X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby;) mam nadzieję że masz rację. Ja cały czas też mam przeczucie że będzie dobrze tylko cały czas jedno mam w głowie,że ja w ogóle nie czuję się w ciąży. Funkcjonuję normalnie z wyjątkiem tego że szybciej się męczę. Musi być dobrze;)

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Mirabelka ile dni rozbieżnosci było wcześniej pomiedzy pęcherzykiem a wiekiem ciąży?
    mój pęcherzyk ma teraz 14,6 więc to nawet nie jest 6 tydzień. Konkretnie to wychodzi 6 tydzień 4 dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 10:12

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis powiedziałammezowiże sie stresuje przed wtorkiem i że w ciazy z julka byamspokojniejsza a on mnie opierdzielił że to przez forum bo sie naczytam że cos sie dzieje u was a potem stresuje się swoją ciaza dlatego mam zakas wchodzenia na strony ciazowe ;) ale bede was odwiedzac na razie męza wygoniłam do sklepu i mam chwilke a najgorsze jest to że skubany ma rację w mojej miejscowości jest dużo ciezarnych nawet bardzo duzo to jest wieksza wioska wszyscy sie tu znają i nie słyszałam o przypadkach strat dzieci po 7-8 tyg owszem poronienia sie zdażały ale na wczesnym etapie a tu co chwile sie czyta że cos jest nie tak dlatego musze przystopowac i wyluzować bedzie dobrze musi być innej opcji nie ma :) trzymam kciuki za wszytkie wizyty jutro i we wtorek do wtorku trzeba wytrzymac ;)

sara_nar lubi tę wiadomość

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ukończył polmaraton z czasem 1godz28minut:-)

Jolcia1985, tomania2806 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka ten jajnik kluje i kluje:/ o co kaman..

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Jolcia to my razem w terminie :) u mnie piekna pogoda a ja taka rozbita ,ze az plakac sie chce . Marzy mi sie spacer z synkiem ale sama nie wiem czy to dobry pomysl wychodzic w glowie mi cmi jak bym kamienie miala ahh

Dzieki za dobre slowa dziewczyny. Po kroplach I apapie bylo lepiej ulga jak nie wiem, niestety potem znowu zatkany nos . Jutro ide do ginekologa zeby cos poradzila na zatkany nos ,bo zwykle sposoby nic nie daja a przez to boli mnie glowa I czuje sie okrutnie ,spac nie idzie ,jesc no nic :/ moze cos homeo przepisze zobaczymy. Przy okazji zobacze czy u fasolko wszystko dobrze... mam nadzieje ,ze tak.
    Jeśli raz kiedyś miejscowo uzyjesz kropli to się nic nie powinno stać, ale staraj się ich w ogóle nie używać. Zrób sobie inhalacje z soli nawet domowej, najlepiej himalajskiej, i kup maść majerankowa...

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z mierzeniem pecherzyka też bywa roznie... Wystarczy czasem poruszać usg i nagle pokazuje się ladny duży pęcherzyk, a jeśli lekarz się nie postara żeby go zobaczyć i zrobi zdj w 3 sekundy to może zlapac go nie z tej perspektywy co trzeba. W tym przypadku też są błędy pomiaru. :) nie martwcie sie... :*

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • bemybutterfly Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda mama mi na zatoki najbardziej pomagaly inhalacje z siana (bralam garsc i gotowalam w wodzie) i do tego kilka kropel balsamu ziolowego. to co ze mnie wyszlo tego wieczora to bylam mega zdziwiona. ja spie na siedzaco, bo tez nie moge oddychac- ale bardziej to alergia niz przeziebienie. pomaga tez cieply ziemniak polozony na czolo ( w woreczku/ sciereczce) i lezysz tak az ostygnie . mama mi tez mowila, ze mozna woda utleniona przecierac wnetrze nosa- zamoczyc wacik do czyszczenia ucha i przecierac.

zapewne nie masz na mysli, pewnie zmeczenie daje Ci w kosc. ale powinnas wiedziec, ze dla niektorych wpadka jest pojeciem abstrakcyjnym. wiec masz juz drugi raz zajebiste szczescie!!! cos o tym wiem!

7u22vfxmofven95z.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takasobieja wlasnie też mam taką nadzieję bo na wcześniejszych zdjęciach mial bobas tyle miejsca a teraz takie szybkie badanie mi zrobił i nagle zajmuje caly pęcherzyk prawie. Myślę że masz rację :)

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanej,pieknej,spokojnej niedzieli :-*

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie zamartwiajcie się, bedzie wszystko dobrze, zobaczycie :)

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bolą Was plecy? Bo ja się dziś pokrecilam po domu trochę i boli mnie górną część pleców..:(

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety.
    trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Czytam z doskoku bo praca i Tymcio chory a i mnie zaczyna coś brać. Dobrze ze jutro i wtorek wolne mam.
    do ginekologa wybieram się pod koniec msc i boję się co powie. Czy wszystko ok. W dodatku ostatnio zaliczyłam cukier 516... nie wiedzieć czemu. Jak z Tymkiem byłam w ciąży to cukry miałam idealne teraz zaś tragiczne. Ale wtedy nie pracowałam.
    Pozdrawiam.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Niesmialo dolaczam. Jestem po wczesnym poronieniu w 6tc,teraz jestem w 10tc i niestety wczoraj pojawił się u mnie śluz zabarwiony krwią. Jestem w Szpitalu. Po usg okazalo się że mam krwiaka i kosmowke przodujaca,ktora powinna się podniesc. Jestem dalej na obserwacji. Ciąża zywa,serduszko bije,maluch wg usg starszy o 3dni. Biorę duphaston i leżę. Pozatym mam hashimoto i IO.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 19:49

Ellasi lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• ania15 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. No to i ja dołączę do Was z beznadziejnym nastrojem.Wizyta już we wtorek, ale byłam zmuszona dziś zadzwonić do mojej gin.Od rana pobolewa mnie dziwnie brzuch i mam mega dużo upławów przy korzystaniu z toalety (przepraszam za szczegóły)brzydki żółty kolor, dopatrzyłam się nawet różowego.Wydaje mi się nawet , że mdłości jakby zelżały,ale w sumie ledwo co dałam radę zjesć obiad i tak jest mi niedobrze (dziś mija tydzień jak pojawiły się codzienne wymioty wieczorne).Gin powiedziała, że musimy zwiększyć dawkę duphastonu do 3 razy i wygląda jej to raczej na infekcję, gdyby jednak pojawiło się plamienie czy krew mam dzwonić i jechać do szpitala.Jest dobrej myśli.Ale ja jestem kłębkiem nerwów.

relggu9rng8617sb.png
    3jgxs65gm9tz9u1o.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sskorka24 wrote:
    Dziewczyny a bolą Was plecy? Bo ja się dziś pokrecilam po domu trochę i boli mnie górną część pleców..:(
    Bolą bynajmniej mnie ;-) tylko że odcinek lędźwiowy czuję że jest sztywny i boli :-(

7u22s65gmika7d3f.png
  • Jenta Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kas50 :) też mam hashi i 4 straty za sobą. Najważniejsze że dostajesz odpowiednie leki i jesteś otoczona opieką. 3mam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo! Teraz wypoczywaj i czekaj aż krwiak sie wchłonie.

ania15 spokojnie, też stawiam na jakieś bakteryjne infekcje, miałam identycznie, różowe i żólte upławy których się pozbyłam a od wczoraj znowu się pojawiły, niestety takie infekcje są częste w ciąży. Ja jutro do rodzinnego , może coś dostanę. W którym tygodniu jesteś?

Młoda mama polecam Ci na zatoki inhalacje czosnkową, jest paskudna ale bardzo pomaga!
    Zdrowiej :)

ssroka24 ja też ciut porobie i od razu plecy dają o sobie znać, tylko mnie, tak jak karolce14 dokucza odcinek lędźwiowy.

ja jutro do lekarza i zamierzam też wspomnieć o wątrobie, jezu jak mnie boli, tylko odrobina czosnku a wątroba napierdziela jak bym w siebie pół tony alkoholu jakiegoś wlała :((( ktoś ma lub miał podobnie?

kas50 lubi tę wiadomość

21.03 beta 5165
    25.03 beta 13635
    31.03 usg - jest serduszko ! bąbelek 6,9mm 14.04usg - 19,5mm
    3jgxyx8dhyvbu9v6.png
  • ania15 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenta wrote:

ania15 spokojnie, też stawiam na jakieś bakteryjne infekcje, miałam identycznie, różowe i żólte upławy których się pozbyłam a od wczoraj znowu się pojawiły, niestety takie infekcje są częste w ciąży. Ja jutro do rodzinnego , może coś dostanę. W którym tygodniu jesteś?
    Według OM 8tydzień 4 dzień, jestem po 3 stratach, ale mam też cudowną 3-letnią córeczkę ze zdrowej, ksiażkowej ciąży.Te tygodnie to dla mnie najgorszy czas. Ostatnia ciąża obumarła w 6 tygodniu.Czy przy tych infekcjach bolał Cię brzuch?Ja się tego najbardziej boję. Gin powiedziała, że mam leżeć w domu, w szpitalu i tak nie mają nic lepszego niż duphaston jeśli to by miało być to czego najbardziej się obawiam.

relggu9rng8617sb.png
    3jgxs65gm9tz9u1o.png
  • Jenta Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania15 i właśnie w związku z tymi bólami pytałam o tydzień ciąży, mnie calusieńki 8 tydzień tak samo bolał brzuch, do tego czułam jakby mi wykręcało jajniki, i 3 razy zdarzyły mi się takie skurcze które chwiciły mnie na ok 10sek i przeszły, a dwa dni później miałam usg kontrolne i wszystko było ok. Ale oczywiście panikowałam więc poszperała w necie i wyczytałam że takie rozciąganie macicy jest dość dokuczliwe właśnie w 8tyg

21.03 beta 5165
    25.03 beta 13635
    31.03 usg - jest serduszko ! bąbelek 6,9mm 14.04usg - 19,5mm
    3jgxyx8dhyvbu9v6.png
  • ania15 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenta nawet nie wiesz jak mnie pocieszyłaś,oczywiście jestem realistką i wiem, że wszystko może się zdarzyć,ale przyjmijmy,że będzie wszystko dobrze.Dostałam zalecenie żeby użyć maści clotrimazol.

relggu9rng8617sb.png
    3jgxs65gm9tz9u1o.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ