X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wizytę mam we wtorek u mojego lekarza i wtedy zobaczymy co tam u malucha:)

magdaa lubi tę wiadomość

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    Mijały :) Od 2 tygodni w ogóle nie czułam się jak w ciąży. Teraz mi trochę powróciło ćmienie podbrzusza, piersi bolą tylko troszkę i muszę jeść co 2 godziny :P
    W poniedziałek wizyta, więc dopiero wtedy przestane się stresować mijającymi objawami. Chociaż jestem pozytywnie nastawiona. :)
    Ja się czuję jakbym normalnie była po okresie. Schizuje bo nawet spodnie mnie w brzuvh nie uwieraja. A wizyta dopiero w środę :/

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kończę 11 tydzień i od ok.tygodnia też czuję się o niebo lepiej.Mdłości minęły całkiem,zgaga pojawia się sporadycznie a jak już jest to biorę Gaviscon i pomaga.Też czuję się całkiem normalnie.Gdyby jeszcze tak stres ciążowy minął to wogóle byłoby super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 22:41

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka wrote:
    Ja dziś kończę 11 tydzień i od ok.tygodnia też czuję się o niebo lepiej.Mdłości minęły całkiem,zgaga pojawia się sporadycznie a jak już jest to biorę Gaviscon i pomaga.Też czuję się całkiem normalnie.Gdyby jeszcze tak stres ciążowy minął to wogóle byłoby super.
    Moja ginka mówiła ze na zgage reni bezpieczne. A od innych leków mam się powstrzymac.

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Gaviscon kazał brać mój ginekolog,to takie miętowe tabletki do żucia i rozgryzania. Są bezpieczne w ciąży,w ulotce też jest taka informacja.Widać,że co lekarz to inna opinia i jak tu nie zwariować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 23:37

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sie wykoncze dziewczyny. Przeziebienie mnie zlapalo mam tak obrzekniety nos, ze szok. Z tego wszystkiego wzielam na noc Navisin od malego. Zasnelam ale pomoglo tylko na 6h teraz wlasnie dalej sie mecze I juz nie dam rady spac. Woda morska I inne cuda nie pomagaja. Wzielam znowu pol apapu bo leb od tego kataru tak mi nawala I oczy cale bola chyba zatoki :( mam nadzieje ze dziecko bedzie silne I zdrowe... boje sie ale nic nie pomagalo . Chyba pojde w poniedzialek juz do lekarki zapytac co moge skutecznego wyprobowac na odetkanie nosa I w razie w bol glowy czy taki apap moze narobic wad rozwojowych :( ahhh powiem Wam wykonczy mnie ta ciaza... Wy bardzo chuchacie czekacie na te dzieciaczki. Ja tez Go kocham I chce ale jednak chyba inaczej to odczuwam w koncu to druga wpadka do tego ciezko jest mi ahh... :( dola mam jak diabli

eunice. lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka a ten pęcherzyki nie rośnie wraz z dzidziusiem?

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie gorzej cycki bola, brzuch chyba troszkę większy, najgorzej bylo tydzień temu. Do 11-tej godziny mialam mdłości. A teraz jest dużo lepiej, boje sie tylko, zeby się nie przeforsować. Wizyta za tydzień w poniedziałek- będzie dobrze ;)

• Dada Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejDziewczynki.
    Nie nadrobię Was.
    Mlodadamo zycze zdrowia. U mnie w chorobie podstawa to miód,czosnek i cytryna a na katar inhalacje.

Ja mam dzis okropny dzien moj M wyjezdza o 16 ma byc na lotnisku :(
    Do tego zadzwoniłam w tym tyg do tego mojego lek
    I on do mnie mowi,ze rozmawiał z prof i ze wyliczyliśmy Że rentgen był przed ja mowię,ze tak i ,ze chciałabym sie umówić do niego na prenatalne ,a on do mnie:czyli podtrzymujemy ciąże..,
    No ścięło mnie z nóg.a ja,ze tak a on no to moze ultrasonograf cos zle pokazał (czyli podtrzymuje,ze jest cos nie tak...:(
    Nie wiem co o tym wszystkim myślec.
    Umówiłam sie13.05 naprenatalne i niestety do tego czasu bedzie tylko strach.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sskorka24 wrote:
    Mirabelka a ten pęcherzyki nie rośnie wraz z dzidziusiem?
    niby powinien i mój też rośnie, ale za wolno. JEszcze 2,5 temu maluch miał 8 mm miejsca, tydzień temu 3 mm, a wczoraj niecały milimetr:( tak jakby mu się miejsce kończy:( zobaczymy we wtorek u lekarza. Wczoraj miałam chyba dzień optymizmu bo wiedziałam że będzie dobrze, dzisiaj chyba nastało przeciwieństwo bo mi się chce ryczeć. Jeszcze śniło mi się że idę z mężem na spacer i z wózkiem a w nim śliczna córeczka. To będzie zły dzień.

• aher Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada ale profesor z tego co pamietam nie widział żadnych nieprawidlowosci no nie? Ja bym chyba jednak jemu bardziej ufała i Twoj lekarz za taki tekst ma u mnie dużego minusa...

Jesli chodzi o objawy ciążowe to mnie poprzednio trzymały do 16 tc, ale tego nie ma co porównywać bo każda ciąża inna i każdy organizm inny :)

jusst lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama a Tobie radzę domowe sposoby plus inhalacje z soli fizjo jeśli posiadasz inhalator i wapno z wit c. Zdrowej :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja się też ostatnio przerazilam jak zobaczyłam zdjęcie z iść bo mój maluch też tam nie miał zbyt wiele miejsca ale nic mi lekarz nie mówił że mały pęcherzyk albo ze nie rośnie.

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • Jenta Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka no to czekamy na kolejne badanie, często się zdarza że pęcherzyk nadgania więc mocno 3mam kciuki !!!

Dada ja bym zmieniła tego Twojego lekarza, z opisu wydaje mi się być on złośliwy po tym jak jego nie jest na wierzchu, beznadziejny koleś! Jak by mi odpowiedział że chyba usg coś żle pokazało to bym to skwitowała że może to nie wina ani rentgenu który nota bene był zrobiony przed zajściem a do ktorego tak pił, ani usg tylko konowała nieznającego się zawodzie który wykonuje i tylko niepotrzebnie sieje zamęt u biednej , zestresowanej ciężarnej.

Mnie mdłości dalej trzymają ale to może też być od zastrzyków z ovitrelle.

Generalnie hormony szaleją , od wczoraj mam bardzo bojowy nastrój, co widać kilka linijek wyżej :P inaczej mówiąc... "bez kija nie podchodź" :D

I jescze miałam miałam paskudny sen, tzn. sem był całkiem w porządku ale jego wyjaśnienie w senniku już mi skwasiło humor na cały dzień, i bede o tym myśleć.... ajjj , jak bym wiedziała to bym nie sprawdzała a że sen był nawet miły to liczyłam na jeszcze fajniejsze wyjaśnienie a tu klops... :(

jusst lubi tę wiadomość

21.03 beta 5165
    25.03 beta 13635
    31.03 usg - jest serduszko ! bąbelek 6,9mm 14.04usg - 19,5mm
    3jgxyx8dhyvbu9v6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MlodaDama zdrowia!! Na katar ponoc dobry napar z majeranku..
    dada ja bym zmieniła lekarza. Głupi cwel. Przepraszam. Byłaś u prof który Cię uspokoił a ten cie dalej stresuje. Uczepil się tematu rtg i tak wali w kółko. Głowa do góry choć wiem że Ci smutno że mąż wyjeżdża:(( dbaj o Was:*
    u nas dziś pada..a mój mąż od 9 biegnie polmaraton. 3mam kciuki za Niego; )
    od rana mam klucie lewego jajnika:/co jakiś czas:/grrr

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) wg. belly dzisiaj zaczynam 10 tc czyli 9w0d.
    Jutro o 15:45 wizyta, przed ktora zaczynam sie denerwowac, kompletnie nie wiem czego moge sie spodziewac, co z krwiakiem, czy dalej zagraza malemu.
    Na dodatek jakiegos dola mozna zlapac, za oknem slonecznie, zielona, drzewa kwitna a ja musze lezec w lozku :-(

Mirabelka mam przeczucie, ze bedzie wszystko dobrze :-) maly rosnie, rozwija sie. We wtorek zobaczymy co z tym jego miejscem.

MlodaDama wracaj szybko do zdrowia :-) ja czasami na katar uzywam kropli homeopatycznych. Musisz troszke odpoczac aby organizm mogl sie zregenerowac.

Dada no lekarz to chyba tragedia, jak cos takiego mozna mowic kobiecie ciezarnej?

Trzymajcie sie dziewczyny :-)

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia to my razem w terminie :) u mnie piekna pogoda a ja taka rozbita ,ze az plakac sie chce . Marzy mi sie spacer z synkiem ale sama nie wiem czy to dobry pomysl wychodzic w glowie mi cmi jak bym kamienie miala ahh

Dzieki za dobre slowa dziewczyny. Po kroplach I apapie bylo lepiej ulga jak nie wiem, niestety potem znowu zatkany nos . Jutro ide do ginekologa zeby cos poradzila na zatkany nos ,bo zwykle sposoby nic nie daja a przez to boli mnie glowa I czuje sie okrutnie ,spac nie idzie ,jesc no nic :/ moze cos homeo przepisze zobaczymy. Przy okazji zobacze czy u fasolko wszystko dobrze... mam nadzieje ,ze tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 09:59

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • aher Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka ja mam przeczucie że u Ciebie bedzie wzystko ok, sam lekarz Ci poweidział, że gdybys mu nie powiedziała to by nie zauważył bo pechrzyka się już nie mierzy. Powiem Ci, że u mnie wcześniej pęchrzyk miał odchył od wieku ciązy a zarodek zgodny, a ostatnio lekarz nawet nie mierzył pęcherzyka. Wiadomo, że maluch nie będzie miał tam super przestrzeni przez całą ciążę, na dalszym etapie po prostu będą sprawdzać czy ilość wód płodowych jest w normie.

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka ile dni rozbieżnosci było wcześniej pomiedzy pęcherzykiem a wiekiem ciąży?

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Ja to sie wykoncze dziewczyny. Przeziebienie mnie zlapalo mam tak obrzekniety nos, ze szok. Z tego wszystkiego wzielam na noc Navisin od malego. Zasnelam ale pomoglo tylko na 6h teraz wlasnie dalej sie mecze I juz nie dam rady spac. Woda morska I inne cuda nie pomagaja. Wzielam znowu pol apapu bo leb od tego kataru tak mi nawala I oczy cale bola chyba zatoki :( mam nadzieje ze dziecko bedzie silne I zdrowe... boje sie ale nic nie pomagalo . Chyba pojde w poniedzialek juz do lekarki zapytac co moge skutecznego wyprobowac na odetkanie nosa I w razie w bol glowy czy taki apap moze narobic wad rozwojowych :( ahhh powiem Wam wykonczy mnie ta ciaza... Wy bardzo chuchacie czekacie na te dzieciaczki. Ja tez Go kocham I chce ale jednak chyba inaczej to odczuwam w koncu to druga wpadka do tego ciezko jest mi ahh... :( dola mam jak diabli
    I nie potrzebne masz dola serio ;-) to całkiem naturalne, że człowieka dopada niepewność pamiętam w pierwszej ciąży ,która była w 100% zaplanowana, że też miałam wątpliwości i zastanawiałam się czy aby na pewno już chcę, są kobiety które od razu czują mega macierzyństwo i są takie które powoli do tego dojrzewają :-) bynajmniej ja tak miałam i teraz też tak mam. Wiadomo, że dbamy o nasze kruszynki obojętnie czy zaplanowane czy to też wpadka ale nie koniecznie musimy czuć odrazu mega euforię z z faktu ,że jesteśmy w ciąży ,więc nic się nie doluj przyjdzie czas, że poczujesz to coś :-) głowa do góry będzie dobrze zobaczysz jak nie za MC to za dwa .Wogole nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia, że możesz mieć dziwne myśli hormony szaleją, niepewność to wg mnie całkiem normalne uczucia. Nikt nie powiedział, że macierzyństwo jest łatwe ;-)a teraz uśmiech na twarz i może zrób coś fajnego dla siebie :-)

7u22s65gmika7d3f.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ