X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aher mega brzuch!!!!!! :D u mnie to bedzie widac tak gdzies w 18tyg bo został mi wielki tlusty bandzioch po pierwszym ;/

Ja sie troszkę wyłączyłam bo troszkę za dużo tu bylo dla mnie złych wieści ale widzę ze dzisiaj calkiem fajnie :)

Ja nie mogę die doczekać młodych ziemniaczków z żółtą fasolka szparagowa i masełkiem omnomnomnom :D no i bób z bułką tartą!!!! :D

Karmienie piersią... Hmmm mi się nie udalo :( po cesarce późno dostałam syna do piersi bo po ponad dobie, on bym duży i potrzebowal dużo jedzenia ja go nie miałam wiec go dokarmiali t on nie chcial ciagnac ode mnie bo z butli bylo mu łatwiej i szybciej i łatwiej a ja byłam w strasznej kondycji psychicznej i nie miałam siły walczyć o karmienie i sie poddalam :(

aher lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ziemniaczki z fasolka też bym przyjęła:-)))

Karolka14 lubi tę wiadomość

• rudi Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesssssu ja to mam tak wrażliwe piersi, że nie pozwalam nawet mężowi ich dotykać. I to nie tylko chodzi o ciążę.
    A co będzie przy karmieniu? Nawet sobie tego nie mogę wyobrazić, tym bardziej, że piszecie, że początki są bardzo ciężkie.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Jutro wchodzę w 12tc i taki bęcek mam :)

http://www.fotosik.pl/zdjecie/f6837b0eb9e7479e

No ja mam troszkę młodszą ciążę od Ciebie ale tez brzuszek trochę widać :D mama się ze mnie śmieje bo zawsze bylam szczupła a teraz wyglądam jakbym szybko przytyla :D a tylko 1 kg więcej na wadze mam, a taki brzusio :D

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    Aher Ty czasami nie masz trojaczkow :-)?piekny brzusio

Nieee, jedna fasolka jest :) Ale fakt faktem, że brzuch jakoś tak dziwnie wywaliło mi szybko, obcisłych rzeczy póki co nie zakładam, bo od razu rzuca się w oczy :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też już całkiem spory brzusio się uwidacznia, ale to 3 ciąża więc widać zdecydowanie szybciej.

Co do karmienia piersią - ekstra sprawa polecam serdecznie, ale powiem tym co dopiero będą miały okazję - to nie jest tak różowo jak w tych reklamach ze słodkim maluszkiem przy piersi, no w każdym badź razie nie na początku! potem jest naprawdę rozkosznie, szczególnie dla maleństwa, które ma zawsze dostępny pokarm w idealnej dla niego temp. i zestawie składników.

Tylko nikt o tym nie uprzedza, że na początku jest tak cholernie trudno i boli. Pierwsza córa, ssała jak szalona, ja po cesarce, mleko przyszło dopiero w 3 dobie, oczywiście omlaskała sutki i bolały jak cholera, spróbowałam przez nakładki i poszło znacznie lepiej, po 2 tyg. jak piersi sie wygoiły i przyzwyczaiły, to dalej juz poszło gładko przez 13 mscy.
    Drugi synuś urodził sie duży, wiadomo chciał jeść, a tu znowu cesarka i mleko przyszło po skończonej 2 dobie, ale tak wściekle ssał, że wyrwał dosłownie kawałek sutka do krwi, oczywiście każde przystawienie ból niemiłosierny, przez nakładki nie chciał ciagnąć, wiec z 1 sutka ściągałam laktatorem bo mniej bolał, tak przez 3 dni aż sie wygoiło a z drugiej normalnie. Potem było już cudnie przez 16 mscy.

Jedno wam powiem, nie poddawać się, owszem boli ale tylko na początku, i niestety trzeba malucha przystawiać jak woła, choćby tylko possał, bo w ten sposób stymuluje wypływanie mleka, więc warto pocierpieć.

I jeszcze jedno - nie straszę nikogo, wręcz zachęcam - uświadamiam tylko jak może być naprawdę, po prostu dzielę się swoją wiedza i doświadczeniem osobistym. Może komuś pomoże to podjąć decyzje o karmieniu piersią.

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Pytająca Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super brzuch:)

dqprj44jms8c8veb.png
  • malutka199922 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    proponuje jutro ten link usunać stąd :) żeby zaraz trolle nie zaczeły nam się dodawać do fb.
    Faktycznie nie pomyślałam :/

ganne6hhb130fhee.png

zpbn8iiks1s4kzhl.png
    zpbn8iikgfn8r0ke.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie trolle kobietki? Ją to w tej ciąży zero bazy mam :-(

7u22s65gmika7d3f.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Ooo ziemniaczki z fasolka też bym przyjęła:-)))
    Przez to wasze gadanie o jedzonku zwloklam swoje doopsko z kanapy i robię ogórkowa i może jakiś placek upieke alo coś ;-) młode ziemniaki, Zielona fasolka z masłem i koperkiem ufff pychotka tak sobie myślę parę dziewczyn pisało o bobie mhh ją po takim posiłku to brzuch bym miała co najmniej jak w 10 MC ciąży ;-)

magdaa lubi tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ogórkową bym zjadła :D
    Ja właśnie robię halibuta w piekarniku ale nie wiem czy go zjem :/

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaczynamy tydzien z dobrymi wiadomosciami :-)
    Krwiak 2tyg temu 2,84 cm krwiak dzisiaj 0,78 cm. Maluszek 2,33 cm, jest piekny :-) ma takie slodkie nozki i raczki. Ale zeby nie bylo az tak pieknie to prawdopodobnie do konca I trymestru musze lezec i dalej brac leki. Kolejna wizyta 09.05 a prenatalne 11.05

Sówka_83, Karolka14, magdaa, pabelka88, aher, Scorpiolenka, Wirginia, Meg0809, megimeg, takasobieja, _polin lubią tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Krwiak 2tyg temu 2,84 cm krwiak dzisiaj 0,78 cm. Maluszek 2,33 cm, jest piekny :-) ma takie slodkie nozki i raczki. Ale zeby nie bylo az tak pieknie to prawdopodobnie do konca I trymestru musze lezec i dalej brac leki. Kolejna wizyta 09.05 a prenatalne 11.05
    Noo to są naprawdę piękne wieści :-) dla pocieszenia dodam, że już niewiele zostało do 2 trymestru dasz radę Brawo Ty :-)prenatalne mamy w tym samym dniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 18:19

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picollina a cesarki dlaczego miałaś jeslimozna wiedzieć?
    Ja 1 miałam i sie zastanawiam jak to jest z druga?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za mną chodzi kapuśniak mniam mniam

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadł kaszel.Nosz jasna cholera.Kaszel to chyba niezbyt dobrze wpływa na maleństwo ;(;( TŻ właśnie zrobił mi syrop z cebuli ahhh ale lekarka może coś zaradzi jutro . :( ja nie mam w sumie konkretnych smaków ta choroba mnie wykańcza.Ale i tak jakaś lekka poprawa jest ,bo już nie bolą mnie tak mocno oczy i nos

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 10:50

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:

Ja też mam prenatalne 11 maja :) widzę, ze jesteśmy na tym samym etapie :)

Dziewczyny idziecie do szkoły rodzenia? Ja przed chwilka rozmawiałam z położną z takiej szkoły i mam zamiar się wybrać :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aher fajny brzuszek ;) mi po mału już też się uwidacznia :)
    A ja dziś zrobiłam pomidorowa i klopsiki z pieczarkami i papryką. No ja mam apetyt duży. Rano śniadanko po 2-3h muszę zjeść melona i truskawki. Potem po kolejnych 2-3h jakiś obiadek. No i przed spaniem jakiś jogurt. Także mam apetyt ale na szczęście dopiero 1 kg do wagi więcej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji że od 1.5mca zniknęłam z towarzystwa zaczynają się pytania..i dziś mój mąż się pochwalił i na pytanie który tydzień odpowiada hmm 5? 6? :))) no..:))

‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ