X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    335549c395fd6142med.jpg
    To mój malutki brzuszek kilka dni temu :-)

Mnie od dwóch dni troche mdli, ale nie jest az tak źle.
    Prenatalne mam 26.04. Mam nadzieje, ze dzidziuś dalej sie kreci w brzuszku.
    Odliczam dni do wizyty :-)

magdaa, _polin, małamama lubią tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• zona92 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja identycznie od 7 tc wymiotowalam i do 9 tc myślałam że się wykończe. Moje życie kręciło się między łóżkiem a porcelana :)..eh a potem zaczęłam przyjmowac zwiększone dawki Wit B i do 12 tc miałam mdlosci ale chociaż rzadziej wymiotowalam i mogłam cokolwiek jeść. A teraz to nawet energie mam i fajnie jest :) moge sie spokojnie cieszyc ciążą :) też masz 24 lata?:)

2zfr1s0.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zona92 wrote:
    A właśnie bo ja jestem na 2 forach bo mam termin na przełomie październik/listopad. Macie już jakieś brzuszki? :) bo na październikowych juz niektóre dziewczyny fotki ze sporymi brzuszkami dodają :) u mnie jeszcze nic nie widac tyle ze troszkę dół brzucha się bardziej wypełnił. A wy jak tam? Będzie dziś jakieś foto brzuszka? ;)

U mnie z racji tłuszczyku szybko nie będzie widać brzuszka :) Widzę, że mamy podobnie - u mnie też po ostatnim USG termin na 28.10, ale to się jeszcze może zmienić :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • zona92 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    335549c395fd6142med.jpg
    To mój malutki brzuszek kilka dni temu :-)

Mnie od dwóch dni troche mdli, ale nie jest az tak źle.
    Prenatalne mam 26.04. Mam nadzieje, ze dzidziuś dalej sie kreci w brzuszku.
    Odliczam dni do wizyty :-)
    Jest pierwszy brzuszek !!! :) śliczny :) rosnijcie zdrowo;)

_polin szczerze mówiąc myślałam że tylko te podstawowe zespoły (chromosomalne) tylko, że z prawie 100-u procentową pewnością. Sama jestem ciekawa tego. I czy z polski tez posylają do Ameryki te próbki?

2zfr1s0.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zona92 w tym roku już 25 :)

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • zona92 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sskorka24 jacie teraz patrze, że piszę do Ciebie stokrotka :-P przepraszam..:)
    A długo już po ślubie jesteś? My na wrzesień będzie 2 lata i juz nam zaczęło kogoś brakować i wzięliśmy się ostro do roboty a teraz czekamy ;)

Michasia-k ja mam taki brzuszek chyba jak Ty plecy :-P nie no żartuje ale nie wiem czym to idzie ;) niby jeszcze dość ma czas zacząć rosnąć ale troszkę nie mogę się doczekać;)

2zfr1s0.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:30

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • czarująca Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znaczy no tak, genetyki oszukać nie można... testy z krwi wykrywają raczej choroby genetyczne (ale w przypadku choroby genetycznej problem z jakimis narzadami mozna "wspomóc" np.własnie wczesniejsza operacją, a co za tym idzie jak najbardziej pomóc maluchowi

znowu w usg tez wychodza wady gentyczne, ale rowniez inne....

ale nie ma się co zgłębiać w taką wiedzę zanadto, oby nasze maluszki wszystkie rosły zdrowo i pięknie się rozwijały :) :) :)

no tak, trafiło mi się jak ślepej kurze ziarnko ;P sama nie wiem czy sie cieszyc czy nie ;)

wczoraj miałam badania krwi- ogolniejest ok, gdyby nie cukier 101 mg na czczo, musze go powtorzyc. Oby to nie cukrzyca :| :|

nzjds65g957f1nq9.png
  • zona92 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz takiego słodziaka w brzuchu to i cukier musi podwyższony trochę być :)
    Moze wyszło tak jednorazowo.

2zfr1s0.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarująca wrote:
    znaczy no tak, genetyki oszukać nie można... testy z krwi wykrywają raczej choroby genetyczne (ale w przypadku choroby genetycznej problem z jakimis narzadami mozna "wspomóc" np.własnie wczesniejsza operacją, a co za tym idzie jak najbardziej pomóc maluchowi

ale nie ma się co zgłębiać w taką wiedzę zanadto, oby nasze maluszki wszystkie rosły zdrowo i pięknie się rozwijały :) :) :)

no tak, trafiło mi się jak ślepej kurze ziarnko ;P sama nie wiem czy sie cieszyc czy nie ;)

wczoraj miałam badania krwi- ogolniejest ok, gdyby nie cukier 101 mg na czczo, musze go powtorzyc. Oby to nie cukrzyca :| :|

Ja przy 96 zostałam skierowana na krzywą cukrzycową, i u mnie niestety cukrzyca :( ale wynik na czczo nie musi świadczyć o cukrzycy. Spróbuj wprowadzić sobie przed kolejnym badaniem posiłek nocny, bo być może masz zbyt dużą przerwę między posiłkami.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:31

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • czarująca Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie mam problem z jedzeniem moze dlatego :|

zonka dobra jestes hehehe ;) no tak słodziak mi cukier podwyższył :D :D hihi

sprawdze sobie jeszcze raz, a pozniej zrobie godzine po posiłku i dwie godz.

Zdziwiłam sie, bo zawsze cukier miałam na czczo 80-90 :O

ale wieczorem zjadałam kawałek czekoladki- wiec moze temu z rana tak było :P

nzjds65g957f1nq9.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarująca wrote:

Mi też wyszedł 102 pytałam laborantki jak to jest z tym nie jedzeniem przed badaniem i powiedziała, że najlepiej żeby to było 12 h a ja poszłam rano na badanie z czego poprzedniego dnia o 22 jadłam pizzę :+) powtórzyłam badanie na nast dzień kolację jadłam o 20 lekka nie była ale przynajmniej nie pizza i wynik 86 :-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na samym początku glukoza na czczo wyszła 106 ale mierzona glukometrem,mój gin zlecił mi od razu test obciążenia i to 75g glukozy i wyszło super ( na czczo 85, po godz.125,a po 2 godz.107.Myślę,że taki jednorazowy pomiar cukru może wyjść podwyższony właśnie przez dietę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 13:27

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zona92 może być i stokrotka :) my w sierpniu będziemy mieć dopiero rok po ślubie. Już się staraliśmy w zeszlym roku. Potem było to poronienie i od grudnia w sumie zaczęliśmy starania. I taka niespodzianka jak trochę odpuscilismy i czekałam na @ to dzidziuś :):)

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • zona92 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sskorka24 nam się udało po 3 cyklach i to w sumie też była niespodzianka bo czułam, że już okres idzie. Caly czas chodziłam do ubikacji zaglądać czy juz przyszedł. ..no i nie przyszedł :)eh wszystko się zmieni teraz ale cieszymy się bardzo :)

sskorka24 lubi tę wiadomość

2zfr1s0.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zona92 wrote:
    Sskorka24 nam się udało po 3 cyklach i to w sumie też była niespodzianka bo czułam, że już okres idzie. Caly czas chodziłam do ubikacji zaglądać czy juz przyszedł. ..no i nie przyszedł :)eh wszystko się zmieni teraz ale cieszymy się bardzo :)

U nas identycznie - też w 3 cyklu starań i też to była niespodzianka, bo w cyklu w którym zaszłam nie miałam żadnych, ale to żadnych ciążowych objawów - bardziej te na okres :)

Muszę się pochwalić, że zapisałam się wczoraj na USG genetyczne - na najbliższą środę 27.04. :) Wiecie może czy to USG jest dopochwowe czy przez brzuch? Bo na ostatniej wizycie znów miałam dopochwowo, ciekawa jestem czy tu jest jakaś reguła czy może wszystkie są przez brzuszek ;)

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruzia wrote:
    U nas identycznie - też w 3 cyklu starań i też to była niespodzianka, bo w cyklu w którym zaszłam nie miałam żadnych, ale to żadnych ciążowych objawów - bardziej te na okres :)

Muszę się pochwalić, że zapisałam się wczoraj na USG genetyczne - na najbliższą środę 27.04. :) Wiecie może czy to USG jest dopochwowe czy przez brzuch? Bo na ostatniej wizycie znów miałam dopochwowo, ciekawa jestem czy tu jest jakaś reguła czy może wszystkie są przez brzuszek ;)

Ja miałam głównie dopochwowo, na koniec na chwilę przez brzuszek :) ale też nie wiem czy jest jakaś zasada.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja genetyczne mam we wtorek i tez dopochwowo, kiedy zapytałam dlaczego lekarz odpowiedział, że jest bardziej precyzyjne i lepiej wszystko widac niż przez brzuch

_polin lubi tę wiadomość

oar83e3k7nkpecth.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    ja genetyczne mam we wtorek i tez dopochwowo, kiedy zapytałam dlaczego lekarz odpowiedział, że jest bardziej precyzyjne i lepiej wszystko widac niż przez brzuch

Jakie masz śliczne zdjęcie :P

megimeg lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ