Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sadzilam ze z karmieniem moga byc takie problemy.
    Dziewczyny czy mozecie doradzic jakas fajna ksiazke/poradnik dla kobiet w ciazy? Tyle tego jest, tylko ktora tak na prawde jest warta przeczytania :-)

zxc lubi tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• aher Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku jestem na l4 ale u mnie to skomplikowana sytuacja w pracy i złe samopoczucie więc nie mam wyrzutów sumienia.

Karolka ja stoczyłam na początku dużą walkę o karmienie piersią, na szczęście wybrałam super położną z aktualną wiedzą na temat laktacji i bardzo mi pomogła. Karmiłam córkę ponad 1.5 roku i tymrazem też bardzo bym chciała bo to nie dość że najlepsze dla dziecka to bardzo wygodne i darmowe :). Niestety po zakończeniu kp wyczułam u siebie guza piersi, w styczniu przeszłam operację, zgrubienie i krawiak nadal się utrzymuje i zastanawiam się czy po takiej operacji będę mogła karmić... Czy nie ucierpiały przewody mleczne? Ma ktoś z Was wiedzę na ten temat? Wiem, że można karmić nawet jedną piersią, ale pech chciał że cięta była ta bardziej wydajna pierś.

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużą wiedzę na temat kp, służę pomocą. Mi bardzo zaszkodziły połozne w szpitalu, a pomogła połozna w domu i moja grupa wówczas styczniowych mamuś :). Polecam grupę na fb karmienie piersią (choc tam kobietki to już totalne fanatyczki), blog Hafiji i wiedzę Magdy Karpieni. Chyba to najbardziej rzetelne źródła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 09:44

Karolka14 lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Nie sadzilam ze z karmieniem moga byc takie problemy.
    Dziewczyny czy mozecie doradzic jakas fajna ksiazke/poradnik dla kobiet w ciazy? Tyle tego jest, tylko ktora tak na prawde jest warta przeczytania :-)
    oj nie mozesz wnioskowac tylko z mojego przypadku :-)mysle ,ze wiekszosc kobiet jednak nie ma tego problemu :-)ale podlaczam sie do pytania odnosnie literatury cos godnego polecenia?

7u22s65gmika7d3f.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Ja mam dużą wiedzę na temat kp, służę pomocą. Mi bardzo zaszkodziły połozne w szpitalu, a pomogła połozna w domu i moja grupa wówczas styczniowych mamuś :). Polecam grupę na fb karmienie piersią (choc tam kobietki to już totalne fanatyczki), blog Hafiji i wiedzę Magdy Karpieni. Chyba to najbardziej rzetelne źródła.
    oo super,ze jest wsrod nas mama z wiedza:-)moze kiedys jak bedziesz miala czas opiszesz jak to u Ciebie bylo,co przyczynilo sie do tego ,ze nie szlo a pozniej dalas rade i to az na 1,5 roku :-)bardzo chce karmic ale po ostatnim razie wydaje mi sie to takie trudne :-(musze zajrzec na te blogi dzieki za info

aher lubi tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos mężów ja mój cały czas jest przy mnie. Chodzimy do pracy, uczelnie itp. Wczoraj zrobiłam mu szkolenie z mojej ciąży :) Który tydzień, jak się czuje, kiedy termin. Bidulek nic nie wiedział. Myślał, że 8 tydzień i rodzę w październiku.

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ja również Was podczytuje, ale jakoś ostatnie informacje mnie tak zdołowały :(
    Ja dzisiaj rozpoczynam 12tc.
    Powinnam być spokojniejsza, ale nie do końca jestem. Od tyg mdłości i wymioty przeszły. Już jak leżałam w szpitalu to było o wiele lepiej. Na usg w szpitalu w 10i1d ciąży serduszko biło, maluch się poruszał więc tłumacze to sobie, że wymioty i inne dolegliwości powoli przechodzą.
    Za to czuje ciągnięcia w podbrzuszu. Ostatnio nawet w nocy się budziłam bo tak ciągło .

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• aher Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że to duży problem na początku, wiele mam pozostaje bez wsparcia i podawają mleko modyfikowane. Tak wiele jest mitów, które wciąż się slyszy o karmieniu u bez wewnętrznego przekonania bardzo łatwo sie poddać. Ja osobiście w swoim otoczeniu mamy karmiące zliczę na palcach jednej ręki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 09:57

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Ja uważam, że to duży problem na początku, wiele mam pozostaje bez wsparcia i podawają mleko modyfikowane. Tak wiele jest mitów, które wciąż się slyszy o karmieniu u bez wewnętrznego przekonania bardzo łatwo sie poddać. Ja osobiście w swoim otoczeniu mamy karmiące zliczę na palcach jednej ręki
    jest dokladnie tak jak piszesz :-)patrzac teraz z perspektywy czasu karmienie piersia bardziej za mna przemawia wzgledy wygody,ekonomii,dzialana na cialo kobiety szybsza regeneracja po porodzie.W podoawaniu mleka modyf.jedno jest tylko lepsze ,dziecko szybciej zaczyna przesypiac cale noce :-)jednak cycucha trzeba czesciej podawac spojrzalam na te blogi mysle ,ze beda pomocne dzieki :-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zasiądę do komputera to chętnie podzielę się moją historią, tu na tel jest mi ciężko pisać :)

Michasia nie martw się niczym, jeśli czujesz ciągnięcia to dużo leż, odpoczywaj to najlepsza recepta. U mnie z dolegliwosciami też lepiej nieco, wymiotowalam 5-6 razy dziennie wiec teraz 2 to pikuś. Zaraz wchodzimy w 2 trymestr :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...jaka ja mam ochote na sernik na zimno z truskawkami...aaaaa:-))

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIchasia widze ,ze cierpisz na ta sama dolegliwosc co my-zwana ciaza :-)chyba wszytkie mamy kluca ,ciagniecia itp moral?ojawy calkowicie normalne ;-)zalecenia mega leniuchowanie-zawsze dziala

Aher oj tak czas zasowa nawet sie nie obejrzymy a pojdziemy rodzic :-)

w przeciwienstwie do wczoraj(czulam jakby ktos wyjal mi wtyczke i odlaczyl z pradu)czuje sie dzisiaj rewelacyjnie moglabym gory przenosic :-)wiadomo ciagnie ,kluje ale z glowka wszytko ok tylko ,ze nie moge nic robic konkretnego bo maz pozniej patrzy i mnie ochrzania no coz pozostaje lezec i pachniec :-)jak tak dalej pojdzie to rozmowy w toku zaczne ogladac hihhi wysylam pozytywna energie brzuchatki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 10:40

klauuudia, aher lubią tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ten sliczny poniedzialek zycze Wam dziewczyny cudownego nowego tygodnia:

duzo slonca i dobrego samopoczucia

malo mdlosci i zmeczenia

:D :D :D :D

Karolka14, Meg0809, aher, Jolcia1985 lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Hej dziewczyny!
    Ja również Was podczytuje, ale jakoś ostatnie informacje mnie tak zdołowały :(
    Ja dzisiaj rozpoczynam 12tc.
    Powinnam być spokojniejsza, ale nie do końca jestem. Od tyg mdłości i wymioty przeszły. Już jak leżałam w szpitalu to było o wiele lepiej. Na usg w szpitalu w 10i1d ciąży serduszko biło, maluch się poruszał więc tłumacze to sobie, że wymioty i inne dolegliwości powoli przechodzą.
    Za to czuje ciągnięcia w podbrzuszu. Ostatnio nawet w nocy się budziłam bo tak ciągło .

Michasia to obie wkraczamy ten magiczny 12 tydzień :-) Ja wymiotów w ogóle nie miałam ale z mdłościami trochę wlaczylam, nawet dzisiaj je odczuwam. Od soboty odstawiłam duphaston i trochę się tym denerwuję ale jakoś wytrwam jeszcze tydzień do wizyty. W sobotę odczuwalam tak jakby kolkę ale już spokój. Od paru dni częściej biegam5do toalety, nawet w nocy więc sobie mówię, że maluch rośnie i uciska gdzieś tam może na pęcherz ;-)

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Dziewczyny...jaka ja mam ochote na sernik na zimno z truskawkami...aaaaa:-))

Ja to w ogóle mam mega zachciankę na truskawki :-) Gdyby były już dostępne to bym je pochłaniałabym kilogramami :-) Póki co jednak zjadam od czasu do czasu hiszpańskie, zachcianka silniejsza. Liczę jeszcze po cichu na ciocie, bo miała ochotę już kiedyś zrobić mi pierogi z truskawkami mrożonymi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 11:01

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zxc wrote:
    A propos mężów ja mój cały czas jest przy mnie. Chodzimy do pracy, uczelnie itp. Wczoraj zrobiłam mu szkolenie z mojej ciąży :) Który tydzień, jak się czuje, kiedy termin. Bidulek nic nie wiedział. Myślał, że 8 tydzień i rodzę w październiku.
    ci nasi mezczyzni niby wszytko wiedza a nie wiedza nic :-) ja to sie wycwanilam jak mojemu opowiadam o ciazy to niby slucha ale widze ze malo do niego trafia wiec...wysylam mu cotygodniowy raport z rozwoju dzidzi na messengera :-)zauwazylam ze slowo pisane bardziej do niego trafia i o dziwo czyta to co mu wysylam

Sowka co do siusiania oj tak,M ostanio po 5 wizycie w kibelku w nocy spytal sie czy mi za to placa bo zwiekszam czestotliwosc :-)

Co do truskawek pochlanim kg dziennie ,wiem ze moze te hiszpanskie nie sa zdrowe ale wchodza mi niesamowicie :-)juz nie moge sie doczekac jak pojade do Polski tesciowa w ogrodki ma jakas stara odmiane sa male ale mega slodkie ehhhh

7u22s65gmika7d3f.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny wspomnienia wróciły ja na koniec ciazy pochłaniałem kilogramami truskawki i bób i codziennie do Pani na straganie mówiłam ,ze to juz moze ostatni raz a urodziłam 10dni po terminie ;)

Jesli chodzi o kp ja karmiłam i nie było większych trudności ,ale to nie łatwa sprawa na wszystkie moje koleżanki z forum które chciały kp znacznej mniejszości to sie udało.

Ja polecam książkę język niemowląt ale to o dziecku i jego pielęgnacji i nie tylko nie o kp

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny ale narobilyscie smaka :-) ja juz nie moge doczekac sie sezonu na nasze polskie truskawki, czeresnie a potem sliwki :-) uwielbiam te owoce. Na razie ratuje sie bananami, kiwi i roznymi soczkami, jednak to nie to samo co nasze sezonowki :-)

pabelka88 lubi tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupy zrobione. Dziś powstanie sernik na zimno z truskawkami. Jak ja wytrzymam do jutra by go zjeść. ..chyba w nocy jak wstanę siusiu to opalaszuje lodówkę:)

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Oj dziewczyny ale narobilyscie smaka :-) ja juz nie moge doczekac sie sezonu na nasze polskie truskawki, czeresnie a potem sliwki :-) uwielbiam te owoce. Na razie ratuje sie bananami, kiwi i roznymi soczkami, jednak to nie to samo co nasze sezonowki :-)
    I jeszcze gruszki i taka młoda kalarepka ;-)

7u22s65gmika7d3f.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ