X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    335549c395fd6142med.jpg
    To mój malutki brzuszek kilka dni temu :-)

Mnie od dwóch dni troche mdli, ale nie jest az tak źle.
    Prenatalne mam 26.04. Mam nadzieje, ze dzidziuś dalej sie kreci w brzuszku.
    Odliczam dni do wizyty :-)

magdaa, _polin, małamama lubią tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• zona92 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja identycznie od 7 tc wymiotowalam i do 9 tc myślałam że się wykończe. Moje życie kręciło się między łóżkiem a porcelana :)..eh a potem zaczęłam przyjmowac zwiększone dawki Wit B i do 12 tc miałam mdlosci ale chociaż rzadziej wymiotowalam i mogłam cokolwiek jeść. A teraz to nawet energie mam i fajnie jest :) moge sie spokojnie cieszyc ciążą :) też masz 24 lata?:)

2zfr1s0.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zona92 wrote:
    A właśnie bo ja jestem na 2 forach bo mam termin na przełomie październik/listopad. Macie już jakieś brzuszki? :) bo na październikowych juz niektóre dziewczyny fotki ze sporymi brzuszkami dodają :) u mnie jeszcze nic nie widac tyle ze troszkę dół brzucha się bardziej wypełnił. A wy jak tam? Będzie dziś jakieś foto brzuszka? ;)

U mnie z racji tłuszczyku szybko nie będzie widać brzuszka :) Widzę, że mamy podobnie - u mnie też po ostatnim USG termin na 28.10, ale to się jeszcze może zmienić :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • zona92 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    335549c395fd6142med.jpg
    To mój malutki brzuszek kilka dni temu :-)

Mnie od dwóch dni troche mdli, ale nie jest az tak źle.
    Prenatalne mam 26.04. Mam nadzieje, ze dzidziuś dalej sie kreci w brzuszku.
    Odliczam dni do wizyty :-)
    Jest pierwszy brzuszek !!! :) śliczny :) rosnijcie zdrowo;)

_polin szczerze mówiąc myślałam że tylko te podstawowe zespoły (chromosomalne) tylko, że z prawie 100-u procentową pewnością. Sama jestem ciekawa tego. I czy z polski tez posylają do Ameryki te próbki?

2zfr1s0.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zona92 w tym roku już 25 :)

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • zona92 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sskorka24 jacie teraz patrze, że piszę do Ciebie stokrotka :-P przepraszam..:)
    A długo już po ślubie jesteś? My na wrzesień będzie 2 lata i juz nam zaczęło kogoś brakować i wzięliśmy się ostro do roboty a teraz czekamy ;)

Michasia-k ja mam taki brzuszek chyba jak Ty plecy :-P nie no żartuje ale nie wiem czym to idzie ;) niby jeszcze dość ma czas zacząć rosnąć ale troszkę nie mogę się doczekać;)

2zfr1s0.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:30

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • czarująca Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znaczy no tak, genetyki oszukać nie można... testy z krwi wykrywają raczej choroby genetyczne (ale w przypadku choroby genetycznej problem z jakimis narzadami mozna "wspomóc" np.własnie wczesniejsza operacją, a co za tym idzie jak najbardziej pomóc maluchowi

znowu w usg tez wychodza wady gentyczne, ale rowniez inne....

ale nie ma się co zgłębiać w taką wiedzę zanadto, oby nasze maluszki wszystkie rosły zdrowo i pięknie się rozwijały :) :) :)

no tak, trafiło mi się jak ślepej kurze ziarnko ;P sama nie wiem czy sie cieszyc czy nie ;)

wczoraj miałam badania krwi- ogolniejest ok, gdyby nie cukier 101 mg na czczo, musze go powtorzyc. Oby to nie cukrzyca :| :|

nzjds65g957f1nq9.png
  • zona92 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz takiego słodziaka w brzuchu to i cukier musi podwyższony trochę być :)
    Moze wyszło tak jednorazowo.

2zfr1s0.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarująca wrote:
    znaczy no tak, genetyki oszukać nie można... testy z krwi wykrywają raczej choroby genetyczne (ale w przypadku choroby genetycznej problem z jakimis narzadami mozna "wspomóc" np.własnie wczesniejsza operacją, a co za tym idzie jak najbardziej pomóc maluchowi

ale nie ma się co zgłębiać w taką wiedzę zanadto, oby nasze maluszki wszystkie rosły zdrowo i pięknie się rozwijały :) :) :)

no tak, trafiło mi się jak ślepej kurze ziarnko ;P sama nie wiem czy sie cieszyc czy nie ;)

wczoraj miałam badania krwi- ogolniejest ok, gdyby nie cukier 101 mg na czczo, musze go powtorzyc. Oby to nie cukrzyca :| :|

Ja przy 96 zostałam skierowana na krzywą cukrzycową, i u mnie niestety cukrzyca :( ale wynik na czczo nie musi świadczyć o cukrzycy. Spróbuj wprowadzić sobie przed kolejnym badaniem posiłek nocny, bo być może masz zbyt dużą przerwę między posiłkami.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:31

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • czarująca Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie mam problem z jedzeniem moze dlatego :|

zonka dobra jestes hehehe ;) no tak słodziak mi cukier podwyższył :D :D hihi

sprawdze sobie jeszcze raz, a pozniej zrobie godzine po posiłku i dwie godz.

Zdziwiłam sie, bo zawsze cukier miałam na czczo 80-90 :O

ale wieczorem zjadałam kawałek czekoladki- wiec moze temu z rana tak było :P

nzjds65g957f1nq9.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarująca wrote:

Mi też wyszedł 102 pytałam laborantki jak to jest z tym nie jedzeniem przed badaniem i powiedziała, że najlepiej żeby to było 12 h a ja poszłam rano na badanie z czego poprzedniego dnia o 22 jadłam pizzę :+) powtórzyłam badanie na nast dzień kolację jadłam o 20 lekka nie była ale przynajmniej nie pizza i wynik 86 :-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na samym początku glukoza na czczo wyszła 106 ale mierzona glukometrem,mój gin zlecił mi od razu test obciążenia i to 75g glukozy i wyszło super ( na czczo 85, po godz.125,a po 2 godz.107.Myślę,że taki jednorazowy pomiar cukru może wyjść podwyższony właśnie przez dietę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 13:27

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zona92 może być i stokrotka :) my w sierpniu będziemy mieć dopiero rok po ślubie. Już się staraliśmy w zeszlym roku. Potem było to poronienie i od grudnia w sumie zaczęliśmy starania. I taka niespodzianka jak trochę odpuscilismy i czekałam na @ to dzidziuś :):)

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • zona92 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sskorka24 nam się udało po 3 cyklach i to w sumie też była niespodzianka bo czułam, że już okres idzie. Caly czas chodziłam do ubikacji zaglądać czy juz przyszedł. ..no i nie przyszedł :)eh wszystko się zmieni teraz ale cieszymy się bardzo :)

sskorka24 lubi tę wiadomość

2zfr1s0.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zona92 wrote:
    Sskorka24 nam się udało po 3 cyklach i to w sumie też była niespodzianka bo czułam, że już okres idzie. Caly czas chodziłam do ubikacji zaglądać czy juz przyszedł. ..no i nie przyszedł :)eh wszystko się zmieni teraz ale cieszymy się bardzo :)

U nas identycznie - też w 3 cyklu starań i też to była niespodzianka, bo w cyklu w którym zaszłam nie miałam żadnych, ale to żadnych ciążowych objawów - bardziej te na okres :)

Muszę się pochwalić, że zapisałam się wczoraj na USG genetyczne - na najbliższą środę 27.04. :) Wiecie może czy to USG jest dopochwowe czy przez brzuch? Bo na ostatniej wizycie znów miałam dopochwowo, ciekawa jestem czy tu jest jakaś reguła czy może wszystkie są przez brzuszek ;)

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruzia wrote:
    U nas identycznie - też w 3 cyklu starań i też to była niespodzianka, bo w cyklu w którym zaszłam nie miałam żadnych, ale to żadnych ciążowych objawów - bardziej te na okres :)

Muszę się pochwalić, że zapisałam się wczoraj na USG genetyczne - na najbliższą środę 27.04. :) Wiecie może czy to USG jest dopochwowe czy przez brzuch? Bo na ostatniej wizycie znów miałam dopochwowo, ciekawa jestem czy tu jest jakaś reguła czy może wszystkie są przez brzuszek ;)

Ja miałam głównie dopochwowo, na koniec na chwilę przez brzuszek :) ale też nie wiem czy jest jakaś zasada.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja genetyczne mam we wtorek i tez dopochwowo, kiedy zapytałam dlaczego lekarz odpowiedział, że jest bardziej precyzyjne i lepiej wszystko widac niż przez brzuch

_polin lubi tę wiadomość

oar83e3k7nkpecth.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    ja genetyczne mam we wtorek i tez dopochwowo, kiedy zapytałam dlaczego lekarz odpowiedział, że jest bardziej precyzyjne i lepiej wszystko widac niż przez brzuch

Jakie masz śliczne zdjęcie :P

megimeg lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ