Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Heh ja identycznie od 7 tc wymiotowalam i do 9 tc myślałam że się wykończe. Moje życie kręciło się między łóżkiem a porcelana
..eh a potem zaczęłam przyjmowac zwiększone dawki Wit B i do 12 tc miałam mdlosci ale chociaż rzadziej wymiotowalam i mogłam cokolwiek jeść. A teraz to nawet energie mam i fajnie jest
moge sie spokojnie cieszyc ciążą
też masz 24 lata?
-
zona92 wrote:A właśnie bo ja jestem na 2 forach bo mam termin na przełomie październik/listopad. Macie już jakieś brzuszki?
bo na październikowych juz niektóre dziewczyny fotki ze sporymi brzuszkami dodają
u mnie jeszcze nic nie widac tyle ze troszkę dół brzucha się bardziej wypełnił. A wy jak tam? Będzie dziś jakieś foto brzuszka?
U mnie z racji tłuszczyku szybko nie będzie widać brzuszkaWidzę, że mamy podobnie - u mnie też po ostatnim USG termin na 28.10, ale to się jeszcze może zmienić
-
michasia-K wrote:
śliczny
rosnijcie zdrowo;)
_polin szczerze mówiąc myślałam że tylko te podstawowe zespoły (chromosomalne) tylko, że z prawie 100-u procentową pewnością. Sama jestem ciekawa tego. I czy z polski tez posylają do Ameryki te próbki? -
Sskorka24 jacie teraz patrze, że piszę do Ciebie stokrotka
przepraszam..
A długo już po ślubie jesteś? My na wrzesień będzie 2 lata i juz nam zaczęło kogoś brakować i wzięliśmy się ostro do roboty a teraz czekamy
Michasia-k ja mam taki brzuszek chyba jak Ty plecynie no żartuje ale nie wiem czym to idzie
niby jeszcze dość ma czas zacząć rosnąć ale troszkę nie mogę się doczekać
-
znaczy no tak, genetyki oszukać nie można... testy z krwi wykrywają raczej choroby genetyczne (ale w przypadku choroby genetycznej problem z jakimis narzadami mozna "wspomóc" np.własnie wczesniejsza operacją, a co za tym idzie jak najbardziej pomóc maluchowi
znowu w usg tez wychodza wady gentyczne, ale rowniez inne....
ale nie ma się co zgłębiać w taką wiedzę zanadto, oby nasze maluszki wszystkie rosły zdrowo i pięknie się rozwijały
no tak, trafiło mi się jak ślepej kurze ziarnko ;P sama nie wiem czy sie cieszyc czy nie
wczoraj miałam badania krwi- ogolniejest ok, gdyby nie cukier 101 mg na czczo, musze go powtorzyc. Oby to nie cukrzyca -
czarująca wrote:znaczy no tak, genetyki oszukać nie można... testy z krwi wykrywają raczej choroby genetyczne (ale w przypadku choroby genetycznej problem z jakimis narzadami mozna "wspomóc" np.własnie wczesniejsza operacją, a co za tym idzie jak najbardziej pomóc maluchowi
ale nie ma się co zgłębiać w taką wiedzę zanadto, oby nasze maluszki wszystkie rosły zdrowo i pięknie się rozwijały
no tak, trafiło mi się jak ślepej kurze ziarnko ;P sama nie wiem czy sie cieszyc czy nie
wczoraj miałam badania krwi- ogolniejest ok, gdyby nie cukier 101 mg na czczo, musze go powtorzyc. Oby to nie cukrzyca
Ja przy 96 zostałam skierowana na krzywą cukrzycową, i u mnie niestety cukrzycaale wynik na czczo nie musi świadczyć o cukrzycy. Spróbuj wprowadzić sobie przed kolejnym badaniem posiłek nocny, bo być może masz zbyt dużą przerwę między posiłkami.
-
no wlasnie mam problem z jedzeniem moze dlatego
zonka dobra jestes heheheno tak słodziak mi cukier podwyższył
hihi
sprawdze sobie jeszcze raz, a pozniej zrobie godzine po posiłku i dwie godz.
Zdziwiłam sie, bo zawsze cukier miałam na czczo 80-90
ale wieczorem zjadałam kawałek czekoladki- wiec moze temu z rana tak było -
czarująca wrote:znaczy no tak, genetyki oszukać nie można... testy z krwi wykrywają raczej choroby genetyczne (ale w przypadku choroby genetycznej problem z jakimis narzadami mozna "wspomóc" np.własnie wczesniejsza operacją, a co za tym idzie jak najbardziej pomóc maluchowi
wczoraj miałam badania krwi- ogolniejest ok, gdyby nie cukier 101 mg na czczo, musze go powtorzyc. Oby to nie cukrzyca -
Mi na samym początku glukoza na czczo wyszła 106 ale mierzona glukometrem,mój gin zlecił mi od razu test obciążenia i to 75g glukozy i wyszło super ( na czczo 85, po godz.125,a po 2 godz.107.Myślę,że taki jednorazowy pomiar cukru może wyjść podwyższony właśnie przez dietę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 13:27
-
Zona92 może być i stokrotka
my w sierpniu będziemy mieć dopiero rok po ślubie. Już się staraliśmy w zeszlym roku. Potem było to poronienie i od grudnia w sumie zaczęliśmy starania. I taka niespodzianka jak trochę odpuscilismy i czekałam na @ to dzidziuś
-
Sskorka24 nam się udało po 3 cyklach i to w sumie też była niespodzianka bo czułam, że już okres idzie. Caly czas chodziłam do ubikacji zaglądać czy juz przyszedł. ..no i nie przyszedł :)eh wszystko się zmieni teraz ale cieszymy się bardzo
sskorka24 lubi tę wiadomość
-
zona92 wrote:Sskorka24 nam się udało po 3 cyklach i to w sumie też była niespodzianka bo czułam, że już okres idzie. Caly czas chodziłam do ubikacji zaglądać czy juz przyszedł. ..no i nie przyszedł :)eh wszystko się zmieni teraz ale cieszymy się bardzo
U nas identycznie - też w 3 cyklu starań i też to była niespodzianka, bo w cyklu w którym zaszłam nie miałam żadnych, ale to żadnych ciążowych objawów - bardziej te na okres
Muszę się pochwalić, że zapisałam się wczoraj na USG genetyczne - na najbliższą środę 27.04.Wiecie może czy to USG jest dopochwowe czy przez brzuch? Bo na ostatniej wizycie znów miałam dopochwowo, ciekawa jestem czy tu jest jakaś reguła czy może wszystkie są przez brzuszek
Ruzia
-
Ruzia wrote:U nas identycznie - też w 3 cyklu starań i też to była niespodzianka, bo w cyklu w którym zaszłam nie miałam żadnych, ale to żadnych ciążowych objawów - bardziej te na okres
Muszę się pochwalić, że zapisałam się wczoraj na USG genetyczne - na najbliższą środę 27.04.Wiecie może czy to USG jest dopochwowe czy przez brzuch? Bo na ostatniej wizycie znów miałam dopochwowo, ciekawa jestem czy tu jest jakaś reguła czy może wszystkie są przez brzuszek
Ja miałam głównie dopochwowo, na koniec na chwilę przez brzuszekale też nie wiem czy jest jakaś zasada.