyta 09.05 a prenatalne 11.05

Sówka_83, Karolka14, magdaa, pabelka88, aher, Scorpiolenka, Wirginia, Meg0809, megimeg, takasobieja, _polin lubią tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Krwiak 2tyg temu 2,84 cm krwiak dzisiaj 0,78 cm. Maluszek 2,33 cm, jest piekny :-) ma takie slodkie nozki i raczki. Ale zeby nie bylo az tak pieknie to prawdopodobnie do konca I trymestru musze lezec i dalej brac leki. Kolejna wizyta 09.05 a prenatalne 11.05
    Noo to są naprawdę piękne wieści :-) dla pocieszenia dodam, że już niewiele zostało do 2 trymestru dasz radę Brawo Ty :-)prenatalne mamy w tym samym dniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 18:19

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picollina a cesarki dlaczego miałaś jeslimozna wiedzieć?
    Ja 1 miałam i sie zastanawiam jak to jest z druga?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za mną chodzi kapuśniak mniam mniam

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadł kaszel.Nosz jasna cholera.Kaszel to chyba niezbyt dobrze wpływa na maleństwo ;(;( TŻ właśnie zrobił mi syrop z cebuli ahhh ale lekarka może coś zaradzi jutro . :( ja nie mam w sumie konkretnych smaków ta choroba mnie wykańcza.Ale i tak jakaś lekka poprawa jest ,bo już nie bolą mnie tak mocno oczy i nos

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 10:50

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:

Ja też mam prenatalne 11 maja :) widzę, ze jesteśmy na tym samym etapie :)

Dziewczyny idziecie do szkoły rodzenia? Ja przed chwilka rozmawiałam z położną z takiej szkoły i mam zamiar się wybrać :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aher fajny brzuszek ;) mi po mału już też się uwidacznia :)
    A ja dziś zrobiłam pomidorowa i klopsiki z pieczarkami i papryką. No ja mam apetyt duży. Rano śniadanko po 2-3h muszę zjeść melona i truskawki. Potem po kolejnych 2-3h jakiś obiadek. No i przed spaniem jakiś jogurt. Także mam apetyt ale na szczęście dopiero 1 kg do wagi więcej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji że od 1.5mca zniknęłam z towarzystwa zaczynają się pytania..i dziś mój mąż się pochwalił i na pytanie który tydzień odpowiada hmm 5? 6? :))) no..:))

‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ